Lukiota ei saa viedä pois Tikkakoskelta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lukiota ei saa viedä pois Tikkakoskelta!.

latisnisti

#26 ora pro nobis

11.01.2012 21:57

Kaikki kylälukiot ja pienet korttelilukiot lakkautetaan. Näin se vain on kun vallassa on keskittävät voimat, suuruuden ihailijat, Kokoomuksen Virkkunen ja Vapaavuori sekä sd Urpilainen ja Gustafsson näyttävät tietä suuryksikköihin, ulkoistamiseen, yhtiöittämiseen, lähipalvelujen karsimiseen...
Luukas

#27

11.01.2012 22:10

#25: Joosua -

Anderssonin päivän ruokailuista en tiedä, mutta taitaa Joosualta loppua toivo Soiniin, kun mahdollisyydet pressaksi ovat niin olemattomat... Hos tälläinen vahinko sattuisi, että Soinista tulisi presidentti, muutan samantien Ruotsiin.....

Non scholae, sed vitae discimus

#28 Etteikö ole vaihtoehtoja

11.01.2012 23:10

Kävelin tänään Lutakon rakennustyömaiden keskellä. Uusi uljas elinkeinoelämän pyhättö ja näyteikkuna nousee hyvää vauhtia, kustannuksiksi kaupungille on arvioitu 15 miljoonaa euroa. Sikäli kun normaali kuvio toteutuu, kustannusarvio nousee noin neljänneksen. En muista kenenkään asettaneet hanketta kyseenalaiseksi. Pavilongin ympäristöineen katsotaan olevan rahasampo - miksipä siihen ei satsattaisi.

Samaan aikaan on esitelty kaupungin lukioverkon karsimista. Neljän eri version kustannusarviot ovat keskimäärin samaa suuruusluokkaa kuin Lutakon rakentamisen. Karsimisehdotuksista yksikään ei sisällä pienen ja toimivan Tikkakosken lukion säilyttämistä. Liipasimella on lisäksi Lyseo, jonka sijoitus on lukiovertailussa aina ollut huippuluokkaa. Vain suuri on kaunista, ihmisen kokoinen on liian kallista.

En lakkaa hämmästelemästä sitä, miten puutteen ja köyhyyden keskellä kansamme päätti sodan jälkeen satsata koululaisten hyvinvointiin ja tarjota maksuttoman kouluruuan. Nyt levitellään käsiä ja todetaan, ettei ole varaa satsata tulevaisuuteen. Todellisuus ei ole automaattisesti tai ennalta määrätysti näin synkkä, sillä päätökset on poliitikkojen käsissä. Ja ne päätökset tulevat kertomaan, millaiset arvot Jyväskylässä ovat vallalla.

Pitkän aikavälin tarkastelussa koulutukseen satsaaminen lienee kannattavampaa kuin Lutakon rakenteisiin. Ainakin vaikutukset ovat pitkäikäisemmät.
tikkakosken lukio nyt ja aina!!!

#29 tikkakosken lukio nyt ja aina!!!

11.01.2012 23:22

voi kettu mitä näitä päättäjiä vaivaa eikö ne muka saa palkkaa jo tarpeeks paljon ? miks pitää tehdä näin meille lukiossa käyville ??? en ymmärä miksi nuo helvetin päättäjät ovat niin ahneita ? nehän saa muutenkin omaa palkkaa!!! ja onhan valtiolla maksaa koulutuksen puolesta, jos kerta on ketun KREIKALLEKKIN!!!!! sen summan jonka he ANTOIVAT huom ANTOIVAT eivät LAINANNNEET kreikalle olisivat yhtähyvin voineet käyttää oman maan kansalaisiin!! :) kreikkalaisten oma vika ku loppu rahat kesken !!! Kettuun nuo jotka päättävät lukiomme lakkauttamisen puolesta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stna!!1

Vieras

#30 Re:

12.01.2012 09:49

#27: Luukas -

mitä helvetin välii sil on kuka tulee pressasks??????

 

simplex

#31 Kyllä

12.01.2012 11:47

Kyllä se nyt menee. Kokoomus, vihreät ja sd keskittävät kovalla vauhdilla. Kuuntele ja katsele helmi-maaliskuussa mitä kunnille ja lähipalvelille tapahtuu
Järki hoi !

#32

12.01.2012 11:55

Onhan se nyt kumma jos ei noihin "pöttöpäihin" päättäjiin ala tulla järkeä, takomallakaan.
Ei muutakuin sitten kaikki Tikkakosken lukioon aikovat oppilaat kouluun Äänekoskelle ja Laukaaseen ja mikä ettei jonnekkin oikein kauas koko Jyväskylästä, niinhän niitä on nytkin tullut Tikkakosken lukioon oppilaita ympäri Suomea, jopa kaukomailtakin.
Epäilyttävää

#33 Säästöjä

12.01.2012 14:23

Ovatkohan päättäjät osanneet laskea laskuissaan mukaan sen, paljonko maksaa kun tikkakoskelaisille annetaan bussikortit joilla pääsevät keskustaan kouluun? Bussifirmatkin kun ovat yksityisiä.
Voi hyvin olla että on halvempaa pitää lukio Tikkakoskella.

Ympäristönäkökohtiakin nykyään paljon painotetaan. Peräti voi diisseliä kulua näissä busseissa joissa koululaiset sitten keskustassa käyvät. Heistä kun osa taitaa olla alle ajokortti-iänkin niin aikaakin kuluu matkassa, päättäjät luonnollisesti eivät busseilla joudu ajelemaan joten ei ihan ensimmäisenä tuollainen tule mieleen. Jyväskylässä sitten vielä ovat keskittämässä lukioita, jonnekin Viitaniemeen voi olla bussiasemalta pitkä matka kävellä jos ei lähempänä lukiota ole kun ovat Lyseotakin siirtämässä tai lopettamassa. Jos bussia tarvitsee vaihtaa niin siinäkin menee aikansa jollei ole yhteensopivat aikataulut.
Keskustaan mars

#34 Re: Re: Otsikko

12.01.2012 14:51

#24: - Re: Otsikko

 

Mites tuo Ilmavoimien soittokunta, ovat hyviä soittajia siellä, josko lähtisivät mukaan? Marssitte koululaiset joku päivä Tikkakoskelta Jyväskylän keskustaan silloin kun on valtuustolla kokous kertomaan mielipidettänne.


Vieras

#35

12.01.2012 17:20

Kyllä sitä luvattiin kuntaliitoksessa vaikka mitä.olisko syytä perua koko liitos???
Lalli

#36

12.01.2012 18:03

Miten edes ilmailuopetus käytännössä toimisi keskustasta käsin...? Tikkakosken lukiossa kaikki on niin toimivaa ja ainutlaatuista, ehdottomasti ansaitsee jatkaa omana lukionaan.
J.K

#37

12.01.2012 18:21

Ei se Tikkakosken lukio tuu pysymään siellä uskokaa pois.. Vie liikaa rahaa, ja sitä rahaa kun nyt sattuu olemaan liian vähän. Tiesittekös että lukiolaisen keskihinta on 6000€. Pikkulukioissa se on huomattavasti suurempi kuin isoissa. En ole sillä kannalla että se kannattaisi lopettaa, vaan ajatelkaa ihmiset realisitisesti! Näin siinä vaan käy..

Vieras

#38

12.01.2012 18:37

36, kait se keskustastakin käsin toimisi mutta sitten joutuisivat Tikkakoskelle päin matkustamaan aina välillä.
Joutuvat vielä vanhemmat vuokraileen keskustasta lukiolaisille asuntoja kun julkisten yhteydet ovat kehnot, keillä varaa on. Lukiolaiset kun ei opintotukiakaan saa samalla tapaa kuin vanhemmat opiskelijat saavat, mikä kyllä on väärin.

Varsinainen ongelmahan on kumminkin demokratian puute eli se ettei kuntalaisia kuunnella missään asiassa. Yksikään valtuustopuolue ei kuitenkaan sitovia kansanäänestyksiä kannata joten ei taida olla parannusta luvassa edes.
Myös kaupunginjohtaja tulisi olla kuntalaisten valitsema. Kun pormestarin kausi olisi neljä vuotta niin siinä sitä edes vähän miettisi pormestari tekeekö kaiken toisin kuin kuntalaiset tahtoisivat.

Laittakaahan nimiä myös lyseon säilyttämistä ehdottavaan adressiin.
http://www.adressit.com/jyvaskylan_lyseo_tulee_sailyttaa


Vieras

#39

12.01.2012 18:54

Nyt kaikki vaan ilmoittamaan valtuuston jäsenille, että jos kannattaa Tikkakosken ja Lyseon lukioiden sulkemista niin on turha odottaa meidän sukupolvelta ääniä seuraavaan 60 vuoteen. Yhteystiedot jokaiselle valtuuston jäsenelle löytyvät osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/valtuusto/valtuusto09
Vihastunut

#40

12.01.2012 20:09

Mitäs herra Pauli Partanen (Kok)nyt suu pannaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????
Miten puolustelet?
Tikkakoskelainen

#41 Tikkakosken lukion säilyttämisen puolesta

12.01.2012 20:45

Olisin allekirjoittanut adressin, mutta kun ei ole sähköpostiosoitetta. Eikä tule!
Salainen nimimerkki Isoisä Tikkakoskelta

#42 Re: Tikkakosken lukion säilyttämisen puolesta

12.01.2012 22:24

#41: Tikkakoskelainen - Tikkakosken lukion säilyttämisen puolesta

Kuulepa Tikkakoskelainen, kyllä voit allekirjoittaa. Tee se jonkun kaverisi kanssa. Kyllä siihen voi luvan perästä toisen apua (spostia) käyttää. Tikkakoskella on paljon sydämellisiä ja auttavaisia ihmisiä.


Vieras

#43

13.01.2012 01:37

Tikkakosken lukion säilyttäminen on järkevää, jos koululle annetaan mahdolisuus kehittää toimintaasa niin, että oppilasmäärä luonnollisesti kasvaa lähelle 300, silloin lukioyksikkö palvelee nuorta hyvin ja lähilukio voisi keventää ilmaston taakkaakin.
Raili Kivelä

Vieras

#44 Median voimaa?

13.01.2012 06:58

Tainnut nyt pienet isot pojat lupillaa antaa maakuntalehdelle ohjeita. Eilen Keskisyöpöläinen ilmoitti nettisivllaan Tikiksen nettiadressin.
Mutta kantti loppui.
Eipä paperilehteen asti juttua laittaneet. Kansa pian saisi tietoa ja alkasisi ajattelemaan.
Jos mulla ois fagebok nin kyllä kertoisin kaikille sais syöpäläinen hävetä kun on tommosten retrissonien narupässinä.
tänne allekirjoittaa kyllä mun kaveritkin

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/tikkakoskelaiset-herasivat-puolustamaan-lukiotaan/986392

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.01.2012 10:35


Valaistunut

#46 Re: tikkakosken lukio nyt ja aina!!!

13.01.2012 14:39

#29: tikkakosken lukio nyt ja aina!!! - tikkakosken lukio nyt ja aina!!!

Huomaan, ettet paljoa ole politiikkaan tutustunut......


Vieras

#47 Re: Median voimaa?

13.01.2012 17:52

#44: - Median voimaa?

Ehkä siellä jokin oppilaskunta on, joka tahtoessaan voisi kerätä nimet koulusta ja lähettää valtakunnallisiin lehtiin asiasta toiveen jutusta mikäli paikallinen ei sellaista tahdo julkaista?

En asu Tikkakoskella, mutta harmillista jos ilmailusta kiinnostuneilta viedään lukio pois.

Siinähän saattaa säästyä paljonkin rahaa jos jo ajoissa opiskelevat ilmailua siitä kiinnostuneet, maailmanlaajuisesti saattaa työpaikkoja paljonkin olla ja jos pääsee vasta muutaman eri alan koulun jo käytyään haluamalleen alalle, tuhlaantuu siinä paljonkin resursseja jotka voisi käyttää muuhunkin. Vielä kun vieressä on alan muutakin koulutusta niin olettaisi ihan millään tapaa asiaa tuntematta, että koulutus myös lukiossa olisi hyvää. Ennemminkin jonkinlaista valtion lisätukea sille soisi. En tiedä ovatko lentämiset ilmaisia vaiko maksavia, mutta yhteiskunnan kannalta on siinä määrin tärkeä ala että toivoisi ettei niistä tarvitse ainakaan maksaa. Myös lukiota voisi mainostaa ympäri maan yläasteilla, hyvinkin voisi lisää oppilaita tulla sitä kautta. Opintotukijärjestelmää tulisi muuttaa niin ettei ikä vaikuta eikä koulu. Eli samat tuet lukioihin jotka eivät kotipaikkakunnalla sijaitse kuin korkeakouluihin. Tämä tuli ihan siitä mieleen kun kuuntelin kerran kun työpaikalla tuttava jutteli saman yrityksen työntekijän kanssa, joka oli käynyt koulunsa vasta aikuisena kun ei ollut varaa nuorena.

Tuokaan ei ollut mikään hatusta vedetty tuo muutaman eri alan koulun, vaan satuin juttelemaan lentoasemalla Vantaalla kerran lentäjän kanssa joka kertoi että pari muuta ensin oli käynyt.

 


Vieras

#48

13.01.2012 21:13

Kuntaliitoksen njälkeen on uudet tuulet. Kokoomus ja sd jatkavat vauhdilla keskittämistä puolestanne.

Vieras

#49

13.01.2012 21:28

Nimimerkki

YO81 Tikkakosken huippulukiosta !
ORA

#50

14.01.2012 10:25

Suurkunnassa ne kyllä nyt keskitetään. Suuryksikköihin tehojen ja tuottavuuden parantamiseksi. Tämä on poliittinen valinta. kokoomus, sosialisdemokraatit ja vihreät keskittävät, kokoavat, tehostavat, ulkoistavat, lakkauttavat. Lukiot on helpointa keskittäjille.