Pelastetaan Vuosaari!

Pelastetaan Vuosaari! / Tiedotteet / Kallahden uudistus - suunnitteluperiaatteita laaditaan / Kommentit


Vieras

#1

28.01.2023 16:11

Helsingin UPEINTA luontoaluetta! Meri-Rastilan segregaatiolle tehtävä jotain - vanhoja vuokrarakennuksia purettava ja uusia omistusasuntoja tilalle.

Anonyymi

#2

28.01.2023 16:16

Helsingin kaupunki pahasti mokasi, kun asutti pakolaisia 90 luvulla näin hienolle alueelle. Olisiko aika korjata virheet. 

Helena S-ki

#3 Meri-Rastilan segregaation ehkäisy

30.01.2023 13:39

#1: -  - on ollut johtoajatuksena Meri-Rastilan asemakaavauudistuksessa, joka on jo tehty. Lönsiosan eli ostoskeskuksen ympäristön uusi asemakaava on saanut lainvoiman ja rakentaminen siellä alkanee ostoskeskuksen purkamisesta ja uuden korkeahkon asuin- ja liiketalon rakentamisesta tilalle. Kun vuokrataloja puretaan, tilalle tulee suurempia saman toimijan vuokrataloja - siis pieniä Hekan taloja puretaan ja tilalle tulee koko tontin täyttäviä korkeita Hekan vuokratalokolosseja. Vain ARA-tuettuja vuokrataloyhtiöitä on lähtenyt kaavoittajan tarjoamaan talojen purkamiseen, eli yhtään omistusasuntotaloa ei vaihdeta suurempaan. Uudet omistusasunnot sen sijaan rakennetaan Meri-Rastilan metsiin.

 

Helena S-ki

#4 Re: Helsingin kasvu edellyttää maahanmuuttoa

30.01.2023 13:52

#2: -  Toisaalta jos Meri-Rastilan ja Kallahden asuinalueita ei olisi rakennettu 1990-luvun puolivälissä, metsää johon ne rakennettiin ei voitaisi enää nykyisten määräysten mukaan lainkaan rakentaa. Joutaisi luonnonsuojelualueeksi koko Etelä-Vuosaari. Meri-Rastilan nykyinen asukasmäärä noin 5000 on jo kaavoitettu kasvatettavaksi lähemmäs 10 000:ta. Helsingin asukasmäärä ei lisäänny vaan vähenee ilman muuttoa ulkomailta. Eli Helsinki on muuttotappiokunta, jos maahanmuuttajia ei lasketa. Tämän valossa Vuosaareenkin kaavaillut noin 10 000 uutta asukasta tulevat suureksi osaksi ulkomaanmuutosta, ei suinkaan, että Vuosaaren nykyisiä asukkaita alettaisiin pakolla siirtää johonkin muualle, jos sellainen olisi edes lain puitteissa mahdollistakaan. Vai mitä mahdoit ajatella "virheiden korjaamisella"?

 

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…