Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista.


Vieras

#126

14.02.2012 00:37

Pelastakaa Lentosotakoulu!! Nyt nimiä lisää!!!

Vieras

#127 Missä meidän pohjalaiset kansanedustajat kuppaavat?

14.02.2012 18:56

Ihmettelen suudesti mitä tekeveät pohjalaiset kansanedustajat, kun antavat tälläistä tapahtua.
Missä on se pohjalaisuuden kunnnia ja kotimaakunnan puolustaminen kun annetaan jonkun Wallin määrätä mitä meillä saa olla ja mitä ei. Urpilainenhan myisi meidät varmaan Kreikalle jos vain uskaltaisi. Pidetään LENNOSTO KAUHAVALLA ja se tehtävä kuuluu kansanedustajillemme, jos ei muuten niin ostakaa Urpilaiselle ja Wallinille menoliput Kreikkaan, poliittista kähmintäähän tämä on.
Inho Realisti

#128 Kukkuu pohjanmaa

14.02.2012 20:29

Äkillisen rakennemuutoksen vuoksi erilaiset tukimuodot peliin joksikin aikaa. Ei minkään seudun elinvoimaa voi rakentaa verovaroilla toimivan varuskunnan varaan...varsinkaan jos puolustusvoimat eivät näe sitä edes itse tarpeelliseksi säilyttää. Ja siltähän tämä näyttää! Vähän aikaa sattuu ja sitten taas matka jatkuu kohti uusia vastoinkäymisiä!! JA POHOJALAASET SITÄ PAITSI PÄRJÄÄVÄT JATKOOSKIN!!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.02.2012 01:40



Vieras

#130

15.02.2012 11:11

Adressin perustelut ovat hyvät, mutta tarvitaan linkki kustannusvertailuun Kva/Tikkakoski. Paljonko kustannuksia siirtyy eri hallinnonaloille esim. Sisäasiainministeriön vastuulle viranomaisyhteistyön, koulutuksen yms. mahd. loppuessa. Paljonko tarvitaan investointeja Tikkakoskelle ja mikä on kustannustehokkuus...
Vertailevat laskelmat esiin...

Vieras

#131

15.02.2012 11:30

Lentosotakoulun lopetusuhka on myös röyhkeää puoluekähmintää.

Samalla kun Kauhavalla yli 80 vuotta toiminut Lentosotakoulu lopetettaisiin tekaistuin ja muuten kestämättömin perustein, pääministeri Jyrki Kataisen (kok)  kotipitäjään Siilinjärvelle perustettaisiin Suomen tärkein Hornet-tukikohta.

Puolustusministeri Stefan Wallin (rkp) taas tahtoo säästää ruotsinkielisen Dragsfjärdin varuskunnan Tammisaaressa, puhtaasti kielipuoluepoliittisin syin.

Lentosotakoulu kuuluu historiallisestikin Kauhavalle, kuin nenä päähän. Sen leikkaaminen silpoisi Kauhavan kasvot lähtemättömästi.

Silpominen on syytä estää kaikin keinoin.

Heikki Santala, järjestöneuvos Kauniainen (s. Kauhava)




Vieras

#132

15.02.2012 11:35

Hyväksyvätkö kaikki hallituspuolueiden edustajat tämän? Heidät on valittu kansanäänillä ja nyt jos koskaan pitäisi lunastaa äänet ja kuulla äänestäjiään,oli sitten kysymys puolustusvoimista tai kuntauudistuksista?Vastuuta voisi peräänkuuluttaa,vai onko hallituksenn pääsy niin pyhä asia,että toimitaan sen mukaan. Katsokaa Kreikkaa ja muuta maailmaa,halutaanko tänne samaa????
Antti Isosalo

#133 Lakeuksien menestystarina

15.02.2012 11:39

Lentosotakoulu on maineikas ja osaava sotilakoulutuslaitos, joka on ansioitunut mm. sotalentäjien kouluttajana Talvi- ja jatkosotien aikana - viidessä vuodessa koulutettiin 900 ohjaajaa ja 100 lennonopettajaa. Näistä viimeksimainituista ansioista Lentosotakoulu on saanut lippuunsa Vapaudenristin ja siihen liittyvät nauhat.

Menestystarinaa ei voi lopettaa.

Henkilökunta on kehittänyt pitkällä tähtäimellä sekä lentotoimintaa että myös varusmieskoulutusta. Säästökohteita on etsitty ja käytäntöjä tehostettu. Toiminta on ollut tuloksellista.

Menestystarinaa ei saa lopettaa.

poltetaan sotilaspassit ja muutetaan Norjaan

#134 Miehitetty Suomi

15.02.2012 12:17

Kun kaikki Suomen sotilaslentokoneet on keskitetty pariin paikkaan, ne on helppo tuhota parilla ensi-iskulla. Tällöin aluepuolustukselle, maajoukoille ei jäisi lainkaan ilmatukea joten maahantunkeutuja saisi koko Suomen haltuunsa nopeasti salamahyökkäyksellä.
Suomen hurri tuhoaa itsenäisen valtion. Finish Finlandie !

Vieras

#135 Re: Miehitetty Suomi

15.02.2012 14:12

#134: poltetaan sotilaspassit ja muutetaan Norjaan - Miehitetty Suomi

Kun kaikki Suomen sotilaslentokoneet on keskitetty pariin paikkaan, ne on helppo tuhota parilla ensi-iskulla. Tällöin aluepuolustukselle, maajoukoille ei jäisi lainkaan ilmatukea joten maahantunkeutuja saisi koko Suomen haltuunsa nopeasti salamahyökkäyksellä.


Niinpä niin, naapurillahan ei toki ole tarpeeksi koneita pommittaa kolmea paikkaa kahden sijasta. Voi pelle sun kanssas.


Jaakko Kuusisto

#136 Re: Hyvin sanottu Santalalta

15.02.2012 14:59

#131: -  

 Olen käynyt kahteen otteeseen Kauhavan kursseilla ja nähnyt miten ympäristö suhtautuu meihin . He ovat ylpeitä Kauhavan koulutus-tukikohdasta ja sen perinteistä. Monet saavat jopa leipänsä sieltä. En hyväksy lentosotakoulun lakkauttamista.  Tikkakoskella tulee pian pulaa vapaasta ilmatilasta. Fyi faan Stefan


Vieras

#137

15.02.2012 15:05

Kauhavaltahan kuolee kaikki toiminta, jos toiminta lakkautetaan.


Vieras

#138 MAANPUOLUSTUS MYYTÄVÄNÄ

15.02.2012 15:32

Voi hyvät päättäjämme, mitä olette tekemässä! Koko itärajalla vietetään jo nyt avoimien ovien päivää, eikä sekään näytä teille riittävän.
Ilmavoimissa lähes 40 vuotta palvelleena olen sisältä päin nähnyt, kuinka monipuolinen ja huippuammattilainen järjestelmä toimii jokaisen lentävän lentokoneen ja suomalaisen ilmapuolustuksen taustalla. Ei niitä osatekijöitä voi noin vain siirrellä ilman että koko "kakku" hajoaa.
Ei lentokoulutusta voi siirtää operatiivisten hävittäjien tukikohtiin ja niiden toiminnan sekaan ilman, että molemmat toiminnot häiriintyvät voimakkaasti.
"Kotkan pojat" tarvitsevat oman koulutusympäristönsä ja olosuhteensa, joihin Kauhavan Lentosotakoulu on vuosikymmenien aikana erikoistunut. Myös alueen ihmiset ovat sopeutuneet lentopoikiinsa.
Niille, jotka purnaavat lentomelusta, haluan sanoa, että olkaa sydämestänne kiitollisia, että ne ovat omia koneita. Niitä ei vielä koskaan ole ollut liikaa Suomen taivaalla.
Viholliskoneet pitävät vielä pahempaa meteliä ja lisäksi ne vielä tulittavat ja pommittavat teitä.
Tehdään kaikki mahdollinen Lentosotakoulun puolesta ja annetaan poikien lentää. Meillä on maailman parhaat lentäjät!
Äänestäjä, jonka ehdokas on listalla

#139 Te olette nyt paljon vartijoina, äänestävä kansa odottaa näyttöjä

15.02.2012 17:00

Vaasan vaalipiiri (17 kansanedustajaa)
Puumala Tuomo KESK
Henriksson Anna-Maja RKP
Saarakkala Vesa-Matti PS
Risikko Paula KOK
Urpilainen Jutta SDP
Hautala Lasse KESK
Wideroos Ulla-Maj RKP
Hongisto Reijo PS
Savola Mikko KESK
Mäntymaa Markku KOK
Kumpula-Natri Miapetra SDP
Östman Peter KD
Nylund Mats RKP
Tolppanen Maria PS
Lintilä Mika KESK
Gästgivars Lars Erik RKP
Sankelo Janne KOK
http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/pubman/templates/1.htx?id=4100
Inho Realisti

#140 Kukkuu pohjanmaa taas

15.02.2012 18:05

Tässä on nyt joutavanpäiväistä syyttää poliitikkoja tilanteesta. Tämä on puolustusvoimissa tehty suunnitelma toiminnan turvaamiseksi koko valtakunnan alueella tulevaisuudessakin, jonka he alan PARHAINA ASIANTUNTIJOINA ovat esittäneet toteutettavaksi!!!!! Ja tämä olisi toteutettu ilman säästövelvoitteitakin, koska "hillo" ei vain tällä rakenteella ja kustannustasolla riitä vaikka kuinka olisi tahtoa!

Vieras

#141 LENTOSOTAKOULUN AIKA OHI

15.02.2012 18:23

Vähänkin asioihin perehtynyt tietää, että kun Ilmasotakoulu siirtyi Tikkakoskelle ja Kauhavan joukko-osasto nimettiin Lentosotakouluksi vuonna 2005, toiminta Kauhavalla muuttui epävarmaksi. Oljenkortena oli eurooppalaisten sotilaslentäjien koulutus, joka ei koskaan toteutunut. Yhtenä syynä lienee, että Lentosotakoulun tunnuksena on hakaristi, lipussa vieläpä musta. Euroopassa ainakin Saksan, Puolan ja Unkarin rikoslait kieltävät hakaristin julkisen esittämisen. Vaikka symboli onkin otettu käyttöön Suomessa ennen kansallissosialisteja, niin kuitenkin natsit, vainot ja tuhoaminen tulevat aina ensimmäisenä mieleen sen nähtäessä - halusimmepa tai emme.

On myös huomattava, että sotakouluun ei ainakaan vuosikymmeneen ole otettu siviiliityöntekijöitä kantahenkilökunnan piirin ulkopuolelta eli se mittavasta työllistämisestä. Sen sijaan merkittävä osa siviilityöntekijöistä on kantahenkilökunnan perheenjäseniä eli on päästy helposti "suojatyöpaikkoihin keittiön kautta", suhteilla. Toteaahan myös kaupunginjohtaja Harri Mattila: "...monessa perheessä molemmilla vanhemmilla on työpaikka siellä." (Ilkka 15.2.) Sopivuus on siis syrjäyttänyt pätevyyden ja voidaankin puhua eräänlaisesta sisäsiittoisuudesta. Ei pidä "hirttäytyä" vain yhteen työpaikkaan missään kunnassa.

Mitä tulee toisen maailmansodan aikaan, niin silloinhan ei sotakoulu ja sen ympäristö Kauhavalla toiminut ratkaisutaistelujen näyttämönä.


Vieras

#142

15.02.2012 18:32

Puolustusvoimien rahoituksesta on turha tinkiä. Edessä on muuten NATO, jonka rahoitus on paljon kalliimpi vaihtoehto.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.02.2012 19:32



Vieras

#144

15.02.2012 19:53

Säästöjä ei saavuteta lakkauttamalla tai siirtämällä toimintoja muualle Suomeen.Vinkojen siirto Tikkakoskelle tuskin on tuonut säästöjä.Lentomelu on asia, jota päättäjät eivät vielä ole ottaneet huomioon.Valtiolla on varaa heittää mittavat investoinnit hukkaan. Onko jälleen tulossa tilanne ,jolloin Ilmavoimien ohjaajat siirtyvät siviilimarkkinoille ? On käsittämätöntä ,että Vinkat ja Hawk sopivat nyt samaan ilmatilaan Tikkakoskella, tämän takiahan alkeiskoulutus siirrettin Kauhavalta pois.
gabu

#145 nykyaikana harjoittelu voidaan hoitaa simulaattorilla

15.02.2012 20:21

Lentokoulutus tulisi suorittaa simulaattoreilla. Säästyy rahaa kun kaluston huollon ja kunnossapidon tarve poistuu.
WALLIINIT

#146

15.02.2012 20:26

Tarkastelkaapa suomenkarttaa mihin sijoittuu tai mihin jää toimivat varuskunnat: Mistäs ne maamme MINISTERIT ovatkaan kotoisin!!!!!!

Vieras

#147 Re: Onko viisastuminen tapahtunut nyt vasta?

15.02.2012 20:43

#117: - Onko viisastuminen tapahtunut nyt vasta? 

 

kummallisen rasistista sävyä viesteissä, kyllä niille puolustusmenoista vapautuville varoille on muutakin käyttöä. Kun näitä jutuja lukee niin ihmetytää oikein miten osa armeijan väestä tuntuu oikein uskovan sotaan, yrittäkää ottaa järki käteen ja miettikää onko tarvinnut sotia :) onko sota ollut lähellä elinikänne aikana, niinpä. turhasta on helppo säästää.
Erkki

#148 Historia toistaa itseään

15.02.2012 22:00

Komentajat näitä päätöksiä kriisitilanteessa ovat ennenkin tehneet, toivottavasti nyt sentään Koskelan hengessä eikä vain Lammion käskyjä jaelleet.

Vieras

#149

15.02.2012 22:24

Turvallisuuden takia.Lapualla sijaitsee valtion Patruuna tehdas
Heikki Santala
Kauniainen

#150 Re: Re: Hyvin sanottu Santalalta

15.02.2012 22:58

#136: Jaakko Kuusisto - Re: Hyvin sanottu Santalalta 

 Kiitti kovasti !

Lapsuuteni vietin Kauhavan alajoen lakeuksilla. Ilmasotatakoulun koneet olivat siellä jokapäiväistä elämää, pakkolaskuharjoituksineen pitkille pelloille. Kuuluisat Lentäjien Juhannusvalvojaiset keräsivät maakunnasta kymmentuhantisen yleisön. 

Lentosotakoulu on kauhavalaisille ja maakunnalle paljon muutakin, kun vain armeijan yksikkö. Siitä kannattaa pitää kiinni.

(ps. tuo Tammisaaren varuskunnan nimi on Dragsvik, eikä Dragsfjärd)