Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista.

Läheltä seurannut

#76 Lentosotakoulu Kauhavalla - soiva peli

11.02.2012 01:53

Tukikohdasta löytyvät kaikki tilat ja toiminnot nykyisen tehtävän toteuttamiseen.
Kauhavalla on jo valmiina esimerkiksi pidempi kiitotie (täyspitkä rullaustie seisontapaikkojen puolella kiitotietä, kiinteä pysäytysvaijeri, sotaväen tarvitsemat rakenteet), kentällä ei ole rajoittavaa kaupallista lentotoimintaa, asianmukaiset ja riittävät seisontapaikat aseistetuillekin lentokoneille (suojavalli), suihkukoneen koekäyttöpaikka kiinteine rakenteineen, simulaattorihalli, luokka- ja neuvottelutiloja, koko henkilöstön vetävä auditorio, lentokonekorjaamo telakoineen, varastoineen ml. heittoistuinhuoltotila, täysin varustettu ja säännöllisesti käytetty nousutie rullausetäisyydellä, riittävät harjoitusalueet (150km x 200km ja ajoittain enemmänkin ilman kaupallista liikennettä), toimintaan räätälöidyt tilat. Kaikki oleellinen on 500 metrin säteellä. Toimintaa pyrittäessä parantamaan entisestään on olemassa luonnollisesti myös toiveita ja haluja. Nykyisen toiminnan on Lloyd's Register EMEA sertifioinut ISO 9001:2000 mukaiseksi alkaen 2007 (CERTIFICATE OF APPROVAL, Training Air Wing Kauhava, Finnish Air Force Fast Jet Training at Kauhava). Lait ja asetukset synnyttävät myös investointitarpeita, mutta ne eivät ole paikkakunnasta riippuvia. Kyky antaa viranomaistukea maakunnassa mm. palo- ja pelastustoimelle sekä poliisille. Vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta tukevat toiminnot. Alueellisen palo- ja pelastustoimen kanssa yhteistyössä on kehitetty ja käytetty Paloniemen harjoitusaluetta. Maastoleirialue Menkijärven lentokentän ympäristössä 30 km päässä. "Ilmasta maahan" -ampuma-alue Peuranevalla 5 min lentomatkan päässä. "Ilmasta ilmaan" -ampuma-alue merellä puolen tunnin lentomatkan päässä. Lähialueen lentokentät sopivat läpilaskujen tekemiseen ja varakentiksi(Seinäjoki 45 km, Vaasa 65 km ja Kruunupyy 65 km). Miljoonien uudisrakennusinvestointeihin ei näillä näkymin ole tarvetta. Pohjoismainen yhteistyö ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa olisi helposti toteutettavissa, koska harjoitusalueet "nojaavat" toisiinsa. Rautatieasema on varuskunnan ihmisten käytettävissä 10 min ajomatkan päässä.

Alueen ihmiset hyväksyvät koulutustoiminnan ja antavat sille siunauksensa.

Tikkakosken lentokentän käyttömaksut Ilmavoimilta kyetään minimoimaan siirtämällä suunnitellusti Tukilentolaivueen toiminnot Pirkkalaan. Kentälle jää PATRIA:lta ostettava peruslentokoulutus.

Koulutus Kauhavalla pyörii tehokkaasti kuin erinomaisista osista koottu kilpamoottori.

Tosiasiat huomioiden toiminta on järkevin ja kokonaistaloudellisin nyt ja pitkällä aikavälillä Kauhavalla.

Vieras

#77

11.02.2012 08:11

hyvä armeija paikka ja lähellä..
Valtakunnankusettajat

#78 Kauhava säilytettävä

11.02.2012 08:53

Jo riittää maakuntien alasajo.Kyllä Kataiselle ja kumppaneille kelpaa maakuntien verotulot ja vientiyritysten tuotteet, joilla maksamme tuonnin.Maamme virkamiehistön eliitti nauttii kohtuullista korvausta menetetystä vapaa-ajasta Helsigissä,samalla lisäten alueen verotuloja maakunnista kerätyllä rahalla.Näitäkö meidän pitäisi kumarrella.
Olisi hauska tietää ,mikä on ollut esimerkiksi ilmavoimien esitys suljettavista varuskunnista.Onko alkuperäiseen esitykseen sisältynyt Kauhava,ettei vain siellä ollut rissala.
Minkälaisen lehmäkaupan Katainen ja Wallin ovat tehneet,kumpikin säästi omansa.
Näyttää ministeri Risikko pesevän tämänpäivän ilkassa käsiään asiasta,pilatus ehti kylläkin ensin.

Vieras

#79

11.02.2012 08:55

Ilmapuolustus Suomessa on pidettävä iskukykyisenä, niin kuin maallakin. Muuta vaihtoehtoa ei vain ole.
pohjalainen

#80 puheloinen ? puheloinen? puheloinen? voi! voi!

11.02.2012 09:04

paljonko tilipussi kasvaa, mikä virka?

Vieras

#81

11.02.2012 09:23

toivottavasti tasta oli apua
Media asialle

#82 Omat koirat purivat

11.02.2012 09:31

Risikon ja Sankelon lähtölaskenta alkoi.

Vieras

#83

11.02.2012 10:00

Ei Mitään järkeä lopettaa lentosotakoulua, siellä jää tyhjiksi valtavat huolto, majoitustilat,konehallit,lennonjohto,tutka-asemat yms.Erittäin hyvä kiitorata ja lentokenttä jää tyhjäksi ja alkaa kasvaa horsmaa.Näitä kumminkin pitää huoltaa ja rakennuksille lämpö päällä oli toimintaa tai ei.Irtisanotuille työttymyyskorvausta ja Tikkakoskelle valtavat lisäkustannukset laajenemisen myötä jonka ilmatilassa on muutenkin tarpeeksi liikennettä ja vielä Hawk koulutus sinne sekaan. ARVOISAT PÄÄTTÄJÄT EIKÖHÄN PERUUTETA KOKO ÄLYTÖN LENTOSOTAKOULUN LAKKAUTUMISPÄÄTÖS JA KEHITETÄ SITÄ KANSAINVÄLISEKSI LENTOKOLUTUSKESKUKSEKSI, RESURSSEJA JA HALUJA MEILTÄ KYLLÄ LÖYTYY.
Mika Mäkiniemi

Vieras

#84 Re:

11.02.2012 10:45

#83: -  

 Näin pitäisi tehdä. Miten nämä tälläisen päätöksen tehneet saataisiin käsittämään tämä asia? Ja miten se saataisiin heille tiedoksi, ettei asia vaan jäisi nettikkeskustelun tasolle? Onkohan puolustuvoimien komentaja riittävän perusteellisesti tutustunut Kauhavaan?


Vieras

#85

11.02.2012 11:36

Niin, vaikka entinen kurikan likka asunut täällä "Suur-Helsingin" puolella vuosikymmeniä, olen miettinyt mikä tyhjiö länsi-Suomeen jätetäänkään kun ja jos Kauhavan lentosotakoulun toiminta lopetetaan. Kyllä pitäisi ilma- ja muuten myös - meripuolustuskoulutusta ja reserviä olla länsipuolellakin maata, vaikka suoria uhkakuvia ei nyt maailmalta meillepäin olisikaan. Vara parempi kuin vahinko. Jätettäisiin Guggenheimin museo rakentamatta ja optiobonukset suuryhtiöjohdoilla verolle, niin ei tarvitsisi kaikkea puolustusjuttuja alas ajaa taloudellisista syistä ainakaan..

Vieras

#86 Re:

11.02.2012 11:54

#10: -

samaa mieltä miksi hurri komppania saa jatkaa


Vieras

#87 Re: Millä peruistein?

11.02.2012 11:57

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Näin puhuu nää keleen porvarit  tässä hyvä esimerkki miksi kokoomus pitäisi lakkauttaa

KENTÄTÖN UNEKSIJA

#88 KENTÄLLINEN

11.02.2012 11:59

Keskittävät voimat, kokoomus, sosiaalidemokraatit ja vihreät ampuvat täyslaidallisen sivustatulen Pohojanmaalle. Tämä järkyttää korkeimpaan reservin upseerin arvoon kohonnutta veteraania.

Nuoret, Teidän on hoidettava tämä maa ja vastuuta kannetaan mm ryhtymällä rohkeasti 28.10.2012 kunnallisvaaliehdokkaasti. Kyllä tätä maata ja kansaa jaetaan nyt kovasti keskittämällä kahtia.Mutta tämä maa on puolustamisen arvoinen!

Vieras

#89

11.02.2012 12:05

Miksi pitäisi lakkauttaa. Ei paljon asiaa pohdittu.

Vieras

#90 Re:

11.02.2012 13:36


Vieras

#91

11.02.2012 13:53

Päätöksiä kapealla perspektiivillä

Mervento tulee Vaasaan ja tuo tullessaan toistasataa työpaikkaa, sekä runsaasti töitä myös monelle alihankkijalle, jotka varmasti myös saavat työllistää lisää väkeä. Nämä on hienoja uutisia, Vaasalla menee hyvin, on hyvä olla Vaasalainen.
Vaikka täällä meneekin mainiosti, niin kyllä 8.2.-12 tv-uutiset nosti kylmiäväreitä tuhansien suomalaisten tilannetta ajatellessa. Tähänkö nyt ollaan tultu kun eu:hun ja em:uun on törsätty rahaa miljardi kaupalla.
Varuskuntia lakkautetaan 6 ja uutisten mukaan henkilöstövähennykset ovat 2200 työpaikkaa. Joista 1000 kuitataan eläkejärjestelyin ja 1200 jää työttömiksi. Kaikki nämä varuskunnat ovat pienissä kunnissa jotka ovat aika pitkälti pärjänneet sillä että nämä yksiköt ovat sijainneet kunnassa. Julkisuuteen on ilmoitettu vain 1200:n työpaikan menetys joka on tosiasiassa vai 3 – 5 osa työpaikoista jotka todellisuudessa menetetään variskuntien lakkauttamisella. Nimittäin ne alihankkijat! Varuskuntien alihankkijoita ovat paikalliset yritykset joiden palveluja varuskuntien henkilökunta ja perheenjäsenet sekä varusmiehet käyttävät. Varuskuntien lakkauttamisen mukana kaatuu monia yrityksiä kuten ravintoloita, parturi-kampaamoja, grilli-kioskeja, huoltoasemia ja jopa päivittäistavarakauppoja.
Suuri osa työttömäksi jäävistä lähtevät pieneltä paikkakunnalta leivän perään, mutta he eivät lähde yksin vaan perheineen. Silloin tulee varmasti tarvetta vähentää myös kunnallisia työpaikkoja mm. päiväkodeista ja kouluista kun kymmeniä perheitä muuttaa pois.
Tämä on taas askel kohti sotilasliittoa. Itsenäisyys meni euroopan-unioniin, meneekö puolueettomuutemme natoo?
Vaikka lakkautettavien varuskuntien määrä ylläti, niin yksi asia ei yllättänyt, nimittäin se että viikate ei niittänyt Dragsviikin varuskuntaa. Vaikka suunnitelmissa oli yksikön siirtäminen Upinniemeen. Puollustusministerillä oli päätöksissä pahasti oma lehmä laskuojassa.
Päivän uutisannin kruunasi tieto Nokian päätöksestä vähentää Salon tehtaaltaan toistatuhatta työpaikkaa. Ihan vain siksi että ahneet osakesijoittajat saisivat joka vuotiset miljoonansa.

Kaupunginvaltuutettu
Harri Leppälä Ps
Vaasa
Liikkuva äänestäjä

#92 Tämä oli hyvä argumentti

11.02.2012 14:00

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Helpottaa tyhmempääkin valitsemaan puoluekantansa kunnallisvaaleis. Pidä toi ja lisää ääntä.


Vieras

#93

11.02.2012 14:53

Sukulaisia on siellä töissä

Vieras

#94 Suu säkkiä myören ja kipin kapin kotia, jottei tartte teitä hävetä

11.02.2012 15:59

EU-laiva on aikoja sitten kallistunu yli kriittisen pisteensä. Olis kyllä jo aika meiränki nousta sinne pelastusveneesehen ja alakaa soutaa kotia kohore. Tämänhän ymmärtää jo alimmaasella kannellaki matkustava kansa. Se on aiva turhaa kaveerata kapteenia(Merkel) ja ensimmäästä perämiestä(Sarkozy). Ei laivaa meirän rahoolla saa pysymähän pinnalla vaikka antaas kaikki mitä on.
Kattokaa ny hyvät ihimiset peilihin sielä eruskunnas ja kysykää titteltännä jotta:"haluakko sää oikeen tosisnas olla tällääsiä Suomia kurjistavia päätöksiä tukemas". Pantaas meki asia tärkeysjäriestyksehen ja hoiretaas eres meirän oma isänmaa jonkimmoiselle asialliselle tolalle. Se jatkuva rahan kantaminen kaikkihin ulukomaan konhotuksihin pitääs eherottomasti heti lopettaa. On se sitte minkävärinen puoluekirja taskus hyvänsä, niin pitääs ny koittaa ittekki ajatella mikä meille olis hyväksi täälä kotomaas eikä aina olla niin nöyrää muiren käskettävänä. Se on muiren teille syöttämä totuus mikä on mukamas hyväksi. Urpilaanenki käy sielä muka neuvottelemas, mutta tulos on se jotta maksakaa suomalaaset lisää eherootta ku te kykenettä. Oma mieli mennes, mutta tulles Merkelin. Älytööntä touhua ku vähä kehutahan, niin sitte ei olla köyhiä eikä kipeetä. Sanotahan jotta:"kyllä mun lompsa kestää". Ja kansa saa repiä sen selekänahaastansa.

Vieras

#95 Re: Millä peruistein?

11.02.2012 20:25

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Hyvää yötä sulle vaan. Joku päivä kokoomus vielä kaatuu

Härmäläänen.

#96 hyvä kun lentäminen loppuu

11.02.2012 21:09

Mie ainakin tykkää jotta saanee nukkua yöt rauhassa kun tuo turhanpäiväänen lentäminen loppuu ja samoin koko juhannus kekkerit. Kerrankin oikea päätös!!

Vieras

#97

11.02.2012 21:19

On se nyt kumma kun Pohjanmaalta pitää viedä kaikki puolustukseen viittaava. Ensin vietiin Vaasan perinteikäs varuskunta ja nyt on ollaan lakkauttamassa Kauhavan Lentosotakoulu (ent. Ilmasotakoulu), jolla oli käsittääkseni aikoinaan jonkinlainen merkitys suomalaisten lentäjien hyvään menestykseen sotavuosina ?
Kauhavan sijainti rannikon läheisyydessä on juuri oiva harjoituslentoja ja mahdollista lentokoulutusta jopa ulkomaisten ilmavoimien kanssa ajatellen.
Mitähän sillekin aikoinaan paljonkin mainostetulle Eurooppalaiselle yhteiskoulutushankkeelle kuuluu ? Taisi olla pelkkää poliittista piereskelyä. Puolan ilmavoimien koulutustarpeesta oli ainakin puhetta ja olisiko jopa ollut niin että Saksan ilmavoimat olivat kiinnostuneita asiasta johtuen siitä että Europan ilmatilassa on yhä vaikeampi suorittaa mm yliäänilentoja ja ilma-aseammuntoja.
Vaasan varuskunta annettiin kaikenlaiseen ituhippitoimintaan, mitähän Kauhavan varuskunnalle on suunniteltu, ehkä MAMU-keskus, moskeija ? Kuka tietää.
Muilutuksiako Suomen suurimmassa sikalassa vieläkin pelätään ? Ehkä olisi syytä. Vanhat perinteet kunniaan ?
minävaan

#98 da fuck

11.02.2012 21:41

miksiköhän mun nimi oli tässä listassa, vaikka en oo mitään adressia allekirjoitellut... >:o Tuli ilmoitus s-postiin tämän vahvistamisesta... o.o
Jorma ep alueelta

#99 Oivallinen pakolaiskeskus

11.02.2012 22:30

Siis kauhava olisi loistava kohde pakolais keskukseksi. Olisi lentokenttä jolla tuoda suoraan pakolaiset perille ja majotustila olisi taattu. Tätä kannattaa kehittää todella. Ruokalat kun uusittu niin niille saisi hyvää sapuskaakin. Ja jotka pitää viedä takaisin niin siitä pääsee helposti lentämään kun siellä on käynyt finnairin koneitakin. Ottakaa yhetyttä maahanmuutto ministeriin.
Vihreä puu on vihreä

#100 Tyhjä ilmatila

11.02.2012 23:11

Tokkopa tuo Kauhavan tyhjä ilmatila jää käyttämättä tulevaisuudessakaan. Lentokoneet viettävät vain yöt Tikkakoskella ja päivisin tullaan pörräämään pohjanmaan päälle.