Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta


Vieras

#851

21.02.2012 11:05

Alkoholisoituneita taas sorretaan, voi, voi.

Vieras

#852 Re: Re:

21.02.2012 11:07

#835: - Re: Virkamiesten 9-5 alalla on helppo mennä töiden jälkeen rauhassa lasilliselle lukemaan lehdet, mutta entäs vuorotyöläiset? Poliisit, palomiehet, sairaanhoitajat, bussikuskit etc? Rentoudu siinä kivasti työn päälle jossain diskossa örveltäjien keskellä. Vaikka mietin asiaa kuinka subjektiivisesti, en löydä perusteluja säädöksiin.

 


Vieras

#853

21.02.2012 11:07

Räsänen on pystymätän hoitamaan sisä-ministerin virkaa
TARSSA

#854 Re:

21.02.2012 11:09

#1: -

Surkea adressi. Kuka voi repiä pelihousunsa, koska ryyppyravintolat suljettaisiin jo klo 3 yöllä. Taitaa poliisit olla tämän adressin väelle isänjatke / äidinkorvike. Miksi ei laiteta adressin ohella kuvat näkyviin. Saataisiin sääliä pöhöttyneitä kasvoja.


Vieras

#855

21.02.2012 11:09

Jos kuppilat laitetaan aikaisemmin kiinni, niin silloinhan niihin mennään aikaisemmin. Kuitenkin tottumuksesta kuppia vedetään sinne neljän tienoille, joten kotibileet jotkojen merkeissä yleistyy ja järjestyshäiriöt kodeissa siinä samassa moninkertaistuu.

Samalla laitetaan poliisilaitoksia kiinni ja viedään ihmisiltä se viimeinenkin turva pois. Kotiseudullanihan ei ole poliisia päivystänyt moneen vuoteen, vaan sinne on nimetty kyläpoliisi. Tuloksena varkaudet ja muut järjestyshäiriöt lisääntyneet huomattavasti.

Yhteiskuntamme voi koko ajan huonommin ja huonommin. Myönnän että alkoholilla on siihen roolinsa, mutta onko järkeä viedä mahdollisuus nauttia sitä turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa kuten baareissa ja yökerhoissa. Räsäsen ehdotuksella kotijuominen lisääntyy samoin kuin salakapakat. Ja yhtäaikaa poliiseja olisi vähemmän näitä ongelmia ratkomassa...

Nyt olisi Räsäsenkin aika jalkautua niistä omista turvallisista "mehunjuonti tapahtumista" ja käydä katsomassa vaikka Lahden viikonloppua yöllä poliisin kyydissä. Näkisi vähän sitä miten pahoin ihmiset voivat...

Vieras

#856

21.02.2012 11:09

kyllä joku haluaa säästää valtion rahat!!!(Vähemmän töitä poliisille???)
Onko ajatellut että osa ravintolan työntekijät jää ilman töitä, hejäävät työttömänä ja joutuu elää sociaaliturvalla!!! ONKO SE SÄÄSTÖ, PÄIVI?????
Ihmettelen, ehkä on tullut käsky että suomalaiset pitäisi raitistua!!!
marakatti

#857 Re: Re:

21.02.2012 11:09

#842: Entinen alkoholisti - Re:

sittenhän saman pitäisi koskea jokaista yrittäjää 24h liikkeet auki ja sitä rataa. Yleensä liikeidealla määritellään miten ravintolat on auki ja kyllähän niitä ravintoloita on auki viikollakin niin raittiille kuin rentoutujille.

On aivan sama onko ravintola auki vai ei. Jos alkoholiongelma niin sitähän juo sitten oli arki tai pyhä. Ja yleensä ne ongelmaiset ei kauheesti noissa ravintoloissa istu.

Mutta pointtini oli että taas menetetään työpaikkoja ja etenkin niitä verotuloja joita valtio saa.


Vieras

#858 Re: Re: Re: Re:

21.02.2012 11:12

#850: titanicin tuho - Re: Re: Re:

Tuskin oli ideana että baarit olisivat sitten enää neljään asti auki. Luulenpa, että koko pointti oli siinä että baarit kiinni siinä yhdeltä viimeistään.

Just

#859 Re: Re:

21.02.2012 11:12

#854: TARSSA - Re:

No eiköhän tässä olla muutenkin holhousyhteiskuntaa vastutamassa.
Ja hei provos meni pieleen,  yritäppä uudestaan ens vuonna.

Niko Ara

#860 Re: Re:

21.02.2012 11:13

#854: TARSSA - Re:

Faktahan on, että juominen jatkuu Suomessa vaikka kuppilat menisi kiinni kokonaan. Kyse on juomisen valvomisesta ja missä ympäristössä se tapahtuu. Mitä vähemmän kuppilat on auki, sitä enemmän kotona juodaan ja järjestyshäiriöt  sekä perheväkivalta lisääntyy.

Ravintoloissa on luotu valvottu ympäristö juomiselle, kotona ei. Ja samalla poliiseja olisi entistä vähemmän ratkomaan tästä seuraavia riitoja.


Vieras

#861

21.02.2012 11:13

räsänen pois eduskunnasta!!!!

Vieras

#862 Hyvä ehdotus

21.02.2012 11:14

Jos ei olisi alunperin pidennetty aikaa, niin juopot joisi sen mitä tarvitsee jo aikaisemmin. Nyt ne onnettomat työntekijät joutuu kärvistelemään vain pidempään.
Tuskin ne aamuyön työt niin herkkua on.


Vieras

#863

21.02.2012 11:14

tuo alkoholipolitiikka oli jo ennen sekasin nyt kun räsänen valtaan pääs siit tuli täys kaaos

Vieras

#864

21.02.2012 11:15

no johan taas on "viisas" kohta suomessa on kaikki kielettyä jos tollaiset saa ehdotuksensa läpi!!
Nomolos

#865 Re:

21.02.2012 11:16

#851: -

Kiva nähdä taas, kuinka joku aivottomasti yleistää jokaisen alkoholia joskus baarissa nauttivan alkoholisoituneiksi yhdessä lyhyessä ja trollaavassa lauseessa.

Paljon suuremmat ongelmat todellakin saadaan, mikäli Räsäsen esityksen mukaisesti siirretään nuo muutama ongelmainen, jotka sen kahdelta päättyvän anniskelun jälkeen ostaman lestinsä heittäjiltä, taikka juomaan pimeisiin kapakoihin ja tietenkin, myös koteihin juomaan perheensä eteen.

Tällä metodilla, voitaisiin räjäyttää alkoholi ongelma uudestaa aivan uudelle ja järjettömästi kovemmalle tasolle, johon yllättäen olisi sitten taas uskonnollissävytteisen moralisoijan helppo keksiä uusia näennäisesti hyviä ja paperilla kauniita rajoitteita siirtämään kuitenkin tosiasiallisesti alkoholimyyntiä yhä enemmän laittomaan kauppaan, sekä juomista yhä enemmän koteihin.

Tämänkaltainen kehitys ei palvelisi yhteiskuntaa, vaan toimisi masennusta, kurjuutta, syrjäytymistä ja alkoholismia lisäten, sekä kasvattaisi järjestäytyneen rikollisuuden mahdollisuuksia integroitua yhä lujemmin jopa vallankäytön poliittiisiin rakenteisiiin, mistä hyvänä esimerkkinä toimii epäonnistunut ja verinen "huumesota" Meksikossa ja latinalaisessa Amerikassa.

Oman opinkappaleensa asiasta kotimaassa, voi lukea tutustumalla alkoholinkieltolain surulliseen ja väkivaltaiseen historiaan Suomessa.

 

TARSSA

#866

21.02.2012 11:16

Juoppo keksii aina syyn ryyppäämiselleen. On hyvä, jos joku yrittää auttaa. Räsänen yrittää. Juoppo taistelee viimeiseen asti, että saisi yhä ryypätä. Usein hän haukkuu auttajaansa. Niin tälläkin palstalla.

Vieras

#867 Re: Hyvä ehdotus

21.02.2012 11:16

#862: - Hyvä ehdotus

se on ammatinvalinta kysymys onko onnellinen töissä vai onneton! Ja harvemmin ammattiholistit niissä ravintoloissa on maksamassa kalliista juomasta. Kyllä ne on nuoret ja työssä käyvät yksinäiset ihmiset.


Vieras

#868 Re:

21.02.2012 11:21

#866: TARSSA -

nyt kanattaa sitten muistaa että ne juopot ei juurikaan raaski istua siellä ravintolassa. Juopot yleensä vetää jotain myrkkyä tai pimeetä viinaa puistoissa, vuokra asunnoissa yms. Ei niitä normi ravintolassa nää..

Jos Räsäsen tavoite on raitistaa Suomi niin silloinhan kaiken myös lääketarkoitukseen valmistettava alkoholi on kiellettävä sekä kaikki päihtymykseen liittyvät aineet kuten, alkoholi, tupakka, sokeri yms.

Olen sitä mieltä että alkoholin hinta niin alas kuin suikin mahdollista jotta ne joille se maistuu juovat itsensä hengiltä ensimmäisen vuoden aikana. Näin poistuu yksi sosiaalinen ongelma suomelta. Maksa sairauksia jotka liittyvät alkoholiin ei hoidettaisi muutoin kuin saattohoitona.

 


Vieras

#869

21.02.2012 11:23

Voisko joku vihdoin perustella miten se kotiväkivalta lisääntyy automaattisesti jos juopotellaan siellä kotosalla? Edelleen juopot osaavat mäiskiä perheenjäseniään turpaan myös kello neljän jälkeen. Ylipäänsä olisi tärkeää ennaltaehkäistä alkoholismia JA väkivaltaa, mutta tästähän Räsäsen aloitteessa ei ollut kyse. Myöskään ei holhoamisesta, vaan poliisin määrärahoista.

Eikä alkkiksen perhe siitä välttämättä onnellisemmaksi tule että alkkis on kotona juopottelun sijasta baarissa juomassa. Lapsellinen ajatus. Kyllä monissa alkkisten kodeissa odotellaan pelolla missä kunnossa sieltä baarista tullaan ja millainen show siitä taas seuraa.

Se ken tahtoo aivan toden teolla juopotella kehittelee kasaan vielä kello neljänkin jälkeen hyvät jatkot joissa kiskotaan viinaksia aamuun asti. Ihan tavallisen suhteen alkoholiin omaava ihminen, jolle baarissa käynti on jonkinlainen illan kliimaksi, tuskin juopottelee neljään asti jos baari on mennyt kiinni jo yhdeltä.

Ei se ihmisen toleranssi vaihtele baarien aukioloaikojen mukaisesti. Jos aloittaa juopottelun aikaisemmin, todennäköisesti myös simahtaa aikaisemmin. Jos aloittaa myöhemmin, todennäköisesti myös simahtaa myöhemmin. Ei se kelloa katso.

Enkä tajua vuorotyöargumentaatiota. Eikös ne vaikeaan aikaan työskentelevät joka tapauksessa joudu halutessaan lähtemään baariin vasta siihen aikaan kun meno on jo useimmilla örvellystä? Sellaisiakin baareja on joissa ei mihinkään vuorokaudenaikaan ole minkäänlaista bilemeininkiä, ts. voi ottaa rauhallisesti pari lasia, mutta nehän juuri ovat niitä jotka eivät muutenkaan ole neljään asti auki. Sepä olisikin freesiä jos sellainen baari jossain päin Suomea olisi, jossa neljään asti olisi rauhallista. En vain vielä ole itse sellaisessa käynyt.


Vieras

#870

21.02.2012 11:24

Kyllä Räsänen on oikeilla jäljillä, sinänsä en usko että ryyppääminen vähenee yhtään, aikaistuu ainoastaan mutta miksei sitä ryyppäämistä voi halutessaa aloittaa kahta tuntia aikaisemmin ??
Uskon että järjestyhäiriöt vähenisi kun ei örvellettäisi aamuyöstä kadulla sekaisin unenpuutteesta ja viinasta. Mikä parasta, yhteiskunnalle koituisi vähemmän kuluja kun ei tarvitse pitää poliiseja niin paljon viikonlopun yövuoroissa joista koituvat kustannukset on mitä on. (eli kallista).
En ymmärrä ongelmaa ravintoloitsijankaan kannalta, nythän väki menee vasta kunnon pohjien jälkeen baariin, ehkä puolen yön aikaan ? Miten se olisi kassasta pois jos ihmiset tulee vaikka 22:00 ?

Vieras

#871

21.02.2012 11:26

toi akka haluaa lisää työttömiä tai osa aikaisia tähän maahan, koskahan toi ämmä on istunut viimeksi klo 2.00 ravintolassa, tai ollut kupilla. pitäis turpansa kiinni asioista mistä ei ole tietoa.. "taivas luotsi"

Vieras

#872

21.02.2012 11:26

Eduskunnasta työpaikka alkoholin tarjoilu myös pois! Päivi Räsänen saisi ottaa selkoa asioista ennen kuin rupeaa uudistuksia suunnittelemaan ja tulisi tekemään 3 vuotta ensin töitä ravintolaan tarjoilijoiden töitä. Eiköhän häneltäkin silmät aukene.

Vieras

#873

21.02.2012 11:28

Ei ministeriä voi erottaa, varsinkaan kun se on hallituspuolueen puheenjohtaja. Sitä koskee samat säädökset kuin kansanedustajaa, joka on valittu hommaan neljäksi vuodeksi. Erota voi itse, muttei tulla erotetuksi.
Tomi

#874 Re:

21.02.2012 11:28

#1: -  

 Kirkon väki äänestää omiaan. Iha *tun typerää


Vieras

#875 Re: Re:

21.02.2012 11:28

#825: - Re:

Mutta eihän siinä viinan käyttö edes vähene?