Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontukea ei saa lyhentää.

Hoitotäti

#26 Niinpä,

02.03.2012 16:14

suo siellä, vetelä täällä.
Kirveellä töitä

#27

02.03.2012 16:15

Tällä aloitteella ei ajatella pätkääkään lasta! Sitten vielä ihmetellään kun vanhemmat ovat liian vähän aikaa lastensa kanssa! Ihmetellään kasvatusongelmia - no onhan niitä kun lasta kasvattaa ties kuinka moni aikuinen ja ne turvalliset aikuiset vaihtuvat. Isä ja äiti ovat töissä joten pari tuntia illassa ei lapsenkasvatukseen ole paljoa! Tasan tarkkaan mietin ketä seuraavaksi äänestän.
Perheeet kunniaan

#28 Kotihoidontukea nostettava!

02.03.2012 16:17

Jos kotihoidontuki poistetaan, niin siinä ei ainakaan yhteiskunta säästä penninpyörylää! Tämä kotihoidon'tuki' on jäänyt yleisen hintakehityksen kelkasta jo aikoja sitten, ja äidit, jotka ovat lastensa kanssa kotona ovat siellä siksi, että he ovat se paras hoitaja omalle lapselleen. Nyt kaikkien pitää viedä lapsensa hoitoon kunnalliseen tai yksityiseen päivähoitoon kun lapsi täyttää kaksi vuotta, ja yleensä jo aiemminkin, jos hoitopaikan meinaa saada semmoisesta päiväkodista joka on itselle järkevin vaihtoehto.
Kokemusesta tiedän, että päivähoitopaikat ovat jo nyt kiven alla.

No, kustannuksethan kasvavat, koska yhteiskunta joutuu verorahoilla kustantamaan päivähoitokulut lukuunottamatta omavastuuosuutta, jonka kustantavat lapsen vanhemmat.

Ihan törkeää siinä mielessä, että jos äiti tai isä haluaisi jäädä lapsen kanssa kotin, tätä ei yhteiskunta kuitenkaan millään tavalla tue.

Näyttää siltä, että yritykset haluavat että heidän vastuunsa pienenisi, kun nyt laki määrää, että vakityösuhteessa oleva työntekijä saa olla kotona lapsen kolmevuotispäivään saakka.

Mistä saamme tulevaisuuden työntekijöitä, kun lapsenteosta näin rokotetaan?
Kotihoidontukea pitäisi nostaa ainakin kaksinkertaiseksi, jotta se riittäisi edes perustarpeisiin, ja sitä pitäisi myös maksaa ainakin siihen asti kun lapsi täyttää kolme.


Vieras

#29

02.03.2012 16:19

Ajattelematonta lyhentää kotihoidontukea, kun nykyiselläänkään ei tahdo lapsille löytyä hoitopaikkaa. Sitä sitten järjestellään jostain parakista tai lattiapaikoilta väliaikaistiloista. Näin ainakin meidän kunnassa. Järjestäkää nyt ensin ne päivähoito resurssit kuntoon, ja mietitään sitten kotihoidon lyhentämistä. Jääkylmistä arvoista puhutaan nyt, eikö lasten ja nuorten pahoinvointi ole jo riittävää?
siitäs saatte

#30 Kotihoidon olematon tuki

02.03.2012 16:20

Niin huono se tuki on jo rahallisestikin nyt että jos sitä sitten vielä lyhennetään, irtisanoudun töistä ja ilmoittaudun työttömäksi työnhakijaksi että saan paremmat tulot mitä kotihoidon tuki olisi. Työtähän ei pysty ottamaan kuitenkaan vastaan, kun ei ole päivähoitopaikkojakaan juuri saatavilla ja työnantaja ei ehkä helposti palkkaa pikkulapsen äitiä kun on oletus että sairauspoissaoloja tulee paljon. Sen jälkeen alan elämään täysin tuilla.

Vieras

#31

02.03.2012 16:20

Pienen lapsen paikka on kotona. Päiväkotiryhmät ovat jo nyt liian isoja. Se ei ketään palvele että laitetaan lapset päivähoitoon jo aikaisemmin. Päivähoito ei ole ilmaista ja jos tämä käy toteen tuleekin se tilanne että ei ole päivähoito paikkoja ollenkaan. Pitäisi rakentaa lisää päiväkoteja, palkata hoitohenkilökuntaa yms. Sekö sitten onkin säästämistä? Yksinkertaisesti kunnille/valtiolle kotihoito on edullisempaa kuin kunnan järjestämä päivähoito. Se mikä pistää koko hs.fi:n artikkelissa karvat pystyyn on "Muutos sekä säästäisi valtion rahoja että patistaisi naiset nopeammin töihin tienaamaan veroeuroja." Kotihoidontuki on VERONALAISTA!!!!!

Se siitä hyvinvointivaltiosta sitten. Milloin mielenosoitus asiasta?? Tämä jos jokin on tärkeää. Pienet lapset eivät voi itse asialle mitään tehdä, mutta vanhempien velvollisuus on ajaa lapsen etuja. VAADIN OIKEUTTA LAPSILLE!!! NYT ON LASTEN HYVINVOINNISTA KYSE!!!

Vieras

#32

02.03.2012 16:24

Tällainen säästäminen on hölmöläisten hommaa. Valtio työntää omia menojaan kuntien maksettavaksi. Lopullinen lasku pitkällä viivalla voi tulla moninkertaiseksi.
äitsi

#33 Mielenosoitus

02.03.2012 16:25

Järjestetään nyt ihan tosissaan se mielenosoitus tästä asiasta. Itse en tiedä miten se organisoidaan, joten se joka tietää, nyt on toimimisen paikka!
kotiäiti

#34 Äkkiä toimimaan

02.03.2012 16:29

Miten tavallinen pieni ihminen voisi tähän asiaan vaikuttaa? Vaikeaa se on ,mutta jos tarpeeksi "pommittaa" päättäjiä, siitä saattaapi olla apua. Katso eduskunnan sivuilta ko. päättäjäin sähköpostiosoite ja lähetä postia! Luinko oikein, että maaliskuun lopussa tästä leikkausesityksestä päätettäis?!!! Että kiirus, kiirus...
Annu

#35 Adressin perusteluista

02.03.2012 16:32

Adressin saatekirje voisi kyllä olla hiukan vähemmän päiväkotivastainen. Riittävä perustelu kotihoidon tukemiselle nykyiseen tapaan tai enemmän riittää jo se, että monissa kunnissa (mm. täällä Espoossa) päiväkodit ovat jo nyt ääriään myöten täynnä, eikä tämä hallituksen suunnitelma tuota tilannetta ainakaan parantaisi.
hirvee fiilis

#36 hyvä idea

02.03.2012 16:32

Mutta ketkä on ne päättäjät, joita aletaan pommittaa sähköpostilla tässä asiassa? Ketkä on näitten suunnitelmien takana? Heti laitan kun selviää!

Vieras

#37

02.03.2012 16:36

Ja tällä sitten säästetään muka, mistähän tällä sitten säästettäisiin, siitä että kunnat joutuvat lisäämään hoitopaikkojen määriä, ryhmäkoot isommiksi, lasten pahanolon tunne lisääntyy, vanhemmat väsyvät entisestään. Kun nyt ensin keskityttäisiin siihen että ne lapset joiden vanhempien on pakko käydä töissä saisivat lapsensa hyvään hoitopaikkaan, ja ettei sisaruksia erotettaisi toisistaan, ennen kuin se on pakko toisen mennessä eskariin. Koti on pienelle lapselle paras hoitopaikka.

Vieras

#38 Re: Kokoomus, Keskusta ja Vihreät asian takana...

02.03.2012 16:43

#18: Karkki - Kokoomus, Keskusta ja Vihreät asian takana...

Millä logiikalla nuo puoleet ovat asian takana? Hallituspuoleet ovat (suurimmasta pienimpään) Kokoomus, Demarit, Vasemmistoliitto, RKP, Vihreät ja Kristilliset. Keskusta ei ole hallituspuolue ja Vihreät ovat pieni puolue suuressa hallituksessa. Asiasta vastaava sosiaali- ja terveysministeri on kyllä kokoomuslainen.

Työtön akateeminen

#39 Re:

02.03.2012 16:44

#3: -

Tässä ehdotuksessa on hullua sekin, että aikaisemmin kotiäidit töihin. Maassa jossa työttömiä on vaikka kuinka paljon!

Pienten lasten kotiäidit töihin ja ne jotka haluavat mennä töihin, eivät saa töitä vaan joutuvat olemaan työttömänä kotona!

Miksi Suomessa ei puhuta akateemisesta työttömyydestä?! Täällä on korkeasti koulutettuja työttömiä pilvin pimein, joilla on opintolainaa ja asuntolainaa vaikka kuinka paljon. Eikös heidät nyt pitäisi saada töihin?

Itselläni myös tilanne, että asunto menee kohta myyntiin, jos ei työpaikkaa löydy. Olen lapseton, joten työtä nyt tarvitsen!

Ja meitä on paljon!

 


Vieras

#40

02.03.2012 16:47

Ensimmäisenä kärsivät aina lapset ja vanhukset!
lp___

#41 kyllä

02.03.2012 16:48

varmasti jos toi ehdotus menee läpi niin syntyvyys kääntyy laskuun.
2v. on vielä pieni hoitoon enkä itse ainakaan enempää lapsia sitten aio tehdä.

Kukas ne verot sitten tulevaisuudessa maksaa?

Vieras

#42

02.03.2012 16:50

Yhteiskunta ei pyöri kotona olemalla, se on selvä. Mutta. Lapsen koko minä-kuva muodostuu muutaman ensimmäisen elinvuoden aikana. Suurin osa asiantuntijoista on sitä mieltä, että alle kolmivuotiaan paikka on kotona. Miten hallituksella on kanttia kyseenalaistaa tämä? Ei ne uudet päiväkodit ja hoitoryhmätkään ihan pikku rahalla synny, maksavat nekin jotain. Isossa osassa kunnista on jo nyt jatkuva pula hoitopaikoista, tiloista ja tädeistä. Mistä niitä nyt yhtääkkiä otetaan lisää? Rahalla saa toki porukkaa töihin, mutta mistä se raha. Tätä ei ole mietitty loppuun asti.
Plus se, että isoissa hoitoryhmissä sairastetaan luonnollisestikin enemmän. Eli vanhemmat ovat kotona hoitamassa sairaita lapsiaan. Kenen etu se on? Ei kenenekään. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kutsua isovanhempia hoitamaan lapsenlapsiaan. Seuraavassa vaiheessa kiristetään oikeutta sairaan lapsen hoitamiseen. Huhhuh, mitä päätöksiä hyvinvointi Suomessa tehdään.

Vieras

#43 neutraalimpia perusteluita, jotta voisi allekirjoittaa

02.03.2012 16:55

Adressin idea on hyvä, mutta perustelut huonoja. Ei päiväkoteja haukkumalla saa ihmisiä puolelleen. Päiväkodeista on myös paljon hyviä kokemuksia ja myös tutkimuksia. Työntekijöistäkin osa on yliopistossa koulutettua, eikö se ole riittävästi koulutusta? Kuitenkin aika harva taho suosittelee lasten kotihoitoa kouluun saakkaa, eli ei ne päiväkodit isommille lapsille ole vain haitaksi. Adressia voisi muuttaa niin, ettei päiväkoteja mustamaalata, niin useampi allekirjoittaisi.
miten on?

#44 Muuten

02.03.2012 16:58

Käsittääkseni näillä nettiadresseilla ei voi hirveästi vaikuttaa, pitäisi olla paperinen.

Vieras

#45 Kolumni ja tutkimusta aiheesta

02.03.2012 16:59

Asiasta oli juuri kolumni VATT:n sivulla, johtopäätökset olivat tosin vähän erilaiset.

http://www.vatt.fi/ajankohtaista/kolumnit/kolumni/news_1808_id/271

Vieras

#46 Re:

02.03.2012 17:04

#16: -

 

Kannattaako niitä lapsia suoltaa toinen toisensa perään, jos pelkkien tukien varassa muutenkin elelee? Ei kai yhteiskunnan tarvitse kaikkea sentään maksaa?

yksinhuoltaja hoitovapaalta

#47

02.03.2012 17:11

Ei kai tässä tarkoitus ole päiväkoteja mustamaalata, mutta herättää ajatus siitä että onko se taloudellisestikaan järkevää jos kerran nyt äiti hoitaisi paljon halvemmalla lapsen itse kotona ja haluaa olla lapsensa kanssa yhdessä tän pikku-ajan, niin miksei hänelle suoda edes sitä kolmea vuotta. Myöskin monella harhaluulo että sitä vaan istuksitaan lapsen kanssa kotona tekemättä mitään.Ei tää mitään rantalomaa ole. Kyllä se on jatkuvaa työtä aamusta iltaan, varsinkin meillä yksinhuoltajilla, jotka tekee koko ajan ihan kaiken yksin, jos ei ole tukiverkkoa, mutta kuitenkin mieleistä hommaa. Ei tämä ole mikään ilmainen loma, vaan säästöä kunnille ja omasta pussista maksan ainakin meidän tapauksessa jotain 2/3 elämisestä kelan pikku-tuen jälkeen ja niukasti ollaan.Toki mulla on se viiskymppiä korotettua lapslisää ja pieni elatusapu, joka tulee jos isällä sattuu olemaan rahaa. Leikkipuistoissa käydään lapsen kanssa aina kun ehditään ja siellä on tosi kivoja ohjaajia. Päin vastoin tässä on odoteltu parannuksia kotihoidon tukeen ja lisäaikaa sen kolmen vuoden päälle niille jotka tän homman tekee itse, joku ne lapset kuitenkin hoitaa. Ei välttämättä huonosti päiväkoti, mutta ei kai se silti tarkoita etteikö äiti hoitaisi hyvin lastaan ja ettei lapsen ja äidin välisellä kiintymyksellä ole mitään merkitystä. Kyllä on kateellista porukkaa, kateus tän alotteen takana kai on.
Ei voi käsittää?

#48 Järkyttävää!!!!!!

02.03.2012 17:13

Mitäs jos nyt ihan ensimmäiseksi: laitatte päivähoidonresurssit kuntoon, remppaatte homeiset päiväkodit/rakennatte uusia, palkkaatte tarpeeksi hoitajia, lisää kannustimia perhepäivähoitajille, lisäätte resursseja terveyspalveluihin, koska koko perheen sairastelut lisääntyvät lasten ollessa päivähoidossa.

Kyllä on pölvästien kerho kasassa ja jäätävät kokoomuksen arvot alkavat loistaa joka asiassa. Voi voi minkä suomalaiset ootte Suomelle tehneet.

Nyt on vedettävä hätäjarrusta ja painettava paniikkinappulaa. Tehdään mitä vain, että nämä järjettömyydet loppuu.
Vai mites olisi, jos vielä muutama miljardi suomalaisten rahoja pistetään jonnekin mustaan aukkoon eurooppaan?


Vieras

#49

02.03.2012 17:17

näin se porvarihallitus taas kyykyttää tavan kansalaista. onhan se 1.3 voimaan astunut presidentin palkankorotus jollakin kustannettava.

Vieras

#50

02.03.2012 17:25

kotihoidontuki säästää yhteiskunnan varoja niin paljon että sitä ei ole varaa lyhentää pätkääkään

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko nuuskan myynti sallia Suomessa?