Finnairin johdon kannettava vastuu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Finnairin johdon kannettava vastuu.


Vieras

#1 köh

09.03.2012 12:46

Johtonpa johton...

Vieras

#2

09.03.2012 12:53

Hautalalle taidettiin maksaa jotain hyvää, kun suostui, ettei tee mitään. Hyvä veli-järjeslmä voi hyvin.
Taloudelliset ja tuotannolliset syyt.

#3 Finnair ja Hautalan voitelu

09.03.2012 14:30

No näinhän se tietenkin asia on,mutta missään tapauksessa sitä ei saa julkaista,varsinkaan kansalle.Kyyllä siinä on keskusteltu pääministerin paikasta ja lisäeläkkeistä,sun muista asioista.Näinhän se demokratia ja avoimuus toimivat suomessa.
johtolla

#4 Johto johtosta johton

09.03.2012 15:05

johtolle
eläkeläinen

#5 FAF Oy

09.03.2012 15:46

Olisi syytä tarkastella Finnair Aircraft Finance Oy;n taustaa?

Vieras

#6

09.03.2012 20:26

En sure paria Finskin miljoonaa mutta sitä ajallista yhteyttä YT-neuvotteluihin. Jos matkustamohenkilökunnan pitää säästää johtajille lisäbonukset niin nyt meni kyllä överiksi, ja vastuuministeri ei tiedä asiasta taaskaan mitään!
Tiina Sillankorva

#7 Valon määrä lisääntyy ja nurkat puhdistuvat...

09.03.2012 22:14

On mielenkiintoista, ettei etiikalla ja moraalilla ole enää mitään tekemistä kaupallisuuden ja businesmaailman lakien kanssa. Maailma hyväksyy sen, että raha on jumala ja ratkaisee kaiken. Sille tielle kun lähdetään, ei mikään ole tarpeeksi, että saisi luotua itselleen turvallisen olon, koska turvaa raha ei tuo, ja juuri sen tämä kaikki todistaa. Raha on energiaa ja jos se kasaantuu vain yhteen paikkaan ja epätasaisesti, se ennemmin tai myöhemmin räjähtää ja kaikki alkaa taas alusta, kunnes ihmispolot löytävät todellisen turvan ja turvallisuuden tunteen. Se tulee vasta sen jälkeen, kun ymmärtää, ettei pudotuspelissä voita kukaan, ei edes se, joka viimeksi jää tuolileikissä, sillä ei yksin pärjää.

Vieras

#8

10.03.2012 00:24

Vähintä,mitä voi tehdä asian hyväksi...!

Vieras

#9

10.03.2012 20:21

Valtionyhtiöiden johdon tavat ovat nykyisellään rikollisia siltä osin, mikä koskee "kavereiden" suosimista, yhteisestä ja yleisestä edeusta piittaamatta. Vastuuseen, myös korvausvastuuseen, eli lahjotut ja vääryydellä siirretyt varat takaisinmaksuun. Tämä nykyinen julki tullut varojen "kuppaaminen" näyttää alle keskitulon ansaitsevan silmissä täysin käsittämättömältä

Vieras

#10

11.03.2012 08:28

Voi hyvä Sylvi.
Suvi-Tuuli Kesälä

#11

11.03.2012 13:12

Kuka tai mikä taho on tämän adressin takana? Haluaisin allekirjoitta, mutta toivoisin että adressin luoneet seisoisivat avoimesti agendansa takana - kuten allekirjoittajatkin, omalla nimellään.

Vieras

#12 Re: Kuka loi tämän?

12.03.2012 15:24

#11: Suvi-Tuuli Kesälä -

Haluaisinpa minäkin tietää, kuka on tämän adressin luomisesta vastuussa....


Vieras

#13

12.03.2012 18:51

Minusta myös vastuussa olevien ministereiden on erottava tehtävästään laiminlyöntien takia. Ehdottomasti Finnairin hallitus pitää uusia kokonaan ja toimitusjohtaja sen mukana. Eivätkö edes osaa hävetä käytöstään. Tullaan televisioon vakavalla naamalla puhumaan kaikista leikkauksista koskien tietenkin tavallisia työntekijöitä, samaan aikaan maksetaan muhkeat bonukset johtajille. Uskomatonta toimintaa.
Finnairilainen for ever

#14 Kuinka vastuuton johtaja voikaan todellisuudessa olla!

13.03.2012 09:42

Johtaja ajattelee pelkästään omaa rahallista etuaan, mutta samaan aikaan hän vaatii vastuunkantoa sekä sitoutumista työntekijältä.Johtaja sanoo henkilön irti ja samalla nauttii kaksinkertaista palkkaa siitä että jää yhtiöön töihin määräajaksi.Kun oma etu on saavutettu, siis eurot on kuitattu, hän lähtee takavasempaan kohti uusia "haasteita". Määräaikana ei yhtiötä pelastettu ... mistä hänelle siis maksettiin? Siitäkö että hän sanoi henkilöt irti, vai sitoutumisesta.
Johtajat tehkää ne oikeat päätökset joista teille maksetaan ja pelastakaa omalla esimerkillänne tämä yhtiö ja kantakaa vastuunne.
Ei enää orja..

#15

13.03.2012 17:25

Ja minä kun luulin, että orjuus lakkautettiin jo ajat sitten..
Yks vaan

#16 Pakko oikaista

14.03.2012 09:09

Täälläkin puhutaan vain matkustamohenkilökunnan säästöistä ja unohdetaan tai ei tiedetä lainkaan, että myös muut ammattiryhmät Finnairissa ovat osallistuneet säästöihin. Sadat ovat menettäneet työpaikkansa ja osa on tehnyt talkootyötä yhtiön pelastamiseksi, tai siis näin asia on henkilöstölle "markkinoitu".
Tilanne tuntuu todella epäoikeudenmukaiselta ja henkilöstön on tätä vaikea hyväksyä tai ymmärtää!

Vieras

#17

14.03.2012 10:13

Bonukset on palautettava!

Vieras

#18

14.03.2012 21:59

Oi aikoja oi tapoja..... nyt on ihan sama millä lentoyhtiöllä lentää, ei tarvitse enää keskittää
Finnairiin.

Vieras

#19

14.03.2012 22:57

Olen kommentoinut asiasta Iltalehden keskustelu forumilla rekistöröity nimimerkki "otto4", aiheessa "Avoin kirje Finnarin Mika Vehviläiselle ja Hänen kaltaisilleen!" Kirjoitusta saa vapaasti lainata, jos edes saisimme jonkun yskomaan että epäoikeuden mukaisuuksista kirjoittajat eivät aina ole kateellisia, kuten tämä ko "hyvä veli" Finnairin hallituksen varapuheenjohtaja yritti selittää, eipä ollut miestä toteamaan että alkujaaan homman junaili tämä Taxsell, RKP on tunnettu boonuksie suosijoita.
Kun korosti että osakkeenomistajat maksavat nämä bonukset, unohti että ei omistajat maksaneet boonuksia kuin yhtiön kautta jolloin veroja jäi valtiolta saamatta. Eli selvyyden vuoksi jos maksavat saamastaan osingosta niin sitten vasta voi sanoa että omistajat maksoivat "viulut"! Terveisiä yrittäjältä joka otti voiton omasta selkänahasta, ja motivaattiona aina ollut ilo ja palkinto onnistuneesta työsuorituksesta.
urrppo

#20 Re:

14.03.2012 23:05

#19: -  

 Olisin voinut allekirjoittaa tämän, mutta koska olen sitä mieltä että valtion pitäisi periä bonukset pois niin en allekirjoita tätä koska esittämäsi toimet ovat mielestäni riittämättömät


Vieras

#21 Re:

14.03.2012 23:14

ottonen4

#22 Lukekaa otto4:n kirje, Avoin kirje Finnair Mika Vehviläiselle

15.03.2012 13:59

Kirjoituseni Iltalehden keskustelu foorumilla!
Herätyksen aikaa elämme,kansallekin tulee mitta täyteen

#23 Suomea hallitsee Kansanvaltaa vieroksuva roskajoukko !

16.03.2012 18:36


Suomea hallitsee Kansanvaltaa vieruksuva lahjottu Roskajoukkio !
Suurin osa elää valovuosien päässä kansasta sekä kansanvallan kunnioittamisesta !
Uraanivoima on ,,Räikein esimerkki,, Uraanivoima kaivoksineen .Kansan valtava enemmistö vastustaa uraanivoimaa ,naisista joppa n. 80 % , tällaiset päättäjät loppu ijäkseen
Ketunrautoihin ,yleisille paikoille, jotta heillä ymmärrys kasvaisi ja tulisivat
tietoisiksi tekosistaan !
Tähän on tultava loppu ,vai ajetaanko Suomessakin asiat kuten Arabimaissa, ?

Heidi Hautalalle suuret kiitokset,,  Teosta !   Jota koko kansa ihailee !

Freman

#24 Laatikaa joku hyvän kirjoitustaidon omaava uusi adressi,

17.03.2012 23:05

jolla vaaditaan Finnairin aiheetta ja vastikkeetta jakamien rahojen takaisinperintää.

Suomen kansan tulee vihdoin herätä ja alkaa vaatia oikeutta. Kun esim. köyhä opiskelija sattuu tekemään liikaa töitä opintojensa ohessa, jotta olisi varaa tonnikalaan ja makaroniin, rahat peritään häneltä kylmästi pois viimeistä senttiä myöten. Nyt on kyse todella suurista rahasummista, jotka erittäin hyvin toimeentulevat vastuuttomasti ja huonosti työnsä hoitaneet ovat saaneet palkinnoksi olemassaolostaan. Ne rahat on perittävä takaisin. Ja samoin on perittävä myös muissa valtio-omisteisissa yhtiöissä tapahtuneet rahan väärinkäytöt ja kaikenlaiset turhat kultaiset kädenojennukset takaisin. Ja valtion tuet ja avustukset takaisin myös yksityisiltä suurfirmoilta, joissa tällaista on harjoitettu. Meidän verorahoillammehan sitäkin on silloin tehty!

Tässä olisi kyllä yleislakon paikka, jos ei rahoja muuten ala tulla valtion kassaan takaisin. Sananvapauttammekin ollaan jo kovasti rajoittamassa...
Hallitusammattilainen

#25 Ajatuksia Finnairista ja valtion yhtiöistä

22.03.2012 15:59

Oli hienoa ja täysin oikein, että Finnairin hallitus meni vaihtoon. Ummehtunut ja kieroutunut sisäpiiripeli rapauttaa Finnairin mainetta rajusti ja lisäksi myös laajemmin koko suomalaista yhteiskuntaa ja yhteishenkeä. Suomi ankeutuu päivä päivältä. Törkeä ahneus, itsekkyys ja raha ovat jo ottaneet ylivallan. Tekemisen meininkiä tarvitaan, jotta maa kukoistaisi. Tekemistä, innovaatioita ja menestystä syntyy, kun kaikki kokevat tulevansa kohdelluiksi reilusti. Finnairin ylimmän johdon ja hallituksen toiminta on ollut yksinkertaisesti väärin minkä hyvänsä oikeustajun mukaan. Ylimääräisen rahan jakaminen tappiollisen yrityksen ylimmälle johdolle vain siitä hyvästä, että pysyvät töissä on ala-arvoista, oli tilanne sitten miten vaikea hyvänsä. Stay-bonuksista esitetyt puolustelut ovat naurettavia, falskeja ja epäuskottavia. Puolustelijat kuuluvat itse samoihin sisärinkeihin. Hallituksen ja ylimmän johdon toiminta on itse asiassa ollut aivan ammattitaidotonta, koska vastuuhenkilöiden toimet ovat aiheuttaneet huomattavia taloudellisia ja imagollisia menetyksiä ja jatkoa luultavasti seuraa. Tämä ei unohdu ihan heti. Maksetut stay-bonukset on saatava tavalla tai toisella perittyä takaisin. Se on ainoa tie laukaista tilanne nopeasti ja saada aikaan sysäys parempaan suuntaan.

Johtajiksi valtion omistamiin firmoihin löytyy varmasti myös päteviä korkean moraalin ihmisiä, jotka eivät heti ensimmäisen ongelman tultua luiki tiehensä houkuttelevammille apajille, vaan hoitavat työnsä sillä palkalla mistä on alun perin sovittu – ilman absurdia ylimääräistä työssäpysymisrahaa. Todella pohjanoteeraus on se, että samaan aikaan kun ylimmälle johdolle on maksettu järjettömiä ylimääräisiä palkkioita, jotka eivät perustu mihinkään työpanokseen, erinomaiseen suoritukseen tai ainutlaatuisiin innovaatioihin, yhtiön työntekijöitä on vaadittu alentamaan palkkojaan ja etujaan talkoohengen ja yrityksen edun nimissä. Suurin osa suomalaisista ei voi hyväksyä eikä ymmärtää Finnairin johdon, hallituksen ja asiaan liittyvien vastuuhenkilöiden toimintaa. Suomessa ei liene ole koskaan ollut tällaista moraalikatoa.

Kaikkien valtion yhtiöiden johdossa ja hallituksissa on syytä tehdä perusteellinen tuuletus ja tiukentaa palkitsemisjärjestelyt oikeudenmukaiselle ja kohtuulliselle tasolle ottaen huomioon työn vaativuus. Tämä on erityisen tärkeää, kun puhutaan monopoliasemassa tai sen kaltaisessa asemassa olevan yrityksen johtohenkilöistä ja heidän palkitsemisestaan. Monet valtion yrityksistä ovat olleet johdon raha-automaatteja, oli työ hoidettu sitten hyvin tai huonosti. Avoimessa haastavassa kilpailutilanteessa toimivien yksityisten pörssiyhtiöiden johdolle maksetut bonukset ja optiot voivat olla perusteltuja, jos ne ovat tiukasti tuloksiin sidottuja ja yritys on todella tehnyt erityisen hyvää tulosta johtajien erinomaisten päätösten, ainutlaatuisten innovaatioiden ja kovan työn tuloksena. Monopolistisessa asemassa olevien valtion yrityksen johdon palkkioiden on oltava linjassa tehtävien vaativuuden ja oikeiden mitattavien suoritusten kanssa. Ansiottomat ylisuuret palkat, palkkiot, optiot, bonukset ja eläkejärjestelyt eivät sovi kuvaan, jos firma on esimerkiksi lakisääteisessä monopoliasemassa, todellista kilpailua ei ole ja yrityksen olemassaolo ja toiminta perustuu lähinnä lakiin ja olemassa oleviin rakenteisiin.

Voitaisiinko kokeilla vaihteeksi sellaista yksinkertaista menettelyä ylimmän johdon rekrytoinnissa, että ylimpään johtoon valittaisiinkin jatkossa henkilöitä, joka tuntevat jo taloon tullessaan valmiiksi toimialan täydellisesti ja ovat kyseisellä toimialalla arvostettuja osaajia ja ovat osoittaneet myös toimivansa eettisesti oikein. Johtaja, joka tulee taloon toimialan ulkopuolelta, toimii huippupalkkaisena oppipoikana tai harjoittelijana, vaikka ylimmällä tasolla pitäisi olla kyseisen alan mestarin pätevyys heti ensimmäisestä työpäivästä alkaen. Ruohonjuuritason työtehtäviin vaaditaan rekrytointitilanteessa motivaatiota ja toimialan hyvää tuntemusta. Miksi sitä ei vaadita ylimmältä johdolta ? Sen pitäisi olla itsestäänselvyys.

Ylimmän tason johtajaksi pätevyysvaatimuksena on mielestäni täydellinen toimialan tuntemus, laajat verkostot ja erinomainen maine alalla. Muihin johtotehtäviin voidaan ja pitääkin palkata spesialisteja ja johtajia, jotka ovat pätevöityneet myös muilla toimialoilta laajentamaan johtoryhmän osaamiskirjoa, mutta ylimmän päätöksentekijän on mielestäni oltava jo valmiiksi täysin sisällä kyseisellä alalla. Esimerkiksi Finnairissa ollaan nähty vuosien mittaan monta toimitusjohtajaa, jotka eivät ole tulleet ilmailualalta. Onko heillä ollut ainakaan ensimmäiseen vuoteen minkäänlaista käsitystä johtamansa yrityksen ja toimialan realiteeteista ? Kuinka siinä tilanteessa kukaan voisi tehdä parhaita mahdollisia päätöksiä, johtaa yritystä parhaalla mahdollisella tavalla ja saavuttaa huippupätevän, koulutetun ja alan tuntevan henkilöstön luottamus ? Ylimmän johdon pätevyysvaatimuksena pitäisi jatkossa olla syvällinen kyseisen toimialan ammattitaito ja tuntemus sekä näytöt nimenomaan kyseiseltä alalta. Ehkä on syytä hakea tällaista johtajaa myös Suomen rajojen ulkopuolelta jos omasta takaa sellaista ammattitaitoa ei löydy. Sama koskee myös yhtiöiden hallitusten kokoonpanoa. Siellä on oltava myös korkeatasoista kyseisen toimialan tuntemusta.