Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.

Haisuli
Vieras

#201 193 tuottaja v-s suomesta vastaus

06.04.2012 00:58

Alkaako ikä painaa et näemmä osaa käyttää lasku tikkua nyt v-s suomessa on 432 sikalaa jos,
jokaisessa olisi 12000 possua se on yli 5 miljoonaa sikaa eli jokaiselle nimikko possu.
Onko Maskulaisten haistettava koko Suomen p.....kat ettei nälänhätä tai sian hätä uhkaa
porsaan popsijoita. Oikeasi tiedämme nykysikalan haitat, joista tulisi päästä eroon siellä
on asiat hoidettu niin kuin jokainen haistaa. Nyt olisi Nousiaisten päättäjien aloitettava
järjestyksen palauttaminen tehtaaseen .Samalla aloitettava tehtaan alas ajo. Monet ovat
tekstistä lukemani mukaan halukkaita ottamaan Nousiaisten sikoja hoitoon omaan possulaan.

Maajussi pelastaa Suomen jokasel o kolkyment miljona velkka ei sia ny pääs loppuma

 

Seija ja Jarmo

#202 TOTTA TÖRISET TUOTTAJA VARSINAIS-SUOMESTA 193

06.04.2012 01:24

196 Totta töriset Tuottaja Varsinais-Suomesta 05.04.2012 19:21

Jotta suunnitellun sikalan kokoluokka selviää, eläinyksiköissä laskien jättisikala vastaa noin 3500 - 4000 lypsylehmää sisältäen nuorkarjan. Tällaisia navetoita ei löydy koko Suomesta. Suurimmat navetat ovat noin 400 lehmän yksiköitä. Meillä on vain 70 lehmää ja nuorkarja.Ranskassa on järjestetty mielenosoituksia jo 1000 lehmän navettaa vastaan.

Suunnitellussa kokoluokassa sikala on tehdas, eikä sillä ole paljoakaan tekemistä maatalouden kanssa, saatika perheviljelmän kanssa. Kuntalaisille tiedoksi, että suunnitellussa sikalassa arviointiohjelman mukaan tulee olemaan jopa 170 000 tonttineliötä,joten koko ikiaikanen peltonäkymä tulisi olemaan täynnä rakennuksia ja pihoja. Viljelymaisema Nousiaisiin päin on erittäin kaunis ja se tulisi säilyttää tuleville polville.

Kilpajuoksu jatkuu niin pitkään, että viimeiseksi suomessa 10 -15 tällaista sikatehdasta, jotka kilpailevat keskenään. Kun tämä kokoluokka on saavutettu niin pörssiyhtiöt voiton tavoittelussaan romahduttavat hinnat ja tuotanto siirtyy muualle .ENNEN TÄTÄ 1000-2000 sian sikalat ovat joutuneet tehtaiden puristuksessa lopettamaan toimintansa. Kysyimme viime viikolla MTK:n kantaa. Vastaus oli, ettei tällaisia yksiköitä mahdu Suomeen montaa ja miksi yksikön koko pitäisi olla näin suuri. Jo tautiriskin vuoksi samalla alueella ei saisi olla näin paljon sikoja

Vieras

#203

06.04.2012 01:33

komiaa joka kymmenes kinkku noustelainen=)
YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#204 Re: JT

06.04.2012 02:21

#199: Eläkeläinen - JT 

 Olet Eläkeläinen näemmä hyvässä kunnossa, nenä ja muisti pelaavat. Toivottavasti myös keuhkosi on hyvässä kunnossa, nimittäin, jos tehdas tulee. Paikallisen kiinteistövälittäjän on ainakin oltava kovassa iskussa,  taloja tulee myyntiin niin, että työtä saa tehdä kolmessa vuorossa auton kumit käryten ja tuli persuksien alla. Hei kaikki talojen omistajat, nyt kannattaa myydä, ennen kuin karmiva katku, hirvittävä haju ja kaikkialla lemuava löyhkä saavuttaa tonttinne rajat. Löyhkärajan ulkopuolella hinnat nousee JA krääsäpiirissä ei mikään enää mene kaupaksi, ei edes autot.

kaikkien etu vai

#205 R eik ahneurel oo miitää rajaa

06.04.2012 02:59

#203: -  

 JOO KOMIAA! Nää 15 bulvaania tuhos  muut sikalan pitäjät ja niiden perheet ja tyän.AI NII YMpäristö meni kans.

Huolestunut omakotitalon omistaja

#206 Informoi naapuriasi!

06.04.2012 10:52

Jos Masku ja Nousiainen aletaan tuntea hajupaikkakuntina, tulijoita ei tänne enää ole. Kiinteistöjen arvot alenevat näillä hajupaikkakunnilla. Miettikääpä itse. Taloja on myytävänä muuallakin kuin jättisikalan ja biokaasulaitoksen naapurissa. Vaikutuspiiriksi on arvioitu 8 kilometriä, lähivaikutuspiiri on noin 2,5-3 km. Molempien kuntien keskustat mahtuvat lähivaikutuspiiriin. Vehmaalla on nähtävissä kiinteistöjen arvon laskua, eikä taloja enää tahdo saada myytyä. Jättisikala on uhka jokaiselle kiinteistönomistajalle Nousiaisten ja Maskun keskustojen läheisyydessä. Toivon, että jokainen informoisi naapuriaan tässä asiassa. Nyt ei voi olla välinpitämätön.
Maskulainen

#207

06.04.2012 14:20

Vastustan :(( Tarpeeksi jo hajuja !!!
JARMO

#208 Re: Re: Sikalan puolustajat heikoilla

06.04.2012 14:46

#191: - Re: Sikalan puolustajat heikoilla 

Samaapa asiaa se Alitupa on valitellu...Lukekaa tarkasti ENSIN VIESTI 191 JA SITTEN TÄMÄ VIESTI JA MUODOSTAKAA MIELIPITEENNE . Väitän että 191:ssä oli melkonen vyön alle lyönti kun AKI ITSE on huolissaan samasta I4I;STÄ. TOKI ON HIENO ASIA ETTÄ HÄN ON SAMAA MIELTÄ KANSSAMMME.

Sikojen kasvattajat huolissaan
halvasta tuottajahinnasta

Porsaat syövät enemmän kuin tienaavat

Kotimaa | Turun Sanomat 25.9.2007 02:34
 
Harri Kavén

Aki Alituvan sikalassa Nousiaisissa porsaita hymyilyttää, kun asuinolot ovat viihtyisät ja muonitus toimii. Isännän ilme on vakava, sillä porsaiden ruokalasku on viljan hinnan nousukiidossa kivunnut hulppeaksi.

Alitupa ei ole murheineen yksin. Kaikissa sikaloissa tehdään tappiota, kun sianlihasta saatava hinta on pysynyt kustannusten kasvaessa ennallaan.

Pari vuotta jatkuneet taloudelliset vaikeudet ovat nyt huipentumassa eteläsuomalaisilla tiloilla, jos kansallinen 141-tukiratkaisu ennakkotietojen mukaisesti törmää komission vastarintaan.

Muutama lihasikalan isäntä on epävarmassa tilanteessa päättänyt myydä viljasatonsa hyvään hintaan ja jättää sikalan tyhjilleen. Jos menettely yleistyy, vakavat vaikeudet siirtyvät porsaita lihakasvatukseen tuottavien emakkosikaloiden harteille. Tämä voi johtaa pitkälle jalostettujen emakkojen joukkoteurastuksiin.

Tällä haavaa Suomessa 50 000 porsasta odottaa syntymäkodissaan siirtoa lihasikalaan.

Rehu kallistuu joka viikko

Nousiaisissa pari vuotta sitten uuden sikalan rakennuttanut Aki Alitupa kertoo, että tehtaalta tulevien rehujen hinnat ovat kesän jälkeen nousseet viikoittain 35 eurolla tonnilta. Porsaasta saatava hinta on pysynyt 49-50 eurossa.

- Nyt on nopeasti pakko tulla tuottajahintoihin kohennusta. Tappiota ei voi kuukausitolkulla tehdä, kun samaan aikaan pitäisi maksaa myös sikalainvestoinnista aiheutuneiden lainojen korkoja ja lyhennyksiä, Alitupa sanoo.

Hänen sikalassaan on 400 emakkoa ja 800 lihasikaa. Porsaista viidennes jää tilalle kasvamaan, muut on myytävä LSO:n porsasvälityksen kautta lihasikaloille.

Takavuosina sikalan vaikeudet kuitattiin teuraseläimiä ostavissa lihataloissa usein rakenteellisilla syillä tai jopa isännän osaamattomuudella. Nykyään taloudelliset pulmat koskettavat yhtä lailla niin sanottua sikaloiden parhaimmistoa.

23-vuotiaalla Alituvalla on nuoresta iästään huolimatta useiden vuosien kokemus sikojen hoidosta. Ennen isännäksi ryhtymistä hän haki kotimaan lisäksi käytännön oppia Tanskasta ja Hollannista.

- Porsastuotannon perusteella tilani kuuluu parhaaseen neljännekseen Suomessa, mutta se ei auta, kun menot ja tulot alkavat olla niin kaukana toisistaan, hän toteaa.

Hän laskee, että sianlihan tuottajahinnan tulisi nousta nykyisestä noin 1,40 eurosta kilolta vähintään 1,80 euroon, jotta lihasikalat saisivat edes tuottamisen kulut peittoon.

Etelä-Suomen kansallisen 141-tuen jatkuminen on Alituvan mukaan elinehto sikataloudelle. Hänen mielestään tilanne muuttuu kohtuuttomaksi, jos kansallista tukea jatkossa maksetaan vain pohjoisessa artiklan 142 perusteella.

Tuottajat vaiti lihataloissa

Sianlihan alhaisten tuottajahintojen sylttytehtaita ovat maan suurimmat lihatalot HK ja Atria. Niissä käyttävät ylintä päätösvaltaa tuottajien omistamat osuuskunnat. HK Scanin äänivallasta 73 prosenttia on LSO Osuuskunnalla.

Osuuskunnan hallintoneuvostossa istuva mynämäkeläinen emakkosikalan emäntä Miia Keskitalo sanoo, että osuuskunnassa on keskusteltu edunvalvonnasta.

Tuottajien asema on jäänyt hallinnossa pörssiyhtiön muiden intressien varjoon.

- Sikataloudessa kustannusten nousu on ollut sitä luokkaa, että osuuskunnan hallintoneuvosto olisi jo pitänyt kutsua kriisikokoukseen, Keskitalo toteaa.

Hän ymmärtää lihatalojenkin vaikeuksia kilpailun ja keskittyneen kaupan paineissa.

- Nyt lihateollisuuden on kuitenkin katsottava ensi vuotta tarkkaan. Kun kaupan kanssa neuvotellaan alkuvuoden hinnoista, lihantuotannon kustannuskehitys on pakko ottaa vihdoin huomioon, Keskitalo korostaa.

Hän muistuttaa, että kuluttajahintojen ei tarvitse nousta 25 prosentilla, vaikka lihan tuottajahintaa sen verran korotettaisiinkin.

- Elintarvikkeiden hinnat kaupoissa nousisivat vain muutamalla prosentilla, jos korotus menisi sellaisenaan alkutuottajalle. Raaka-aineen osuus ruoassa on kuitenkin varsin vähäinen.

Viimeisimpien tutkimustietojen mukaan porsaankyljysten kuluttajahinnassa raaka-aineen tuottajan eli viljelijän osuus on alle 15 prosenttia ja porsaan ulkofileen hinnassa alle 12 prosenttia.

NYT NÄMÄ JUTUT SAAVAT RIITTÄÄ JA ON PALATTAVA ADRESSIN AIHEESEEN! KIITOS!

Nousiainen päättää

#209 "208 Sikaloiden tulevaisuus

06.04.2012 19:14

Olen sitä mieltä etteivät sikatehtaan omistajat tai hoitaja Alitupa voi jääräpäisesti
tuhota ympäristöä ja saastuttaa tuhansien ihmisten hengitys ilmaa ja ympäristöä. Kuntien
päättäjien on kuultava vaatimuksia sikalan haitoista, Keskustelu tulisi aloittaa miten
tämän nykyisen sikalan toiminta saadaan järjestykseen.esim lietekaivot kannet,luvaton, rakentaminen lietteen, ajo tiellä ja pelloilla. Ainoa järkevä ratkaisu olisi että
Nousiaisten kunta vuokraisi Sikalan ja halleihin haettaisiin yrittäjiä jotka työllistävät
eivätkä haise. Ensi sikala toiminta tietenkin lopetetaan. Mitä maksaa? ei paljon,kun sikala
on nykyisin liian pieni, joten sen toiminta on kannattamatonta, Omistajien, Alituvan ja muiden suuru......n h.....jen mielestä.

Adressin puuhaihmiset

#210 Kiitokset kaikille allekirjoittajille

06.04.2012 19:29

Ensimmäinen tavoitteemme tuhat allekirjoittajaa on tullut tänään täyteen. Kiitämme kaikkia allekirjoittajia lämpimästi. Toivomme adressiin lisää osallistujia. Toivotamme kaikille oikein hyvää ja rauhaisaa pitkäperjantaita ja pääsiäistä!

Vieras

#211

06.04.2012 20:18

Jos on pakko tehdä tehdas sikoja varten, se ei voi sijaita ihan lähellä asutuskeskittymiä. Kyllä aina maalla on 'rahan' hajua ollut, mutta tällainen laitos on jotain ihan muuta. Vastustan jyrkästi.
Haisuli

#212 Puuha ihminen 210

07.04.2012 00:48

On todella ihanaa kun te tavalliset ihmiset olette tehneet päätöksen, että meidän
kaikkien on yhdessä puolustettava ympäristöämme. Nyt kun yli tuhat allekirjoitusta on
adressissa uskon, että työmme ei ole ollut turhaa, sillä nyt meitä on kuunneltava.
Hyvää pitkäperjantai iltaa kaikille.


Vieras

#213 Hajut vaikuttavat

07.04.2012 14:45

Aikanaan Turussa Patterihaan alueen arvokiinteistöjen hinta laski huomattavasti, kun lähelle tehtiin jätevedenpuhdistamo. Sen piti olla hajuton, mutta toisin kävi. Nykyisin jätevedenpuhdistamo ei ole enää toiminnassa ja alueen kiinteistöjen arvo on taas noussut. Käykö Nousiaisissa ja Maskussa samalla tavalla?

Vieras

#214

07.04.2012 21:56

Liikaa hajuhaittoja,aukealla paikalla.
Asuminen lähistöllä hirveetä.

jarmo

#215 Re: "208 Sikaloiden tulevaisuus

08.04.2012 21:11

#209: Nousiainen päättää - "208 Sikaloiden tulevaisuus    

Vastaajassamme on viesti jossa kerrotaan että : maskun ja nousiaisten kunnat eivät tätä asiaa päätä, vaan päätöksen tekee ATRIA ja Alituvan suur-tilan 6.polven sikala yrittäjä. Noh noh toppuutellaans vähän. Kyseinen soittaja ei ehkä tiedä että Suomessa on laki ja järjestys. Käsitykseni mukaan päätäntä ja "vaikutus kanavien"marssijärjestys on tässä tapauksessa kutakuinkin seuraavan kaltainen: Ylimpänä on Korkein hallinto-oikeus, hallinto-oikeus ja lounais-suomen ympäristökeskus tai ely keskus ja näihin voi jättää huomautuksen ja tai valituksen. Tässä tapauksessa kutsun sitä jopa velvollisuudeksi koska hanke vaikuttaa niin moniin asukkaisiin. ADRESSIN kautta voimme vaikuttaa kuntien päättäjiin ja muuttaa kuntiemme päättäjien suhtautumista hankkeeseen, sillä mehän olemme heidät sinne äänestäneet. PÄÄTTÄJIEN on pakko meitä kuunnella, MITÄ SUUREMPI Joukko sen suurempi ääni. VIIMEISENÄ tässä päätäntä ketjussa ovat rahoittajat ja HÄNNÄN HUIPPUNA Alitupalaiset, sillä hehän tässä ovat lupaa hakemassa.

Tilastonikkari

#216 Nukutaanko Nousiaisissa

08.04.2012 22:27

Olen seurannut tämän adressin tilastoa. Näyttää siltä, että noustelaisten suhteellinen osuus allekirjoittajista koko ajan vähenee ja Maskulla käyrä on koko ajan nouseva. Välillä noustelaisten osuus oli jo lähes 32%, nyt se on hiipunut 29%:iin. Ei tämä asia taida noustelaisia paljon kiinnostaa tai onko taustalla joku muu syy. Onkohan asiasta tiedotettu Nousiaisten puolella.
Ympäristö asiamies

#217 Miettikää onko kaikki kotona

09.04.2012 00:26

Hei kaikki. Alituvalla ei liene tässä sikatehdas hankkeessa muuta tekemistä kuin olla hankevastaavana.
Se on rahoittaja joka päättää tässä kymmenien miljoonien eurojen hankkeessa jatketaanko kannattamatonta toimintaa. Turha on Alitalon huudella tyhmyyksiä puhelimiin.
Selvitän muutamin luvuin sikatehtaan suuruutta, jos emakkosikala olisi navetta. kerroin 0,4 sikaa olisi 4800 lehmää Kanalana kerroin 0,011 kanaa.12.000 sikaa vastaa 528.000 kanaa. Sokeri pohjalla Nousiaisten päättäjät Mynämäelle on uusi 100.000 kanan kanala, jolle tehtiin ympäristö vaikutusten arviointi kahteen kilometriin asti. Nousiaisten sikatehtaalle riittää 1500 metrin selvitys vaikka kanoiksi muutettuna on viisi kertaa suurempi yksikkö ja sijaitsee keskellä pelto aukeaa. Lukekaa Nousiaisten ympäristölautakunnan päätös. Siinä ei puhuta mitään Hirvijoesta,eikä maisemasta vaan kehoitetaan istuttamaan puita, kysyn mihin? Naapurin pellolle? kun kerran joka neliö rakennetaan täyteen sikaloita. Kaiken kukkuraksi pidetään hyvänä asiana BIO mädättämön rakentamista. Lautakunnan kannattaisi käydä Vehmaalla tai erota. Lautakunta on ulkona kuin lumiukko.Selvittäkää edes karjulan lupa asia ettei tarvitse arvailla. Menestystä!


Kupu päälle heti

#218 Re: Miettikää onko kaikki kotona

09.04.2012 01:12

#217: Ympäristö asiamies - Miettikää onko kaikki kotona 

 Ajatteleppa rehusiiloja.Käsittäkseni niiden korkeus on kerrotalojen luokkaa. Mikä puulaji pystyy ne peittämään?Puiden pitäisi ensin kasvaa 40-50v ei onnistu.Sikala pitäisi jo nyt lopettaa tai pistää lasikuvun alle jotta hajut pysyisivät edes jotenkin siedettävällä tasolla!!!!

YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#219 Karmiva katku tulee puun takaakin

09.04.2012 01:48

Pahasti näyttää siltä, että ammoniakin krääsä on tuhonnut nousiaisten ympäristölautakunnan jäsenten hajuaistin. Mitä tekoo on tommosella lautakunnalla? Kaiken kattava käry saa kyllä silmät vuotamaan ja kansan KEUHKOT on kovilla. Jos sikala vielä tosta laajenee niin kansa saa kohta kävellä happipullot selässä. Vai puita pitää istuttaa. Hah hah haa...Eikö olisi helpompi viedä laitos mettään kun istuttaa pellolle mettää. Ja kenenkä pellolle. Kyllä karmiva krääsä tulee puun takaakin. Ympäristölautakunta varmaan siirtää kaikki talot ja tilat muualle, että sikala varmaan saadaa just tohon paikkaan. Nimittäin ei siinä katkussa kukaan enää voi asua. Pitäs vaihtaa lautakuntaan semmosia ihmisiä, joitten hajureseptorit olis vielä kunnossa.
Tilastonikkari

#220 Nousiaisissa todella nukutaan

09.04.2012 14:56

Noustelaisten suhteellinen osuus on yön aikana painunut alle 29%:on. VAIN rapiat päälle 300 noustelaista on allekirjoittanut. Kumma juttu! Mistä johtuu noustelaisten välinpitämättömyys? Kuntalaiset ei varmaan usko vaikutusmahdollisuuksiin.
Viihtyisä ympäristö

#221 Rakentamisen vaatimukset

09.04.2012 20:01

Lain mukaan - 117 pykälän mukaan- rakennuksen tulee soveltuva rakennettuun ympäristöön ja maisemaan sekä täyttää kauneuden ja sopusuhtaisuuden vaatimukset. lisäksi hanke ei saa aiheuttaa haitallista yhdyskuntakehitystä ja sen on oltava sopivaa maisemalliselta kannalta. pykälä 135 3-6 kohdan mukaan Masku on aivan aiheellisesti ottanut kielteisen kannan- rakennus ei sovellu avoimeen peltoaukeaan. Samoin pykälien mukaan hanke vaikeuttaa luonto ja kulttuuriarvojen säilymistä ja vaikeuttaa virkistysarvojen toteuttamista. Sikalan tarvitsema vesi tai mahdollisten teiden rakentaminen ei saa aiheuttaa kunnalle erityisiä kustannuksia pykälän 136 mukaan. Miten massiivinen sikatehtaan rakentaminen voi vastata käsityksiä sopusuhtaisuudesta ja miten varmistetaan maakuntakaavan reunaehdot? Tulevaisuutta visioidessa: mistä Nousiainen tunnetaan tulevaisuudessa - sikatehtaastako ja sian lannan hajusta?

Vieras

#222 Muuttavatko ihmiset

09.04.2012 21:11

Muuttavatko ihmiset sikatehtaaseen asumaan, Niin näyttävät Maskun ja Nousiaisten
Poliitikot ja virkamiehet uskovan. Kun lueskelin Maskun kunnan kaavoitus katsausta 2011.
Maskussa valmistellaan 14 eri kaavoitus kohdetta. Sikalaa lähimmät kaavat ovat
Surantalontie, Sopola, Arpolantie Golf-kenttä ja Kauppatien kaava. Nämä kaavat ovat hajun leviämisen lähi alueita, lisäksi on luontaisia tuuli tunneleita esim. Uudekaupungin
junarata on erittäin hyvä tuulitunneli,jota pitkin hajut leviävät Piuhalle asti. Myös se
on otettava huomioon, että tämä lupaa hakeva sikala on kymmenen kertaa nykyistä suurempi.
Päätös jonka kunnanhallitus on tehnyt sikalaupa asiassa on arvosanalla auttava
eli ehkä ei voimme olla vastaan laajennusta jos ja kun. Vaalien  alla tulee kauniita kuvia,  pidetään yhteyttä.

Nyt kun satojen jopa tuhansien kuntalaisten asumis viihtyvyys jopa terveys on uhattuna. Politiikoilla ei ole mitään
sanottavaa eivät edes uskalla hiiskua sioista, Totta on etteivät kaikki ihmiset asu sikalan
lähellä joten ei se meitä koske. Seurataan kauanko kuntalaiset jaksavat vääntää
p.....aa. Syksyllä tulee sitten taas kauniita kuvia ja lupauksia. Onko nyt päätetty niin
että politiikot ovat hiljaa? niin saadaan sikoja ymmärtäviä asukkaita.

YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#223 Re: Rakentamisen vaatimukset

09.04.2012 21:29

#221: Viihtyisä ympäristö - Rakentamisen vaatimukset 

 Tulevaisuutta visioidessa: Myös Masku tullaan tulevaisuudessa tuntemaan sian lannan hajusta ja bion kaameasta kärystä, jos sikatehdas toteutuu. Onhan Maskun keskusta lähempänä tulevaa tehdasta. Molemmat kunnat tullaan tuntemaan KEUHKOSAIRAILLE erityisen tukehduttavina. Kuntien erikoisuus on happipullot asukkaiden selässä. KRÄÄSÄPAIKKAKUNNILLA LEIJUU HIRVITTÄVÄ HAJU JA KAAMEA KÄRY! Talon ja tontin ostajat TERVETULOA! Joku masokisti voi tarttua tilaisuuteen.

Haisuli

#224 Asunto tontteja

09.04.2012 21:53

VIHREÄ VEHREÄ NOUSIAINEN,asuntomessuilla kunnanjohtaja myymässä Nousiaisten tontteja porsas kainalossa ja happipullo selässä. Ostajia riittää.
Seija

#225 Katse tulevaisuuteen

10.04.2012 10:33

Miten metsän istutus soveltuu paikalle, joka pitäisi pitää avoimena ja viljelykäytössä. Vielä vähemmän tälle paikalle sopii suursikala korkeine rehutorneineen ja biolaitoksineen. Ja jättisikalaa suunnitellaan kahden kuntakeskuksen väliin. Maskun puolella kaavoitettua ja rakennettua aluetta on hieman yli kilometrin päässä sikalasta (Leskenmäki). Miten Masku pystyy suunnittelemaan tulevaisuutta jättisikalan kyljessä? Tuossa edellä kirjoittajat ovat tuoneet esiin värikkäällä tavalla esim. tonttikaupan tyrehtymisen. Uhkakuvat on otettava tosissaan.

Kommentoi adressia