Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Kekkonen kautta aikain parhain Presitentti !

#28 vierasTalvivaara ei ole Jyrki Kataisen huoli.
Hänellä on allaan kirottu tuoli.
Venäjän kanssa hän riitaa raastaa.
Talvivaarasta vain Suomen kansa haastaa.
Tuhota saa Suomen maat ja mannut ,
kun vain Kataisilla on rahaa täynnä kannut !
Kekkosen varoitus eikö mieleen jäänyt
kokoomus ei koskaan hallitukseen päässyt.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Jari Natunen
Vantaa

#30 Syynä rakentellinen korruptio


Lupaviranomaiset kiertää kaivosyhtiöissä palkkiotöissä,
korruptio on pysäytettävä
Allekirjoita myös tämä
http://www.adressit.com/virkamiesten_ja_johtajien_korruptiokaivoksetydinvoimayritykset
Alfa

#31 Uraanikaivoksista


EU-alueella uraanikaivokset on jo suljettu. Eikä uusia avata. Paitsi meillä täällä Suomessa. Vanhoista vahingoista on otettu opiksi.

Suomen edellinen uraanikaivos Enon Paukkajanvaarassa suljettiin 50 vuotta sitten. Pienehkö kaivos ehti 3:n toimintavuotensa aikana tuottaa vain 37 tonnia uraania, josta 240 kiloa oli ketjureaktioon kelpaavaa U235 isotooppia. Se olisi riittänyt 4:ään Hiroshiman pommiin, mutta ei edes yhteen ydinreaktorin polttoainetäydennykseen. Kannattiko?

STUK seurailee nykyisin tuon hylätyn kaivoksen tilannetta: säteilyannokset 90-kertaiset ympäristöön nähden, radon-kaasua erottuu raakkukasoista, pitoisuudet ylittävät EU-normit moninkertaisesti. Rikkihappo on turmellut lähiseudun lammet pysyvästi ja radioaktiivista vettä valuu Pieliseen asti. Kuulostaako tutulta?

Talvivaaran uraanin vuosituotanto on arvioitu 10 kertaiseksi Paukkajanvaaran kokonaistuotantoon nähden. Samassa suhteessa kasvaa ympäristökuormitus. Uraanin louhinnan seurauksena ympäristöön jäävät uraanint tytäraineet säilyvät luonnossa pitkään, säteilyvaara-kyltit on pidettävä kunnossa kaivoksen sulkemisen jälkeen vielä tuhansia vuosia.

STUK:n seurantaraportti Paukkajanvaarasta parinkymmenen vuoden takaa:
http://www.siilasmajankilta.com/pdf/uraani/STUK-B-VALOPaukkajanvaara.pdf

Vieras

#32


Hienoa että toimitaan, Talvivaara on kansallinen häpeä

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)laki ja oikeus

#34 Re: Uraanikaivoksista


#31: Alfa - Uraanikaivoksista

Jep. Stuk seurailee 50 vuotta sitten lakkautetun pienen kaivoksen päästöjä mutta valvonnan ohitse livahtaa  satakertaa suurempi uraanintuotantohanke,  Talvivaaran kaivoksen perustaminen.

Talvivaaran kaivoslupa on peruttava ja koko lupaprosessi aloitettava alusta.   Suomalaisilla on oikeus valita myös se nollavaihtoehto ettei uraania maassamme tuoteta.   On harhaanjohtamista keskustella vain siitä sallitaanko ottaa talteen malmikasoista liukeneva uraani vai jätetäänkö se sakkakasoihin ja malmin sekaan.    Uraanin erottuminen ja sen suuri määrä tuli yllätyksenä kaivosyhtiölle ja lupaviranomaisille.    Tämä ei ole peruste viedä meiltä oikeutta päättää lakiemme mukaisesti uraanintuotannon aloittamisesta.   Talvivaaran kaivos on laiton ja sen kaivoslupa on peruttava.    Päätöksenteko on aloitettava alusta.


Vieras

#35


Kauhulla seurailen tuotakin saastumista!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#37


Suomen arvokkaita luontoarvoja ei saa tuhota ja vesiä saastuttaa. Vahinkoja on mahdoton korjata.

Vieras

#38


Tosi tärkeä ja olennainen. Olen joka kohdassa samaa mieltä. Talvivaara on ennakkotapaus häikäilemättömyydessä, siksi on tärkeää että se joutuu vastaamaan teoistaan.

Vieras

#39


tässä yksi ääni suurta hulluutta vastaan..!

Vieras

#40


Uraania ei missään nimessä ole sallittua millään luvalla ottaa talteen. Se voi pilata ympäristön hyvin laajalla alueella, säteilyn- ja myrkyllisyyden vuoksi.
Läpi VIHREÄ

#41 Kaikki lopetettava


Kansalaispalkka työnrekijöille ei täällä lunnon pilaajia tarvita
Luonnonsuojelija

#42 Samaa mieltä


Kaikki Lapissa pitää muuttaa kansallispuistoksi muuten kärpäset ja mäkäräiset kuolee


Vieras

#43


Tuhoisa hanke, jossa taloudelliset hyödyt menevät luontoarvojen edelle. On käsitttämätöntä, että tälle on annettu lupa. Onko ympäristöministeri Niinistö ollut kauppa- ja teollisuusministeriön talutusnuorassa, kun ei ole jämäkämmin ottanut kantaa kaivostoiminnan välittömään lopettamiseen. Vahinko on jo tapahtunut, jopa yhden ihmisen henki on menetetty.
Kaivostoiminta tulee nykyisessä ja suunnitellussa mittakaavassa tuhoamaan suuren osan Suomen luontoa, voitot menevät ulkomaille, ja Suomeen saadaan vastineeksi joitakin työpaikkoja.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#45


Liika on liikaa!!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#47


Mikä tahansa, mikä saastuttaa, ei saa minulta kannatusta. Yleensä en vastusta ydinvoimaa, jos verrataan siihen, että iso osa yleisimmistä energiantuottomuodoista saastuttaa paljon ydinvoimaa enemmän. Vesistöjen saastuminen on kuitenkin jo nyt niin pirun iso ongelma, että kaivattais enää yhtään lisää lisäongelmia sen suhteen. Pitää nytkin miettiä uskaltaako syödä kalaa ollenkaan, kun se on kuitenkin mahdollisesti saastutettu PCB:llä. ;

Vieras

#48 Re:


#38: -

Hyvä kun kansalaiset yrittävät. Kuusamossa ollaan tekemässä luultavasti vastaavia kaivoksia ja osa kansalaisista uskoo viranomaisten vilpittömyyteen, itseltäni on mennyt usko viranomaisiin jo aika päiviä sitten. Olemme pienellä joukolla taistelleen puhtaan Kitkan puolesta, mutta tuloksetta. Kun päättäjien omat nurkat pysyy puhtaana ei välitetä vesistöistä ja niiden kestävyydestä mitään.


Vieras

#49


Lomailen Vuokatissa. Hajuhaitta on jo nyt paha. Samoin vesistöt saastuu kemikaaleista ja kaikki kivipölystä! Loppu tämmöiselle toiminnalle!
meiltä ryöstetään kaikki

#50 Re:


#49: -

Kainuun matkailuyrittäjiä käy sääliksi.  Mutta entä mahtava Tahko?   Muutaman vuoden päästä voi olla kitkeriä löylyjä sielläkin.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…