Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Poliitikot luonnon puolesta

#77 Sotkeminen pysäytettävä!


Mm. Paula Lehtomäki on perheineen sijoittanut Talvivaara-yhtiöön. Joko, Paula ja miehesi, olette allekirjoittaneet adressin. Sama kehotus koskee kaikkia Tarvivaaraan sijoittaneita. Emmehän voi hankkia taloudellisia tuottoja sotkemalla luontoa - se olisi epäviisasta. Jälkipolville on jäämässä todella iso ongelma ja jo meille iso alue turmeltua maata, laajalle levinnyttä pilaantunutta vettä ja saastutettua ilmaa.
SIMSALA BIM

#78 nyt !!!!


osta talvivaaraa pörsistä, HALVALLA HALAVALLA ET TULE KATUMAAN.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#81


Lapsellista touhua!

Vieras

#82


Olisi pitänyt tietää kun kokoomuksen herrat Katainen Häkämies ja "Stubi" ovat hallituksessa, niin tärkeintä on että pelurit eli sijoittajat, mieluusti piilossa hallintarekisterönnin turvin saavat rauhassa mellastaa ja tuhota luontoa, kunhan jollekin tulee rahaa ja edellä mainitut kokoomukselaiset herrat selittävät, kuinka tärkeää on työllistää suomalaiset miehet ja naiset, seurauksista viis. Kokoomukselaisten laadituttamissa laissa on aina porsaan reikä josta kokoomukselainen lainrikkoja pääsee kuin kora veräjästä! Jo runsas vuosi sitten näytettiin TV:ssä lähijärvestä otetun vesinäytteen pollossa jo kertoi maallikolle ilman tutkimista olevan näytteen olleen saastunutta vettä mistä kemikaaleista tarkalleen ei tietysti voinut silmämääräisesti havaita, mutta haju ja karmea muutos aikaisempaan oli selviö. Mitä yhtiön taholta tehtiin, ei mitään vaan väitettiin näytteen ottajia amatööreiksi ja harhaan johtajia. Kyllä varmaan viimeinen saasteuutinen eli kuolleiden lintujen kuollin syyksi pannaan asian esiin tuoneiden henkilöiden provosoimaksi ja paikalle tuomiksi, niin toimii maamme hallitus ja Talvivaara! Kun Suomessa vähän joka taholla, kun oikeisto on vallassa, moraali on kaikkonnut Suomalaisesta yhteiskunnasta! Ei muuta kuin tyhmät äänestäjät miettikää mihin yhteiskuntamme on menossa edellä mainittujen kokoomukselaisten pääpukareiden toimesta?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#84 Moraali on puhtaan juomaveden puolella


Kainuulaiset kansanedustajat ovat raukkoja.
Happo polttaa perän alla ja osakekirjat taskussa muuttuu arvottomiksi.
Tämä on Tragedia Kainuun luonnon ja maineen kannalta.

Leo Ojavuo

Vieras

#85


Vesiä ei saa sotkea.

Vieras

#86


Adressi ei varmaankaan riitä tämän hyvän asian puolelsta, mutta alkuhan se on. Kysymykseni TAlvivaaralle kuuluu: Miksi he eivät voi käyttää prosessissa olevaa vettä uudelleen laskematta sitä luontoon, jos se on kerran juomakelpoistakin?

Vieras

#87


Sop Talvivaara
kulttuurionkologi

#88 KALMAN KEITTÄMÖ


Nyt sulfaatytipäästöt ovat tasolla 25 tonnia päivässä (yle:n mukaan/Natunen). Ussien puhdistamojen valmistuttua sulfaattipäästöt tulevat olemaan 7 tonnia päivässä.

Nykyisellä tahdilla Talvivaara on laskenut vesistöihin 9125 tonnia sulfaattia vuodessa. Puhdistamojen köäyttöönoton jälkeen tahti on 2555tonnia sulfaattia vuodessa Kainuun ja Savon vesistöihin.

"Kysymys kuuluu: Miten mikään vesistö voi koskaan toipua tuollaisesta saastemäärästä?

Totta on, että työllä ja rahalla on hintansa, mutta eikö tämä hinta ole rutkasti liikaa vaadittu suhteellisen puhtaana pidetyiltä Suomen joilta ja järviltä, kaloilta ja vesilinnuilta. Koko luonnolta?"
järjellä, ei tunteilla eikä mutu-ajattelulla

#89 Turha adressi


Ei tämä nyt niin ihmeellinen adressi ole. En allekirjoita enkä tule allekirjoittamaan tätä. Ymmärrän kyllä, että ihmiset, jotka eivät tunne kaivosteollisuutta (eikä kai juuri muutakaan teollisuutta), ovat valmiita allekirjoittamaan tällaista. Meillä täällä Suomessa kuitenkin nuo ympäristöasiat pääsääntöisesti ovat kovin säädeltyjä ja hyvän kontrollin alla. Toki tällainen kuten Talvivaara, suuri ja melko uusi prosessi, antavat haasteita sen toteuttajille myös ympäristömielessä. Kun kuitenkin tuntee suomalaisen vastuullisuuden ja Suomen korkeatasoisen koulutuksen ja ammattitaidon, myös ympäristöasioissa, en kanna yhtään huolta Talvivaaran ympäristöasioista. Kyllä ne hoituvat kuntoon.

Viranomaiseset tekivät viisaasti, kun antavat vuoden loppuun Talvivaaralle aikaa saada ympäristöasiat järjestykseen. Varmasti ilman ympäristöasioihin puuttumistakin asiat järjestyvät. Itse asiassa Talvivaara on koko ajan tehnyt vastuullista ympäristötyötä, mutta tehtävä ei ole niin yksinkertainen kuin sanotaan. Tehtävä vaatii ponnisteluja. Luin Talvivaaran toimitusjohtajan kirjoituksen Helsingin Sanomissa viime viikonvaihteessa. Minusta siinä oli selkeästi kerrottu, missä mennään ja mihin mennään. Uskon kyllä siihen.

Ei tällaista laitosta niin vain suljeta niin kuin vaaditaan. Siitä olisivat arvaamattomat, kielteiset seuraukset tälle yhteiskunnalle - niin taloudelliset kuin ympäristöllisetkin. Jotakin tuottavaahan tässä yhteiskunnassa on tehtävä, että me ihmiset voimme elää eli on oltava tuotantoa ja työpaikkoja. Niihin on edellytyksiä ja on jo ollut myös meillä täällä Suomenmaassa. Yksi niistä on kaivosteollisuus ja tällä hetkellä se on hyvin varteenotettava teollisuudenala.

Minusta meidän on puhallettava yhteen hiileen eikä aina vain repiä.

Vieras

#90 Re: Turha adressi


#89: järjellä, ei tunteilla eikä mutu-ajattelulla - Turha adressi 

Et näköjään asu Talvivaaran lähialueilla, sinulla ei ole kesä- tai muuta mökkiä Talvivaaran vaikutusalueella, etkä juo Talvivaaran saastuttamaa juomavettä. Helppohan se on silloin lässyttää kuinka hyvällä mallilla ympäristöasiat ovat

Tappiollisen, ympäristöä saastuttavan yrityksen toiminnan lopettaminen ei aiheuta mitään kielteisiä seurauksia


Vieras

#91 Rikos ja rangaistus.


Talvivaara Osakeyhtiö rikkoo Suomen lakia törkeasti.


Joukkokanne on ainoa oikea ratkaisu.

Leo Ojavuo
Leo Ojavuo

#92 Oikeus voittaa


Tämä Talvivaara kysymys on syvästi moraalinen.

Taistelkaamme lain moraalin ja luonnon puolesta!


Meillä on vain yksi elinympäristö.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Tunnen seudun

#94 Re: Re: Turha adressi


#90: - Re: Turha adressi

En asu kovin kaukana.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#96


Oppirahoja ei tarvitse maksattaa Suomen luonnolla.
Leo Ojavuo

#97 Mielestäni lakia nyt pilkataan törkeästi


En voi ymmärtää ympäristöministerin päätöstä olla käyttämättä hallintopakkoa
Talvivaaran pysäyttämiseksi.

Niinistö ei ole tehtävien tasolla ja häpäisee nyt kaikki luontoihmiset.
Kotiseutu tuhottu

#98 Re: Re: Turha adressi


#95: V.NIINISTÖ VAIHTOON - Re: Turha adressi

Mitä ihmettä? Syyttävätkö savolaiset nyt kainuulaisia? Olen kainuulainen ja ollut koko ajan Talvivaaran kaivosta vastaan, vuodesta 2006 lähtien. Olkaa hyvät ja osoittakaa vihanpurkauksenne oikeaan osoitteeseen, siis poliitikoille ja kaivoksen johdolle sekä osakkeenomistajille. Me kainuulaiset kärsimme tästä luonnontuhosta eniten.


Vieras

#99


Täällä länsirannikolla pidetään teille peukkuja, ollaan hengessä mukana ja levitetään adressia minkä ehditään!!
yhtenäistä kansaa ei voi voittaa

#100 Re: Re: Re: Turha adressi


Kaikki me kärsimme.  Oulujoen vesistön ja Vuoksen vesistön asukkaat, kainuulaiset ja ylä-savolaiset.  Yhteisvoimaa!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…