Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#1

07.04.2012 18:23

Jos jurille annetaan potkut, niin musiikkiluokat ei pärjää ! Juri on yksi parhaimmista musiikinopettajista joita olen tavannut, ja jos oppilaat valittavat kurista, heidän pitäisi ymmärtää että se on heidän oma syynsä, häiritsevät tunneilla, eivät opiskele ym. Olen sitä mieltä että Juri kuuluu musiikkiluokkiin yhtälailla kuin Seppo Salkkareihin tai nuottiviivasto musiikkiin ! Ei ole musiikkiluokkia ilman Juria, tehkää viisas päätös ja antakaa Jurin jatkaa työtänsä !
.

#2

07.04.2012 18:28

Jurin kuuluu saada jatkaa! Hän on omistautunut kokonaan musiikille elämänsä, ja tehnyt kaikkea meidän hyväksi! Ilman Jurin ansiota ei olisi ollut japanin vieraita tai ei oltaisi voitettu kuorokilpailua! Juri on kaikista tärkein osa musiikkiluokkia, ja hän ei ansaitse potkuja!
vihainen 97

#3

07.04.2012 19:04

juri työskentelee niin paljon musiikkiluokkien puolesta,että olisi vain väärin jos hän saisi potkut!. MUSIIKKILUOKAT KUOLEE ILMAN JURIA!!!!!

Vieras

#4

07.04.2012 20:40

Pahastuin valtavasti, kun sain selville tästä hyökkäyksestä rakasta vanhaa opettajaani kohtaan. Vakavissani mietin, että mitä hyvää olen tehnyt ansaitakseni musiikkiluokkavuoteni Jurin kanssa. On suuri kunnia ja onni, että olen saanut viettää kyseiset vuodet Jurin (ja Annen ja Ritvan!) opetuksessa. Suuresti ihmettelen, millaiset henkilöt voivat vastata tämänkaltaiseen välittämiseen ja omistautumiseen näin julmasti.

Vieras

#5

07.04.2012 21:02

Juri on paras! se on tehnyt niin paljo musiikkiluokkien eteen. Juri on järjestänyt niin paljon kaikkea esiintymisiä ja matkoja.
miksi näin?

#6 juri

07.04.2012 21:02

juri on tehny kaikille musiikki luokkalaisille hyvää.. ja mitä juri siitä saa= potkut.. juri on ollut paras musiiikin opettaja ikinä ja parempaa ei saa, mutta jotkut eivät voi hyväksyä sitä. minä toivoisin ,että juri voisi jatkaa ja pikkukummimme pääsisivät jurin opetukseen. anne ja ritva ovat olleet myös hyvät opettajat. miten musiikkiluokille käy ilman juria? juri on onkilahden koulun sydän. juri opetti meille tosi paljon. ilman musiikkiluokkaa en tietäisi pätkääkään nuoteista tai teoriasta. kuoromme on tosi hyvä enkä halua että juri jättää meidät yksin! miksi jonkun piti mennä valittamaan ja suurentamaan asioita jurista rehtorille? miksi??
MUSIIKKILUOKAT KUOLEE ILMAN JURIA!!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.04.2012 21:07


76

#8 Re: Re: juri

07.04.2012 21:45

#7: - Re: juri

Meidän luokalle Juri opetti musiikin perus teorioiden lisäksi ihan kenraalibassoon asti.

Että kyllä on teoriatkin olleet vuosien saatossa tapetilla. Nyt viime aikoina osa perus teorioista on ehkä olleet muidenkin opettajien vastuilla että pääsevät mukaan remmiin..


Vieras

#9

07.04.2012 22:07

Kerrankin adressi hyvän asian puolesta. Itsekin Jurin vanhana oppilaana voin todeta, että se tietotaito, mitä nykypäivänä omaan, on suurimmaksi osaksi Jurin ansiota. Ala-asteella tätä taitoa ei osannut vielä arvostaa niin paljon kuin nykypäivänä. Juri on yksi Vaasan taitavimmista musiikinopettajista, onhan hän väitellyt musiikin tohtoriksi, siihen ei moni pysty! Jos Juri joutuu luopumaan työstään, voimme sanoa, että Vaasan musiikkiluokat kokevat kovan menetyksen. Toivottavasti jokainen entinen ja nykyinen musiikkiluokkalainen allekirjoittaa tämän adressin ja osaa arvostaa sitä, mitä Juri on opettanut. Ei ainoastaan musiikkia, vaan myös hyvää käytöstä, kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä!

Vieras

#10

08.04.2012 00:08

Toivottavasti kaikki lukevat tarkasti Adressin perustelut,olen seurannut Vaasan Musiikiluokkia ja Gyorgy Kdarin opetusta läheltä 30 vuottamyös tyttäreni on saanut nauttia kyseisen opettajan opetuksesta ja ne opit kantavat häntä edelleen,elämän haasteissa.

Vieras

#11

08.04.2012 08:05

Luin tiedote-kohdasta György Kadarin kuulemistilaisuuden sekä mahdollisen irtisanomisen liittyvän oppilaiden toistuvaan epäasialliseen kohteluun. Valitettavasti myös tuonkaltaisen lausunnon voisi allekirjoittaa moni ja olisi voinut tehdä sen jo 25 vuotta sitten. Mikäli toistuvia ja useampia valituksia Györgyn toiminnasta on tullut, on enemmän kuin ymmärrettävää, että asia tutkitaan. Olen seurannut musiikkiluokkien tilannetta 80-luvulta lähtien ja nähnyt monesti - myös lähipiirissäni - miten ala-asteikäinen lapsi on "savustettu" musiikkiluokalta ulos. Musiikkiluokille on pääsykoe, ja sen läpäisseille lapsille tulisi antaa mahdollisuus olla musiikkiluokkalaisia, vaikka he eivät täysin sopisikaan siihen profiiliin, johon heidän oletataan asettuvan.
Mikäli taas kyseessä on György Kadarin epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen päättäjien taholta, kyseeseen tulee esimerkiksi oikeusprosessi syytetyn maineen palauttamiseksi. Itse en vain omien kokemusteni perusteella voisi kuvitella tulevani mielenosoitukseen György Kadaria puolustamaan. Sen sijaan mielenkiinnolla odotan selkeitä perusteluja György Kadarin irtisanomiselle.
On myös surullista, jos musiikkiluokkainstituutio Vaasassa on niin heikko, että se kaatuu yhden opettajan lähtöön. Jos näin on, jo sekin kertoo omaa kieltään instituution sisäisistä ongelmista. Jos opettaja tekee itsestään korvaamattoman, hän tekee samalla karhunpalveluksen oppilailleen. Selkeitä ja yksityiskohtaisia perusteluja odotellessa.
Musiikki on kaunis asia

#12 Re:

08.04.2012 10:08

#11: -

Tämä Juri-juttu tuli yllätyksenä huolimatta siitä, että olen mielessäni ollut eri mieltä Jurin tavasta ilmaista asioita tai oppilaan suusta kuulemiani juttuja ja epäkohtia, jotka lapsikin on ymmärtänyt epäkohdiksi.Niitä selvästi on, mutta en tiedä tarkemmin.Mitä  koulussa oikein on meneillään????

Toiseksi käsittääkseni ensimmäiselle luokalle pääsee ilman testejä? Olenko oikeassa?  Ja kolmannelle testin läpäisseet halukkaat lisäoppilaat.Jos näin on, niin ensimmäiselle pyrkivien mukaan saattaa ajautua aika kirjava joukko vanhempien tahdon mukaan aloittavia ja ei niin musikaalisia/innokkaita -oppilaita.Se näkyy tulevaisuudessa oppilaan käytöksessä.Häiriköidään tunnilla eikä paneuduta musiikin opiskeluun. Jos menettelytapa on päästä musiikkiluokalle edellämainittu i, niin siinä on ensimmäinen epäkohta, jolle pitäisi tehdä jotain!

Juri on varmasti siinä oikeassa, että työrauha pitäisi luokassa olla kaikille oppilaille.En tosin tiedä miten työrauhaa ylläpidetään.

 

Lapseni on tyytyväinen Jurin opetukseen ja näen itsekin sen paneutumisen, että hän elää musiikista ja antaa kaiken itsestään.Asioiden selvittely vaatii perinpohjaisen selvityksen ja oikeutta itsekin odotan kaikkia osapuolia kohtaan  ja jään odottamaan mitä jatkossa kuullaan.

 

 

Musiikinkin ope

#13 Re: Jaksakaa, Juri ja Anne!!!

08.04.2012 11:04

#1: -

Kiitos tekemästänne upeasta työstä! Olen surullinen kotikaupunkini tilasta - myös tässä asiassa tänään. Ihmettelen, miksi asioita ei ole osattu aikaisemmin hoitaa - missä ammattitaito? Oletteko sittenkin - vaikka en haluaisi musiikki-ihmisenä ja vaasalaisena, myös veronmaksajana uskoa - helmiä sioille?


Vieras

#14 Re:

08.04.2012 11:17

#11: -

Itse olen käynyt tuon prosessin läpi ja opiskellut Kadarin alaisuudessa. Musiikkiluokille on pääsykoe, jotta valituksi tulevat olisivat mahdollisimman rytmitajuisia ja perus musikaalisuudella varustautuneita. Ketään tällaista oppilasta ei olla mihinkään "muottiin" painettu. Jos taas kyse on oppitunnilla häiritsemisestä, on se kyllä jokaisen oppilaan (tai vanhemman?) oma valinta. Aivan vastaavasti voisi ajatella erityisen kieli-painotteisen koulun kohdalla, tai liikuntakoulun kohdalla; kyllä sellaisessa vaaditaan joku tietty taso siinä erikoisuudessa, mitä tuo koulu perusopetuksen lisäksi painottaa. Miksi yllättäen musiikissa ei saisi olla näin? Senkö takia vain, että kaikki vanhemmat eivät ole musikaalisia itse? Kyllä koulussa järjestetään tarvittaessa tukiopetuksia, jos oppilaalla ei kotona ole tukea. Koskaan tässä mainittu opettaja ei ole jättänyt ketään oppilasta noloon tilanteeseen ja kysynyt koko luokan kuullen vaikeita soittoläksyjä tms. sellaisilta, jotka eivät sitä välttämättä osanneet.

Musiikkiluokkainstituutio Vaasassahan EI ole Kadarin alullepanema, mutta hänet on kutsuttu 6 vuotta sen perustamisen jälkeen sitä kehittämään ja viemään eteenpäin. Kyllä ennen Kadaria oli jo hyviä ja vahvoja opettajia - jotka pitivät mm. kuria PALJON Kadaria tiukemmin. Juri on kyllä alusta alkaen ollut yhteistyössä muiden musiikinopettajien kanssa. Nytkin uusien opettajien kanssa hän on ollut yhteistyössä, jotta kaikki pääsisivät mukaan ennen kuin hän jää eläkkeelle. Tämä kommentointi "musiikkiluokkien kuolemisesta ilman Juria" liittynee siihen faktaan, että tämä yhteistyö-koulutus ei ole saanut viime vuosien vaikeutuksien myötä edetä eikä ole muutoinkaan vielä viety "päätökseen asti".

On ihmeellistä, että kaikki sellaiset ovat innolla kommentoimassa Jurin toimintaa vastaan, jotka eivät itse ole musikaalisia tai musiikin kanssa tekemisissä - eivätkä tunne Juria. Niin kuin tässäkin aikaisemmissa kommenteissa on nähty; opetuksen korkeaa tasoa ei välttämättä osaa arvostaa vielä alakouluikäisenä, mutta jälkeenpäin arvostus nousee valtavasti! Näin kävi myös itselläni. Myös omilla lapsilla, jotka tosin ymmärsivät jo alakoulussa paremmin opetuksen laadun.

Yhteistyö yläkoulun kanssakin on aina ollut Jurin tavoitteissa, mutta sen ovat muut tehneet mahdottomaksi - ei Juri. Eihän urheilulukionkaan liikunnanopetukseen lähde puuttumaan sellaiset, jotka eivät urheilua harrasta satunnaisia kävelylenkkejä enempää - miksi musiikkiluokkien musiikinopetukseen ovat jatkuvasti puuttuneet musiikkia harrastamattomat?

Tässähän ei olla ketään vastaan, vaan puolesta - ja nimenomaan halutaan oikeutta!


Vieras

#15

08.04.2012 11:27

Hallinnon toimintaa jonkin verran tuntevana haluaisin kaikkien kommentoijien muistavan, että ei savua ilman tulta. Hallintolakiinhan kuuluu yhdenvertaisuus lain edessä. En usko, että toimenpiteisiin on ryhdytty aivan ilman syytä. Mitkä ne syyt sitten ovat, sitä en osaa sanoa. Tiedotteessa mainitaan oppilaiden epäasiallinen kohtelu, kuinka moni sellaista haluaa omille lapsilleen?
Tiedotteessa ei puututa opettajan aineenhallintaan, joten sitä on täällä turhaa enää vahvistaa.

Vieras

#16 Re:

08.04.2012 11:41

#15: -

Myöskin hallintomenetelmistä jotakin tietävänä:

hallinto perustuu paperilla oleviin teksteihin eikä ihmistuntemukseen. Jos joku ihmistä tuntematon kirjoittaa paperille sanat "epäasiallinen kohtelu" niin siihen uskotaan, vaikkei sellaista olisi koskaan tapahtunut. Tässä nimenomaan kerätään näitä ihmistuntijoita, jotka tietävät ja tuntevat esimerkiksi Kadarin toimintatavat ja tuntevat hänet opettajana/työtoverina/ihmisenä.

Antakaa hänelle työrauha!

#17

08.04.2012 11:42

Poikaporukalla naureskeltiin välillä Jurin rempseälle ja persoonalliselle otteelle musiikinopetuksessa, mutta vasta myöhemmin tajuaa, että opetustyylissä oli ylittämättömät etunsa. Musiikki-innostukseni on jatkunut aina tähän päivään saakka, ja laulan muun muassa eräässä akateemisessa mieskuorossa, sekä teen lukuisia muita proggiksia eri a cappella-kokoonpanojen kanssa.

Minusta tuntuu, että osa musiikillisista asioista mitä teen tuntuu helpoilta vain siksi, että jaksettiin "vääntää" silloin ehkä välillä puuduttaviltakin tuntuvia asioita. Kaiken kaikkiaan Jurin innostus omaan työhönsä ja musiikkiin ylipäätään jäi vahvasti mieleen.

Vieras

#18 Re: Re:

08.04.2012 11:44

#16: - Re:

Eihän paperille voi laittaa kenenkään "tuntemuksia", kyllä syytöksiin täytyy olla perusteet. (Siis faktoja)


Vieras

#19

08.04.2012 11:52

Ei kai tässä nyt ollut tarkoituksena, että "nettilautakunta" tekee päätöksen, onko Juri syyllinen vai syytön? Minä ainakin luin näistä tiedotteista, että jos itse en ole kokenut mitään epäasiallista, niin tällä adressilla voin antaa tukeni Jurille. Ja näin teinkin.
Muiden käsissä on tutkia ja tehdä päätökset sen mukaan.
huolissaan

#20

08.04.2012 12:43

Miksi Ritva Käräjämäki sai potkut viime vuonna? Onko se tiedossa? Kuka tietää?

Vieras

#21 Re:

08.04.2012 13:10

#20: huolissaan -

Ritva ei saanut potkuja, vaan ilmeisesti kyllästyi pitkään jatkuneeseen tukalaan tilanteeseen ja vaihtoi koulua.

yläkoulun oppilas

#22

08.04.2012 13:18

Jos kouluvirasto katsoisi lasten tarpeita, jos lapset olisivat heille tärkeitä, niin ei olisi tekemisissä alakoulun kanssa, vaan kommentoisi yläkoulun puutteita. Miksei yläkoulussa ole esiintymismatkoja, leirejä jne. ja miksi yläkoulun rehtori sitä vastustaa?? Monesti yläkoulun opettaja jättää tunnit väliin, miksi? Eikö nämä asiat kiinnosta kouluvirastoa? Eikö me olla kouluvirastolle tärkeitä?
Entinen klaritenisti

#23 Kiitollinen oppilas

08.04.2012 18:24

Vielä lämmöllä muistelen 80-luvun kamarimusiikkikerhohetkiä. Juri ei koskaan ainakaan minun kohdallani käyttänyt opettajan valta-asemaa väärin, vaan hän oli turvallinen ja kannustava opettaja. Koskaan ei pilkannut, eikä nolannut. Ja sellaisia opettajia tullaan aina tarvitsemaan!
Hallinnon tunteva

#24 Yläkoulun oppilaalle

08.04.2012 18:56

Olet aivan oikealla asialla! Jatkuuko musiikkiluokkatienne yläkoulussa yhtä laadukkaana kuin alakoulussa??? Kouluvirasto selvittäköön. Miten innokkaasti yläkoulu tekee yhteistyötä alakoulun kanssa? Miten voi olla mahdollista, että tunteja jätetään väliin? Millainen on alakoulun ja yläkoulun rehtoreiden musiikkitausta? Rehtorius on paljon muuta kuin papereiden pyöritystä.
Hyvä, että asioihin vihdoinkin puututaan, retuperällä on paljon!
Juri ja Anne nousevat varmaan vielä arvoon arvaamattomaan, kunhan kaikki asiat saatetaan päivänvaloon! Ja niinhän sen kuuluu mennäkin.

Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi

#25 Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

08.04.2012 19:58

Ei varmasti ole kyse tässä mahdollisessa irtisanomisessa ammattitaidon puutteesta. Sen jokainen meistä tietää. Jos moni ihminen lähellä voi huonosti, eikä muita ihmisiä ja heidän mielipiteitään kunnioiteta, niin se pelkkä rautainen ammattitaito ei voi olla syy puuttumatta epäkohtiin. Mahdollisuus asioiden korjaamiseksi on varmasti annettu, mutta jos ei ole halua siihen, jonkun pitää siihen puuttua. On ihan selvää, että eri ihmiset saavat erilaista huomiota ja kohtelua, joten siksi tässäkin asiassa on monenlaisia mielipiteitä. Lähipiiriin kuuluvat, näkyvät nyt ja ihmisiä haalitaan nyt joukkoihin, läheltä ja kaukaa, mutta toivottavasti tällainen "hysteria" ei vaikuta päätöksiin vaan päätökset tehdään faktojen perusteella.