Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#726

11.06.2012 11:35

Olennaisinta kai on, että lautakunta tekee päätöksensä perustuen tosiasioihin ja eri osapuolten lausuntoihin eikä lähestyvien kunnallisvaalien tai täällä käyty keskustelun pohjalta. Heillä on kai ollut mahdollisuus tutustua niihin salaisiin kansioihin, joista täälläkin niin moni tietää, muttei kerro ;)
Jack

#727 Re: Tänään kokous!

11.06.2012 11:47

#724: - Tänään kokous!

Eikös se ole 13.pv?

Vieras

#728 Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 14:30

Samaan aikaan rinnakkain alkoi vaasalaisia.infossa kaupunginvaltuutettu Harri Leppälä
kirjoittaa samasta aiheesta. Aiemmin asiaan ovat tarttuneet kaupunginvaltuutetut Marjatta Vehkaoja ja Aino Siltanen. Tässä alla Harri Leppälän kirjoitus.

Anne,Ritva ja Juri = Vaasan musiikkiluokat


On kauhistuttavaa nähdä kuinka parin johtotehtävissä olevan virkamiehen mielivalta tuhoaa Vaasan musiikkiluokat, opettajien ajojahdilla. Vaasan musiikkiluokat on niittänyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikkin. Näitä kolmea opettajaa Ritva Käräjämäkeä, Anne Tienhaaraa ja Juri Kadaria saamme kiittää siitä että niin moni vaasalaisnuori on saanut musiikista elinikäisen harrastuksen, elämäntavan ja jopa ammatin. Musiikkiluokkien konsertit ovat aina täyttäneet salit viimeistä paikkaa myöden eikä kaikki ole edes mahtuneet istumaan. On vaikea löytää muita Vaasan viranhaltiojita jotka olisi virkaansa hoitanut samanlaisella kutsumuksella kuin yllä mainitut musiikinopettajat. He ovat viettäneet suuren osan vapaa-ajastaankin lasten ja nuoren kanssa musiikia opettaen ja konsertteja/ohjelmia harjoitellen. Jos heidän vuosien varrella tekemät työajan ulkopuolella tehdyt työtunnit maksettaisiin heille, jäisi Lumion ja Salinin erorahat todella pieniksi summiksi. Siksi kysynkin!! Kumpi on tärkeämpää Vaasan musiikkiluokat vai pari mielivallalla tyrannisoivaa johtavaa virkamiestä?

 

 


Vieras

#729 Re:

11.06.2012 14:43

#726: -

Juuri näin.

....

#730 Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 15:01

#728: Vieras - Vaasalaisia.infossa ollut juttu

Kaiken sen ammattitaidon, pyytettömän ja innokkaan musiikinopetukseen paneutumisenkin jälkeen jossain mättää. Se on harmillista nimenomaan lasten, musiikin opetuksen ja musiikin itsensä vuoksi. Miksi on syntynyt kilotolkulla papereita? Ei kai sellainen määrä aivan itsestään ja keksimällä synny. Ja jos työt lasten kanssa ovat sujuneetkin, niin se ei tarkoita sitä, että jollain muulla taholla asiat soljuisivat samalla tavalla. Itselleni on ainakin selkiytynyt kommentteja lukemalla muutamia tulehdusherkkiä osa-alueita.


Vieras

#731 Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 15:30

#730: .... - Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

Tärkeintä ovat aina lapset. Miksi asioita ei hoidettu, kun papereita oli vain pieni grammamäärä? Olen ymmärtänyt, että koko työyhteisö on ollut jo pitkään avun tarpeessa, eikä se voi johtua vain kyseessä olevasta musiikinopettajasta. Millainen tirehtööri sitä aikuisten kööriä johtaa?

Vieras

#732 Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 15:41

#730: .... - Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu "Miksi on syntynyt kilotolkulla papereita?"

Se, että papereita on "kilotolkulla" on täällä liikkunut huhu.


Vieras

#733

11.06.2012 15:42

Valtuutetut Leppälä ja Vehkaoja lienevät käytettävissä seuraavallekin kaudelle päätellen äänestäjäkuntaa kosiskelevista voimakkaista sananvalinnoista. On todennäköisesti helpompaa kirjoittaa värikäs yleisönosastokirjoitus kuin ottaa puhelin käteen ja keskustella esim. rehtorin kanssa. En usko, että tuonkaltaisia tekstejä kehtaisivat muuten kirjoittaa. Tai sitten poliitikkojen on vain kyettävä tuonkaltaiseen yksioikoiseen ajatteluun, jotta poliitikkona pärjäisivät.
Kyllähän Leppälä ja Vehkaoja täältä ovat ääniä onnistuneet haravoimaan. Jämäkät päättäjät ovat jyrähtäneet. Vaviskaa narsistit ja tyrannit!

Vieras

#734 Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 15:55

#728: Vieras - Vaasalaisia.infossa ollut juttu 

 Pari mielivallalla tyrannisoivaa johtavaa virkamiestä. Voisiko joku tarkentaa mitä he tekevät, kun en ole oikein ymmärtänyt mitä sillä tarkoitetaan? Eivät vaikuta sellaisilta henkilöiltä ainakaan minun silmissäni?

 


Vieras

#735 Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 15:57

#731: - Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu 

 Jos työyhteisö on avun tarpeessa, niin mikä johtopäätös se on, että tirehtööri olisi siihen syypää? Kyllä alaiset keskenäänkin saavat ilmapiirin pilattua.


Vieras

#736 Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 16:16

#728: Vieras - Vaasalaisia.infossa ollut juttu 

 Tärkeintä on, että musiikkiluokkalaisille ja heidän opettajilleen saadaan työrauha ja henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämän irtisanomisen peruuttamisella sitä ei ainakaan saataisi aikaan. Voin vaan kuvitella, että se olisi kuin bensaa heittäisi tuleen, valitettavasti.


Vieras

#737 Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 16:48

#736: - Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu 

 Niinhän se varmasti on mutta sotkua ei saanut aikaan Juri vaan kuka!!! Taitaa itse tietää parhaiten!!Juri ja oppilaat siitä kuitenkin kärsivät eniten!!!!!!!!


Vieras

#738 Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 16:50

#737: - Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu 

 Ei kai irtisanottavaa nyt arvallakaan valittu?

Vieras

#739 Re: Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 17:20

#738: - Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu Ei kai irtisanottavaa nyt arvallakaan valittu?

Ei suinkaan.  Kyseessä näyttäisi olevan järjestelmällinen "luudanheilutus" musiikkiluokkien alasajon vuoksi.  Jurihan olisi neljäs musiikkiluokanopettaja joka lyhyen ajan sisällä on lähtenyt.    Näyttää siltä, että ala-asteen musiikkiluokkien taso on ollut liian korkea ja sitä ei luultavasti epäpätevän johdon ole ollut mahdollista hallita.  Sellaisen johdon ainut mahdollisuus on "savustaa" liian pätevät pois.  Se olisi kai onnistunutkin, ellei meillä olisi ollut Juria jolla ei olisi muuta luokkaa.  Hänellä ei ole paikkaa minne mennä.  Toki hänet olisi varmaankin kutsuttu muualle, mutta kaikesta näkee, että Juri on kasvanut oppilaidensa mukana ja haluaa nähdä kättensä työn tulokset alusta loppuun.  Se on ns. jatkohoitoa johon vain harva pystyy.


Vieras

#740 Re: Re: Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 18:10

#739: Vieras - Re: Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

Kuka haluaisi ajaa musiikkiluokat alas? Ritva lähti viime keväänä omasta halustaan, kukaan ei pyytänyt häntä lähtemään. Miten viitsitte kääntää ja vääntää asioita sellaisiksi mitä ne eivät ole? Kukaan ei halua ajaa musiikkiluokkia alas, mutta nykyinen meno ei voi jatkua, kun se on just tuollaista asioiden vääntämistä ja kääntämistä. Miksi se on sellaista? En ole koskaan ymmärtänyt sellaista jatkuvaa spekulointia, asioiden vääristelmistä ja väritystä vaikka millä tavalla, että saadaan näyttämään siltä ja tältä. Ihan käsittämätöntä touhua. Kuka on tehnyt kenenkin puolesta sitä ja tätä. Ehkä opettajien pitäisi olla aina välillä töissä paikoissa, joissa on pelkästään aikuisia niin ei tarvitsisi hiekkalaatikkoleikkejä leikkiä. Olen musiikkiluokkalaisen vanhempana saanut/joutunut seuraamaan läheltä ja tiedän mistä puhun ja kyllä jokainen asianomainenkin tietää mistä puhun. Herätkää ja kasvakaa. Miksi uhraatte enemmän kuin työnkuva vaatii opetukseen, jos ette tee sitä vapaaehtoisesti vaan korostatte aina kuinka kukakin on tehnyt mitäkin ylimääräistä. Jokainen saa käyttää vapaa-aikansa miten haluaa. Ei ole huonompi ihminen, jos käyttää sen mielummin vaikka perheensä kanssa kuin työhön. Kenelläkään ei ole velvollisuutta uhrata elämäänsä työlle.


Vieras

#741 Re:

11.06.2012 19:32

#733: - Onpahan simppeli teksti.. Kertoo enemmän kirjoittajasta kuin noista poliitikoista.

 


Vieras

#742 Re: Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 19:35

#735: - Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

Tirehtöörin tulee tietysti hakea työyhteisölle ammattiapua mahdollisimman nopeasti, jos itse ei osaa. Kuka syypäästä on puhunut?


Vieras

#743 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vaasalaisia.infossa ollut juttu

11.06.2012 19:37


Vieras

#744 Re: Re: Tänään kokous!

11.06.2012 20:46

#727: Jack - Re: Tänään kokous! 

 Luin lehdestä että tänään 11.6 ,niin minäkin luulin että 13.6

 


Vieras

#745 Re: Re: Re: Tänään kokous!

11.06.2012 20:59

#744: - Re: Re: Tänään kokous!

Tuskin uskaltavat tehdä oikeaa päätöstä. Joutuisivat "mustalle listalle" ja jonkun ihan muun kuin Jurin mustalle listalle. No, toivotaan nyt parasta, että Vaasassa kerrankin jotain päätöksiä tehtäisiin järkevästi.


Vieras

#746 Re: Re: Re: Re: Tänään kokous!

11.06.2012 21:34

#745: - Re: Re: Re: Tänään kokous! 

 Pelkään pahaa,Vaasassa on tapana "uhrata" ne jotka jotain osaa ettei muille tuu paha mieli! Toivon silti parasta!!1


Vieras

#747

11.06.2012 21:42

Kun lukee tätä keskustelua, niin Vaasan kannattaisi pyytää ystäväkaupungikseen esim. Palermoa tai Lagosia. Sen verran mafiatouhulta Vaasa vaikuttaa kirjoitusten valossa. Eiköhän kyseessä ole kuitenkin tavallinen keskikokoinen suomalainen kaupunki, jossa on viranhaltija irtisanottu. Tällaista tapahtuu, mutta ei siksi, että joku haluaa tyrannisoida, vaan siksi, että oletettavasti riittävä määrä syitä irtisanomiseen on löytynyt. Ja teki lautakunta päätöksen suuntaan tai toiseen, se tuskin joutuu kenenkään mustalle listalle.
Ihmiset tekevät työtään. Ja toisten ihmisten kanssa tehdään yhteistyötä. Yleensä se toimii, mutta joskus ei. Nyt on käynyt niin. Esimies on tehnyt sitä työtä, johon hänellä on valta, velvollisuus ja mahdollisuus. Mikäli kyseessä on narsistinen tyrannia, sillä on varmaankin seurauksensa. En vain usko, että pelkästä koston-/***tuilunhalusta Kadar on saanut kenkää. Harva virkamies on niin pösilö, että alkaa kaivaa verta nenästään. Ja nyt keskustelu jatkuu seuraavasti:

Kirjoittaja 1: No näyttää, että vaasalaiset virkamiehet on pösilöitä
Kirjoittaja 2: Selvää on, että Jurista on tehty syntipukki!!!!!!!!!!!
Kirjoittaja 3: Olen itsekin kasvatusalan tohtori ja tiedän nämä asiat, tässä on kyse salaliitosta. Olen lukenut kaikki paperit. Ihan kaikki.
Kirjoittaja 4: !!!!!!!!!!!!!
Kirjoittaja 5: Tämä on yläkoulun syytä.
Kaupunginvaltuutettu xxx: Koska en voi sanoa suoraan, että äänestäkää minua kunnallisvaaleissa, sanon jotain, millä saan täältä ääniä.
Kirjoittaja 7: Tuo kirjoituksesi kertoo paljon sinusta. Valitettavasti.Vieras

#748 Vastauksia tietämättömälle.

11.06.2012 21:47

Allaoleva henkilö vuodattaa nimimerkillä "vieras."  Olen musiikkiluokalla olleen tavallisen oppilaan tavallinen isä.  Vastaan rehellisesti siten miten tunnen.  Olen merkannut kysymykset lainausmerkein. 

"Kuka haluaisi ajaa musiikkiluokat alas?" 

Hän joka on vastuussa ja ei pysty hallitsemaan liian korkeatasoista ala-asteen musiikinopetusta.

"Ritva lähti viime keväänä omasta halustaan, kukaan ei pyytänyt häntä lähtemään."

Mitä muita vaihtoehtoja hänellä oli? Kai tutustuit hänen opetussuunnitelmamääräyksiin. Jos et niin et taida olla oikea henkilö jatkamaan keskustelua.

"Miten viitsitte kääntää ja vääntää asioita sellaisiksi mitä ne eivät ole?"

Oletko miettinyt, että josko niitä ei käännetä ollenkaan?

"Kukaan ei halua ajaa musiikkiluokkia alas,"

Johto joka ei kykene hallitsemaan ala-asteen liian korkeatasoista musiikinopetusta olisi nolon asemassa ellei se alasajaisi sitä.

"mutta nykyinen meno ei voi jatkua,"

Riippuu tietysti mitä sillä tarkoitetaan mutta nykyinen luultavasti valtakunnan huipputasoinen opetus voi ihan hyvin jatkua. Sille ei löydy mitään järjellistä syytä loppua vaan sitä olisi syytä tukea.

"kun se on just tuollaista asioiden vääntämistä ja kääntämistä. "

Oletko miettinyt, että josko se ei ole sitä vaan totuus?

"Miksi se on sellaista? "

Niin. Oletko miettinyt?

"Herätkää ja kasvakaa. Miksi uhraatte enemmän kuin työnkuva vaatii opetukseen,"

Tämä on sitä kutsumusta. On monia kutsumusammatteja. Myös musiikki voi olla sellainen. Musiikki ei koskaan tee kenellekään mitään pahaa.

"jos ette tee sitä vapaaehtoisesti vaan korostatte aina kuinka kukakin on tehnyt mitäkin ylimääräistä."

Kutsumuksessa ei lasketa työaikaa ja rahaa vaan onnistumista.

"Jokainen saa käyttää vapaa-aikansa miten haluaa. Ei ole huonompi ihminen, jos käyttää sen mielummin vaikka perheensä kanssa kuin työhön. Kenelläkään ei ole velvollisuutta uhrata elämäänsä työlle."

Aivan varmasti. Se on vapaan yhteiskunnan suoma mahdollisuus. Nauti siis siitä.


Vieras

#749 Re: Vastauksia tietämättömälle.

11.06.2012 21:52

#748: Vieras - Vastauksia tietämättömälle.

Voi kiitos. Tässä oli kaikki, mitä ajattelin. Lisäksi haluan sanoa, että Vaasa todellakin on pienehkö kaupunki, jossa myös päättäjät ovat suhteellisen pienessä piirissä. Omasta mielestäni on tosi hyvä, että asia herättää keskustelua ja ihmiset ovat kiinnostuneita, kuinka demokratia ja vastuunkantajat pienessä kaupungissamme toimivat. Näin sen mielestäni pitäisikin olla, eikä niin, että päättäjät ovat tehneet salaisen päätöksen ja kukaan ei saa sitä kyseenalaistaa.

Vieras
Vieras

#750 Re: Re: Vastauksia tietämättömälle.

11.06.2012 22:13

#749: - Re: Vastauksia tietämättömälle. "Voi kiitos. Tässä oli kaikki, mitä ajattelin. Lisäksi haluan sanoa, että Vaasa todellakin on pienehkö kaupunki,"

 

Vaasa on pieni kaupunki jossa on kaukaa Unkarista tullut suuri Juri Kadar.

Elämme aikaa jolloin se vasta huomataan.  Kaikki suuri huomataan omalla ajallaan.

Jurin suuruus nostaa Vaasan suuruutta.

Vaasa on suuremmoinen kaupunki.

Tehdään siitä vielä suuremmoisempi.

Ei alasajeta musiikkiluokkia

Mutta erotetaan  koulutoimenjohtaja ja Juria erottava rehtori.

 

Ehdotan kansalaisliikehdintää ajatukseni tueksi.