Elävä keskusta ilman toriparkkia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Elävä keskusta ilman toriparkkia.


Vieras

#1

30.04.2012 22:24

1. Ydinkeskusta-asujana näen päivittäin miten runsaasti tilaa löytyy jo olemassa olevista paikoitushalleista.
2. Suoraan torille tai kävelykadulle astellaan nyt jo LOUHESTA. Eikös se ole nimenomaan toriparkkia!!!

Vieras

#2

01.05.2012 18:48

jos ihmetellään miksi naapurikunnat eivät halua liittyä turkuun ,niin suurin syy taitaa olla turkulaisten hullut päähänpistoon tunkeutua torin alle. toisena teatterisilta.

Vieras

#3

01.05.2012 21:56

Tämä on TÄRKEÄ adressi ja asia. Toriparkin rakentamista ajavat tahot harjoittavat mielivaltaista ja totuuden vastaista kampanjointia. Väitteet, joiden mukaan Turun keskusta tuhoutuu ja kaupallinen elämä kuihtuu olemattomiin ilman toriparkkia ovat tuulesta temmattuja mielikuvia. Ei ole maailmassa kaupunkia joka olisi tuhoutunut siksi että ei ole toriparkkia. Sen sijaan on lukuisia esimerkkejä siitä miten Turun keskustan kaltaisessa savimaassa tehdyt suuret kaivaukset ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa hyrdologisen tasapainon järkkyessä. Turun keskustan kohdalla sellainen voisi aiheuttaa korvaamatonta laajaa vahinkoa keskustan rakennuksille.

Vieras

#4 SDP

02.05.2012 01:06


Onko Sdp:llä ilmasto-ohjelma? (hyväksytty puoluekokouksessa Hämeenlinnassa 7.6.2008)

- kuka tietää? (mitä siinä lukee sivulla 20.)

Skappi

#5 Re:

02.05.2012 18:03

#1: -

1. Tiedäthän, että olemassa olevissa paikoitushalleissa ei ole vapaana yhtään pitkäaikaisia paikkoja?

2. Louhen sisäänajo on valitettavan epäkäytännöllisessä paikassa


Vieras

#6

02.05.2012 18:23

Hyvä että jotkut vielä jaksavat vastustaa tätä idiotiaa.

Jospa viimein tehoaisi ja saisimme rauhassa nauttia torista ja sen ympäristöstä

Vieras

#7 Kaupungin tontti keskellä kaupunkia joka annetaan toriparkin osakkaille

03.05.2012 12:58

Mielestäni aivan typerää ja turhaa kaivautua torin alle kun parkkipaikkoja löytyy muualta. Kyllä ihmiset käyttävät Myllyä ja Skanssia edelleen missä ilmaisia P-paikkoja löytyy. Syy siihen että Toriparkin osakkaat haluavat mukaan rakentamaan torin alle on aivan toinen. Katujen alle tulee lisää liiketilaa ja voihan torinkin alla olla liike- tai säilytystilaa jos ei parkkipaikkamyynti tuo voittoa. Samalla pääsevät osakkaaksi kaupungin keskeisimmällä paikalla olevalle tontille!! Kuka sanoo että tori aina tulee olemaan aukio, voihan se tori olla muualla ja aukion päälle rakentaakin. Sellaistakin tapahtuu maailmalla. Silloin toriparkin osakkaat ovat mukana jakamassa kakkua. Ei kannata uskoa että kauppiaat luulevat saavansa asukkaita liikkeisiinsä kalliiden pysäköintipaikkojen kautta. Kyllä toriparkki on jotain aivan muuta, se on kannattava investointi tonttimaahan ja tulevaisuuteen.
Ex-turkulainen

#8 Re: Re: Louhiko ei kelpaa?

03.05.2012 15:12

#5: Skappi - Re:

En ole ymmärtänyt, että toriparkinkaan idea olisi pitkäaikaispaikkojen luominen, sitähän perustellaan sillä, että saataisiin lisää asiakkaita torin ympäristön liikkeisiin, kaupassa käyvät eivät tarvitse pitkäaikaispaikkoja.

En myöskään ole ymmärtänyt, että parkkihalleihin pitäisi päästä ajamaan autolla sieltä, minne varsinaisesti on menossa. Autollahan voi toki ajaa parkkihalliin mistä vain, kunhan sieltä on hyvä yhteys ulos. Kuten Louhesta on, hissillä suoraan torin kulmalle.

Lisäksi en todellakaan usko toriparkin lisäävän asiakkaita, ei kukaan halua maksaa kovaa parkkimaksua kaupassa piipahtamisesta, vaan parkkipaikan etsiminen lähikortteleista jatkuu kuten nytkin. Torikaupan viiden vuoden rakentamisaika tappaa tyystin, myyntipaikat on löydettävä muualta ja sinne ne myös jäävät. Ja sitten tyhjälle, käyttämättömälle aukiolle voikin jo vaikka rakentaa tai mitä ikinä asiaa ajavan liikemiesmafian mielessä liikkuukin.

Koko tämä toriparkkihölmöily on yksi syy, miksi muutin pois Turusta.

 

Peluri

#9 Re: Re:

04.05.2012 14:20

#5: Skappi - Re:

Vai että Louhen sisäänajo epäkäyännöllisessä paikassa... Torinkulmako sitten on käytännöllisempi? xD

 

Eero Vainio
Vieras

#10 Kauppatorin puolesta

05.05.2012 02:49

Historiallisesti arvokas Turun ainoa aukio on säilytettävä alkuperäisessä asussaan. Torin kivipinnoite muodostaa korvaamattoman arvokkaan tilataideteoksen, jota ei missään tapauksessa saa tuhota. Prysselin Grand Placen kivetyksen saneerauksessa jokainen kivi numeroitiin ja aseteltiin paikoilleen saneerauksen jälkeen. Mielestäni kauppatorilta on myös poistettava sinne kuulumattomat rakennelmat kuten pikaruokakioskit ja ränsistyneet käymälä- ja terminaalirakennukset. Tori ei ole mikään rakennustontti. Tori ei ole myöskään puisto (joku on ehdottanut sinne istutettavaksi puita) vaan aukio. Otetaan esimerkkiä ed. mainitusta Grand Placesta siellä ei ole mitään rakennelmia ja miten elävä ja mielenkiintoinen ihmisten kohtaamispaikka - ja kauppapaikka se onkaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.05.2012 09:10


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.05.2012 09:12


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.05.2012 09:13Vieras

#14

05.05.2012 19:02

Ei tarvita lisää parkkitiloja,mutta tori pitäis vihdoinkin ehostaa.
15

#15

07.05.2012 14:20

Sokoksella on aivan liian paljon valtaa kaupunginvaltuustossa, luultavasti ruskeita kirjekuoria on lähtenyt kun kunnallisvaaleissa valittiin selvä enemmistö toriparkkia vastaan, mutta nyt sitä ollaan jyräämässä edelleenkin (Sokos omistaa melkein puolet torin kiinteistöistä!). JOS TURUPARKKI TEHDÄÄN NIIN BOIKOTOIKAA SITÄ!!!!!!!!!! Jos kaupunginvaltuusto päätää toriparkin puolesta, niin muuta vaihtoehtoa ei ole kuin boikotti! Sokos saa kaiken tahtomansa läpi Turussa.

Vieras

#16

08.05.2012 15:06

Torgparkering förstör centrum för all evighet; jämför Trätorget

Vieras

#17

08.05.2012 18:04

Saataisiinko Turussa tehtyä Toriparkille Guggenheimit Helsingin tyyliin? Toivottavasti!

Vieras

#18

09.05.2012 00:50

Eikö se Louhi muka riitä? Aina siellä on tilaa ollut kun olen sinne mennyt ja ovi on suoraan torille. Tori vain siistiksi ja pari puuta kasvamaan! Mikä pakko niitä autoja on joka paikkaan tunkea.

Vieras

#19

09.05.2012 12:04

Turussa on riittävästi parkkipaikkoja nyt jo. Onneksi on ilmaisia parkkipaikkoja. Ihmettelen ettei niihin ole tunkua. Aion käyttää niitä niin kauan kun ovat siinä :)

Sääliksi käy niitä jotka päivittäin joutuu liikkumaan keskustassa. Pyrin jatkossakin välttämään keskustaa ja käyttämään automarketteja :)

Autoilu maksaa liikaa ilman pysäköintimaksuja jo.
20

#20

09.05.2012 12:32

Helsinki on fiksusti järjestänyt etäparkkeja kaupungin ulkopuolelle ja hyvät liikenneyhteydet niihin. Jos haluaa kävellä ja tehdä rauhassa ostoksia koko päivän keskustassa, niin silloin ei halua katsoa minuuttiviisari ja miettiä kuinka kauan voi olla. Itse en koskaan käytä keskustan parkkipaikkoja juuri tuon maksullisuuden vuoksi. Toriparkki tulee vielä rumentamaan torin alueen, ja tietysti parkkipaikat tulevat maksamaan niin verorahoihina kuin parkkimaksuina. Louhen laajentaminen on ainoa järkevä vaihtoehto. Torin alle voitaisiin kaivaa tunneli Sokosta varten, ja tunneliin liukuhihna (kuten lentokentillä ja metrotunneleissa on eli oikeata kaupunkieläämä kuten oikeissa kaupungeissa on) eli kaikki pääsevät ilman kävelyä myös Sokokseen ja luulisi sen riittävän Sokokselle ja Börsille!

Vieras

#21

09.05.2012 15:22

Kaikkein eniten olen ihmetellyt sitä, miksi kukaan ei ota esiin ongelmia bussiliikennöinnille mahdollisen toriparkin rakentamisen aikana, ei sen paremmin parkin puolesta kuin sitä vastaan olevat. Kauppatori on Turun keskus monessakin merkityksessä, ja jos se kaivetaan auki, siitä tulee valtava määrä työmaaliikennettä - mihin silloin laitetaan kaikki bussit? Jo nyt oli vaikeaa Kultatalon remontin aikana, ja se koski vain minimaalisen pientä osaa Turun busseista. Miten kävisi bussinvaihto esim. aamuisin, kun ihmiset vaihtavat bussia torilla päästäkseen työpaikoilleen (ja koululaiset kouluihinsa), löytyykö jatkolinja oikeaan aikaan ja miten lähellä on sen pysäkki? Toriparkin rakentaminen veisi aikaa arkeologiset kaivaukset huomioon ottaen monta vuotta, miten Turun arkielämää pyöritettäisiin sinä aikana? Täysin käsittämätöntä ja lyhytnäköistä hommaa tämä toriparkin maaninen ajaminen Turkuun!
Mikko Laaksonen

#22 Re:

09.05.2012 20:16

#21: -

Onhan niitä joukkoliikenteen ongelmia tuotu esille. Ote muistutuksestani:

Rakentamisaika ja sen ongelmat:

Rakennusaika on arvioitu selostuksessa olevan 4-4,5 v. Tämä perustuu 2007 tehtyyn selvitykseen, jossa ei ole aukottomasti todettu arkeologisten kaivausten (30 roudatonta kk) vaikutusta. Nopeuttamistoimiin sisältyvien riskien toteutuessa rakentamisaika on 22 kk pidempi eli 6 v 4 kk.

Asemakaava mahdollistaa toria ympäröivien katujen alle liiketilat. Tämän vuoksi asemakaavan arvioinneissa olisi todettava toriparkin ja liiketilojen rakentamisaikana Turun ja seudun joukkoliikenteelle (liikevaihto noin 40 miljoonaa euroa /v) aiheutuvat kustannukset. Nämä kustannukset ovat toriparkin toteuttamisaikana kokonaan kaupungin vastuulla, koska Turku on 1.1.2012 alkaen koko seudun joukkoliikenneviranomainen. Taloudellinen vastuu myös seutulinjoista siirtyy Turulle viimeistään 1.7.2014. Esimerkiksi vain 5% heikkeneminen koko liikevaihdosta menetettyinä lipputuloina ja lisääntyneinä liikennöintikuluina on 2 miljoonaa euroa / v, 4,5 – 6 v vuodessa siis 9-12 miljoonaa euroa. Jos vahinko arvioidaan 10%, kustannus on noin 4 miljoonaa euroa/v (18 – 24 M€), jos 20%, vahinko on noin 8 miljoonaa euroa vuodessa (36-48 M€). Mikäli toripysäköinti johtaa joukkoliikenteen käytön vähenemiseen lisääntynyttä pysäköintikapasiteettia vastaavasti, toteutettuna toripysäköinti alentaa joukkoliikenteen käyttöä pysyvästi noin 5%, alentaen joukkoliikenteen tuloja n. 900 000 € vuodessa.

Toteuttamisen kustannusarviossa, selvityksissä tai selostuksessa ei ole huomioitu joukkoliikenteelle aiheutuvia lisäkustannuksia. Lisäksi liitteessä on jopa arvioitu, että työnaikaisten liikennejärjestelyjen kustannus olisi pienempi vaihtoehdossa, jossa toriparkki tehdään kuin jos tori vain kunnostetaan.

 


Vieras

#23

11.05.2012 22:48

On käsittämätöntä, että tätä asiaa ei ole saatu vielä haudatuksi.
naisautoilija

#24 Re: Re:

12.05.2012 22:38

#22: Mikko Laaksonen - Re:

Entä onko siitä suunnitelmaa mihin se tajuttoman kokoinen savimäärä läjitetään?

Hyviä pointteja asiaan tässä keskustelussa. Ainoa aika jolloin torin ympäristössä on vaikea löytää parkkipaikkaa on perjantai-ilta klo 18.00 jälkeen jolloin parkkeeraus on ilmaista.

Muistan myös joskus lukeneeni tutkimuksesta, jonka mukaan n. 30% autoilijoista ei halua ajaa kellariparkkeihin vaan mieluummin valitsevat kauempana sijaitsevan maanpäälllisen parkin


Vieras

#25

14.05.2012 15:33

Lisää puistomaisuutta keskustaan.

Kommentoi adressia