Elävä keskusta ilman toriparkkia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Elävä keskusta ilman toriparkkia.


Vieras

#26 Re: Re:

14.05.2012 17:05

#22: Mikko Laaksonen - Re:

21 tässä vastaa: sinun pointtisi ottaa esiin taloudelliset vaikutukset - mikä sekin on hyvin tärkeää - mutta minun pointtini on hyvinkin konkreettinen: minne kaikki Turun kaupunkiliikenteen bussit laitetaan toriparkin monivuotisen rakentamisen ajaksi ja mistä ja miten nopeasti kaupunkilaiset löytävät jatkoyhteysbussinsa aamu- ja iltapäiväruuhkan aikaan.  Onko konkreettista ehdotusta asiaan tuonut kukaan, siis paperille piirtäen kaikki pysäkit ja jokaisen bussin vaatiman tilan kaduilta ja toreilta/aukioilta? Jostain päin keskustaahan sellainen pitäisi löytyä.

Katkera

#27 Ongelmia pysäköinnissä?

16.05.2012 01:00

Kenellä on ongelmia saada autoaan parkkiin Turun keskustaan? Parin korttelin päähän Kauppatorista pääsee aina ja invapaikkoja käyttävät pääsevät melkein torille asti..
Eli mitään pysäköintiongelmaa ei ole, eikä sitä toriparkilla tarvitse ratkaista.

Sokoksen omillekin paikoille mahtuu aina, vaikka niitä on lähes säälittävän vähän.

Toriparkin rakentaminen ajaisi ainakin minut pois Turun keskustasta, muutan mieluummin jonnekkin, missä ei tarvitse vuosikausia asua rakennustyömaan keskellä.

Kiitos päättäjät taas jälleen kerran.
Tauno Hovirinta

#28 Kaavoituksessa vihdoin suurempiin kokonaisuukssiin myös keskustan osalta

19.05.2012 13:24

"Tilkkutäkkikaavoituksen" olisi loputtava vihdoin Turunkin kehittämiseksi kokonaisvaltaisesti!
Louhen voi laajentaa, jos henkilöautojen paikoituksesta on pulaa.
Kaameiden "pömpelien" siistiminen (= poisto) torin reunalta ei kaavaa vaadi!
Joukkoliikenteen "vaihtoasemana" tori tulisi reittiratkaisujen myötä järjestää toisin. Sen voisi siis siirtää vaikka maan alle, mutta mitään tällaista ei nyt ole suunnitelmissa!?


Kallioparkki

#29 Re: Kaavoituksessa vihdoin suurempiin kokonaisuukssiin ...

19.05.2012 19:37

Erinomainen kiteytys laajasta asiasta. Pömpelit pois ja autot kallioon.

Voisiko noita toribusseja ajatella korvattavan kolmosen optimoidulla non-stop bussilinjalla, joka kuljettaisi matkustajat vaihto/liityntäpysäkeille: Tuomiokirkkopuisto, Linja-autoasema, Rautatieasema ja Martinkatu?

Siten olisi torilla maksimissaan neljä bussia nykyisten yleensä yli kymmenen sijaan ja vain Eerikinkadulla. Lisäksi näin torilinjojen käyttöaste ruuhka-aikojen ulkopuolella paranisi, kun nyt kulkevat bussit torille ajoittain aika tyhjinä. Nykyäänhän Turun Kauppatori toimii käytännössä lähiliikenteen linja-autoasemana.

Missään tapauksessa ei yhtään lisää autoilua torin alueen kortteleihin.


Vieras

#30

20.05.2012 15:16

Kieltäydyn palaamasta Turkuun jos tärvelette minulle niin rakkaan lapsuuteni Turun. En halua toriparkkia. On liian pitkä matka tulla täältä pääkaupunkiseudulta tärveltyyn Turkuun. Ei toriparkkia kiitos!

Vieras

#31

20.05.2012 15:30

Toriparkin sijaan Turun kaupungin olisi kiireen vilkkaa uusittava sairaalan tilat, siis rahat siihen. Ajatelkaa terveyttä älkää autojanne.

Vieras

#32

22.05.2012 11:50

Hyvä adressi, lisäisin vielä tähän, että Turun kaupungin pitäisi satsata enemmän pyöräteihin. Nyt on keskikaupungilla pyörätien pätkiä, jotka eivät johda mihinkään. Turvallinen pyörätieverkosto olisi paikallaan. Lisäksi jo olemassa olevat pyörätiet pitäisi laittaa kuntoon, usein asfaltti on pahoin rikkoutunut, on kuoppia ja railoja.

Vieras

#33

22.05.2012 12:36

Mielestäni toriparkkia ei tarvita.Annetaan ilmainen bussilippu auton kauemmas jättäneille ja laitetaan tori viihtyisäksi kansalaisille.Tähän on tullut paljon hyviä ehdotuksia.

Vieras

#34

22.05.2012 14:52

Turun keskustan toimintaa pitäisi laajentaa ulospäin, eikä yrittää kasata kaikkea TOK-Hansakortteli-akselille.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2012 13:16Vieras

#36

25.05.2012 19:50

Toriparkki on välttämätön keskustan pitkäaikaisen toiminnallisuuden turvaamiseksi. Harppaus kohti tulevaisuuden energiatehokasta asuinympäristöä on uskallettava ottaa. Rakennushanke turvaa useaksi kymmeneksi vuodeksi sisäänpäin kuolevan ruusun efektin Turun keskustassa. Ei pidä myöskään unohtaa rakennushankkeen työlistävää vaikutusta Turun asukkaille, töitä riittää parhaimillaan miljoonia miestyötunteja.
Kallioparkki

#37 Elävä keskusta ilman toriparkkia

26.05.2012 16:29

Tuollaisia näennäisesti oleellisia väittämiä käyttäen rakennusteollisuus lobbaa itselleen tärkeitä hankkeita lama-aikana.

Turun nykyisen Kauppatorin toiminta on ja on ollut ja tulee olemaan turvattu pitkään toriparkista riippumatta. Korvaavaa sijaintia kauppatorille tuskin tullaan löytämään. Tulevista toimenpiteistä riippuu millaiseksi tori kehittyy. Henkilöautojen tunkeminen kauppatorin alle ei lisää energiatehokkuutta - päinvastoin. Autoilu on pidettävä pois torikorttelien kaduilta. Eurooppalaisissa suuremmissakin kaupungeissa pyritään autottomin keskustoihin, silti haittaamatta autoliikennettä. Ruusuja tai työllisyyttä ei pidä käyttää tekosyinä, jos kunnollisia perusteluja ei ole mielikuvien lisäksi esittää.

Kallioparkki Louhessa takaa kaiken oleellisen eikä sotke keskustan liikennettä.


Vieras

#38 Elävä keskusta ilman toriparkkia

29.05.2012 01:06

Louhi on vajaakäyttöinen, joten onko Turulla oikeasti varaa vajaakäyttöiseen toriparkkiinkin? Kieltäydyn jo etukäteen käyttämästä toriparkkia. Tyksin U-sairaala on lopussa, kaikki liikenevät voimavarat pitäisi ohjata sen kunnostukseen tai uudelleen rakentamiseen. Turku tarvitsee kunnollisen yliopistollisen keskussairaalan, joka on hyvin suunnniteltu ja rakennettu. Nyt käytetään suunnittelijoiden aikaa ja maksetaan heille turhan suunnittelusta. Turku hyötyy eniten kunnollisesta sairaalasta, ja voi olla että naapurikunnatkin alkavat lämpenemään sen myötä Turulle. Nyt Turku on vain jotain mitä pitää karttaa kuin ruttoa tälläisten toriparkki suunnitteluiden ansiosta. Raisio ja Kaarina bussiliikenne kulkee paljolti torin kautta, ja kun bussiyhteydet huononevat rakennusvaiheessa, niin Turku on kirosana.

Vieras

#39

29.05.2012 16:26

Yksikään itseään kunnioittava turkulainen ei voi äänestää kunnallisvaaleissa sellaista joka on ollut toriparkin puolella. Puutorista näkee mitä "pieni" autoramppi saa aikaiseksi, surullista katseltavaa. Yksi tori on jo rumennettu, joten Kauppatori pitää pelastaa. Kävelytunneliaukko on huomaamaton, joten se ei pilaa toria. Kiitos teille rohkeille ja kuntalaisia kuunteleville kaupunginhallituksen jäsenille, jotka ajoitte kaupunkilaisten etua maanantaina 28.5. Olin menettänyt uskoni kuntademokratiaan mutta te palautitte sen! Kiitos!!!! Kuinka SDP:ssä ne valtuutetut, jotka puolustavat toriparkkia kehtaavat katsoa äänestäjiään silmiin, sitä en voi ymmärtää.

Vieras

#40

29.05.2012 20:38

Jos toriparkki menee valtuustoon, niin silloin ainakin paljastuvat SDP:n ja Kokoomuksen joukoista lahjotut ja korruptoituneet kunnanvaltuutetut. Ruskeat kirjekuoret ovat aina ratkaisseet Turussa, ja SDP:n äänestäjät voivat vain surra heille aiheutettua petosta. SDP edustajat voivat syksyllä selittää äänestäjilleen mitä asiaa he ovat ajaneet tai eivät ole ajaneet (onneksi heitäkin on SDP:n riveissä). Äänestäjien kato pettureiden osalta on selvä. Kaikkien allekirjoitukset ovat nyt tärkeitä.

Vieras

#41

30.05.2012 10:55

Miksei adressiin kerätä nimiä lähiostä ja markettien parkkipaikoita? Keskusta-alueella asuu varakasta väkeä jolla on varaa vaikka vuokrata vakio paikka, ja siksi toriparkin kannatus siellä on suurempi.
Ilmari

Vieras

#42 Re:

30.05.2012 13:26


Vieras

#43

31.05.2012 12:46

31.5.päivän Turun sanomissa Randell puhuu halveeraavasti keskustan puolesta puhujista: "Monet vastustajien perustelut eivät pidä paikkaansa ... Päätöksentekijät on valittu tekemään ratkaisuja." Valtuutetut ovat valittu ajamaan, niitä asioita joita äänestäjät ovat uskoneet valtuutetun ajavan, eikä olevan TOK:n kumileimasia. Saa nähdä kuinka monta petturia valtuustossa on ja onneksi tiedot tulevat olemaan julkisia ja ne jäävät ikuisesti elämään historiassa. Kun toriparkki tulee olemaan tyhjillää, kuten Louhikin, niin nämä ihmiset pitäisivät saattaa edesvastuuseen kuntalaisten verorahojen väärinkäytöstä. Vaikuttaa valtuutettuihinne. Allekirjoittakaa tämä adressi.

Vieras

#44

04.06.2012 01:02

asia, jota kannatan. Toriparkki turhake Turussa!!

Vieras

#45

04.06.2012 01:04

Turun sanomissa 3.6. ylilääkärit vetoavat päättäjiin Tyksin rakennusten korjaamisen ja uudelleen rakentamisen puolesta ja pyytävät päättäjiä laittamaan rakennushankkeet tärkeysjärjestykseen. Jos kaupunginjohtaja ja kokoomus olisivat ajaneet todellista asiaa eli Tyksin rakennuksia, niin ne olisivat olleet jo aikoja sitten erittäin hyvin suunniteltuja ja rakentaminen hyvässä vauhdissa, mutta niillähän he eivät tee Ilkka Kanervia, eivätkä saa hyvä veliketjulleen riittävästi rahaa (huomattavasti tuottoisampaa on kaivaa turhaa monttua vuosikausia, sillä vain hyväveliketju hyötyy siitä ja vain heillä on varaa pysäköidä valmiiseen monttuun, tavalliset ihmiset eivät suostu maksamaan nykyisen Louhenkaan parkkimaksuja) Toivottavasti valtuustossa on kuitenkin järkeä ja omillaan ajattelevia, myös SDP:n joukoissa, huolimatta heidän puheenjohtajansa Jarmo Rosenlöffin painostukseta tai TOK:n piilopainostuksesta.

Vieras

#46

05.06.2012 14:31

Tässä olisi nyt teille päättäjille näytön paikka
miten asiat hoidetaan tärkeysjärjestyksessä.
Hätää kärsivien ja sairaiden asiat on saatava kuntoon ennen  parkkihallia.

Turun kaupungin tilaa voi verrata esimerkillä: Housut on täynnä sitä itseään eikä huolto pelaa, mutta pääasia että tukka on kunnossa ja näytetään hyvältä.

Tulee kalliiksi näyttää rikkaammalta mitä oikeesti on!! Muuttakaa päättäjät vaikka Helsinkiin ja suunnitelkaa sinne pilvenpiirtäjä!

Aikaisemmat parkkihallit on saatava ensin täyteen, muuten on turha kysellä kaupunkilaisilta "miten haluatte Turun parantavan  julkisia palveluja."Kovasti te  olette olevinaan kiinnostuneita kyselyillänne. Yritätte tällä siloittelulla peitellä  muiden hankkeidenne itsekästä tarkoitusperää.

Turun kaksi suurinta puoluetta toimivat  kuin zombit. "Eteenpäin mennään"eikä kukaan voi estää.

Odotamme innolla seuraavia kunnallisvaaleja ja painamme parkkihallia ym. turhakehankkeita puoltavien nimet ei toivottujen listaan.

Torihanke maksaa älyttömästi. Mikäli päättäjät vetoatte työllistävään vaikutukseen - työllistäkää nyt herranen aika ensin väkeä  T-sairaalan tyhjään lisärakennukseen, sekä  elämässään kamppailevien veronmaksajien todellisiin tarpeisiin.

 


Vieras

#47

05.06.2012 15:28

Liikkeenharjoittajan näkökulmasta katsottuna Turun kaupungin taloudenhoito
on varsin leväperäistä ja ennakoimatonta.Jonkinlainen suhteellisuus tuloissa ja menoissa
tulisi säilyttää. Kokoomuksen linjaus asiassa tuotti pettymyksen.
Palvelusyhteiskunta

#48 Korruptiopäätöksiä

05.06.2012 20:05

Turku on läpeensä rakennusteollisuuden korruptoima. Raha ei ole ollenkaan niin keskeinen instrumentti kuin niinkutsuttu Hyvä Veli. Kun Verkoston Veli pyytää jotain, sen hän myös saa. Käytännöllisintä onkin silloin, kun käteinen ei vaihda omistajaa - vaan palvelus ja palvelus. Ei pääse lain kirjainkaan häiritsemään laillisia palveluksia. Ainoastaan demokratia kärsii. Kuitenkin juuri demokraattisesti valitut edustajat ovat oleellinen osa HyväVeli-järjestelmää.

Vieras

#49

13.06.2012 17:02

Ei autoilevien asiakkaiden määrä keskustassa nouse sillä että rakennetaan lisää parkkitilaa. Vapaita paikkoja on esim. Louhessa aina 150-300 vapaata autopaikkaa umpäri vuorokauden, sen näkee taulusta joka on Ratapihankadulla. Nousu on kävelykadulla ja 2 kpl torin yläreunassa. Kysymys on nyt ja vastaisuudessakin siitä että seisottaminen parkkihallissa on kallista. Kyllä toriparkin maksut tulevat olemaan vielä muita suurempia. Marketeista, missä,on maksuton parkkeeraus,saa kaikkea tarpaallista ja jos rahaa on liikaa niin tarpeetontakin tavaraa.
A. Ilmari
Mielipiteen ilmaisun kannattaja.

#50 Luopiot muistetaan

13.06.2012 17:15

Sdp:n edustajilta Pia Elolta ja Lundnahnilta meni pupu pöksyyn, eivät uskaltaneet pelkurit enää viime maanantaina pitää periaattellisesta kannastaan kiinni vaan äänestivät toisin kuin edellisellä kerralla. Puoluejuntta teki tehtävänsä ja vapaa mielipiteen ilmaisu koki takaiskun.
Pistäkää nimet muistiin.

Kommentoi adressia