Elävä keskusta ilman toriparkkia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Elävä keskusta ilman toriparkkia.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2012 09:35


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2012 09:36


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2012 12:46


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2012 12:47


Moderoitavaksi

#80 Moderaattorille

30.06.2012 13:36

Pitäisiköhän #11 #12 #13 #35 sekä #73 - #79 poistaa keskusteluun kuulumattomina?
Lienevät mainosautomaattien tuotosta, elleivät ihan Toriparkin kannattajien kiusaa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.06.2012 17:19Vieras

#82

02.07.2012 01:33

Toriparkkin hallituksessa istuu mm. Hesburgerin Heikki Salmela, Turun sanomien Keijo Ketonen ja rakennysyrittäjä Rauno Puolimatka. Tottakai hyväveliketjun pitää järjestää hyvä bisnes kaverillensa. On täysin naurettavaa vähätellä sillä että jos yhdestä asiasta saisi äänestää, niin sitten saisi äänestää kaikista. Omaan pussiin pelataan niin vahvasti kuin voidaan. Jos joku katsoo että Turun linna pitäisi säilyttää sellaisena kun on, niin se ei ole mitenkään pois kenenkään intresseistä, mutta nyt puhuukin raha. Tori on tärkeä turkulaisille, sillä se on Turun sielu ja sydän. Eivät torikauppiaat elä pyhällä hengellä 4-5 vuotta, tänäaikana moni lopettaa ja sitten ei ole enää kauppiaita. Torikauppiaat ovat torin sydän, ei tori ole mitään ilman heitä. Vähättelijä voisi lukea Helsingin sanomat 20.6.2012 ja sieltä artikkelin: Päätös toriparkista masensi kauppiaat. Hesburger, S-liike ja rakennusyrittäjä porskuttavat varmasti tulevaisuudessa, ei heitä liikuta tälläisen vähäpätöiset yrittäjät, kun rahaa on liikaa niin tullaan sokeiksi ja omaan pussiin haluttaisiin vielä lisää. Torin estetiikka on hyvin tärkeä turkulaisille. Turkulaisilla on myös maalaisjärkeäkin paljon eli miksi rakentaa turhaa jos ennestäänkin on. Ei pidä lähteä aliarviomaan turkulaisia.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.07.2012 02:39Vieras

#84

02.07.2012 23:08

Se on siis ok että toriparkin vastustajia vähätellään "kehityksen estäjiksi" ja "merkityksettömän asian ajajiksi", mutta kun tuleekin kalikka omaan jalkaan, niin silloin käytöstapoja perätään. Voit perustaa oman adressin jossa kannatetaan toriparkkia, ja voit laittaa sinne ihan mitä haluat. Naurettava sana on käytetty seuraavassa lauseessa: On täysin naurettaavaa vähätellä sillä että jos yhdestä asiasta saisi äänestää, niin sitten saisi äänestää kaikesta. Lue se Helsingin sanomien artikkeli ja mieti tarkemmin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.07.2012 23:34Vieras

#86

03.07.2012 02:17

Tuo 82 kannanotto perustuu Helsingin sanomien artikkeliin, jota et ole nähtävästi vieläkään lukenut sekä siihen että joku on kirjoittanut että kun yhdestä järjestetään kansanäänestys, niin silloin kaikesta pitäisi järjestää kansanäänestys ja kyllä joku on myös kirjoittanut "kehityksen tielläolijasta" ja ettei sillä ole väliä rakenetaanko vai ei. Noihin kommentteihin tuo vähättely perustuu, ei niitä ole osoitettu kenellekään tietylle ihmiselle. Miten tuollaiset kommentit pitäisi sitten tulkita? Jos asia on tärkeä, niin silloin sitä puolustetaan ja sen merkitys avataan myös muille. Jos olet kokenut solvaamiseksi sinua tai jotakuta toista kohtaan, niin pahoittelut siitä. Pyhä lehmä ei ainakaan kuullosta asialliselta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.07.2012 03:11


Toriparkki - Pyhä Lehmä ?

#88 Kirjoitus #82 on aivan asiallinen

03.07.2012 10:46

#82: -

Kirjoittaja kohdistaa argumenttinsa asioihin.
Vähättely viittaa kansanäänestyksen puuttumiseen ja
naurettavuus tuon kansanäänestyksen puuttumiseen perusteluihin.

 


Vieras

#89 Re:

03.07.2012 14:12

#82: -

Se ydin onkin siinä, että vastustajat käyttävät pääargumenttinaan yhteiskunnan rahojen (verorahojen) haaskausta, vaikka tosiasiassa poliitikoilta tulee kaava ja rahat liikemiesten perustamalta yritykseltä, Toriparkki Oyltä. Ilman toriparkkia nimenomaan kaikki torin remonttirahat tulevat verorahoista, jolloin toriparkiton ratkaisu muodostuu kuntalaisille kalliimmaksi.

Toinen argumentti on, että liikenne lisääntyy. Muttei se lisäänny, kun osa autoilijoista tulee liikekeskusten sijasta keskustaan. Liikenne lisääntyy vain, jos julkisen liikenteen käyttäjät ryhtyvät toriparkin myötä käyttämään omia autoja. Tämä on toisille mahdoton yhtälö käsittää. Liikenne kattaa kaiken autoilun, eikä pelkästään keskustaan tulevaa autoilua.

Keskustan on oltava vetovoimainen. Tulevaisuuteen on panostettava. Tulevaisuudessa Turun keskusta näivettyy, jos kaikki kauppa ajetaan syrjään. Seuraavaksi automarketit imevät muutkin palvelut, jotka menevät ihmisten perässä. Näitä ovat monet pikkukaupat ja erikoisliikkeet, jotka joutuvat pois tai konkurssiin. Elokuvateatterit siirtyvät syrjälle jne.


Vieras

#90 Re: Re:

03.07.2012 14:21

#89: - Re:

Eikä pidä vähätellä Turun kaupungille tulevia vuokratuloja toriparkista.


Vieras

#91

03.07.2012 14:51

Tuohan on melkein perusdemarin tekstiä tai hänen seuraajansa. Perusdemari ei ole vielä vastannut kysymykseen että onko hänellä varaa maksaa Louhen tai tulevan toriparkin parkkimaksuja. Jokainen tietää että ruoka haetaan sieltä mistä sen saa halvimmalla ja ilman parkkimaksuja. Herkkuja tullaan hakemaan stokkalta. Näivettyminen on kuultu moneen kertaan. Tori on tori ja torikauppiaat ovat torikauppiata, ei keskusta mihinkään näivety, vaikkei sinne ei rakennettaisi yhtään parkkipaikkaa lisää. Artikkelissa torikauppiaat purkavat tunteitansa ja kohtaloansa haastattelun muodossa. He ovat torin ehdoton vetonaula ja heistä täytyy pitää kiinni. Elokuvateatteriin, pubeihin ja yökerhoihin tullaan aina keskustaan. Jos elokuvasta käymisestä joutuu maksamaan saman verran parkkimaksuja kuin elokuvalipun hinta on, niin silloin on syytäkin mennäkin katsomaan leffoja jonnekin muualle. Ilmaisia parkkipaikkoja löytyy aina, kun katsoo leffan kellonajan, ja kuka haluaisi maksaa jos saa ilmaiseksikin jossain muualla. Olet ehkä tehnyt toriparkin kannattamisesta sitten sen yhden asian, joka menee kaiken muun edelle. Jos perustaisit sen toriparkin kannatusadressin.

Vieras

#92

03.07.2012 16:13

Ei toriparkki lisää keskustan liikkeiden vetovoimaa, vaan päinvastoin. Jokainen tietää ketä varten ja miksi toriparkki on rakennettu, se aiheuttaa negatiivisia ajatuksia noita liikkeitä kohtaan. Jos isot tappavat pienet torikauppiaat, niin miksi käyttää noita isoja liikeitäkään.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.07.2012 17:32Vieras

#94

04.07.2012 01:03

Turun keskustaa myydään ulkopuolisille ja ulkomaalaisille turisteille torikuvin, jossa on torikauppiaat. Ulkopuolinen raha on Turulle tärkeätä, ei turkulaiset tule rikastumaan sen euron vaikeudet takaavat. Laitetaanko noihin esitteisiin ja kuvakirjoihin torin kuva, jossa on rasti vedetty torikauppiaden päälle vai laitetaan niihin mutamontun kuva? Turistit tulevat pettymään Turkuun, kun esitteet eivät vastaakkaan todellisuutta ja näkevät mutamontun rakennustyömään ilman torikauppiaita. Torikauppiaat ovat tärkeä myyntivaltti Turulle. Neljä-viisi vuotta rahanmenetystä on pitkä aika. Kun sana alkaa vielä kiirimään että ei Turkuun kannata mennä kun siellä vain kaivetaan, niin menetys voi olla pidempiaikainen. Jos torikauppiaat menettävät elinkeinonsa ja eivät pysty jatkamaan, niin rasti torikauppiaiden ylle pitää vetää lopullisesti. Tilalle voidaan laittaa autorampin kuva, mutta kuka turisti sellaista haluaa nähdä. Turisti kuten myös turkulainenkin haluaa nähdä torikauppiaat. Jos olisin pienen liikkeen liikkeenharjoittaja keskustassa, niin vastustaisin kiivaasti toriparkkia. Pienyrittäjä elää kädestä suuhun ja neljän-viiden työmaakurjimus voi olla nimenomaan se isku, joka kaataa yrittäjän. Antilla-Stokka-Hansa-Kauppahalli akseli tulee voimaan hyvin, mutta kuka haluaa katsella rakennustyömäätä ja kävellä toiselle puolelle. Paljon kauniimmat maisemat löytyvät Aurajoen rannalta, joten askeleet suuntaavat sinne. Toriparkkia myydään ihmisille kehityksen nimissä, mutta kehityssanan käyttäminen ei oikein taida soveltua tähän hankkeeseen. Torin viihtyisyyttä täytyy parantaa, jotta turistit ja ulkopuoliset saavat hyvän kuvan ja tulisivat toistekkkin, mutta siten että se häiritsisi mahdollisimman vähän torin toimintaa. Mutamontun rakennustyömaa ja torikauppiaden puuttuminen luo vain negatiivisen kuvan Turusta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.07.2012 01:27Vieras

#96

04.07.2012 02:28

Suuri osa torista tulee olemaan poissa torikauppiaden käytöstä. Torikauppiaat (kalakauppiaat ja vihannesmyyjät) tarvitset kylmäautonsa elintarviketurvallisuuden vuoksi, näitä ei kuulemma mahdu siihen tilaan. Vihanneskauppiaat tuovat ihmiset torille. Vaasassa on ollut vilkas torikauppa, mutta toriparkin rakentamisen jälkeen siellä on ollut vain pari myyjää. (Helsingin sanomat 20.6.2012: Päätös toriparkista masensi torikauppiaat). On kyse erittäin suuresta montusta ja kaivuusyvyys olisi kymmenissä metreissä. Ihmisten turvallisuus täytyy ottaa ensijaisesti huomioon koko rakennustyömaa-ajan, joten suuri osa torista on luonnollisesti suljettu. Ensin siirretään katukivet pois ja sitten tehdään arkeologiset kaivaukset, kunnes päästään suureeen kaivuuseen. Kaivuu tulee näkymään ja vaikuttamaan koko toriin ja sen ympäristöön. Joku osaa varmaan laskea kuinka montaa kertaa pitää kuormureiden ajaa ennen kuin savet on ajettu pois. Kun savet on ajettu, niin pitää paaluttaa. Kun paalutukset on tehty, niin pitää rakentaa se halli ja auroramppi. Tori pitää kattaa kivetyksellä uudelleen. Linja-autojen lähtö- ja tulopaikat tulevat vaihtelemaan kaivuutöiden myötä, joten joukkoliikenteelle aihetuu jatkuvaa haittaa (näitä kustannuksia Toriparkki Oy ei huomioi) Louhen kaivuuta ei edes huomannut torin katukuvassa, mutta toriparkin kaivuuta ei voi olla mitenkään huomaamatta. Minimiaika kaivuulle taitaa olla 4,5 vuotta, mutta pahimmassa tapauksessa voi venähtää kuuteen vuoteen, joten erittäin suuresta urakasta on kyse.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.07.2012 12:13


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.08.2012 19:56


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.08.2012 09:50


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.09.2012 13:20


Kommentoi adressia