Poroäidit, naiset ja tyttäret porotalouden puolesta

Suurpedot ja Luonto ry

#26 YHDISTYKSEMME ON MYÖS POROMIESTEN- JA NAISTEN ASIALLA:

14.05.2012 11:33

Yhdistyksemme tarkoitus mm.
"Yhdistyksen tarkoituksena on saada muutos Suomen suurpetopolitiikkaan siten, että Suomen kansalaisilla on oikeus turvalliseen ympäristöön asuinpaikasta riippumatta sekä oikeus ilman petopelkoa harjoittaa elinkeinoaan (mm. porotalous, karjatalous) ja harrastuksiaan (mm. metsästys ja jokamiehen oikeudet)." Lue lisää... http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org/yhdistyksen-tarkoitus/

TERVETULOA JÄSENEKSI VALTAKUNNALLISEEN VASTA PERUSTETTUUN YHDISTYKSEEN:
http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org

Ps. Tämän adressin ylläpitäjä: ota yhteyttä yhdistykseemme
Email: suurpedotjaluonto@gmail.com
(suunnitellaan miten voidaan tehdä tehokasta yhteistyötä yhteisen asiamme eteenpäin viemiseksi)

Vieras

#27 Pedot pois poronhoitoalueelta

14.05.2012 11:58


Järjetöntä on tämä nykyinen petopolitiikka. Viime kesän tuossa Pudasjärven ja Puolangan rajalla asusteli 4-5 suden lauma. Vahingot olivat huomattavat. Yksi susista oli pantasusi. Ministeriö ei antanut poistolupaa jotta "media" ei suuttuisi.
Lopulta lumien tultua lupa piti myöntää, koska raatoa alkoi löytyä todella paljon.
Viro poisti puolet susikannastaan, koska sudet olivat jatkuvasti karjan kimpussa. Kukaaan ei nostanut meteliä, koska jokainen maa saa päättää loppukädessä itse petopolitiikastaan.

Vieras

#28

14.05.2012 16:18

Porohomma loppuu ihan luonnollisesti,on paliskuntia joissa ei todellakaa ole jatkajia.
Porojen vihaaja

#29 Omalle pihalleen aidattu

14.05.2012 17:36

Millä oikeudella poromiehet tuhoaa toisten omaisuutta työntämällä porot toisten pihoille ja viis veisaavat velvoitteistaan estää sitä? Kuusamossa on paljastunut karhun salakaato (tod. näköisesti poromiesten tekemä) joten vastapalveluksena voisi vaikka aluksi 100 poroa salakaataa :)

 

Ja täytyy ihmetellä poromiesten/naisten asennetta. Te oikein haluatte että teidän ammattia vihataan. Hieman asennemuutosta niin voisitte jopa voida jatkaa harrastustanne.


Vieras

#31

14.05.2012 20:09

Törkeä karhun salakaato rukalla!!!! Huonoa mainosta kuusamolle.Toivottavasti saavat tekijät kiinni. Kaikki tuet pois porohommalta,adressi tästä asiasta,löytyy kannatusta!!!
Porojen vihaaja

#32

14.05.2012 20:32

Vähissä on tykkääjät. Taitaa olla kaikki poromiehiä tai niiden sukulaisia ;)

joku kehtas väittää että porotalous merkitsee kansantaloudelle jotain. Täyttä valetta, sillä tukiaisilla tai korvauksilla elävät. Tutkittu juttu nääs.

Mut eipä nuo poromiehet ole yleensäkään penaalin terävimpiä kyniä tai niiden suojelijat.

Vieras

#33 Re: Omalle pihalleen aidattu

14.05.2012 20:34

#29: Porojen vihaaja - Omalle pihalleen aidattu

Millaista asennemuutosta, kommentin perusteella kirjoittajan oma asenne ei taida olla kohdillaan -olisiko myös vastapuolen asenteissa parannettavaa. Kyllä ainakin meidän kesämökille on saatu aidat asiallisesti ja hyvin yhteisymmärryksessä on asiat hoituneet. Olen jututtanut poromiehiä kesälomalla ja kyllä se itselläkin vähän hirvittää kun karhu on käynyt roskapöntöt penkomassa pihalla. Salakaadot ei kyllä paranna kuvaa, mutta petoja pyörii nurkissa siellä täällä ei ainoastaan siellä pohjoisessa. Kuhmossa saa pelätä koiriensa puolesta metsällä ja hyökkäilevät hevos- ja lammastarhoihin.

Porojen vihaaja

#34 Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

14.05.2012 20:42

#33: - Re: Omalle pihalleen aidattu

Poromies on tuplasti vaarallisempi peto kuin karhu/susi.  Poromiehet tappavat muiden ihmisten koiria tämän tästä poronhoitoalueella ja tämä karhuki toki turistien tekosia ;) Turisteilla/mökkiläisillä voi olla vähä ruusuinen käsitys todellisesta tilanteesta :)

Mitä vaaraa esim. Kotkista on ihmisille ja silti poromiehet tappavat niitä salaa heti tavatessa...

Susi ja karhu kuuluu luontoon. Ihmisen kaverit porot ja koirat eivät


Vieras

#35 Re:

14.05.2012 20:47

#32: Porojen vihaaja -

Kyse ei ole ainoastaa porotaloudesta. Asia pitää nähdä laajemmin. Näillä tuilla, ei pelkästään petokorvauksilla ja niitä muuten saa muutkin kuin poromiehet, pyörii meidän maatalous, lihatuontatoa jne. Jos näitä tukia ei olisi, ei meillä olisi omaa tuotantoa Suomessa. Siihen tämä globalisaatio ja EU on meidät vienyt. Tässä nyt tuijotetaan vaan taas omaa napaa eikä nähdä asiaa laajemmin. Asennemuutosta tarvitaan puolin ja toisin, mutta yhteisrintamalla pitää puolustaa näitä tukia. Muuten pieni Suomi ei ole enää omavarainen missään vaan kaikki tuotetaan muualla.


Vieras

#36 Re: Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

14.05.2012 20:49

#34: Porojen vihaaja - Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

Joka joukkoon mahtuu mätiä omenia. Itse porotaloudesta olen lähtöisin ja olen itsekin ollut monta koiraa palauttamassa koiratarhalle tai omistajille itselleen, joten turha yleistää. Samoin kun kotkan tappajat, tulihan niitäkin Hollannista asti rahan perässä. Että eipä yleistetä.

Porojen vihaaja

#37 Re: Re:

14.05.2012 20:52

#35: - Re:

sama minulle ketkä tukiaisia nostavat kunhan eivät tukiaisilla elätettävää karjaansa tuo toisten pihoille paskoo ja kusee. Mun puolesta saa suomessa olla vaikka 1000000000 poroa kunhan ne pidetään poromiesten omilla mailla.

On paha virhe sekoittaa maataloutta ja porotaloutta. Minusta niiden sekoittaminen on  jopa loukkaus maataloutta kohtaan jotka oikeasti omalla työllä ja omilla mailla tuottavat viljaa/karjaa

Porojen vihaaja

#38 Re: Re: Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

14.05.2012 21:04

#36: - Re: Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

Toki ei kaikki ole, mut mätiä omenoita on Kuusamossa liikaa. Ja olisi paliskuntien tehtävä laittaa nämä kuriin ennen kuin porottomat ottavat oman lain käsiinsä.

Tiedän todella paljon täyskypsiä porottomia jotka taistelee poromiesten mielivaltaa vastaan.

Onneksi on jo periaatepäätös että jos poromies ei poista poroja pihalta ne saa tehdä omin kustannuksin ja lähettää laskun paliskuntaan, jonka toki laista piittamatta aluksi jättävät maksamatta. Tämän jälkeen pitää uhkailla käräjillä kunnes poromiehet paskovat housuihinsa ja maksavat lakisääteisen velvoitteensa.

Summa summarum tähän keskusteluun: Poronhoitolaki ei enää vaan toimi ja se täytyy kirjoittaa uusiksi, jossa maanomistajat otetaan huomioon paremmin. Petoja pitää olla muttei niin  paljon että tulevat pihoihin.

Mutta ei ole kestävä tilanne sekään että poronhoitoalueelta tapetaan poikkeusluvin/salaa kaikki sudet. Kertooha se järkiki ettei poroa ole tarkoitettu luontoon, jos se on noin helppo saalis kaikille pedoille.

Ps. Älkää kaikki porolliset loukkaantuko tunnen myös täyspäisiä teikäläisiä mutta liian paljon mätiä keskuudessanne


Vieras

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

14.05.2012 21:18

#38: Porojen vihaaja - Re: Re: Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

Itse olen jo asunut vuosia muualla ja edelleen tämä ihmetyttää. Asennemuutos on toki saatava. Kuten sanoin, olen itse porotaloudesta lähtöisin ja meillä on varmasti joka ikinen karannut koira viety joko koiratarhalle, ilmoitettu poliisille tai omistajalle itselleen. Muistan lapsuudesta kuinka sitä vaikka iltamyöhällä isä lähti poroja ajamaan mökkiläisten tai kylän maanviljelijän pihalta, jos niitä oli sinne eksynyt. Jos oltiin reissussa niin sitten asia oli mahdoton hoitaa, mutta kyllä niitä hoidettiin, itsekin olen ollut mukana. Mätiä omenoita voi olla, mutta ne taitaa olla ne vanhat patut jotka tällä asenteella menee. Mutta on sitä kyllä asennevammaa siellä vastapuolellakin välillä. Kun itsekin kerran koiran palautin omistajalle, olin sen ruokkinutkin kotona ja antanut vettä, niin sitten syytellään että ollaan ajatettu koiraa tietenkin kelkalla takaa ja aivan ihmeellinen asenne. Että kyllä itelläkin siinä vaiheessa jo kävi mielessä että mitä minä tyttöparka koetan näitä koiria pelastaa.

tavallinen tallaaja

#40 Huh huh

14.05.2012 21:19

Kyllä maajussit pyörii tukien varassa ja jos pikkusenkin alkaa vettä sataan heinänteon aikana ,niin valtiolta ollaan korvauksia hakemassa.Eikä yksikään maajussi pärjäisi pohoisessa ilman EU tukia.Sillä tiijetään mekin paljonkos maksaa lihan kilohinta tuottajalle,mutta eipähän met kuluttajat saada sillä hintaa.Joten kyllä porotalous ja maatalous on samassa veneessä.
Porojen vihaaja

#41

14.05.2012 21:23

#39: - Re: Re: Re: Re: Re: Omalle pihalleen aidattu

Hienoa että teiltä tuo asenne löytyy. Valitettavasti meidän kylällä sitä ei heillä ole.

 

Porojen vihaaja

#42 Re: Huh huh

14.05.2012 21:25

#40: tavallinen tallaaja - Huh huh

Mut nautoja ei lähetetä toisten pihoille syömään jos ei oo omaa rehua. Iso ero


Vieras

#43 Maa ja metsätalousministeriöön yhteyttä, poromäärät alemmas

14.05.2012 21:32

Maa- ja metsätalousministeriö määrää, kuinka monta eloporoa (muut kuin teurastettaviksi
tarkoitetut porot) paliskunta saa alueellaan pitää ja kuinka monta
eloporoa paliskunnan osakas saa enintään omistaa. Eloporojen lukumäärästä
päättäessään ministeriö kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että talvikautena
kunkin paliskunnan alueella laiduntavien porojen määrä ei ylitä arvioitua
talvilaidunten kestävää tuottokykyä.

Lähde: http://wwwb.mmm.fi/julkaisut/julkaisusarja/MMMjulkaisu8-2001.pdf
Ei oo järkeä

#44 Ei oo järkeä

14.05.2012 21:53

MMMM seuraa porojen määrää, petojen määrää ja maksaa korvaukset ja nyt ei rahat riitä. Ei ole asiat kohdillaan. http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/120420_suurpetovahingot.html

Vieras

#45

14.05.2012 22:16

onkohan rukalla ollu sama porukka joka jäi kiinni talvella oulangankansallispuistossa ilveksiä "ajelemassa".

Vieras

#46

14.05.2012 22:20

kallista on käppyrän liha veronmaksajille joista suurin osa ei saa mitään tukijaisia.

Vieras

#47

14.05.2012 22:26

Taitaa allekirjoittajien määrä pudota kun Rukalla Ammuttu karhu salaa!!

Vieras

#48 Re: lasketaanpa

14.05.2012 22:33

#46: -

Työikäisiä on tilastokeskuksen mukaan suomessa n. 3,4 miljoonaa. Veroahan maksetaan tulosta kuin tulosta eli myös porotalous maksaa veronsa tähän pottiin ja tästä potista raha menee uudestaan jakoon. Jos lasketaan tuosta poro- ja maatalouden saamista petokorvauksista tuolla jakajalla että monta euroa se kunkin osuus on, niin ei tuo nyt kovin kalliiksi tule. Enemmän olisin huolissani sinne Kreikkaan syydettävästä rahasta


Vieras

#49 Re: Re: lasketaanpa

14.05.2012 22:39

#48: - Re: lasketaanpa

on asia erikseen mitä se liha maksaa siellä kaupassa. Mutta siinäkin välistävetäjiä riittää. Alkutuottaja se vähiten saa.

Porojen vihaaja

#50 Re: Re: lasketaanpa

14.05.2012 22:59

#48: - Re: lasketaanpa

Entä kolarivahingot? miksi autoilijoiden pitää maksaa porovahingot?

 

poro syö toisten mailla ilmaista ruokaa --> ilmaista ruokaa poromiehille

poro jää/ajetaan auton alle --> autoilijat maksaa vahingot ja valtio maksaa korvauksen poronomistajalle

porojen aiheuttamat tuhot toisten mailla --> vahingot miljoonia

 

Missä on poromiesten kulut? no vastaus talviruokinnassa!  Käytännössä siis muut maksvat tavalla tai toisella poronkasvatuksen....

 

Kyllä poromiesten maksamat verot on kolikoita verrattuna siihen mitä se aiheuttaa erinäköisinä tappioina veronmaksajille..Elinkeinonsa oikeasti poronkasvatuksesta saajia lienee enää satoja talouksia. Lopuille se on harrastus tai lisäelinkeino ja keräävät maksimituotot eri tukiaisista (vrt. Björn Wahlroos) joka saa suomen suurimpia maataloustukea..köyhä kun on