NÄPIT IRTI KOULUSTA Vantaa 2012

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista NÄPIT IRTI KOULUSTA Vantaa 2012.

Erityislapsen ope-äiti

#26 Re: Mennään paikalle 18.6. Leijaan klo 18

25.05.2012 13:00

#11: Vaula Norrena - Mennään paikalle 18.6. Leijaan klo 18

Kiitos sinulle ja työkaverillesi loistavasta artikkelista Hesarissa!!!

Leijan eteen en valitettavasti pääse, koska olen silloin lomamatkalla ulkomailla. Kyllä harmittaa. Tärkeälle päätökselle on valittu päivä, joka on kovin lähellä lomasesonkia, tuntuu kyllä siltä, että tarkoituksella... Hyvät vanhemmat, menettehän sinne sankoin joukoin, asia on todella tärkeää! T. Erityislapsen ope-äiti

Vaula Norrena

#27 Re: Verot ja koulu

25.05.2012 14:04

#25: - TOSIAAN ENEMMISTÖ SUOMALAISISISTA VALITSEE MIELUUMMIN VERONKOROTUKSET KUIN PALVELUJEN HEIKENTÄMISEN. vAIN 25% LAAJASSA VALTAKUNNALLISESSA TUTKIMUKSESSA SANOI, ETTÄ OTTAISI MIELUUMMIN PALVELUJEN HEIKENTÄMISEN.

Keskituloiselle (28.000 e/vuosi) 0,5% veronkorotus maksaisi 11 e/ kk ja hän maksaisi sen mielellään. Kaupunki saisi 20 miljoonaa, jolla estettäisiin sekä sivistysviraston (3,5 miljoonaa) että sosiaali-ja terveysviraston (16 miljoonaa) aiotut palvelujen heikennykset.

Kantona kaskessa lienevät tosiaan kokoomus ja sosialidemokraatit, jotka ovat kymmeniä vuosia hallinneet Vantaan kuntapolitiiikkaa niin, ettei heidän tarvitse kuunnella muita. Olen nyt ollut opetuslautakunnassa varajäsenenä (vihr.) neljä vuotta, harvoin kokouksessa, vaan riittävästi, että olen nähnyt miten hommaa pyöritetään, rahan ehdoilla. Kun vaadin esim. ekaluokkalaisten ryhmäkokojen uudelleen valmistelua, koska Itä-Vantaan vaikeilla alueilla on isoja ryhmiä, kun taas vaurailla omakotialueilla kouluissa on pienempiä ryhmiä, minulle vastataan: ei ehdi enää, muuten ekaluokkalaiset eivät saa tietää kouluaan toukokuussa. Kun opetusvirasto haluaa laittaa koulujen vapaa-ajan käytön maksulliseksi Suzuki-instituutille, olen ainoa koko opetuslautakunnasta, joka sanoo vastaan, että ei käy, koska silloinhan ne tulevat maksullisiksi kaikille muillekin - ja on sentään kaupunginvaltuuston linjaus että Vantaalla alle 18-vuotiaiden harkkatiloista ei peritä vuokraa. Niin se vain on, että isojen puolueiden edustajien ei tarvitse ajatella, koska heidän ei anneta ajatella, isot pojat ajattelevat heidän puolestaan. Herätkää ihmiset itse toimimaan ja vaatimaan.

 

 

Vaula Norrena

#28 Re: Re: Mennään paikalle 18.6. Leijaan klo 18

25.05.2012 14:08

#26: Erityislapsen ope-äiti - Re: Mennään paikalle 18.6. Leijaan klo 18

Voipi olla että osoitamme mieltä myös to 14.6. Tikkurilan keskustassa.

14.6.  on valtuuston infotilaisuus, jonne viemme adressimme joka tapauksessa.

Eri koulujen johtokunnista on tullut innostuneita yhteydenottoja, ihmiset tosiaan haluavat nyt toimia ja tehdä kaiken minkä voivat, että päättäjät heräävät.


Vieras

#29

25.05.2012 14:08

Muistaisin että mahdollisesta kuntaliitoksesta keskusteltaessa itsenäisyyttä puolustettiin sillä, että Vantaa pärjää ja menestyy yksinään. N. 20 vuotta olen lukenut/kuullut miten huono kaupungin taloudellinen tilanne on ja että tarvitaan kipeitä säästöjä. Minun on vaikea uskoa että tilanne olisi muuttunut ainakaan huonommaksi Helsingin kanssa.

Vieras

#30

25.05.2012 15:11

Mitenkään provosoimatta tahdon sanoa, että nyt on erittäin tärkeää saada painetta Vantaan päättäjiin, nimenomaan kokoomukseen ja sosiaalidemokraatteihin ja kumpiinkin siten, että syntyy yhteinen tahtotila muuttaa asioiden kulkua. Jos tässä olisi aikaa, voisi harkita vaikka yhteydenottoa presidentti Niinistöön. Hänhän on kovin innokkaasti puhunut nuorison syrjäytymisen ehkäisystä jne. Luulen, että tähän on aikaa liian vähän.

Käytännössä opetuslautakunta on kumileimasin, jolla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Tai kyllä olisi, mutta siellä ei ole ihmisiä, jotka siihen pystyvät niin kauan kuin sanelu tulee toisaalta eikä ole ajattelukykyä. Tämä menee niin, että opetuslautakunta luottaa valmisteleviin virkamiehiin, virkamiehet tekevät mieluusti mitä heidän käsketään tehdä (selvitykset ja kuulemiset ovat valmisteluprosessissa aivan huttua, vaikka kyseessä olisivat lapset ja nykyisten ja tulevien veronmaksajien tulevaisuus) eli mitä esimerkiksi sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja tahtoo tehdä eli mitä demarien leirissä asiasta ajatellaan. Siellä ei todellakaan kuunnella asiantuntijoita tai kuntalaisia, koska se ei olisi euromäärässä helpoin tie. Tässä vaiheessa ollaan siis siinä, ettei valmistelussa ja päätöksissä ajatella yksittäisiä kuntalaisia ja heidän etujaan mitenkään, varsinkin kun eurot ja poliittiset kytkennät määräävät.

Vantaan kokoomuslaisissa sentään löytyy ymmärrystä yksilön oikeuksia kohtaan ja jonkinlaista käsitystä ihmisarvosta, mikä on sinänsä yllättänyt minut täysin. Miten saada ääni sieltä riittävän painokkaaksi ja joku hereillä oleva ja tarpeeksi vaikutusvaltainen sosiaalidemokraatti mukaan - tässäpä iso kysymys, joka pitäisi tehokkaasti ratkaista. Kuten sanoin, tässä on kyse ennen kaikkea näiden kahden puolueen houkuttelusta mukaan ja heidän herättämisestään siihen, että Vantaan lapset ja nuoret eivät ole se kohde, jolla aletaan pelata. Se mikä koko jutussa on inhottavinta, on tietenkin se, että tämä on joku ***** markkinointitilaisuus, jossa lyhytnäköiset päättäjät yritetään vakuuttaa siitä, että ihmisellä on vielä jonkinlaista arvoa, että heidän kannattaa JO TALOUDEN VUOKSI uskoa ihmisyyteen.

Juho TK

#31 FB

25.05.2012 17:45

Onko tämä ryhmä/tapahtuma jo FB:ssa? Sillä saa hyvin näkyvyyttä

Vieras

#32

25.05.2012 17:53

Toivottavasti vastaanottajat Vantaalla ottavat tämän asian tosissaan tai koulutettu väki lapsineen, opettajat mukaan lukien äänestävät jaloillaan pois kunnasta, joka ei ymmärrä koulutuksesta näköjään mitään. Iso lasku tulee perässä ja kalliiksi tulee kun nuoria syrjäytyy ja jää yhteiskunnan ulkopuolelle! HERÄTKÄÄ, jos teillä on aivot!

Vieras

#33

25.05.2012 22:12

Käykääpä lukemassa osoitteessa http://www.properuskoulu.net/ uusin blogi aluerehtori- ja resurssiopettajahankkeesta. Samaan aikaan kun erityisopetuksen keskittymät ajetaan alas ja avustajia vähennetään, lisätään byrokratiaa. Tämä on suuri vääryys, ja rakkaat ystävät, toteutuu Vantaalla paraikaa.
Rose Kangas

#34 Kallis "säästö"

26.05.2012 01:22

Tämä tulee olemaan niin kuin monet muutkin "säästöt" erittäin kallista Vantaalle; "Säästöohjelmaksi" kutsuttu suurten kustannusten kylvemistä -puhumattakaan ihmimillisistä kärsimyksistä.
Mistä nämä lyhytnäköiset päättäjät oikein tulevat?
Kun hoitaisiin asiat hyvin nyt -vaikka maksaakin- olisi toivoa päästä pidemmän päälle veloista irti. Tällä tavalla niitä vain kasvatetaan.
2 lapsen äiti

#35 Pois Vantaalta

27.05.2012 23:00

Siinä vaiheessa kun lapseni valitsevat asuinpaikkakuntaansa, pidän huolen että se ei ainakaan tule olemaan Vantaa!

Vieras

#36 Vantaan koulusäästöt

28.05.2012 17:33

Viime viikonloput tapahtumat Hyvinkäällä on taas yksi muistutus siitä kuinka lyhytnäköistä on karsia koulujen menoja.Vantaan suunnitelmat karsia kouluista avustajat,ei mitenkään tue julkisuudessa ollutta keskustelua lasten ja nuorten tukemisen tehostamisesta.Avustajathan ovat juuri niitä oppilaita varten ,jotka selvitäkseen peruskoulusta ja saadakseen mahdollisimman hyvät eväät jatkoa varten,tarvitsevat opinnoissaan lisätukea.Avustajien palkkamenot ovat hyvin pieni kulu,jos sen avulla pystytään tulevaisuudessa välttämään yksikin nuorten tekemä epätoivoinen teko.En kaipaa enää myötätuntoisia puheita päättäjiltä vaan todellisia tekoja,säästöjä voidaan kohdistaa joskus muualle eikä aina yhteiskunnan heikoimpiin ja puolustuskyvyttömimpiin jäseniin.
KoKö

#37 Johtokunnat lakkautetaan

29.05.2012 18:30

Säästöohjelmassa esitetään koulujen johtokuntien lakkauttamista, mutta tämä adressi ei ota siihen mitään kantaa. Siis johtokunnat saavat mennä? 

Keravalta

#38 Re: Pois Vantaalta

29.05.2012 19:04

#35: 2 lapsen äiti - Pois Vantaalta 

 Älä tule ainakaan Keravalle. Täällä on kouluasiat huomattavasti huonommin kuin Vantaalla.


Vieras

#39

30.05.2012 01:00

Muistanpa hyvinkin kun ilmaisin viime vuonna epäilykseni "jokaisella lapsella on oikeus lähikouluun" projektista. Silloin minulle vastattiin, ettei missään tapauksessa ole kysymys säästöistä...niinpä niin. Olenkin päättänyt, että jos tämä kouluihin kohdistuva säästö toteutetaan, minun seuraava ääneni kunnallisvaaleissa ei takuulla mene yhdellekään tätä kannattaneelle poliitikolle!!

Vieras

#40

30.05.2012 12:54

Olisihan tuohon johtokuntien laukkauttamiseenkin syytä ottaa kantaa jo niistä seuraavan demokratian vähenemisen ja koulujen äänen hiljentämisen vuoksi! mutta tässä taitaa olla niin monta muutakin asiaa - kunhan saataisiin Vantaa järkiinsä edes näissä asioissa, joita adressissa on mainittu.

Anonyymi

#41

30.05.2012 18:15

Opetus, kasvatus ja terveys nämä kolme asiaa ei missaan tapauksessa voi vähentää palvelusta yhteiskunnan edistamiseen kannalta. Ehdottaisin vakavasti nostaisimme progressivinen vero rikkailta ihmiselta ratkaise kaikki talodellinen ongjelmat ei köyhiltä ihmisilta leikataan lisää tuloa ja rikkaat ihmiset rikkautuvat enemmän.

Anonyymi

#42

30.05.2012 18:24

Hei,
Vastutan vakavasti tuntimäärän vähentämisestä oppilaailta. On paljon muita ratkaisuja, jotta päättäjäiset voisivat korvata sen tuntimäärän vähentämisesen tilalta esim. progrssivinen vero on yksi niistä ratkaisuja. Riikkailta ihmisilta lisää veroa ei köyhiltä ihmisilta jatkuva leikkausta.


Vieras

#43 Tulossa paha hyttyskesä ?

31.05.2012 13:35

On hyvä huomata, että varsinkin vantaalaiset vanhemmat ovat vihdoin heränneet puolustamaan lapsiaan ja heidän etujaan. Olin jo luullut, että heillähän on aivan lehmän hermot, kun tuntuvat kestävän mitä vain niin paljon. Mutta onneksi ei sentään ihan näin kuitenkaan ollut.
Tilannehan on Vantaalla muistuttanut tuota vanhaa Gilletten partaterämainosta: " Ensimmäinen terä tulee ja leikkaa tarkasti (viime syksyn perusopetusuudistus= o.s. Turpo) ja sitten tulee toinen terä, joka leikkaa vieläkin tarkemmin (tämän kevään säästöpommi)"
Suurin vahinko tapahtui, kun opetuslautakunta ei uskaltanut äänestää Turpoa nurin, vaan liian moni luotti niihin kauniisiin puheisiin ja tilastokäppyröihin. Kaikki tietävät nyt, kuinka paljon niillä lupauksilla lopulta olikaan katetta. Nyt nämä säästöt monikertaistavat tuon "peruskouluuudistuksen" haittavaikutukset. Opettajien ammattijärjestökin on jo heittänyt ajatuksen Turpon alasampumisesta. Se pelastaisikin paljon, koska tun tuntuu, että jonkinlainen säästöhöylä iskee kuitenkin.
On hyvä siis, että vanhempia (ja muitakin) on havahtunut todelliseen tilanteeseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaisten adressien teho on enemmänkin siinä, että mahdollisimman moni saadaan asiasta tietoiseksi. Suuri vaara taas piilee siinä, että adressi sinällään ei tuo vielä oikein mitään ja jää usein lopulta melko tehottomaksi. Noille kritiikin kärkenä oleville päättäjille kun on liiankin helppoa ottaa vastaan niputetut A4-kasat, jotka voi sitten laittaa siihen kuuluisaan Ö-mappiin tai silppuriin. Tuntuukin, että netin palautepalstat ym.sopivat heille. Se kun sisäsiisti tapa välttyä kohtaamasta - välillä vihaisiakin - kansalaisia silmästä silmään ja välttyä näin noloilta julkisilta selittelytilaisuuksilta. Netissä kun kritiikin näkevät oikeastaan vain ne, joita asia henkilökohtaisesti kiinnostaa jo muutenkin. Suora muu toiminta taitaa kuitenkin olla se tehokkain tapa - varsinkin kun aikaa on niin vähän estää tuo suurin katastrofi. Kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä päättäjiin. Lehtien mielipidekirjoitukset ovat myös tehokas tapa saattaa asia muidenkin kuin ns. aktiivien tietoisuuteen. Kaksi puolettahan Vantaalla on valta-asemassa, joten ne olisivat se tärkein vaikuttamisen kohde, mutta mitä useampaan eri puolueen jäseneen ollaan yhteydessä sen parempi. Kai ne nyt nekin joskus alkavat tajuta tilannetta. Eli massavoima kannattaa siis ottaa käyttöön. Kaikkihan tietävät, ettei se vielä niin kiusaa, jos pari hyttystä inisee korvan juuressa. Jos niitä on kuitenkin koko parvi niin se alkaisi jo tuntua... Onkin kuulemma tulossa paha hyttyskesä. Onkohan näin Vantaallakin?

Vieras

#44

31.05.2012 15:06

Toivotaan! Netti on tosiaan poliitikkojen ja päättäjien kannalta sellainen "kaatopaikka", että kyllä sinne mölyä mahtuu. Mutta kun käydään järjestelmällisesti iholle, niin syntyy vaikutuksia.

Vieras

#45 DIABETESASIAA KOULUILLE!

31.05.2012 17:57



24.4.2012 16.14

Turvallisen lääkehoidon tulee toteutua kaikkina koulupäivinä


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut kantaa tapaukseen, jossa 9-vuotiaan diabeetikkolapsen koulupäivän aikainen hoito laiminlyötiin ja lapsi joutui hengenvaaralliseen myrkytystilaan.

Lapsen insuliinipumpun kanyyli oli irronnut kesken koulupäivän. Koulun henkilökunnan tehtävänä oli varmistaa, että lapsi mittaa verensokerinsa, ja auttaa lasta tuloksen tulkinnassa. Iltapäivällä lapsi mittasi verensokerinsa kahdesti, mutta kukaan aikuinen ei katsonut tulosta, joka molemmilla kerroilla oli ollut huomattavan korkea. Lapsi pyöräili heikkokuntoisena kotiin, vaikka ohjeena oli, että aikuisen tulee ennen kotiin lähtöä katsoa verensokeriarvo ja arvioida lapsen kotiinlähtökunto.

Koulussa oli avustaja, joka oli osoitettu tämän lapsen omahoidon tukemiseen ja koulunkäynnin turvallisuuden varmistamiseen. Koulun käytössä oli yhdessä vanhempien ja asiantuntijoiden kanssa laadittu yksilöllinen lääkehuoltosuunnitelma. Kyseisenä koulupäivänä lapsen ja avustajan arkirutiinit olivat poikkeukselliset luokan ns. pajapäivän vuoksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että opetuksen järjestäjällä on velvollisuus järjestää lapsen turvallinen hoito koulupäivän aikana. Turvallisen lääkehoidon tulee toteutua kaikkina koulun työpäivinä, myös silloin kun on järjestetty erityistä ohjelmaa. Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että kaikki asianomaiset henkilöt ovat perehtyneet hoito-ohjeisiin ja että ohjeita myös noudatetaan.

Aluehallintovirasto nojasi johtopäätöksissään perusopetuslakiin, jossa mainitaan terveydenhuoltolain tarkoittama kouluterveydenhuolto:


”Kouluterveydenhuollon palveluihin sisältyvät: – – pitkäaikaisesti sairaan lapsen omahoidon tukeminen yhteistyössä muiden oppilashuollon toimijoiden kanssa” (Terveydenhuoltolaki, 16 §)

– Aluehallintoviraston johtopäätös on hyvä esimerkki siitä, mitä viime vuonna voimaan tullut terveydenhuoltolaki tarkoittaa käytännössä. Tämä on hyvä ennakkopäätös lain tulkinnasta, kertoo Riitta Vuorisalo, Diabetesliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija.

Vuorisalo on tyytyväinen, että terveydenhuoltolakiin saatiin Diabetesliiton aktiivisen työn tuloksena näin selkeä velvoite tukea pitkäaikaissairaan lapsen koulunkäyntiä.



Palaa otsikoihin









Oikopolut
Etusivu

Diabetestietoa
Kuntoutus ja koulutus
D-kauppa
Kohtauspaikka






Suomen Diabetesliitto | Diabeteskeskus, Tampere | 03 2860 111 | diabetesliittodiabetes.fi | Yhteystiedot

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä

Vieras

#46

01.06.2012 10:47

Erityisluokan oppilaan vanhempana jatkuva huoli siitä, miten lapsen käy tulevaisuudessa, aiheuttaa unettomia öitä ja harmaita hiuksia. Lapsen siirtäminen koulusta toiseen on jo riittävän shokeeraavaa, se että avustajien määrääkin karsittaisiin kuulostaa jo lähes välinpitämättömyydeltä. Opettajien ja heidän avustajiensa työpanos ja jaksaminen ovat meidän kaikkien yhteinen asia. Lapsissa on meidän tulevaisuus, millaiseksi se halutaan muodostaa?
koko Suomeen samat hoitolinjat

#47 Turvallinen diabeetikon koulupvä

01.06.2012 11:37

Koulupvä ei saa sujua "tuurilla" sen täytyy olla sellainen, että lapsen hoito voidaan toteuttaa mahdollisimman lähelle tavotteita. Hoitomuodon valintaa ei saisi vaikuttaa koulun valmiudet auttaa lasta toteutaa hoitoa. Toisaalta myös se, että varmuudeksi mennään pienemmillä insuliinnimäärillä (jotta vältyttäisiin pieneltä riskiltä matalista) voi aiheuttaa sen että korkeita arvoja kouluaikana on mitkä vaikuttavat pitkän sokeriin arvoihin ja oppimiseen. On tutkittu, että pitkällä juoksulla korkeat arvot ovat haitallisempia,kun satunnaiset matalat ja vaikuttavat jopa kykyyn oppia ja rasittavat elimistöä! Avustajat pitäisi opettaa diabeteshoitaja ei vanhemmat nyt jätetään paljon vanhempien varaan 1 vkossa kyllä oppii hh laskutavat ja ohjevihkosia löytyy. Myös keittiöhenkilökunnan pitäisi hallita ruoan hh arvioinnit ja avustajien(opettajan, lasten) saada sieltä apua. Oulussa avustajat koulutetaan eikä tarvitse edes toimittaa kasapäin lääkärintodistuksia tai taistella rehtorin yms byrokratian kanssa, jotta apua voisi saada! Tasavertasesti avustajat kaikille ja osaavaiset sellaiset!


Vieras

#48 Re: Niin...KAPINAAN !!!

01.06.2012 15:28

#2: v...ittt....nut lopullisesti - Niin...KAPINAAN !!! 

 Hei Olet ihan oikeassa siinä, että täällä Vantaalla kiillotetaan ylätason kilpeä silläkin rahalla millä pitäisi kouluttaa lapsia.

luithan keskiviikon Vantaan Sanomista REETA HIRVOSEN netissä antaman vastineen Vantaan patsas ostosta. Hän oon se henkilö joka oli viimesyksynä Oplassa päättämässä erityisoppilaiden siirtämisestä lähikouluihin ja toimii opetuslautakunnan puheenjohtajana, jos ei ole eronnut.  Keskiviikkoisen nettikirjoituksen perusteella syytä olisi!!!

 


Vieras

#49

01.06.2012 16:35

Päättäjille järkeä päähän - lasten hyvinvointiin pitää löytyä resurssit! Monesta muusta voi tinkiä.
3 KOULULAISEN MUMMO

#50 Re: Kallis "säästö"

01.06.2012 16:44

Kommentoi adressia