NÄPIT IRTI KOULUSTA Vantaa 2012

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista NÄPIT IRTI KOULUSTA Vantaa 2012.


Vieras

#76

05.06.2012 23:33

Vantaan koulusäästöistä omakohtaisesti saanut kokea jo 90-luvulla, suurluokat jne... Eikö Vantaa milloinkaan herää!!!

Vieras

#77

06.06.2012 01:50

Olkaa aktiivisia ja allekirjoittakaa tämä adressi, yhteisen paremman tulevaisuuden toivossa!!!!
Vantaalainen vanhempi

#78 Re: Re: Onko johtokunnat muka hirveä kustannus?

06.06.2012 19:21

#68: zzz - Re: Onko johtokunnat muka hirveä kustannus? 

 

Koulujen johtokunnat eivät tosiaankaan usein nosta kokouspalkkioita, koska johtokunnissa edustavat tietävät koulujen huonon rahatilanteen ja haluavat mielellään antaa palkkionsa koulujen käyttöön. Eli kuten tässä kirjoitettiinkin jo, niin johtokuntien lopettaminen olisi suoraan pois koulujen käyttörahoista. Tämä ei lienee edes päättäjien tiedossa. Jos kouluilta kuitenkin halutaan poistaa johtokuntatyöskentelyyn teoriassa varattu raha, niin johtokuntatyöskentely voitaisiin muuttaa virallisesti palkkiottomaksi. (Samalla voitaisiin ehkä miettiä, voitaisiinko edustuspalkkioita muuallakin poistaa/pienentää.) Tämä tuskin vähentäisi vanhempien halukkuutta osallistua ko. toimintaan. Johtokuntia ei mielestäni missään tapauksessa ole syytä taloustilanteeseen vedoten lopettaa, sillä niillä on oma vakiintunut asemansa ja ne ovat tärkeä tapa tuoda vanhempien mielipiteet edes jotenkin kuuluviin päätöksenteossa. Johtokuntien muuttaminen vanhempainyhdistyksiksi vähentäisi niiden vaikuttavuutta ja lopettaisi lähes kokonaan keskustelun vanhempien ja koulujen johdon välillä. Johtokunnat myös tekevät tiettyjä päätöksiä, joten kaupungin johtosääntöä ja käytäntöjä olisi joka tapauksessa muutettava, jos johtokunnat lopetetaan. Johtokuntatyöskentelyssä säästäminen on siis periaatteessa yksi esimerkki siitä, että säästöt voitaisiin toteuttaa jopa ilman muutokia toiminnassa. Toki tältä näyttäisi monien koulujen kohdalla vain paperilla, koska palkkiot on jo nyt jätetty nostamatta ja todellisuudessa raha olisi pois oppilailta eikä johtokunnilta.
Pilkun nyppijä

#79 Re: Ikävä kyllä

06.06.2012 20:28

#4: Pienten lasten ope Vantaalta - Ikävä kyllä

Sanoisin, että sisältö on tärkeämpää, kuin oikeakielisyys. Voisit, ope-hyvä, välttää mutkikkaita lauserakenteita. Me tavalliset talliaiset ymmärtäisimme paremmin.

"Vaikka kuinka ottaisi päähän, pitäisi asiansa kyetä ilmaisemaan selkeästi, johdonmukaisesti, todennettavin, luotettavin perusteluin ja vielä oikeakielisestikin". Tämäkö sinulta lainaamani teksti on selkeää, johdonmukaista, todennettavaa, luotettavaa ja vielä oikeakielistäkin? Huh huh! Toivottavasti suomen kieli/äidinkieli ei kuulu opetettaviin aineisiisi!


Vieras

#80 Onko rahaa sitten lisää mielenterveysongelmien hoitoon???

07.06.2012 00:20

Kun lasten olosuhteita kouluissa heikennetään, niin ongelmat mielenterveyspuolella ovat välittömästi edessä. Jos aikuisen läsnäolo lasta kohden vähenee sillä, että ryhmäkokoja kasvatetaan ja koulunkäyntiavustajien määrää pienennetään, lapset hakevat huomiota itseensä häiriökäyttäytymisen kautta tai sulkeutuvat kuoreensa tai ovat itkuherkkiä. Vain vahvimmat pärjää. Jos viikkotuntimäärää vähennetään eikä lapsi ole iltapäivähoidossa, aikuisen läsnäolo vähenee siinäkin kohdassa ja ongelmia on jälleen vastassa.

Eli kysymys kuuluukin: jos kouluun ei ole rahaa ja koulupäivän aikaisesta huolenpidosta tingitään, niin onko Vantaalla rahaa lisääntyneisiin mielenterveysongelmiin, joita tästä syntyy lisää - välillisesti???

Vieras

#81

07.06.2012 12:17

en minä adressia kommentoi vaan tuota yllätyslahjaa...hemmetti mitään seksilelua halua puhumattakaan että haluaisin sitä kavereilleni
Reaalipoliitikko

#82 Johtokunnat

07.06.2012 14:25

Eiköhän johtokuntien säilyttäminen liene helpointa luopumalla kokouspalkkioista.
Henkilöt joita ei motivoi koulun asiat ilman staybonusta voinevat siirtyä hoitamaan asioita liike-elämän puolelle.
Rehtorit etc. saavat ymmärtääkseni tämän asian hoidosta ihan kohtuullisen kuukausipalkkion.
Näin mämäkin rahat voidaan siirtää erityisavustajien palkkaamiseen.

Vieras

#83

08.06.2012 02:39

Johan nähtiin 90 luvulla noi säästämiset lapsilta.....tän päivän aikuisia ja voivat huonosti,ovat syrjäytyneet,eikä heistä ainakaan ole tulevien eläkkeiden maksajia...HEI HALOO PÄÄTTÄJÄT TOIKO TOI HOMMA NIITÄ SÄÄSTÖJÄ?????EI AINAKAAN TAVALLISEN DUUNARIN MIELESTÄ....EIKÖHÄN TOI SÄÄSTÖ OLE TÄNÄ PÄIVÄNÄ JO TRIPLAANTUNUT VERONMAKSAJILLE MEINAATTEKO VIELÄ TEHDÄ SAMAN MOKAN???Kyllähän se niin on,tänään säästetään ja huomenna maksetaan tuplahinta..

Vieras

#84

08.06.2012 18:11

Taas säästetään tulevaisuuden kustannuksella,lasku tulee myöhemmin maksettavaksi.

Vieras

#85

09.06.2012 15:09

Annan kaiken tukeni tälle hyvälle kampanjalle!

Vieras

#86

09.06.2012 19:12

Ainakin Länsi-Vantaan vuosi vuodelta heikentyvä opetuksen taso on ollut selvästi näkyvissä jo pitkään.

Vieras

#87

11.06.2012 12:06

Todella lyhytnäköistä ajattelua lopettaa luontokoulu.

Vieras

#88

11.06.2012 13:14

Parempi korottaa veroprosenttia kuin karsia lasten koulutuksesta tai kansalaisten sivistyksestä.JJärki käteen ja oman edun tavoittelu pois valtuutetuilta.Jospa rouva sininen tekisi kerrankin jotain konkreettista oman lähiönsä ja naapureidensa hyväksi!!

Vieras

#89

11.06.2012 21:53

Lapset kouluun vaa, itsekki jouduttu siihen. ja päästypois oppineeena

Vieras

#90

12.06.2012 00:09

Minä, minä, minä - suutun - aina kun pientä kuristetaan.
Timo K. Perttilä

#91 Näpit irti nuorison kurkusta!

12.06.2012 00:10

Katsokaa silmiin!

Vieras

#92 Re: Pinnallisuus yltää yllättävän korkealle

12.06.2012 14:46

#51: Moni kakku kaunis päältä... - Pinnallisuus yltää yllättävän korkealle

"Vantaa on ja pysyy näidenkin opetukseen kohdistuvien leikkausten vuoksi imagoltaan jokapaikasta pihistävänä kaupunkina..."

Jossakin on ainakin käytetty jossain vaiheessa rahaa rutkasti, kun kaupunki on velkaantunut näin rankasti. Luulisi, että jossain vaiheessa esim. kouluruoka on ollut laadukasta, oppilaskoot pieniä ja kouluavustajia rutkasti tai sitten jollain muulla osa-alueella on ollut enemmän resursseja käytössä. Kuitenkin päättäjät ovat tehneet hölmölsti, kun tilanne on päästetty näin pahaksi. Eli nyt joudutaan noin rankalle säästökuurille. Velkaantuminen olisi pitänyt saada hallintaan jo aiemmin!

Aina valitetaan siitä, että täytyy rakentaa uusia palveluita kaupunkiin muuttaville asukkaille. Ne asukkaat, joiden lapset niitä kouluja ja päiväkoteja tarvitsevat, ovat yleensä niitä veronmaksajia. Jos eivät ole, niin kaupunki ei sitten vaan ole niin houkuttelva, että se onnistuisi saamaan asukkaikseen nk. hyviä veronmaksajia. Silloin täytyy menot sopeuttaa niihin alempiin verotulohin.

En vastusta sinänsä leikkauksia koulutoimesta tai ylipäätään mistään, mutta maltillisemmin voisi leikata. Itse olen 100% valmis maksamaan korkeampaa kunnallisveroa. Mutta leikata myös pitää. Saataisiin tuplavakutus velan lyhennykseen, kun samaan aikaan sekä leikattaisiin maltillisesti että korotettaisiin kunnallisveroprosenttia. Mutta tuo kunnallisveroprosentin korottaminen on niin pyhä asia, että sitä erittäin harvoin esitetään vaihtoehtona. Nyt on näköjään esitetty 0,5% -yksikön korotusta.

Positiivista tässä koulutoimen leikkausten vastustamisadressissa on se, että esitetään kerrankin vaihtoehto eli kunnallisveroprosnetin nosto. Yleensä aina vastustetaan hampaat irvessä, että mistään ei saa leikata - saavutettuihin etuihin ei saa koskea. Kaupungin talous toimii aivan samaan tapaan kuin yksityinen kotitalouskin: velaksi ei voi elää loputtomiin. Velkaantua voi, mutta velkaa täytyy jossain vaiheessa alkaa lyhentää. Lyhentää voi silloin, kun tulot ylittää menot ja silloin kun . Yksinkertaista, mutta joillekin niin vaikeaa ymmärtää.


Vieras

#93 Re:

12.06.2012 14:50

#83: -

Voitko osoittaa, että juuri ne 90-säästöt ovat tehneet noista lama-ajan lapsista huonostivoivia jne?
Toki säästöillä on ollut varmasti vaikutusta, mutta kaikkea ei sen piikkiinkään voi laittaa. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, etä kotikasvatusta on laiminlyöty ja lapset kärsii rajojen ja rakkauden puutteesta. Toki näiden puutteen vaikutustakin on hankala mitata. Mutta oletetaan, että koulu kasvattaa lapset. VÄÄRUN: Koulussa opiskellaan pääsääntöisesti, kotoa annetaan käytösmallia ja opetetaan hyviä tapoja, annetaan rajat.

 

 

Vaula Norrena

#94 Re: Re 93#

12.06.2012 20:01

#93: - Re:

Kaikkea ei voi panna 90-luvun säästöjen piikkiin, mutta silti:

"Kouluterveydenhuoltoon 1990-luvulla tehdyt säästöt lisäsivät lasten ja nuorten psykiatrisen laitoshoidon tarvetta, toteaa tuore väitös. Tuoreen tutkimuksen mukaan avohoidossa eniten säästäneet kunnat joutuivat satsaamaan jo 2000-luvun alkupuolella huomattavasti vertailukuntia enemmän erikoissairaanhoitoon.

...vaikeahoitoisia nuoria mielenterveyspotilaita päätyi kalliiseen laitoshoitoon erityisen paljon niistä yli 30 kunnasta, jotka säästivät 1990-luvulla rajuimmin kouluterveydenhuollossa sekä perhe- ja kasvatusneuvolatoiminnassa.

Terveystieteiden maisteri Tarja Paakkonen tarkastelee lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja vuosina 1994-2008 sekä Kuopion Niuvanniemen sairaalassa tahdonvastaisesti hoidettujen nuoriso-osaston potilaiden elämänvaiheita. Vaikeahoitoisen alaikäisen laitoshoito on kallista, hoitokulut voivat nousta jopa 1,7 miljoonaan euroon 18 ikävuoteen mennessä. Tutkijan mukaan palvelujärjestelmä ei ole osannut vastata oikea-aikaisesti potilaiden tarpeisiin. Myös lastensuojelun tukitoimet ovat olleet riittämättömiä."

Kai-Ari Lundellin blogi  http://www.properuskoulu.net/2012/03/saastoilla-ojasta-allikkoon.html

kiitoksin!

#95 ole mukana myös tässä

13.06.2012 01:24

Kiitos!

#96 Kiitos adressin laatijoille!

13.06.2012 15:55

Kiitos, että jaksatte!

Me koulussa olemme jo luovuttaneet.

En voi olla miettimättä paljonko rahaa olisi säästetty kunnollisella suunnittelulla ja rahavarojen ohjauksella. Rahapulahan ei tule kaupungille yllätyksenä. Miten paljon menikään kaupungintalon tiimoille tai uuden uimapaikan rakentamiseen Länsi-Vantaalle? Jälkimmäistä olen seurannut sivusta ja miettinyt paljonko rahaa paloi eri työvaiheissa.

Vieras

#97

13.06.2012 16:31

Lapset tarvitsevat täyttä opiskelu mahdollisuutta!!!!

Vieras

#98

13.06.2012 22:17

Koulunkäyntiavustavat välttämättömiä kouluissa.Siellä kasvaa "Tulevan Suomen ihmiset."On aivan älytöntä supistaa noin väärässä paikassa.Supistakaa vaikka bussien aikatauluja.Kenenkiään työpaikkaa ei saa lopettaa.KENEN KEKSINTÖ?Mieluummin pari johtajaa pois korkealta niin kyllä raha riittää.
Tämmöinen hölmö idea on varmasti ihmisen jolla ei ole lapsia.EN YMMÄRRÄ?

Vieras

#99

13.06.2012 22:22

Koulunkäyntiavustavat välttämättömiä kouluissa.Siellä kasvaa "Tulevan Suomen ihmiset."On aivan älytöntä supistaa noin väärässä paikassa.Supistakaa vaikka bussien aikatauluja.Kenenkiään työpaikkaa ei saa lopettaa.KENEN KEKSINTÖ?Mieluummin pari johtajaa pois korkealta niin kyllä raha riittää.
Tämmöinen hölmö idea on varmasti ihmisen jolla ei ole lapsia

Vieras

#100

14.06.2012 15:40

Muistattehan vahvistaa omasta sähköpostista allekirjoituksen, kiitos!

Kommentoi adressia