tinkimaito

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista tinkimaito.


Vieras

#1

08.08.2012 18:18

Suomalaista alkutuotantoa ajetaan alas. Kieltoja, sääntöjä, rajoituksia ja määräyksiä satelee. Päättäjät ovat vieraantuneet täysin luonnonläheisestä normaalista ja oikeasta elämästä. Tavoitteena on saada meistä suomalaisista iso ruokamarkkina-alue Keski-ja Etelä Euroopan ruoantuottajille. Herätkää suomalaiset.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.08.2012 21:19


Darwinisti

#3

10.08.2012 15:20

No tuossa tapauksessa minä ja perheeni on ollut kuolleena jo 10 vuotta. Järki käteen. Miksi en saisi juoda tilamaitoa, joka on ainoa maito, jota vatsani kestää. Siirrynkö punaviiniin?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.08.2012 16:08


Mari Heimala, addressin perustaja

#5 Itse asiassa Darwin kiittää

10.08.2012 16:32

Ihmisten geenistö ei ole sopeutunut teollisesti prosessoitujen maitotuotteiden käsittelyyn. Valitettavasti Suomen meijereissä maidon rasvat pilkotaan niin pieneksi, että elimistöömme joutuu suolen läpäiseviä liposomeja. Ihmisen soluista on bakteereja 95%. Niistä suurin osa sijaitsee suolistossa (paino n. 1,5 kg).
EHECiä esiintyy lehmien ulosteessa. Hyvää lypsyhygieniaa noudattaen EHEC ei pääse maidon joukkoon.

Tiina

#6 Re: asiat ruotuun

10.08.2012 17:32

#2: -

Aika harva tuohon tinkimaitoon on kuollut satojen vuosien varrella.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.08.2012 22:42


Aitomaito

#8

11.08.2012 18:07

Olen elänyt lapsuuteni maatilalla, jossa tietenkin juotiin omien lehmien maitoa eikä se tosiaan käynyt meijerin kautta vaan suoraan karjakeittiöstä ruokapöytään. Vatsani ei kestä käsiteltyä maitoa, mutta tinkimaitoa voin juoda edelleen oireitta ja haluan sitä juoda jatkossakin.
Maitoa maalta

#9

12.08.2012 12:02

Eihän ketään pakoteta juomaan tinkimaitoa, kyllä sitä käsiteltya purkkimaitoa edelleen kaupasta saa, mutta pitäisi sallia mahdollisuus ostaa tinkimaitoa, jos joku haluaa sitä juoda.
Yx perheen isä

#10 Re: Vieraalle agentille

12.08.2012 14:20

#2: -

Kuulehan Valion agentti riittää sitä maitoa teillekin vaikka joku ropo menisi alkutuottajallekin.  So what... itse en käytä maitoa, mutta lapseni kyllä ja tinkimaito on ollut parasta heille ei lasten sairauksia no vauvakuume yritti meni ohi vuorokaudessa ja parempi yleiskunto kummalakin muksulla ollut.  Jokaisella silmät päässä mistä maitonsa ostaa...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.08.2012 15:48


Oma maito paras maito

#12 Re: Re: Re: asiat ruotuun

12.08.2012 15:56

#7: - Re: Re: asiat ruotuun

Reilu 3 vuotta olen juonut itselypsääni maitoa ja hyvin olen hengissä pysynyt.

Olisi kiva kuulla tuon Ranskan tapauksen täydelliset tiedot, muutenkin kuin tänne heittämällä.

Kukin valitsee ihan itse mitä maitoa juo. En ole keneltäkään  kieltämässä haluaako juoda alkuperäisenä vai K- ja S-kaupan mafiapolitiikalla tuotettuna. Kyllä se kaupan maitokin ihan ok on, vain K- ja S-kaupat tökkivät. Myös suoraanlypsetty maito on ok. Mielummin itse juon sitä: maistuu paremmalle.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.08.2012 16:11


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.08.2012 16:15


vieras

#15 Kunhan mumisen

14.08.2012 11:58

Kaippa täälläkin sitten kuolleita ollaan hyvin pian, kun juon oman vuohen maitoa pastöroimattomana. Tiedeuutisissa on aikanaan myös mainittua että käsittelemätön maito antaa lapsille paremman suojan korvatulehduksille. perustu tutkimukseen jossa todettiin käsitellyn maidon juoneiden korvetulehdusten määrän kasvavan huomattavasti.
Itse haluan kermani pilkkomatta kaapia maidon päältä ja antaa rahani SUORAAN tuottajalle ilman välikäsiä.
Allekirjoitin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.08.2012 18:03Vieras

#18

15.08.2012 08:40

Meilläkin käytään omien vuohien maitoa. Jos tuntuu vaaralliselta, niin ei sen takia tartte lähtiä kaupan maitoa hakemaan, sillä saahan sen tinkimaidon itsekin kuumennettua ja pastöroitua.

Vieras

#19 Lienee jokaisen oma asia

15.08.2012 11:26

Tinkimaidon myyminen pitää olla mahdollista, sitä ei saa kieltää. Ostajan ja myyjän on tiedostettava riskit. EHEC on vaarallinen erityisesti lapsille ja muuten heikkokuntoisille, elää lehmissä mutta ei aiheuta niille tautia. Eikä siis kaikissa lehmissä! Listeria on vaarallinen raskaana oleville ja lapsille ja muille heikkokuntoisille. Jos raakamaidon kuumentaa se on melko vaaratonta kaikille.

Yksi tapauksista mistä valmisteltu muutos juontaa juurensa oli Suomen mitassa melko iso epidemia, useita lapsia sairastui. Tällainen aiheuttaa aina paineita muuttaa lakia tiukemmaksi. Kuitenkin hyvä lypsyhygienia on se millä tankki pysyy puhtaana ylimääräisistä bakteereista. Jos ostaa tinkimaitoa kannattaa kurkata navetan puolelle, miltä siellä näyttää. Jos on oikein likaisia lehmiä likaisissa parsissa tai oikein likaista muutenkin jättäisin tinkimaidon siltä tilalta ostamatta. Siistejä ja puhtaita tiloja on. Se ei ole 100% tae, mutta todennäköisyys on pienempi saada jokin taudinaiheuttaja maidosta.


Vieras

#20 Re: Re: Re: asiat ruotuun

15.08.2012 11:30

#7: - Re: Re: asiat ruotuun

Jos joku on tyhmä, niin ei sitä holhoamalla hengissä pidetä! Antaa ranskalaisten tehdä mitä lystäävät ja antaa suomessa tinkimaidon myynnin jatkua niin kuin ennenkin. Salmonellaan kuolee Saksassa satoja vuosittain ja siellä ei silti ole salmonella mikään ongelma. Asiat mittasuhteisiin.

Hurjistunut!

#21

15.08.2012 12:36

Hölmöläisten hommaa. Eiköhän jokaisella pitäisi olla mahdollisuus omiin päätöksiin omalla tilalla. Vai kaadetaanko jatkossakin ylimääräinen maito viemäreihin ettei tule sakkoa ylimääräisestä maidosta! Eikös se ole kuitenkin sitä lähituotannon kannustamista jos ostaa maitonsa suoraan lähi tiloilta, sitä paitsi mikäs olisi sen käsittelemätöntä maitoa kuin suoraan tankista.
Maidontuottaja

#22

15.08.2012 14:33

Ehdoittaisin tälle asiantuntijalle käymistä useammalla maitotilalla Ranskassa,katsovan myös peltoja,ojituksia ja niitä olemattomia pientareita ym. ja sitten tulevan Suomalaiselle tilalle...lisäksi pyytäisin häntä tutkimaan missäpäin maapalloa tuotetaan maailman puhtainta maitoa..Eipä muuta tälläkertaa ;)

Riski

#23 Riskinhallintaa

15.08.2012 18:26

Valio ja heidän lobbaamansa virkamiehet vetoavat jatkuvasti tuohon EHEC riskiin.

Kuitenkin on ollut useita tapauksia, joissa kymmenet tai jopa sadat ihmiset ovat olleet ruokamyrkytyksen uhreja. Lisäksi kaikki vielä yhtäaikaa. Tämä tietenkin johtuu siitä, että kun ruokaa tehtään suurina määrinä kerralla ja myös syötetään suurille määrille ihmisiä kerralla esim. päiväkodeissa, kouluissa, työmaaruokaloissa yms. Eli jos jotain pilaantuu tuossa ketjussa, tuloksena on aina katastrofi ja terveydenhuoltojärjestelmämme ei todellakaan kykene vastaamaan kysyntään silloin. Toisin sanoen ihmiset saavat joko ei ollenkaan tai huonosti / hitaasti hoitoa ja tilanne pahenee entisestään.

Jos taas ajatellaan esimerkiksi kuinka monta tinkimaidon juojaa yksi tila voi sairastuttaa kerralla ennen kuin pilaantuminen huomataan, puhutaan vain muutamista ihmisistä. Terveydenhuoltojärjestelmä kykenee vastaamaan tällaiseen kysyntää suhteellisen helposti nopeasti parhaalla mahdollisella hoidolla.

Tästä päästäänkin sitten asian pihviin. Kumpi on parempi, hajautettu vai keskitetty riski?

Pisteenä iin päälle totean vielä, että kun ihmiset käyvät tiloilla ihan paikan päällä hakemassa maitoa, toteuttavat he samalla myös tilan asioiden valvontaa. Tilanpitäjän, eläimien ja tilan yleinen hygienia, siisteys ja kunto näkyy kyllä joka kerta kun tilalla vierailee. Merkit asioiden huonosta hoidosta pistävät kyllä normaali-ihmisen silmään. Tämän "hiljaisen" valvonnan luulisi myös kannustavan myös tilanpitäjiä tekemään parhaansa näissä asioissa.

En usko, että viranomaisten taholta suoritettu valvonta on alkuunkaan tämän veroista. Liian monta kertaa on tässäkin maassa nähty navetallisia kärsiviä eläimiä kerralla.
Perälä

#24 Ei taas

15.08.2012 20:12

Päättäjät yrittävät tuhota perinteisen Suomen typerillä säädöksillään. Yritetään edes vähän väittää vastaan.
Lypsäjä

#25 Re: Re: Re: asiat ruotuun

15.08.2012 20:33

#7: - Re: Re: asiat ruotuun

Noin prosentilla suomalaisista lehmistä (Ylen uutisten mukaan) on suolistossaan Ehec- bakteeri. Maidossa sitä ei siis ole, mikäli maidon käsittely on hygieenistä. Eli lehmän olosuhteet ovat puhtaat, lehmä esikäsitellään ennen lypsyä puhtaalla yksilörätillä/muulla tarkalla tavalla ja utare kuivataan ennen lypsimen kiinnitystä. Maito lypsetään puhtaalla lypsylaitteistolla tankkin, joka on pesty jokaisen tyhjennyskerran jälkeen. Maito jäähdytetään tehokkaasti, suosituksen mukaan sen täytyy olla kahden tunnin sisällä lypsyn lopetuksesta alle +6, käytännössä kaluston ollessa käynnissä ja kunnossa, jäähdytys toteutuu paljon nopeammin. Maidon mm. bakteriologista laatua seurataan meijerin hinnoittelunäytteissä satunnaisotannalla kahdesti kuukaudessa ja ainakin Tuottajain Maidon alueella ovat ottaneet läpi kesän kuukausittain yhden ylimääräisen näytteen. Iso vastuu on sillä kuluttajalla, joka maidon hakee tilalta: astian pitää olla puhdas ja jos eläimet on rapsuteltu tullessa, on niiden turkin lantajäämien pääsy tinkimaidon sekaan estettävä käsihygienialla. Usein lapset ovat hakureissulla mukana, joten käsien pesu tai ainakin käsidesi on tarpeen, pienet kädet kun tuppaavat käymään suussa aika usein. Kuljetuksen ajaksi kylmäketju ei saa katketa, tinkimaidossa joka siis on pastöroimatonta, bakteerit lähtevät lisääntymään lämpiämisen myötä huimaa vauhtia. . Eli hygieniasta ja eläimistä huolehtiva tila, huolellinen säilytys ja kuljetus, niin riskit ovat häviävän pienet. Ja tämä perustuu omakohtaiseen kokemukseen niin lehmän lypsäjänä kuin tinkimaidon juojana ja myyjänä.