MELTAUKSEN LAPSI- JA PERHETUKIKESKUSTA EI SAA LAKKAUTTAA

Yksi äideistä <3

#1 KIITOS!


Kiitän jo nyt teitä kaikkia 95 ihmistä jotka olette viitsineet nähdä vähän vaivaa ison asian puolesta! KIITOS!

Vieras

#2 Sanna


Adressi on hyvän asian puolesta.Lisäisin vielä, että miten käy esim. tilaanteessa jossa 3 lasta huostaan otetaan ja 1 heistä on yli 10v ja kaksi alle. Luulen, että heistä mahdollisesti 2 alle 10v. saisivat sijaisperheen, mutta mihin joutuu hän, yli 10 vuotias. Tällaisia tapauksiakin on paljon, joten mielestäni lapsi-ja perhetukikeskusta ei missään nimessä saa lopettaa. Luulen, että remontti sponsoreitakin varmaan löydettäisiin ja esim. hyväntekeväisyys tempauksilla remonttiin saataisiin avustuksia ja remontin tekijoitä.
Yksi äideistä <3

#3 Sanna..


#2: - Sanna

Olen samaa mieltä kanssasi Sanna! Ja remonttisponsoreita tulee varmasti löytymään hyvän asian puolesta ja talkoo voimin korjaillaan niin paljon kun pystytään! Kiitos Sanna :)

äiti 81

#4 Upeaa


Hienoa että jo moni on adressin alle kirjoittanut <3 Laionssit ovat tukeneet lasten kotia joulu jne tedvehdyksin jo vuosia. Olisi hienoa jos lähtisivät tähän remontiin avustamaan mukaan? kaikki on mahdollista kun on päättäväisyyttä ja toimii eikä odota.Onko kenelläkään tietoa onko remontin tarpeesta ja kustannus arvioista tehty muuta laskelmaa kun kävelty kämppä läpi ja todettu että pitäis korjata. Jos tämän arvioin jostakin saisi ja saisimme hommattua lahjoittajia korjaukseen ja adressiin lisää nimiä olisi se pakettina sellainen että sitä olisi jo pakko ottaa asia uudelleen käsittelyyn ja se mitä niin kovasti toivomme ehkä päätös vaihtuisi.
Sanna

#5 Re: Upeaa


#4: äiti 81 - Upeaa 

 Ymmärsin... että ovat kävelleet läpi..suljetuin silmin ja tehneet päätöksen omasta mielenjohteesta.. Eli vaikea alkaa hankkimaan niitä sponsseja ennenkuin saadaan arvio. Jellonat on hyvä alku, ja esim hyväntekeväisyys matsi pietarinkadun oilers vastaan rollo olis varmaan jo katekorialtaan loistava jatko?????

äiti 81

#6 sanna olet nero!


en tiedä mirä viestiin kirjoittaisin kun tuli kaikki olennainen tuohon ylös :) sasnna olet siis nero :)
Vanha asukki

#7 Toivottavasti tästä adressista on hyötyä!


Olen siis tämän lastenkodin vanha kasvatti ja olen saanut sieltä erittäin hyvät lähdöt elämälle. Kotikasvatuksessa jos olisin asunut, niin luultavasti en tässä pisteessä olisi nyt. Henkilökunta on ainakin suurelta osalta aivan loistavaa ja hoitaa varmasti työnsä kunnialla! Toivottavasti nyt saataisiin paljon nimiä kerättyä ja ymmärtämään nuo itsevaltia päättäjät, että tämä laitos on tarpeellinen! Ymmärrän kyllä, että laitos ei ole niin mielyttävä paikka kuin koti, mutta joskus tilanne vaatii tämänkin vaihtoehdon ja vielä lisäisin, että meltauksen lapsi-ja perhetuki keskus on loppujen lopuksi aika kodinomainen, laitos nimikkeestä huolimatta!
Sanna

#8 Re: sanna olet nero!


#6: äiti 81 - sanna olet nero! 

 Kiitos :) Keksin sen istuessani 17.7. lastenkodilla kahvilla.. olen vain odottanut lisätietoja kohtalosta...Olisi, niin ihana tietää kaikki kommentoijat nimeltä.. minä en voisi esiintyä nimimerkillä, koska olen jo aikaisemminkin kommentoinut ylen sivulle täysin omana itsenäni..

toivottavasti meihin yhtyy moni ja toivottavasti moni olisi valmis jeesaamaan edes muutaman päivän remonteissa, pihan raivauksissa yms. Meillä entisillä, ainakin osalla meistä on aikamoiset tietotaidot kaikenlaisesta remonteista mm. tapetoinneista, maalaamisesta, rakentamisesta jne. Kiitokset siitäkin kuuluu lastenkodille ja etenkin Veijolle :) Puhaltakaamme siis kaikki yhteen hiileen :)

25

#9 mitä me nyt tehdään?


meijän perhe on tosi erikoinen, olen sijaisvanhempi yksinhuoltajana veljeni ja on mulla omakin muksu.. he on nyt käyneet meltauksessa kerran kuukauessa vkolopun että mie saisin tehhä jotain itellekkin! nyt, tää minun AINUT paikka mistä sain apua lakkautetaan.. mie en tiiä mitä sitte, tukiperheitä on lupailtu, mutta vain kerran, yhessä palaverissa.. on käsittämätöntä että tälläiseen asiaan ei löyvy rahaa tai tukea muutako meiltä maalaisjärjen omaavilta vanhemmilta :) ! mie toivon että tämä tilanne saisi uskomattoman hyvän käänteen, koska yksin on raskasta oli kuinka vahva hyvänsä! ja ainakin mie myönnän että olen riippuvainen niistä kahesta pääivästä kuukaudessa jolloin saan olla muutakin kui äiti! phuh....

kerran 3kk tytön äitinä hain ensi-ja turvakodille turvaan ku tunsin että NYT LOPPUU VOIMAT...mie en saanu apua sieltä..joten sinne en ikinä erikoista perhettä vie vaikka olenki vanhempi ja vahvempi vanhempi! :)
Yksi äideistä <3

#10 KIITOS!


Ihanaa nimiä on jo näinkin paljon, mahtavaa! Kiitän teitä kaikkia 255 ihmistä jotka olette viitsineet nähdä vähän vaivaa ison asian puolesta! KIITOS! Siltikin vielä tarvitsemme paljon paljon paljon nimiä että saamme äänemme kuuluviin kunnolla! KIITOS KAUNIS!
Kristiina L

#11 Jos apua tarvitsette


niin aina sitä jotain osaa tehdä jos johonkin tarvitsette käsiparia vapaaehtoistyöhön. Lapset ovat maailmassa tärkeintä. Heissä on meidän tulevaisuus. Joten turvallinen paikka Meltauksessa on hyvä paikka ponnistaa eteen päin. Aina ei kaikilla mene elämä niin kuin suunnittelee. Silloin me, joille on annettu paremmat eväät elämässä, olemme velvollisia auttamaan. Toivottavasti mahdollisimman moni auttaa ja kirjoittaa adressin.
äiti 81

#12 Heikkouden tunnustaminen on voimaa jota vain äidit jostain ammentavat


kommentteja luettuani olen ollut todella huojentunut. Epäilin että tämä kaatuu siihen että kukaan ei uskalla sanoa minkä laista apua ja tukea on paikalta saanut ja mitä se tulee olemaan kun apu loppuu.Yksin pärjääminen tässä suoritus yhteis kunnassa on todella vaikeaa. Meltauksessa on vuosien ajan käynyt vanhempia jotka todella rakastavat lapsiaan ja siksi ovat kävelleet suuren kynnyksen yli tunnustaa että voimat loppuu.Aina asiat ei ole niin hienosti ett' on iso vanhempia tai toista vanhempaa ollenkaan perheessä. He ovat arjessa selvitymisen sankareita mutta kukaan ei pärjää yksin. Emme voi hyväksyä että juuri kun perheet saadaan takaisin siiville siivet katkaistaan. HYVÄ VANHEMPI TIETÄÄ OMAT VOIMA VARAT JA OTTAA APUA VASTAAN. Kertokaa omista kokemuksista ja miten on autettu ja mikä on auttanut näin tulee kaikille selväksi kuinka tärkeä meltaus perheille ja lapsille on. Eikä sem itään heikkouden tunnustamista ole vaan vahvan vanhemman esi merkki jota muutkin voivat seurata.
YKSI EI LOPETTAJISTA !

#13 KOMMENTI OVAT KAIKKI ASIALLISIA .


Kiitettävän paljon huomiota herättänyt epäoikeudenmukainen päätös joka koskettaa juuri niitä perheitä jotka tarvitsevat Meltauksen Lapsi ja Perhetukikeskuksen palveluja .Moniko 13 lautakunnan jäsenestä on käynyt paikanpäällä tai vaivautunut soitolla tiedustelemaan käyttöastetta .(Allekirjoittanut on ,ja puolustan toimintojen jatkamista) Henkilöstö osavaa ja työhönsä motivoitunutta . Mutta pitkäaikaisella lopetusuhalla ruokittu paikan alasajolla .Tilat jätetty normaalit vuosiremontit tekemättä ,silti tilat hyvässä kunnossa . Päätös peruttava !
Täti

#14 Siskontytön puolesta <3


On marraskuu 2011. Pieni tyttö muuttaa äitinsä kanssa Rovaniemelle. Äidillä on takanaan lyhyt, mutta sitäkin vaikeampi ja raskas liitto ulkomaalaisen miehen kanssa. Äiti haluaa antaa pienelle tytölleen uuden alun. Turvallisen ja onnellisen arjen. Äiti on valmis jättämään taakseen kaiken vanhan, ystävät, sukulaiset ja työpaikan. Kaiken mikä on tuttua ja turvallista pienelle tytölle ja tämän äidille.

Pieni tyttö ja äiti löytävät oman, yhteisen kodin. Paikan jossa tehdään mukavia asioita, tyttöjen juttuja. Leikitään, laitetaan ruokaa, lakataan varpaankynsiä tai vaikka tanssitaan. Yhdessä perheenä - pieni tyttö ja äiti.

Pienen tytön uusi asuinseutu on rauhatonta. Pieni tyttö pelkää rappukäytävästä kantautuvia outoja ja kovia ääniä. Onneksi kuitenkin äidin lämmin syli on tuttu ja turvallinen.

Marraskuu vaihtuu joulukuuksi. On pimeää. Äidillä ei ole työpaikkaa. Rahahuolet painavat mieltä. Mennyt ahdistaa ja tuleva huolettaa. Äiti tuntee itsensä voimattomaksi. Pientä tyttöä kummastuttaa kun äiti ei enää jaksa leikkiä.

Pieni tyttö on vielä pieni, mutta pippurinen. Oikea tulisielu. Pienellä tytöllä on oma tahto. Pienellä tytöllä on tuhmaa uhmaa. Äiti ei saa enää otetta pieneen tyttöön. Pieni tyttö on selättänyt äidin.

Tulee joulu. Sukulaiset kokoontuvat yhteen. Pieni tyttö on onnellinen. Äitiäkin naurattaa. Kaikki on taas hetken hyvin.

Joulu menee ohi. Äiti soittaa siskolleen, pienen tytön tädille. Äiti ei enää jaksa. Pieni tyttö ja äiti tarvitsevat apua. Täti tarjoaa pienelle tytölle ja äidille yöpaikkaa. Täti sanoo ettei halustaan huolimatta kykene antamaan pienelle tytölle ja äidille sitä apua jota he nyt todella tarvitsevat. Täti kehottaa äitiä soittamaan ensi- ja turvakotiin. Äiti on rohkea ja soittaa. Äiti pyytää apua pienelle tytölle, ja itselleen. Pieni tyttö ja äiti saavat apua, turvapaikan seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

On uudenvuoden aatto. Pieni tyttö ja äiti viettävät sitä yhdessä pienen tytön tädin luona. Pieni tyttö ja äiti ovat uskaltautuneet hetkeksi pois ensi- ja turvakodilta. Ilmassa on iloa, onnea ja rakkautta. Äiti jaksaa taas vähän leikkiä.

Pieni tyttö ja äiti ovat tutustuneet ensi- ja turvakodilla toisiin pieniin tyttöihin ja tyttöjen äitiin. Pienet tytöt saavat toisistaan seuraa leikkeihin ja äidit juttelevat keskenään - saavat vertaistukea. Ystävystyvät.

Vuoden 2012 alussa pieni tyttö ja äiti pääsevät yhdessä Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskukseen. Kodissa on hyvä olla. Siellä on lämmin. Siellä on elämää ja välillä vilinääkin. Kodissa pidetään hyvää huolta sen asukkaista. Välitetään oikeasti. Pieni tyttö ja äiti keskittyvät toisiinsa. Siihen mikä elämässä loppujen lopuksi on kaikkein tärkeintä.

Meltaus tuntuu kodilta. Päivät kuluvat, viikot vierivät. Paikka tuntuu turvalliselta. Pienen tytön ja äidin pihapiiri on kaunis ja rauhallinen. Siellä voi hengittää, olla vapaa turhista murheista. Olla onnellinen. Aurinko pilkahtaa puiden lomasta. Pienen tytön äidin suupielille pilkahtaa hymy joka ei hellitä. Hyvä niin.

Meltauksen kodissa syntyy uusia ystävyyssuhteita. Nyt nämä ystävykset yhdessä taistelevat sen puolesta mikä on heille ja monille muille perheille ensiarvoisen tärkeää!

Pienen tytön täti haluaa tällä tositarinalla kantaa oman kortensa kekoon. Meltauksen koti toimi tämänkin pienen tytön tukiperheenä. Pienen tytön äiti tarvitsee joskus myös omaa aikaa. Tällä varmistetaan se että arkisten asioiden tekeminen jatkuu tässäkin perheessä. Ennaltaehkäisevän työn merkitystä ei tämänkään asian kohdalla voi liikaa korostaa! Lapsista ja heidän vanhemmistaan on pidettävä hyvää huolta ennenkuin tapahtuu jotain peruuttamatonta.

Joku ehkä ihmettelee miksi täti ei auta tätä pientä tyttöä. Täti kyllä auttaa, sen minkä pystyy. Tädillä on itselläänkin pieniä poikia. Tädin ainoat sukulaiset samalla paikkakunnalla ovat tämä pieni tyttö ja hänen äitinsä. Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen lakkauttamisella on siis suuri merkitys myös tädin perheelle.
taina

#15


lyhytnäköistä säästämistä. tulee maksamaan monin kerroin enemmän, kun tukea ei anneta riittävän ajoissa.ei saa ehdottomasti lopettaa. aina ollaan viemässä heikompi osaisilta.
Yksi entisistä nuorista.

#16 Kommentoin minäkin.


Rovaniemellä on ilmeisesti tarkoitus panostaa ennaltaehkäisevään perhetyöhön. Rovaniemellä toimii ennaltaehkäisevän perhetyön "tukikohtana" Majakka, joka tarjoaa ryhmämuotoista perhetyötä.
Toiminnasta on minulla hyvin vähän tietoa, ainoastaan se, mitä luin juuri kaupungin sivuilta.
Ilmeisesti toimintaan otetaan kerrallaan 5-7 perhettä, ryhmässä toimien tehdään yhdessä tilassa erilaisia arjen askareita sekä keskustellen, tukien ym yritetään pureutua perheiden arjen haasteisiin. Korjatkaa siis jos olen väärässä ja lisätkää puuttuvaa tietoa.
Kuitenkin, mitä tehdään siinä tilanteessa, että perhe tarvitsee enemmän tukea? Kun tulee tilanne, että perhe tarvitsee ympärivuorokautisesti/viikonloppuisin apua selviytyäkseen arjesta esimerkiksi väsymyksen, uupumisen, masennuksen, haasteellisen lapsen tm vuoksi? Mitä tehdään silloin, kun avuntarve on hivenen suurempi kuin mitä Majakka tarjoaa? Tuleeko tällöin kotiin kodinhoitaja auttamaan kun väsynyt vanhempi tarvitsee lepoa?Tuskin vain, tietääkseni sekin järjestelmä on lopetettu.
Meltauksen perhetukikeskus on tarjonnut apua juuri tälläisiin tilanteisiin, jossa niinsanottu hyväkin perhe voi väsyä ja tarvita ympäri vuorokauden apua ja tukea. Tai väsynyt vanhempi tarvitsee hetken levätäkseen ilman lasta, koska ei ole sukulaisia auttamassa.. Meltauksessa on ammattitaitoinen henkilöstö, joilla osalla on vuosikymmenien työkokemus erilaisten perheiden parissa toimimisesta.
Siellä osataan auttaa arjen haastavissa tilanteissa, antaen tilaa perheelle mutta kuitenkin ollaan läsnä ympäri vuorokauden, mikäli arjesta ei keskenään selviäkään.
Meltauksen perhetukikeskus on erittäin tärkeä ja monipuolinen lisä Rovaniemen kaupungin lapsityöhön. En ymmärrä, miksei myös Meltausta voisi kehittää lisää, koska henkilökunta ainakin olisi osaavaa.
Lisäksi, mihin joutuvat ne pienet lapset, jotka tarvitsevat akuutista sijoituspaikkaa ilman vanhempia? Sijaisperheitä on nyt jo liian vähän, mistä heitä saadaan lisää kun vanhemmat eivät jaksa edes omiensa kanssa?
Ehdotukseni on, että Meltauksen lapsi. ja perhetukikeskus pidettäisiin toiminnassa, kehitetään jo olemassaolevaa perhetyötä lisää, mutta tarvittaessa jätetään paikkoja akuutisti sijoituspaikkaa tarvitseville pienille lapsille. Remonttikustannukset eivät voi olla näin suuren ja hyvän asian tiellä. Toki talo on jo vanha ja vaatisi remontointia sieltätäältä, mutta asumiskelvoton se ei ole. Lisäksi paikkana on mittaamattoman arvokas, luonnon lähellä, rauhaisuudessa oleva. Kaupunki vain ei ole viitsiyt panostaa kyseisen paikan kehittämiseen, mielikuva lastenkodista ja laitoksesta ilmeisesti istuu tiukassa päättäjien aivonystyröissä.
Itse olen asunut kyseisessä "laitoksessa", jota en itse kyllä laitokseksi miellä. Kodinomainen ympäristö ja osaava henkilökunta tekivät asumisesta turvallista ja laadukasta. Suuresti ihmettelen, ettei Rovaniemellä ole tilausta tällaiselle paikalle.

Mietityttänyt on myös se, että ehkä paikalle perustetaan vastaavaa toimintaa tuottava, kenties monikansallinen yritys, jolta kaupunki ostaa vastaavaa palvelua kalliimmalla hinnalla, kuin millä se itse pystyisi ko. palvelua tuottamaan. Tässäkö syy pikaiseen lopettamispäätökseen, onko ostaja jo valmiina oven takana?

hansu

#17


Sorry, en lukaissut kaikkia kommentteja läpi, mutta onhan tarkoitus viedä adressi päättäjille ja vaatia päättäjiltä ihan "naamakkainkin" uutta päätöstä? -- on varmaankin, en sitä epäilekään, mutta ajattelin kysäistä, kun adressissa ei jatkotoimenpiteistä puhuttu. toivottavasti saadaan tuollainen aikuisten ihimisten höpöhupsuttelupäätös kumottua! kaunista syksyä!
Sanasaattaja

#18 Kyllä


Tarkoitus on viedä päättäjille, ehdottomasti.
Avusta kiitolliset äiti ja lapset Meltauksesta

#19 Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta


Näyttää pahasti siltä, että viimeisetkin inhimillisyyden rippeet Rovaniemen kaupungin päätöksenteossa ovat väistymässä rahan vallan tieltä. Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen lakkauttamispäätös on siitä selvä esimerkki. Meltauksen toiminta on ainutlaatuista, ennalta ehkäisevää työtä parhaimmillaan: perheen jaksamisen tukemista yhdessä, kokonaisuutena. Nyt lapset aiotaan sijoittaa eri tukiperheisiin ja vanhemmat jättää yksin, ja seuraukset voivat olla kustannuksiltaan monella tavalla paljon suuremmat kuin lapsi- ja perhetukikeskuksen ylläpito. Meltaus on ollut – ja on edelleen – meille tuttu ja turvallinen paikka, jossa olemme voineet käydä säännöllisesti yhdessä hengähtämässä, virkistymässä ja keräämässä voimia vaativaan arkeemme. Meltauksessa on ollut mahdollista keskittyä hetkeksi myös vanhemman omaan hyvinvointiin, ottaa aikaa itselleen ja olla niin halutessaan silti koko ajan lähellä lapsiaan. Meltaus on kuin mummola meille, joiden mummolat ovat liian kaukana, tai niitä ei ole ollenkaan. Ensi- ja turvakoti ei sellaista voi tarjota, niin kuin ei myöskään tukiperheet. Ennalta ehkäisevää perhetyötäkään ei saa kuin muutamaksi kerraksi, ja silloinkin suuri osa ajasta menee vanhemman tenttaamiseen siitä, että eikö nyt tosiaan olisi ketään muuta, joka voisi auttaa, kun selkeä tarve olisi, mutta resursseja ei. Perheiden tilanteet ovat hyvin yksilöllisiä, eikä tukiperhetoiminta – puhumattakaan ensi- ja turvakodin palveluista - sovi ollenkaan vaihtoehdoksi kaikille Meltauksen asiakkaille. Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen lakkauttaminen on etenkin rovaniemeläisten lasten hyvinvointia ajatellen hyvin lyhytnäköinen päätös, joka tulee ensi tilassa kumota.
Sanansaattaja

#20 Re: Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta


#19: Avusta kiitolliset äiti ja lapset Meltauksesta - Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta 

Allekirjoitan myös mielipiteesi täysin. Olen itsekin verrannut keskusta mummolaan, joka on olemassa meille, joilla ei ole muita läheisiä lähimaillakaan.

Yksinäinen susi

#21 Re: Re: Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta


#20: Sanansaattaja - Re: Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta

Täällä kanssa yksi allekirjoittaneista äideistä jolla on pieni lapsi kotona, yksin olen täällä eikä sukulaisia ole lähellä. Meltaus on monen MUMMOLA!!


Vieras

#22


Ihmettelen suuresti näitä Rovaniemen päättäjiä,ja varsinkin perusturva lautakunnan jäseniä kahta lukuun ottamatta.osa ei viitsi tai uskalla mennä kokoukseen.lautakunta paikan menettämisen pelossa.aika raukkoja.hyvin läheltä seuranneena uskallan sanoa ,että paikka on todella tarpeen.
Markus
Matti
Vieras

#23


Adressi on todella täyttä asiaa, mutta lautakunta jäsenten poissaolo kokouksesta muuttaa äänestyskäyttäytymistä seuraavissa kuntavaaleissa.

Matti

Kokouksessa ollut Jokivarren mies.

#24 Meltauksen Lapsi-Ja Perhetukikeskusta ei saa Lakkauttaa


#22: -

En ole piiloittanut puolustavani Meltauksen toimipisteen jatkamista .Kirjoituksista ja Adressiin kertyvistä mimistä huomaa kuinka laajasti jatkolle on tarvetta ja  lopetuspäätös pikaisest kumottava  .

Sanansaattaja

#25 TAPAHTUMA MELTAUKSEN PUOLESTA 25.8.


Lauantaina 25.8. kello 12-14 Rovaniemen Sampokeskuksessa hyväntekeväisyystapahtuma Meltauksen lapsi- ja perhetukikeskuksen puolesta.

Keräämme paikan päällä nimiä adressiin ja tarjoamme laadukasta musiikkia ja kivaa lapsille. Sydämellisesti tervetuloa. ♥

Kommentoi adressia