Vammalan sairaalan ensiavun toiminnan jatkuttava!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vammalan sairaalan ensiavun toiminnan jatkuttava!.


Vieras

#1

25.08.2012 14:14

Eli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston on määrä päättää asiasta 3. joulukuuta.

Kollegani Törmäsen sanoin: Kyse on koko sairaalan olemassaolon uhkaamisesta. Mikäli talossa ei ole päivystävää lääkäriä, ei voi olla myöskään leikkauspotilaita osastolla, ei sisätautipotilaita, ei dialyysipotilaita illalla. Pitää muistaa, että VAS:n päivystävä on yöaikaan sama joka päivystää myös alueen vanhainkodit, yksityiset palvelukodit, konsultaatiopiste ambulansseille, jne. Kustannukset eivät laske, mikäli kaikki kipsauksesta ylöspäin vaikeustasolta olevat asiat pitää viedä ambulanssilla Tampereelle. Ja jos kaikki jatkohoitopotilaat, jotka ennen olivat hoidossa aluesairaalassa, makaavat nyt yliopistosairaalassa ruuhkauttaen sen. Yliopistosairaalan kuntalasku on hieman eri luokkaa, kuin aluesairaalan. Täytyy myös muistaa tarkoituksenmukaisuus -oikea hoitopaikka oikealle potilaalle. Tässä on kyse siitä, että terveyskeskuksen päättäjät eivät nyt ole ajatellut näitä kustannusasioita muulta, kun perusterveydenhuollon kannalta, tässä kuitenkin kiinteästi on erikoissairaanhoidonkin kustannukset vaarassa nousta, joka taas rasittaa jokaisen meidän kuntalaisen pussia. Se PITÄÄ huomioida päätöstä tehdessä, säästösyihin vedoten tämän tapainen päivystystoiminnan uudistamien ei ole relevanttia.
miiru

#2 Voihan äly ja väläys!!

26.08.2012 12:55

Oikeasti haloo!!! Jos asia otetaan edes hiukankin todesta ja sitä ruvetaan tosissaan suunnittelemaan, olen ensimmäinen barrikaadeilla!! Nyt taas ajatellaan vaan omaa napaa eikä muuta nähdä! Henkilökohtaisesti; En halua pitkäaikaissairasta lastani hätätapauksen tullen lähteä viemään vammalasta tampereelle ensiapuun. Näinhän se menee, kun tällaista suunnitellaan. Ei kellään ole enää aikaa odotella ambulanssia kun ne vievät jokaista murtunutta varvasta tayssiin. Mummoja ja pappoja kuljetetaan vatsavaivojen takia tampereelle, samaan aikaan kun pienellä vauvalla on vaikka laryniitti ja oikeasti tarvisi pikaista apua! Oikein vihaksi puistää! Lopetetaan sitten koko aluesairaala, mitä sillä tekee. Lopetetaan samalla vaikka neuvolatkin, kyllähän nekin voi hoitaa vaikka Nokialla!!! Ja mihin edes ambulanssia tarvitaan, kyllä jokainen voi vaikka linja-autolla mennä jos ei pysty ajamaan. Hätätapauksessa ottakoot taksin. Että näin!!
sinivuokko

#3 Ja tuskin

26.08.2012 17:41

Kunta haluaa alkaa maksamaan tämän järjettömyyden myötä sopimussakkoja, mm- ympäristökunnat jotka ovat sopineet esim. yöpäivystyksensä tai erikoissairaanhoidon Vammalan aluesairaalaan , koska sopimukset ovat voimassa aina sopimuksessa olevan ajan ja jos nyt lyödään koko sairaala alas laudalta saa kaikkien muiden isojen haittojen lisäksi kunta lisälaskua satoja tuhansia euroja.. Säästöstä tässä kohtaa ei todellakaan ole enään kyse. Ja jos ajatellaan asiakkaan etua, terveyttä tulisi sekin asettaa ylemmälle rimalle kuin halvat tarjoukset paperilla.

Vieras

#4 Toivottavasti

26.08.2012 18:10

Toivottavasti saiaalan toiminta jatkuu ♥
Rokke

#5 Toivottavasti..

26.08.2012 18:11

Eli toivottavasti sairaalan toiminta jatkuu ♥

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.08.2012 18:26Vieras

#7 Säästöt

26.08.2012 20:22

Nämä Mattelmäen säästöt alkavat mennä jo liian pitkälle. Toinen adressin arvoinen asia olisi Vammalan aluesairaalan synnytystoiminnan jatkuminen. On suorastaan naisen arvoa alentavaa, että synnyttävä nainen joutuu pelkäämään ja jännittämään minä päivänä ja missä synnyttää. Tays on tällä hetkellä ruuhkainen, osa synnyttäjistä ei ehdi saamaan edes kipulääkitystä. Eikö Vammalan synnytystoimintaa viikonloppuisin voitaisi palauttaa edes tässä tilanteessa?

Vieras

#8

26.08.2012 22:18

Sotesi on tarjoutunut järjestämään päivystyksen 1,5 miljoonaa halvemmalla, kuin sairaala tällä hetkellä sen tuottaa. Palvelun tasosta tämän jälkeen, puolta halvemmalla budjetilla, ei ole sitten puhetta ollutkaan. Ja käytännössä, mikäli sairaalasta loppuu päivystys, vaikuttaa tämä väkisinkin koko sairaalan toimintaan. Esim. sydänvalvonnassa, sisätautiosastolla, ei voi olla potilaita, kun ei ole päivystävää lääkäriäkään. Osastoilla ei ole öisin ja viikonloppuisin lääkäreitä, vaan päivystävää lääkäriä konsultoidaan, ja hän on vastuussa sairaalan potilaista näinä ajankohtina.

Vieras

#9

27.08.2012 12:16

Toivottavasti Sastamala haluaa pitää huolta asukkaistaan (ja naapurikuntien asukkaista) säilyttämällä Vammalan aluesairaalan ympärivuorokautisen päivystyksen, josta saa ammattitaitoista ja laadukasta hoitoa ensiapua vaativissa tilanteissa.

Anonyymi

#10 Hoidon jatkuvuus?

27.08.2012 17:08

On pyydetty myös muistuttamaan/huomioimaan, että säästötoimenpiteet koskevat myös kirurgian ja sisätautipoliklinikoiden toimintaa. Esim. sisätautipoliklinikalla hoidetaan mm. koliittia, diabetesta, reumaa ja sydänsairauksia sairastavia. Diabetesta ja sydämen vajaatoimintaa sairastavilla on ollut mahdollisuus tarvittaessa kysyä ja saada apua, asiaan erikoistuneilta hoitajilta, aina tarpeen tullen. Samoin lääkäreiden apu on ollut puhelinsoiton päässä,ilman turhia jonotuksia päivystyksessä. Tämä on edesauttanut ihmisten kotona pärjäämistä, ja toimivaa omaahoitoa. Missä on tarkoitus jatkossa taata näiden ihmisten hoidon jatkuvuus, ja sujuva kotona pärjääminen?
Kirurgian poliklinikan ja sisätautipoliklinikan kautta varataan päivittäin lukuisia mm. jatkohoito, kontrolli- , toimenpide- ensikäynti, puhelin- ja kirjevastaus, lääkärien ja hoitajien aikoja. Ihmetyttää minne näiden ihmisten hoito jatkossa keskitetään, kun jonot monesti ovat jo nykyisellään monien kuukausien pituisia. Toistaiseksi hoitoa on saanut erikoislääkäreiltä, ja asiaan erikoistuneilta hoitajilta.


Vieras

#11

27.08.2012 20:35

Vielä muistutuksena kaikille, että jos löytyisi se kansalaisrohkea ihminen, joka ryhtyisi keräämään myös ihan tavallista adressia, niin tämä olisi erittäin toivottavaa! Perinteinen adressi tavottaisi paremmin mm. ikäihmiset, joita tämä asia myöskin, erittäin suuressa määrin, koskee. Suuren suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille allekirjoittaneille!

Vieras

#12 Re:

27.08.2012 22:58

#11: -

Kuka oheistaisi miten tämä nimien keräys perinteiseen adressiin onnistuu, olisin rohkea ja voisin yrittää.....


Vieras

#13

27.08.2012 23:16

Ja vielä julkisuutta asialle, niin nimien kertyminen nopeutuisi monin verroin...

Vieras

#14 Re: Re:

28.08.2012 00:18

#12: - Re:

Hei! :-) Ihan elämäni ihka eka adressi on tämä, joten asia on opettelussa itselläkin. Esim. nykyisen nimilistan jatkeeksi voisi kerätä nimiä, mutta jonkun viisaamman apua tarvittaisiin siihen että adressin alkuun saataisiin liitettyä tässäkin näkyvä johdanto. Yritin tänään, mutta sain tulostettua vain adressin nimen ja nimilistan. Jatkan harjoituksia. :-) Adressit.comin ylläpidosta löytyy ohjeistusta, joten katson löytyisikö sieltä apua. Ja jos sinulta löytyy ehdotuksia, miten olisi viisasta menetellä, kaikki vastaanotetaan mielellään. Listaa voisi jakaa esim. apteekkeihin, kauppoihin jne. Luvat tietysti selvitettävä ensin. Voit ottaa yhteyttä minuun myös sähköpostitse. Kiitos jo etukäteen! :-)


Vieras

#15

28.08.2012 10:17

Tarkoittaako tämä myös muutamia vuosia sitten avatun Purren lakkauttamista? Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Purren toimintaan. Oma läheiseni on saanut siellä hyvää hoitoa ja siksi ajatus hoidon keskittämisestä Pitkäniemen sairaalaan kauhistuttaa molempia.

Vieras

#16

28.08.2012 11:05

Periaatteessa psykiatrista hoitoa ei voi järjestää ilman päivystävää lääkäriä, koska potilaan eristäminen voi tapahtua vain lääkärin luvalla ja valvonnassa

Vieras

#17

28.08.2012 15:47

Eikö adressia voisi myös allekirjoittaa päivystyksen tiloissa ja vaikka VAS kahviossa?! Silloin kaikki halukkaat potilaat, omaiset ja vaikka ohikulkijat voisivat käydä raapustamassa nimensä adressiin.

Vieras

#18

28.08.2012 16:18

Adressia tarkoitus jakaa jatkossa myös perinteisesti, sairaalan kanttiini hyvä paikka. Huom! adressi lähtee esitettäväksi kunnanvaltuuston kokoukseen tulevana maanantaina, 3.9.12, joten edelleen kaivataan lisää nimiä.
Erikoislääkäri

#19 Kuntapäättäjät herätkää!

28.08.2012 22:04

Sairaala vaatii jo lainkin mukaan ympärivuorokautista lääkäripäivystystä. Potilaiden yöseuranta sairaalaosastoilla olisi mahdotonta. Potilaat siis makaisivat Taysissa, erikoissairaanhoitoa vaativia jatkohoitopotilaita ei voitaisi ottaa sairaalaseurantaan. Leikkaustoiminta näivettyisi, voitaisiin laikata vain niitä terveitä hyväkuntoisia potilaita jotka pääsisivät leikkauspäivänä kotiin. Kaikki päivystysseurantaa vaativat potilaat ohjattaisiin Taysiin ja sinnehän ne joutuisivat jäämäänkin. Ambulanssiliikenne lisääntyisi merkittävästi, Taysin hoitopäivämäärät lisääntyisivät merkittävästi, pitkän tähtäimen kustannukset kuntatasolla erikoissairaanhoidossa lisääntyisivät edelleenkin merkittävästi. Taloudellisuus siis ei voi olla perustelu päivystyksen lopettamiselle. Liekö sitten perusteluna se että saadaan perempaa hoitoa kuin mitä aluesairaala voi tarjota ja pikaisesti sitäkin ambulanssikyydillä toteutettuna? Sairaalan kuihtumisen johdosta paikallinen työntekijämäärä pienenee ja paikalliset verotulot laskevat ja paikallinen tietotaito-osaaminen katoaa. On alueita joissa ns. juustohöylää voidaan käyttää (ja sitähän on käytettykin) mutta päivystyksessä se ei onnistu koska silloin koko sairaalarakennelma hajoaa ja sen onkin hajottava koska potilasturvallisuudesta on pakko pitää kiinni! Summa summarum: Jos päivystys jatkuu jatkuu myös sairaalan toiminta - jos päivystys lakkautetaan lakkaa paikallinen erikoissairaanhoito sairaalan alasajon myötä! Onkohan kuntapäättäjissä yhtään sairaala-asiantuntijaa?
VAS:n asiakas

#20 Valtuuston kokous

28.08.2012 23:58

Sastamalassa on tällä tiedolla kaupunginvaltuuston kokous ma 24.9.2012. Sitä ennen on kaksi kaupunginhallituksen kokousta, 3.9. ja 17.9.2012.

Vieras

#21 Re: Valtuuston kokous

29.08.2012 09:55

#20: VAS:n asiakas - Valtuuston kokous

Kiitos korjauksesta! Adressi lähtee siis ensin hallituksen kokoukseen.


Vieras

#22

29.08.2012 10:14

KORJAUS: Adressi esitetään tulevana maanantaina 3.9. ensin kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginvaltuuston kokous pidetään, näillä näkymin, vasta 24.9.
Voih

#23 Niin

29.08.2012 11:16

Toivottavasti toiminta ei "Vammalassa" lopu! Itse asun tampereella ja entisenä Vammalalaisena toivon todellakin että sairaala palveluja ei siellä supisteta! Ei mitään järkeä laittaa Tampereelle jonottamaan/odottamaan
osku

#24

29.08.2012 13:27

Ehdottomasti tarpeen, koska kohta aluesairaala lopetetaan kokonaan. PSHP:llä tuntuu olevan tarkoituksena ajaa aluesairaalat alas. TaYS:in ihannoiti tulee kalliiksi reuna-alueille. TaYS:si on jo kasvanut liian suureksi, joka ei ole enää kaikilta osin tehokas.
RR

#25 Jonoa jonon jatkeeksi? Miksi??

29.08.2012 16:10

Jostain syystä aiempi kommentointini ei näkynyt...
Ihmettelen suuresti näin entisenä Sastamalalaisena, nykyisenä Tamperelaisena tätä Sastamalan toimintaa. Kun nyt jo ns. metsäteiltä (Illo, Punkalaidun, Vehkakorpi ym...)on liian kiire ambulanssilla ensiapuun, niin mitäs sitten, kun matkaa pitäisi jatkaa vielä pidemmälle?
Entä, kun kyseessä on kiireellinen potilas, jolla on esim. aivoverenvuoto, sydänkohtaus, aivohalvaus tms? Ehtiikö jatkossa enää sairaalaan asti lainkaan, ennen kuin menee henki?
Tämä järjettömyys hämmensi jo synnytyssairaalan tapauksessa, mutta nyt alkaa sappi keittää huolella. Nyt kyse on ihmishengistä!
Kysymys kuuluu, onko kukaan ko. päättäjistä mahtanut edes kysyä onko Tayssilla resursseja kaikkien näiden Sastamalalaiten asiakkaiden hoitoon?
Epäilen suuresti, että olisi, kun nyt jo tilanne täällä Tampereella on se, että synnäriltä lähetetään ruuhka-aikaan vähiten kiireelliset kauemmas synnyttämään ja päivystyksessä sekä ensiavussa saa parhaimmillaan istua puoli vuorokautta ja enemmänkin...
Mikä järki on kasvattaa jo entuudestaan liian pitkää jonoa? Kustannukset kyllä varmasti juu alenee, jos puolet potilaista kyykkää matkan varrelle, mutta onko se sen arvoista?

Kommentoi adressia