4 raitaa vapaaksi! //// Freedom 4 stripes!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista 4 raitaa vapaaksi! //// Freedom 4 stripes!.


Vieras

#1 kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

08.09.2012 13:00

Olisi mukavaa jos sivulla olisi kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.
Kannanottoni varmasti vahvistuisi. 4 raitaa ei ole kolme.

Aarne Westerberg
Jan Viljanen
Adressin tekijä

#2 Re: kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

08.09.2012 14:25

#1: - kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

Hei Aarne,

Ks. kuvat molemmista tuomioista blogissa.

ballapaddag

#3

11.09.2012 15:33

Big players with very deep financial pockets trying to dominate the market. Unfair and should be refeerred to the monopolies commisssion or similar. How can one company "own" rights to a series of straight lines. Ridiculous
Jan Viljanen
Adressin tekijä

#4 Re:

11.09.2012 19:59

#3: ballapaddag -

That's what I ask each and every day while I try to figure out how to get this message heard. You can help by sharing this petition to smart people like yourself. You can also find 4stripes.info on Facebook. Thank's for supporting us!

Lulu

#5

12.09.2012 14:32

Täyttä pas..a! Kyllä pistää vihaksi.
Maria Morri, Piraattipuolue

#6 Älytöntä

22.09.2012 21:29

On mielestäni aivan älytöntä, että joku voi omistaa yhden, kaksi, kolme tai neljä raitaa ja kieltää muita käyttämästä raitakuviota. Myös Minna Parikkaa on ahdisteltu samasta asiasta, sekin Adidaksen taholta.

Vaikka mallisuoja ei nyt liitykään aivan kiinteästi tekijänoikeuksiin ja patentteihin, niin sanottakoot, että Piraattipuolue joka tapauksessa vastustaa pienyrittäjien elämää hankaloittavia monopolisointitoimia, joilla yritetään tukahduttaa kilpailua omimalla ideoita. Sellainen ei ole nykypäivää.
Jan Viljanen
Adressin tekijä

#7 Re: Älytöntä

23.09.2012 13:54

#6: Maria Morri, Piraattipuolue - Älytöntä

Kiitos tuestanne Maria,

Kuten Minna Parikan tapauksessa on tässäkin kyse omasta designista ei kopioinnista. Miten saisimme Korkeimman oikeuden tajuamaan tämän?

Bundy

#8 Piilomainontaa...

25.09.2012 11:37

Mielestäni adidaksen tupakanlehti logossa on vahva piilomainonnan maku (British American Tobacco). WestCoast rules

Vieras

#9

25.09.2012 22:41

Lukekaa Naomi Kleinin No Logo! Sen kuten myös Tuhokapitalismin Nousun pitäisi olla pakollinen tenttikirja jokaiselle eduskuntaan pyrkivälle.
A-Juna

#10 Järjetöntä

26.09.2012 12:55

Onhan tuo nyt ihan järjetöntä myöntyä moiseen potaskaan vaan, koska jättibrändi niin sanoo.

Vieras

#11 Seeprat ovat väärässä.

04.10.2012 21:59

Seeprat oikeuteen... niissä on raitoja.
4 on enemmän kuin 3...

#12

06.10.2012 02:23

Adidas on aina edustanu kolmea raitaa. ei neljää, vaan kolmea.. ja sekin on itseasiassa suomalaisen keksimä/omistama brändi, jonka adidas on vuokrannut.. eli SEKÄÄN ei ole heidän oma ns ''juttu''...
Ulla Särkkä

#13 Tuulimyllyjä vastaan, mutta

06.10.2012 12:41

KAIKKI julkisuus on hyvästä tällä hetkellä. Toivottavasti mukaan liittyy lisää ihmisiä, myös maamme ulkopuolelta. Olkaa vahvoja edelleen!
4=4

#14 Re:

06.10.2012 22:41

#1: - kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

Voisitteko laittaa luettavaksi niin käräjäoikeuden kuin hovioikeudenkin päätökset kokonaisuudessaan tänne? Voisi olla melkoisen mielenkiintoista luettavaa (eikä varmaankaan kovin ilahduttavassa mielessä...).

Erityisesti kummastuttaa (mikäli oikein tulkitsin asian) tuo käräjäoikeuden linjaus, jonka kukaan sama kenkä (mutta erivärisenä) voi olla samaan aikaan tuotesuojaa rikkova ja toisaalta ei.

JM

#15 Melkoinen farssi

08.10.2012 22:01

Tuon tulee korkein oikeus kumoamaan toivottavasti...
Mr46

#16 Oikeuslaitos on Arvontayhdistys.

17.10.2012 09:04

Älytöntä soopaa taas oikeuslaitokselta. Niillä ei ole kyllä minkäänlaista normaaliälyä käytössä.
Onkohan ne vieraantuneet kokonaan normaalimaailmasta?
Se on kyllä väärin, että oikeuslaitoksissa istuu päättämässä henkilöitä, jotka ovat olleet kokoajan vain kyseisen talon eritehtävissä. Heillä ei ole mitään kokemusta siviilipuolen elämästä (YRITYS). Näyttää siltä, että ARPAKUUTIO on pyörähtänyt syyllinen asentoon.
Toivotaan parempaa ARPAONNEA Hovista.
Nyt on kyllä hieno olo, kun itsellänikin on muutamia NELJÄNRAIDAN Anidas-kenkiä.
Ei kyllä tullut heti mieleen, että olen ostanut Anidaksen plakiokenkiä. Eikä kyllä tule nyttenkään. Mutta USKOTTAVA se on, koska oikeus on toistaiseksi näin päättänyt.
JÄRKEENTYKÄÄ !
Eulaalia kenkkunen

#17 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

17.10.2012 20:56

#14: 4=4 - Re:

Lakifirma nettoaa tästä 200 000€ ja Adidas ilmeisestikkin loput?Ketähän istuu juristien takana ja onkohan jotakin pikkuisen voideltu?Hah,Suomessako ei ole korruptiota?Pulleasilmäiset liskonaamat imevät kuiviin kenet hyvänsä.Voinhan olla toki aivan väärässä,mutta JOS olen oikeassa...?Voihan pikkuisia "kömmähdyksiä" toki lakituvassa sattua.Se on voi voi ja kättä housuun,tavallinen ihminen ei rasvatulle koneistolle voi yhtään mitään.Lähtee kuulkaat sukatkin jalasta.

Iloinen

#18 Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

27.11.2012 17:44

#17: Eulaalia kenkkunen - 4 raitaa vapaaksi Re: Re: 

 Hyvä juttu kun saatiin ratkaisu.Tämä ahne kenkien maahantuoja sai ansaitsemansa rangaistuksen.Vuosia ovat rosvonneet suomalaisia kengillään.Ahneella oli pa__ainen loppu.Samoja merkkejä saa euroopassa puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin.

Ostaja valitsee

#19 1 - n raitaa vapaaksi

27.11.2012 21:39

Onneksi (vielä) on muitakin merkkejä kuin tämä raitamonopoli.

Vieras

#20

28.11.2012 00:24

perheeseeni ei tule jatkossa yhtään, Kiinassa lapsityövoimalla tuotettua p***aa laatua olevaa Aditas merkkistä tuotetta! Myös tavaran hävittämisestä päättäneet lainoppineet ja Aditas tulisi tuomita isoihin sakkoihin ympäristörikoksesta, koska kysymyksessä on todella iso rikos ympäristöä kohtaan, kun hävitetään tai vaaditaan hävittämään ehtaa käyttämätöntä korkealle jalostettua tuotetta jonkun tuotemerkin takia! Minusta kaikenlaatuinen tekijänoikeus ja tuotesuoja pitäisi purkaa, koska ne hidastavat ja vaikeuttavat maailman kehittymistä. Pitävät tavaroiden hintaa luonnottoman korkeina ja aiheuttavat ylilyöntejä.

Vieras

#21 Re: Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

28.11.2012 14:29

#18: Iloinen - Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

Voisit idiootti kommentoida asiaa omalla nimelläsi jos haluat asiasta ärsyttää. Laisesi loinen kiertää maailmaa imemässä itseensä ilmaisia kenkiä konkursseista.

 

Ville Virjo

Kauppias

Shoepark

Tampere

Jan Viljanen
Adressin tekijä

#22 Re: Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

11.12.2012 14:19

#18: Iloinen - Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

Donna Moderna Oy on harjoittanut rehellistä liiketoimintaa Suomessa 20 vuotta. Brasiliassa eettisesti valmistettuja West Coast kenkiä yritys on tuonut Suomeen n. 10 vuoden ajan. Suomen hintataso on yleisesti korkeampi kuin muualla Euroopassa, mikä johtuu erilaisista tulleista ja veroista, eikä yrittäjien harjoittamasta "rosvoamisesta".

Donna Modernan liikevaihto on hädin tuskin 0,000129 % adidaksen liikevaihdosta. Tällä hetkellä pieni perheyritys kamppaileekin eloonjäämisestä suhteettoman suuren korvaussumman takia. Eikö adidas tässä se ahne ole, kun pyrkii laajentamaan tavaramerkkiään ja rajoittamaan suunnittelun vapautta?

Fellow entrepreneur

#23 Yllätys?

11.12.2012 15:09

Ikävää, että perheyrityksen toiminta jatkossa on veitsen terällä suurten sakkojen johdosta, mutta tässä tapauksessa tuomio ei minua yllätä yhtään. Nuo kengäthän ovat kopioita Adidaksen kengistä, toki neljällä raidalla. Tässä tapauksesta minusta on täysin järjetöntä esittää tyhmää ja todeta "onko tässä kolme vai neljä raitaa", koska sillä ei ole väliä. West Coast kengät jäljittelevät toisen valmistajan tuotetta ja näinollen luo virheellisen kuvan kuluttajan mieleen. Kengissä jäljitellään selkeästi myös Asicsen, Merrelli ja Puman kenkiä, ja jos vilkaisee West Coastin sivuja, on selkeästi huomattavissa Caterpillarin ja ainakin K-Swissin jäljittely. Minulle henkilökohtaisesti nämä kengät ovat tuoneet mieleeni Adidaksen ja muiden edellä mainittujen brändien kengät.

Suunnitelun vapaudesta sen verran , että en pidä sitä minään maailmaa mullistavana suunnitteluna jos valmistan täysin samanlaisia laukkuja kuin YSL, jossa lukaa KSL, vaikka kuinka "eettisesti" ne olisi tuotettu vaikka Kiinassa. Onhan se selvää, että jos tuotetaan täysin saman mallisia tuotteita ja vieläpä jäljittelevällä logolla (katso K-Swiss, Adidas etc.) Mielestäni onkin syytä miettiä käyttääkö se suuryritys tässä hyväksi pienyrittäjää vai toisinpäin.

En toivo mitään pahaa perheyrityksellenne tai kenellekkään muulle, mutta mielestäni tässä on otettu tietoinen riski tuotetta myytäessä ja sen seurauksista on vastattava. Toivottavasti toimintanne kuitenkin jatkuu ja pian tämä on vain huono muisto. Mutta syy miksi ylipäätänsä asialla päätäni vaivaan, on se nimenomaan edellä mainittu. Yrittäjä on vastuussa teoistaan ja tuotteistaan, ja sen seuraukset on kestettävä. Tästä tapauksesta on nostettu mieletön äläkkä, mielestäni täysin turhasta. Ikävä kyllä yrittäminen ei aina ole vain helppoa rahantekoa.
Ville Virjo

#24 Re: Yllätys?

11.12.2012 15:25

#23: Fellow entrepreneur - Yllätys?

Adidas ei ole kertaakaan väittänyt tuotteita kopioiksi. Onkin mielenkiintoista että sinä niin teet ilmeisesti pelkästään kuvien perusteella. Kun tulet syyttämään kopioinnista, tee se perustellusti omalla nimelläsi. Olet mielestäni iso vitsi anonyymin kommenttisi kanssa. Minä kommentoin asiaa vain nimelläni, koska otan vastuun teoistani.

Ville Virjo

Yrittäjä

Shoepark

 

Anonyymi Iso Vitsi

#25 Re: Re: Yllätys?

11.12.2012 16:00

#24: Ville Virjo - Re: Yllätys?

Kiitos asiallisesta vastauksesta Ville!

Eikös tämä koko soppa alkanut nimenomaan siitä, että West Coast- tuotteet rikkovat Adidaksen tavaramerkkiä. Tämä tarkoittaa, että ne näyttävät samalta. Eikös tällöin kuvat riitä perusteluiksi? Vai olisiko minun kenties tullut tunnustella molempien osapuolien kenkiä käsissäni?

En ole kiinnostunut treffeistä tai muistakaan, joten nimelläni ei ole tuon taivaallistakaan väliä. Olisi varmasti sinunkin etujesi mukaista, että vastailisit asiallisesti etkä suorastaan vi***ilisi. Sitä kuitenkin usein pidetään osana hyvää liiketoimintaa. Tarkoitukseni ei kuitenkaan todellakaan ollut tehdä muuta kuin antaa oma näkemykseni asiaan, joka luultavasti olikin yksi tämän adressin tarkoituksista. Vai onko asia niin, että vain sinun näkemystäsi tukevat kirjoitukset on OK, ja muita vastaan hyökätään ala-arvoisesti.

En sen enempää jaksa asiasta saivarrella, joten ei muuta kuin hauskaa ja rauhallista joulun odotusta!

Terveisin,

Anonyymi Iso Vitsi

 

P.S. Vilpittömästi toivon teille kaikille pelkkää hyvää vuodelle 2013!