Perintövero pois

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perintövero pois.

Antti Rantakolmonen
Turku

#1


Tämä on aivan loistava adressi. Sama vika kuin tekijänoikeuskiistassa, on perintöverossa. Monet verot ja päällekkäiset maksut maksetaan ja perillisille jää vain velat. Varallisuusveron palauttamisesta tulisi myös tehdä adressi. Osaisipa joku taiteilla sen, itse en kykene.
Olli Peltonen
Espoo

#2


MISSÄ NIMET ( lista ) ALLEKIRJOITTANEISTA ? ??
Tuomas Sihvonen
Karjaa

#3


Niin, tämä on todella hyvä adressi. Multa verotettiin jotain 13 tuhatta euroa! :(
Mikko Körperich
Helsinki

#4


Hyvä adressi! Kunhan vielä kirjoitus- ja kielioppivirheet saataisiin korjattua, niin tekstin lukeminenkin olisi miellyttävämpää.
Pentti Kareisto
Adressin tekijä

#5


Vastauksena Olli Peltoselle, nimet ovat minun nähtävilläni, mutta ne eivät ole
yleisesti nähtävillä.

Mikko Körperichille, ajatus kuitenkin, luulisin on ymmärretty.
stig Nyholm
Helsinki

#6


Perintövero pitäisi saada mitä pikimmiten poistettua ainakin rintaperillisiltä. Hehän ovat olleet mukana maksamassa veroa vanhempien asunnon tai kesämökin hankinnoissa. Kun velkataakka oli suuri, säästettiin mm. ruuasta ja monesta huvituksesta, vanhat vaatteet kierrätettiin lasten kesken, jne. On aivan kohtuutonta että tällaisesta omaisuudesta pitää taas maksaa uudestaan veroa. Vähävaraisilla se tarkoittaa usein asunnon tai mökin myymistä, jotta verotaakaasta selviää.
juha hyvärinen
tuusula

#7


Perintöveron poistosta hyötyvät eniten ne joilla on kaikkein eniten saatavaa. En kannata kokonaan perintöveron poistoa. Sen sijaan veroa voitaisiin kyllä muuttaa siihen suuntaan, että puolison ei tarvitsisi myydä ainoa asuntoaan voidakseen maksaa verot. Samoin on kohtuutonta, että lapset joutuvat ottamaan velkaa maksaakseen perintöveroa kun ltoinen vanhemmista on kuollut. Olisi hyvä jos perintöveron alarajaa nostettaisiin ja siihen voisi saada lykkäystä siihen asti kunnes molemmat vanhemmat ovat kuolleet.
Pirjo Kurki
Turku

#8Joo, tämä on jo aikansa elänyt vero. kun kaikissa otetaan Ruotsista mallia, niin otetaan nytkin. On kohtuutonta, kun tavallinen duunari on saanut asuntonsa maksettua, niin heidän jälkeensä lasten täytyy taas maksaa. Nyky lapsilla on jo ihan liian vaikeaa muutenkin, kun työllisyys on täysin epävarmaa. "Suurikenkäiset" optiot hiiteen ensin ja vasta sitten mietitään muuta.
Janne Salo
Salo

#9


Perintöverossa on monesti ongelmana myös arvonnousu; "kuvitteellinen" esimerkki:

Isä ja äiti ostavat tontin, 7-8000m2 puhdasta korpea, pari metriä rantaviivaakin Sipoosta 60-luvulla, 15 vuoden lainalla + mökkilainat päälle. Lapset, 4kpl ovat syntyneet vv -49-55. Mökkipaikalle kohoaa vuoteen -90 mennessä 7 eri rakennnusta + vessat ja liiterit, puuvajat yms.

Rakentamiseen, kunnostamiseen ja ylläpitoon on osallistunut palkatta kaikki lapset + lukuisa määrä lastenlapsia, jopa yli 40 vuoden ajan, mutta koska vanhemmat ovat lainat maksaneet, kaikki on heidän nimissään!

Rakennusten ja maan arvo on tällä aikaa noussut yli miljoonaan euroon. Edes kaikilla lapsilla yhdesä EI ole varaa maksaa perintöveroja. Eli rakentamalla suvun yhteisen lomapaikan omalla hiellä ja verellä, on vanhempien kuoltua pakotettu myymään suvun lomapaikan.

In Finland we have this thing called reilu meininki!
Juhani Salonen
Tampere

#10


Ehdottomasti allekirjoituksen arvoinen asia.
Helvi Mutanen
Äänekoski

#11


Hei!
NYT on oikea aika takoa järkeä kansanedustajillemme. Äänestän seuraavaksi vain sellaista edustajaa. joka lupaa varmasti vähintään kohtuullistaa perintöveron esim. Saksan malliin. (Yhdenvertaisuusperiaate EU:n sisällä)
Toivottavasti joku viisas parlameetikkomme ottaisi asian hoitoonsa EU:n parlamentissa, koska näyttää, että omat ns. kansanedustajamme eivät pysty ja ymmärrrä asiaa hoitaa seuraavissa hallitusneuvotteluissa kansalaistemme parhaaksi!!!!
EU:n on saanut aikaan hienoja-tarpettomia "karhu_susidirektiivejä", mutta näin tärkeässä asiassa me Suomalaiset olemme edelleen kuin "tsaarivallan alamaisia".
(Äki 6.1.2007)
Pentti Kareisto
Adressin tekijä

#12


Hyvä Helvi ja muutkin kommentoijat. Olette osaavia kirjoittajia joten kirjoitelkaa paikkakuntienne lehtien yleisönosastoissa ja valistakaa
ihmisiä tässä asiassa. Laittakaa kirjoituksiinne adressin e-mail osoite,
kaikki lehdet eivät kylläkään osoitetta laita lehteen, mutta sitähän kannattaa
erityisesti pyytää lehdeltä silloin kun kirjoituksen sinne toimittaa.
Tämä asia on todella tärkeä nuorille etenkin ja eivät varmaan eläkeläisetkään
halua elämäntyötään verokarhulle lahjoittaa, heitähän on muutenkin ryöstetty
vuosikaudet taitetulla indeksillä.
Pyrin viemään adressin eduskuntaan vaalien alla, mutta en poista sitä kuitenkaan
netistä, vaan annan nimikirjoitusten määrän kasvaa senkin jälkeen.
Pitäisi saada aikaan viime kesän aikainen rumba asiasta tammi-helmikuun aikana.

Pentti Kareisto
Suvi Palin
Hollola

#13


Hei!

Hyvä, että tähän asiaan puututaan. Itse olen joutunut maksamaan perintöveroa alaikäisenä ja perintövero on siitä lähtien ottanut niin sanotusti ottanut pattiin. Toivottavasti voimme vaikuttaa.
Henrik Saarimäki
Keuruu

#14


Jos ei veroa pois niin ainakin jotain kohtuullisuutta. Onhan jo niistä rahoista tai omaisuudesta sen perinnön jättäneen täytynyt maksaa verot.
Sirkka Mikkonen
Helsinki

#15


Moni maksaa lähes koko työssäoloajan perusturvallisuuteen kuuluvaa asuntoa. Asunnon maksamiseen käytetyt varat ovat pois lapsiin käytetyistä menoista; opiskelusta, harrastuksista jne. Kun lasta ei ole vara lähettää esim. vaihto-oppilaaksi, se vaikuttaa hänen tulevaan ammattiinsa ja toimeentuloonsa. Moni yksinhuoltaja tekee kahta työtä ja menettää terveytensä voidakseen maksaa asuntoa. On kohtuutonta, että perheen lapset, jotka ovat omalta osaltaan joutuneet maksamaan asuntolainaa ja kärsimään oman asunnon hankinnasta johtuvasta rahan puutteesta, maksavat yhdessä hankitusta asunnosta vielä veroa! Näin köyhyys myös periytyy, sekä koulutusmahdollisuuksissa että perusturvallisuudessa.
Pentti Kareisto
Adressin tekijä

#16


Hyvä Sirkka, olen samaa mieltä kanssasi. Köyhyys tällä menolla kasautuu ei rikkaus niin kuin jotku väittävät.
Tosi on, että tämä kateusvero rohmuaa lapsillemme tarkoitettua omaisuutta.
Jollei perintöveroon tule muutosta, niin kyllä se vielä joskus riipasee
noilta kateellisiltakin, jospa sitten käsittäisivät mistä on kyse.
Anna Sairanen
Savonlinna

#17


Eikö ole jo tarpeeksi rankkaa se, että on menettänyt jonkun läheisen ihmisen? Sitten täytyy selvitellä pois menneen varat ja velat ja sitten joudut itse vielä maksamaan kaiken huipuksi järkyttäviä summia? Kohtuus kaikessa..!
teemu toppinen
kerava

#18


Mummini ja vaarini mökki on ostettu noin 1960...
Sen arvo on kohonnut ihan sairaasti verrattuna ostohintaan 40v sitten!!
Arvo olis nykyään noin 260.000e ei kyllä ole mitenkään varaa maksaa 29% arvosta veroa!!! HUH HUH!!! Ja veroja on maksettu jo hirveästi mökistä ja sitten joskus pitäisi maksaa vielä perintövero!!!!
Osmo Rantanen
Mikkeli

#19


Ajatelkaas tätä !
Jos elämäsi vanhuus ei ole turvattu inhimillisellä tavalla, kuten nykyisin useimpien kohdalla tulee käymään. Olisi mielestäni meidän, joiden elämän saldo on positiivinen, turvata ensisijaisesti oma hyvinvointi rauhalliseen kuolemaan asti. Tämä ei liene useimpien perillistenkään mielestä kohtuutonta. Mielestäni turvatkaamme vanhuutemme inhimillinenhoito elämän saldolla ensisijaisesti kunkin omalta kohdalta ja lopuilla kanssaihmistenkin hoito ja loppu varallisuus jääköön perillisille, verotettuna siten kuin muutkin tulot !
Eeva Voutilainen
Hämeenlinna

#20


Itse en juuri omilla perinnöilläni voi kehua, kun ne tuli jo opiskeluaikana syötyä. Mielestäni perintövero on aivan aiheeton, ainakin rintaperillisten osalta (lapset, lapsenlapset, sisarukset, vanhemmat) sitä ei saisi periä.

Ajatellen, että palkastani parhaimmillaan on verotettu jopa 60% ja asuntolainan koroilla elättänyt pankkiakin ja, jos siitä huolimatta olen mahdollisesti saanut säästettyä vielä jotain jäämään jalkipolvillekin, niin vaikkei olisikaan matemaatikko voi laskea nykyisen perintöveroprosentin mukaan kuinka paljon siitä palkasta lopulta menikään veroja.

Kaikkea kun ei voi kerralla elämiseenkään käyttää, koska en tiedä, eikä kukaan tiedä, kuinka kauan elinpäiviä on vielä jäljellä. Olisi kiva tulla omillaan toimeen elämänsä loppuun saakka. Turvata vanhuutensa ja mahdollisesti tarvittavat hoidot eli saada elää inhimillistä elämää loppuun saakka.

Miksi jo moneen kertaan maksetusta vielä pitäisi maksaa veroa?

Pääomaverotus tiputettiin pois, jotta muu maailma voi ostaa pörssissä yrityksemme ja viedä työpaikat ulkomaille ja iso raha osaa itsensä sijoittaa verotta, pienillä rahoilla siihen ei pysty.
esko järvenpää
jämsänkoski

#21


Perintövero pois rintaperillisiltä ja leskeltä.
Heikki Huuskonen
kuusankoski

#22


Sehän tästä vielä puuttui. Ei kai tuollaista veroa halua muut poistaa kuin ne, jotka sitä joutuvat maksamaan.
Pentti Kareisto
Adressin tekijä

#23


Kyllä nykyään on kaikilla duunareillakin sen verran omaisuutta, että varmasti
jotain jää perinnöksi lapsillekin. Useimmilla on oma talo tai asunto-osake ja
muutakin omaisuutta on kertynyt mutta rahaahan sitä ei oikein tahdo olla, sitä
kun ihminen haluaa kaikenlaista omaa, ja sehän maksaa.
Se on sitten kumma, että aina on niitä jotka ovat valmiita ottamaan ja jakamaan
toisen omaa vaikka itsellä olisi ollut samat mahdollisuudet hankkia omaisuuta
ja oskus jopa paremmatkin mahdollisuudet kuin yleensä. Jos jolla kulla ei ole
mahdollisuutta jätää mitään perinnöksi, niin ei kait siitä toisia tarvi syyttää.
Menee peilin eteen ja kysyy peilikuvalta syytä moiseen. Voihan se olla niinkin,
että se johtuu itsestään riippumattomista syistä, mutta sittenkään ei pidä alka
kadehtia sitä joka on saanut omaisuutensa kovalla työllä ja säästämällä
Perintöveroa maksavat eniten pieni ja keskituloiset. Ajatteleppa Huuskonen sitä.
Joni Talvinen
Helsinki

#24


Perintöverosta voi kieltäytyä siirtämällä saamansa perinnön suoraan omille perillisilleen tai valtiolle.

Käytännössä perintöveroa voisi ehkä uudistaa niin, että sen tuotto valtiolle ei muuttuisi siten, että asteikko olisi vaikka neliportainen:

0-50.000 euroa veroton
50.000-100.000 euroa, vero 30%
100.000 - 500.000 euroa, vero 60%
500.000 eteenpäin, vero 90%

Näin voisi periä verottomasti hyvän pesämunan, mutta ei olisi kiusausta jäädä kärkkymään perintöä ja laiminlyödä oma toimeentulo ja ammattitaidon hankkiminen.
Jukka Uotila
Helsinki

#25


Vaikea kysymys. Asiasta tuotuu olevan runsaasti väärää tietoa. -Perintöverohan on 100.000e kohdalla alle 14.000e, siis alle 14 %. JoniTalvinen ehdotti sen "alentamista "( ?) 30 %:iin. ( Viimeinen verottajan taulokku 2002) Siis oletteko perillä asiasta johon otatte kantaa?

Olen kyllä valmis maksamaan tuon 13 % itse vaikka en nyt sen kannalla olekaan kaikin puolin.

Kommentoi adressia