Perintövero pois

Suomen perintövero on euroopan ankarin, se voi olla jopa yli puolet perittävän omaisuuden arvosta. Ruotsi johtavana
Eurooppalaisena demokratiana poisti perintöveron, koska se kohteli kansalaisia epätasa-arvoisesti. Meillä tämä vaan jatkuu. Vähävaraiset ovat juuri se kansanosa, joka suhteessa raskaimmin kärsii perintöverosta. Duunarilla ei aina ole muutamaa kymppitonnia takataskussa, vaikka Kalliomäki, Heinäluoma ja Backman niin luulevatkin. Niin kauaksi ovat etääntyneet edustamiensa duunarien arkipäivästä.Tavalliselle kansalaiselle se on usein ainkin puoli elinikää ja pitkä velkataakka saada maksetuksi oma asunto, omakoti tai osakehuoneisto ja ovatpa sen hankintaa usein joutuneet omalla rahallaan tai työnteolla avustamaan varttuneimmat lapsetkin, perinnön saajat.
Testamentti ei poista perintöveroa, vaikka monet niin luulevat.

Läheisen kuolema jo sinänsä on raskasta meille kaikille ja
vielä raskaammaksi sen tekee verottaja joka välittömästi ja säälimättömästi hyökkää surevan kimppuun. Jos rahaa ei löydy
on myytävä se mitä vanhemmat lapsilleen halusivat. Usein se on asunto jota voisi jokin perillisistä kipeästi tarvita, mutta ei ole varaa työttömyyden, tai varattomuuden vuoksi.
Perillisen asema on aina yhtä kurja,olipa hänen puolisonsa tai vanhempansa kuollut millä tavalla tahansa. Ei kai verotus voi riippua kuolintavasta tai siitä, että sattuu kuolemaan tsunamin uhrina , heille ei perintöveroa tullut.

Poistakaa perintövero ja päästäkää kansalaiset tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan ja antakaa heidän vaurastua tätäkin kautta. Ostokykyisempi ja varakas kansa on varakas valtio. Vai eikö poistoa vastustavat kestä kansan vaurastumista? Varallisuusvero kyllä poistettiin vähin äänin,mutta taisi olla poistajilla oma lehmä ojassa.

Autoveron alentamista vastustettiin verotuoton pienentymisellä, mutta mites kävi. Kyseisen veron tuotto on kasvanut paljon ja autokanta nuortunut. Perintöveron poisto vapauttaisi rahaa kulutukseen ja alv:in tuotto kasvaisi ja perillisetkin vaurastuisivat, kun olisivat ostokykyisempiä.

Eikö eduskunnan tulisi tarkastella omia kulunkejaan, ovat 10 vuodessa kohonneet 200% eikä mitään loppua näytä sen talon menojen paisuttamiselle olevan tulossa. Ei kukaan ole edes maininnut, että pitäs sielläkin vähän karsia kuluja.

Perintöveroasiassa olemme kaikki samassa veneessä, köyhät ja rikkaat ja sitä venettä tulisi yhteisvoimin keikuttaa niin, että vastustajat tippuu laidan yli. Eduskunnassa ja hallituksessa on varmasti yli puoluerajojen kannatusta perintöveron poistamiseksi, joten puhalletaan tässä asiassa yhteen hiileen! Perittävästä omaisuudestahan on maksettu monet verot sitä hankittaessa olipa kysymys minkälaisesta omaisuudesta tahansa. Monissa euroopan maissa ei perintöveroa olekaan ja esimerkiksi saksassa puoliso voi periä 305000 euroa ja rintaperillinen 205000 euroa verotta.
Se jo turvaa omaisuuden verottajalta perinnönjättäjän läheisille.
Jos tälle adressille tulee kannatusta tarpeeksi, saatamme sen lehdistön tietoon ja luovutamme hallituksen asianomaiselle ministerille.
Levittäkää tietoa tästä adressista tuttavillenne ja ystävillenne!

Lisäys 7.3.2007 Adressi jatkaa nimien keräämistä vaalien jälkeenkin ja on tarkoitus, että sillä pyritään vaikuttamaan tulevaan hallitukseen ja eduskuntaan, sekä muistuttamaan puolueita vaalien alla perintöverosta annettuista lupauksista.

Lisäys 2.10.2008 Adressi on luovutettu pääministeri Matti Vanhaselle hänen
Rovaniemellä vierailun yhteydessä. Adressi jatkaa edelleen nimien keräystä
perintöveron poistamiseksi.