Pelastakaa Mankolan rantaluontopolku

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastakaa Mankolan rantaluontopolku.


Vieras

#1 rannat rauhaan

02.10.2012 21:47

Jyväskylässä syntyneenä en voi kuin ihailla järvien rantoja. Ökyrakentaminen pilaa ne.
Ei ymmärrä

#2 Re: rannat rauhaan

07.10.2012 10:33

#1: - rannat rauhaan 

 

Kyllä Jyväskylänkin olisi aika ruveta toimimaan reiluilla kaupoilla ! Keskustan tontteja myydään lähes ilmaiseksi ja rannat kaavoitetaan "tutuille" Vieressä on peltoa mikä on suojeltua maalaismaisemaa, muttanaturellia rantaa voidaan rakentaa ?

Vieras

#3 Luontokoulu?

07.10.2012 23:13

Miksi luontopainotteiselta koululta viedään kaikki luonto ympäriltä? Puhumattakaan asukkaista, joita Mannilaan tulee koko ajan lisää ja lisää.
rusokki

#4 Re: rannat rauhaan

13.10.2012 14:13

#1: - rannat rauhaan

Jos kaupunki haluaa olla vetovoimainen jatkossakin, niin yksi merkittävä vetonaula on ehdottomasti se,  että sillä on tarjota ainutlaatuisia virkistysalueita, jotka ovat kaikkien kuntalaisten käytettävissä. Tällainen ainutlaatuinen mahdollisuus, jossa voisi ihailla keskisuomalaista järvimaisemaa kävellen/pyöräillen ympäri kaupungin  Jyväsjärvi-Tuomiojärvi-Palokkajärvi-Alvajärvi ei pidä pilata vain sen takia, että muutamat kymmenet saavat järvenrantatontin melkeinpä keskeltä kaupunkia. Maisemallinen ja virkistyksellinen vetonaula rantaraitteineen ei tuo ainoastaan lisää kuntalaisia, vaan on arvokas lisä matkailun edistämiseen kaupungissamme. Pitäisi ymmärtää tällaisten asioiden säilyttämisen tärkeys yhteiseksi hyväksi ja yhteiseksi eduksi tulevaisuutta ajatellen.


Vieras

#5

13.10.2012 20:26

Ranta kuuluu kaupunkilaisille kaikille!
fotomake2

#6 Luontoreitit jätettävä rauhaan.

14.10.2012 19:57

Kaikki luontoalueet mitkä vain on mahdollista, olisi säästettävä virkistys käyttöön.

Vieras

#7 Päätos tästä tulee huomenna, päätöksen tekijät ohessa

15.10.2012 14:41

ATA

#8 Hieno reitta veden äärellä

16.10.2012 17:53

Kävelen polulla koirani kanssa 3-5 kertaa viikossa. Se on ainutlaatuinen ja hieno reitti, jonka varrelta löytyy useita uimapaikkoja.

Vieras

#9 Onko totta, että emme saa estettyä tätä?

21.10.2012 20:57

On se kummallista, että vaikka kuinka yritetään ilmaista eriävä mielipide, jotenkin tällaiset päätökset menevät aina läpi. Herää kysymys siitä, kenen pussiin lantit ropisee ja kuka on luvannut kannattaa ehdotusta ja mitä siitä hyötyy. En voi yksinkertaisesti käsittää sitä, mikä vimma Jyväskylässä on rakennuttaa järvenrannat täyteen taloja niin, että luonnossa samoilemisen mahdollisuudet vähenevät. Viitaniemessäkin tällaista aiottiin, mutta ne aikeet torpattiin komeasti. Nyt samaa sisua peliin! Jos rakentaminen estettiin Viitaniemessä, sama onnistunee Mankolan rantaluontopolunkin tapauksessa.

Olen odottanut innolla, että Tuomiojärven kiertävä kevyen liikenteen väylä rakennettaisiin niin, että ei tarvitsisi aina juoksulenkillä irvistellä läpi ruman Palokankeskuksen, mutta taitaapa käydä niin että tätä menoa koko Tuomiojärven reitti näivettyy pelkäksi autotien viertä kiertäväksi esteettisesti hyvin epämiellyttäväksi reitiksi.

Viisasta olisi säilyttää tarpeeksi luontopolkuja ja muita vastaavia alueita kaupungissakin. Tästä syystä olen pitänyt Jyväskylästä kovasti asuinpaikkana. Täällä pääsee nopeasti vaikkapa järven rantaan juoksemaan hiekkapolkua pitkin.

Surullisena ja epäuskoisena istun tässä, miten kukaan voi tosissaan ehdottaa tällaista. Eivätkö päättäjät koskaan ymmärrä sitä tosi seikkaa, että rahaa ei voi syödä toisin sanoen, rahalla ei kukaan millään tavalla virkistäydy, ei pelastu, ei rentoudu. Ei pelkällä rahalla. Siksi se ei saisi määrätä kaikkea.