Allekirjoita ja ota kantaa Markun Koneet - toiminnan puolesta

Tyytyväinen asiakas

#1

29.09.2012 19:50

hyvä paikka ja loistava palvelu. ei ainakaan mua vaasan näkymässä haittaa pari jääkaappia. jatketaan kierrätystä. :)
cave

#2

29.09.2012 21:49

Onhan Vaasalle jopa plussaa, että tällainen paikka on.
Jos tämä häipyy Vaasasta..niin jotain on kyllä mätää:(
Tänäpäivänä, olishan tuo nyt jos rikos, jos tällainen homma lopetettaisiin...
Kierrätyksen & kestävän kehityksen puolesta

#3 Re: Tyytyväinen asiakas

30.09.2012 01:36

#1: Tyytyväinen asiakas -

Olen samaa mieltä, tosi loistava paikka ja aina löytyy etsimänsä varaosa tai kodinkone.  Kaikenlisäksi jääkaapit ovat aina tosi hyvässä järjestyksessä ja niistä on helppo valita. Jääkaapit ovat puhtaita ja siistissä kunossa, pestyjä ja korjattuja.

Kierrätys kukoistukseen

#4 Re: Hei cave

30.09.2012 01:45

#2: cave -

Totta puhut. Ei tollanen paikka Vaasasta saa häipyä. Tyhmiähän Vaasan kaupungin virkamiehet olisivat jos ne tuollasen paikan antaisivat mennä. Niidenhän pitäis päinvastoinn tukea yritystä.

Kehitys?

#5

30.09.2012 10:09

Omasta mielestäni jääkaapit ja muut romut eivät ole kovin kaunistakatsottavaa.. Aluetta kehitetty kokoajan ja noin 10vuotta sitten jääkaapit "kuuluivat" alueen imagoon. Mutta nykyään nuo eivät mielestäni enään tuonne aluelle kuulu. Toiminta muuten OK ja olen jopa Markulta joskus varaosia jääaapini ostanut. Mutta voisiko muutto syrjemmälle olla vaihtoehto?
Kodinkoneet eivät ole romua

#6 Kehitys

30.09.2012 10:29

Jääkaapit ja muu käypä tavara vaihtuvat jatkuvasti. Eivät ne romuja ole, nehän löytävät paikkansa ihmisten keittiöistä ja kylpyhuoneista, ei niitä voi romuksi sanoa, ne ovat käypää tavaraa. Niissähän on jatkuva vaihtuvuus, jos tarkkailette niin ei samat kodinkoneet siinä kauaa pysy kun ne vaihtavat omistajaa. Mitä sitten sanot niistä kaikista ympäri kaupunkia lahoavista puuhökkeleistä? Mitä hyötyä olisi muutosta syrjemmälle ja mikä tuohon tulisi tilalle?

tj

#7 Re: Kehitys

30.09.2012 12:59

#6: Kodinkoneet eivät ole romua - Kehitys

Minun puolesta saa olla. Vaasassa on paljon esim. naapureihin vaikuttavia epäsiisteyksiä, kuorma-autojen pihoissa käyttöjä jne. Monenlaisia ryteikköjä, joita kaupunki on jonkinvarran kyllä alkanut kunnostamaan. Mutta tuon saman radan varrella on kyllä sellaista nähtävää tuosta eteläänpäin, että niinkauan saa nuo koneet olla kun nui muutkin romuttamot.

Kierrätys kunniaan

#8 Re: Re: Kehitys

30.09.2012 13:47

#7: tj - Re: Kehitys 

Olen samaa mieltä kanssasi. Oikeastaan Markun Koneet ei ole romuttamo, mutta tavallaan työverstas. Suurin osa koneista vain korjataan, huolletaan ja putsataan ja pestään ennenkuin  ne löytää uuden päätepisteen, yksityisen kodin tai laitoksen jne...Markun Koneet on tavallaan "sairaiden kodinkoneiden sairaala", ne käy sielä "parantumassa ja saamassa uuden elämän", osa koneista hajotetaan ja varaosat otetaan talteen ja loppu omut viedään romuttamoon.

Kierrätys on hyvä asia ihmisille ja yhteiselle planeetallemme

#9 Kestävä kehitys

30.09.2012 14:00

Kun tulee junalla Vaasaan saa havaita että Vanhan Vaasan vanha asemarakennus on puolittain laho ja ränsistynyt, se on noin 10m päässä junanraiteilta. Muut rakennukset ovat ja täysin hyljättyjä ja onneksi niissä on taiteellisia grafiitteja edes ilmaisemassa ja muistuttamassa että on elämää kaikesta huolimatta. Kaupungin keskusvarasto on täynnä rumentavaa romua ja roskaa. Ympäri kaupunkia on romuja lojumassa ollut jo vuosikausia. Markun Koneet on toimiva ja tuo elämämää aluueelle ja samalla asiakkaita muillekin yrityksille. Olisi sääli siirtää yritystä syrjemmäksi, koska tuonne on niin helppo piipahtaa samalla kun on muutakin asiaa alueelle ja kaupunkiin, eikä se rumenna yhtään näköalaa, kaapitha, ovat katoksen alla. Paikan nimihän on rahtitavara-asema.

Reiska

#10 Kierrätyskoneiden puolesta

30.09.2012 14:34

Tosi loistava ajatus että jollekki on tullu mieleen että vois kierrätyttää kodinkoneita. Ei kaikilla ihmisillä oo varaa ostaa uusia ja kaikenlisäksi vanhemmat koneet on kestävämpiä ja parempia kun uudet.
Samira

#11 Tukea Markun Koneille

30.09.2012 20:03

Tämä yritys kuuluu Vaasan perintöön: monta vuosikymmentä ahkeraa työtä, tyytyväisiä asiakkaita ja ekologista hyötyä. Poliitikot keksivät tekosyitä sulkeakseen yksityisyrityksiä suuryhtiöiden hyväksi ja palvellakseen markkinatalousta ja kulutusyhteiskuntaa estämälla pienempiä ja hyödyllisiä liikkeitä kuten esimerkiksi Markun Koneet toimimasta. Tämä ahne ryöstöpolitiikka saa riittää! Sydämmelistä kannustusta Markun Koneille Saksasta.
T: Samira
Käytettyjen kodinkoneiden ykköspaikka

#12 Kestävä kehitys

01.10.2012 15:45

Pohjalaisessa -sekä Ilkka ym. lehdissä oli 18.09.2012 seuraava artikkeli:
Rahtiasema siistitään Vaasassa uhkasakon voimalla
”VR:n omistaman vanhan rahtiaseman tienoo aiotaan siistiä Vaasassa uhkasakon voimalla. Rakennuslakimies Hannu Kuokkanen esittää keskiviikkona kokoontuvalle rakennus- ja ympäristölautakunnalle, että VR velvoitetaan lopettamaan Opistokadun varressa tapahtuva tarpeeton ulkovarastointi maaliskuun loppuun mennessä. Vaatimusta ryyditetään 50 000 euron sakon uhalla. Rahtiasemalla toimii vuokralla vanhoja kodinkoneita korjaava ja myyvä yrittäjä. Kuokkasen mukaan rakennuksen pihamaalla on useita satoja kodinkoneita 120 metrin matkalla.”
Mitäkökän tämä uhkasakko pitää sisällään? Tarkoittaako se sitä että myös sisätilat ja koko toimi pitää lakkauttaa? Ensinnäkin olen huomannut että kodinkoneet ovat tosi siisteissä riveissä, puhtaita ja siistejä kodinkoneita jotka vaihtuvat jatkuvasti kysynnän vuoksi. Mielestäni sielä ei ole ainuttakaan tarpeetonta kodinkonetta. Olen vuosien varrella ostanut Markun Koneista hellan ja jääkaapin ym koneita sekä varaosia. Olen myös saanut paljon ammattitaitoisia neuvoja asiantuntijalta itseltään. En todellakaan ymmärrä Hannu Kuokkasen esittämää vaatimusta!
Ehdottaisin siihen paremminkin pensasaitaa tienreunaan niin etteivät kodinkoneet näy maantielle. Olisihan se nyt paljon parempi ratkaisu kuin sakko ja tulisi halvemmaksi yhteiskunnalle ja veronmaksajille. Olisi järjetöntä lakkauttaa toimiva liikeyritys vain jonkun mitättömän näköala-asian vuoksi. Maailmassa on tällähetkellä paljon vakavempiakin asiota, lama ja työttömyys kasvavat valtavaa vauhtia ja köyhyys sen mukana. Miksi ei rakennuslakimies Hannu Kuokkanen esittäisi rakennus- ja ympäristölautakunnalle, paremminkin sitä että siihen voisi VR- ja – tai Vaasan Kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta rakennuttaa katollisen siistin suojan ulkoseinällä niin ettei jääkaapit näy tielle, niin yksinkertainen asia vaan on ettei tarvitse sitä tehdä sen monimutkaisemmaksi, vai onkohan siihen jotain muuta suunnitteilla?
Rakennus on vanha ja Venäjän vallan ajoilta ja kuuluu Suomen kulttuurihistoriaan ja sitähän ei saa purkaa eikä rakentaa muuta tilalle ja Markun Koneet on pitänyt sitä hyvässä kunnossa sisältä, lämmittänyt sitä ja estänyt sillä sen lahoamista jne.. pitänyt siistinä ja hyväkuntoisena. Sehän olisi varmaankin ollut heitteille jätetty muuten ja lahonnut tai palanut siihen vuosien varrella, niinkuin monet muutkin Vaasan kaupungin rakennukset ovat ympäri Vaasaa (esim Vanhassa Vaasassa radanvarrella ränsistynyt vanha asema jne...) Kiitos siitä Markun Koneille että rakennus on edelleen olemassa. Myöhemmässä vaiheessa Suomi voi pyytää rakennusta UNESCO’n maailmaperintöohjelmaan.
Ehdottaisin Markun Koneiden yrittäjälle ja hänen vaimolleen palkkiota siitä, että hän on korjannut ja kierrättänyt yli 25 vuoden ajan kodinkoneita ja näin myös ollut kestävän kehityksen edelläkävijöitä Suomessa.
Tosi tyytyväinen asiakas

#13 Re: Re: Kehitys

04.10.2012 17:24

#7: tj - Re: Kehitys

Totta haastat ja kun kerran jääkaapeista ja kodinkoneista on hyötyä ihmisille niin miksi toiminta pitäisi lopettaa. Eri asiahan on heitteille jätetyt romut joita ei kaupunki korjaa pois. Tämähän on kaikessa mielessä toimiva yritys kun koneilla on kerran menekkiä, eihän kysymyksessä ole romu vaan käypä tavara. Romuthan viedään romuttamoon, ne on aivan asia erikseen. Ei saisi sekoittaa kahta eri asiaa.

Hyvä paikka

#14 Tyytyväinen asiakas

05.10.2012 16:58

Aina oon löytäny ettimäni varaosat Markun Koneesta.
juha.

#15

06.10.2012 22:27

todella hyvä palvelu ja halvat osat. itsekkin löysin vanhaan kaappiin uuden lasilevyn markun koneesta ja edullisesti. pelkkää positiivista palautetta annan kyllä tälle yrittäjälle. koneiden rumuus on katsojan silmissä mutta niinkuin joku jo mainitsi että kaupungilla on muutenkin paljo kesken eräisiä paikkoja ja lahoja taloja sun muuta "maisemaa" rumentavia asioita. markun kone tuo kuitenkin tuttua ja hyvää palvelua jo monien vuosien varrelta.
Kierrätyksen puolesta puhuja

#16 Re:

07.10.2012 14:59

#15: juha. -  

Mielestäni Vaasan laajin valikoima.


Vieras

#17 Re: Re:

08.10.2012 16:23

#16: Kierrätyksen puolesta puhuja - Re:

Mukavat ihmiset Anja ja Markku.

Monen sukupolven Vaasalainen

#18 Kehitys

09.10.2012 19:17

Ehdottaisin että Vaasan rakennus-ja ympäristölautakunta peruuttaa valituksensa ja uhkasakkonsa VR-yhtiölle 50.000€. Ilmoittaa asian julkisesti paikallislehdissä ja Markun Koneet jatkaa toimintaansa niinkuin tähänkin asti. En voi ymmärtää että kaupungin rakennus-ja ympäristölautakunta haluaa lakkauttaa menestyvän yrityksen!

Vieras

#19

10.10.2012 14:21

Tuo on sitä samaa mitä ihminen aina on harrastanu: Mikä ei näy, ei ole olemassa eikä kuulu mulle... Markun koneet-toiminta vaatis väh nobelin palkinnon jos joku nyt niitä pystejä edes voi arvostaa kun jaellaan vähän kelle sattuu ja mistä syystä keksitään. Jos olisin vr/valtio niin maksaisin pois tai tallaisin ko virastot mitkä uhkailee pahan puolesta!!!
Tyytyväinen asiakas

#20 Vieras

10.10.2012 20:02

#19: -

Olen samaa mieltä kanssasi asiassa. Markku on tehny hyvää  ja kovaa työtä ja Anja on samaten tehnyt ja Anjalta löytyy aina varaosat ja tosi hyvässä järjestyksessä. Nobelpalkinnot heille.

Kierrätus kannattaa

#21 Kierrätys kodinkoneita tarvitaan aina ja varaosia

10.10.2012 21:34

Nostan hattua Markun Koneet yritykselle, Anjalle ja Markulle ja toivon että toiminta tulee jatkumaan kauan ja samassa paikassa!
Kodinkoneiden puolesta

#22 Ei missään tapauksessa saa lakkauttaa toimintaa

15.10.2012 23:35

Mitä me sitte tehdään ja mistä me saadaan varaosia jos lautakunta pakottaa Markun Koneet lopettamaan toimensa. Tähän asti on ollu paikka josta löytää hyvänlaatuisia korjattuja ja puhtaita pakastimia ja muita takuu kodinkoneita sekä varaosia. Tulkaa nyt järkiinne kaupungin virkamiehet ja ajatelkaa ekologisesti yhteisen maapallomme tulevaisuutta. Markun Koneet on tehny vuosikymmenien ajan niin hyvää työtä kierrättämällä hyväkuntoisia kodinkoneita. Monet sadat tyytyväiset ihmiset ovat löytäneet sieltä tarvitsemansa takuu koneen. Markun Koneiden toimintaa ei saa yksinkertaisesti lakkauttaa! Olishan se tyhmyyden huippu ja kollojen päätös!
Vaasan rakennus- ja ympäristölautakuntaan pettynyt

#23 Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta töppää törkeesti jos ne ei peru sakkouhkausta

15.10.2012 23:43

Joo, kyllä Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta töppää törkeesti jos ne ei peru uhkasakkoa VR'lle ja jos ei Markku Greggilä voi jatkaa toimintaansa niinkuin tähänkin saakka!!! Asia on vakava. Markun koneet on menestyvä yritys ja asiakkaita riittää, siitä todisteena jo 75 adressin allekirjoittajaa plus muut allekirjoittajat jotka eivät ole netissä.
Kirrätys koneisiin luottava

#24 Ihan siisti varasto

15.10.2012 23:48

Markun koneiden varasto on kaikista siistein alueella. Vaasan kaupungin keskusvarasto ja muut kaupungin romuläjät pitkin kaupunkia pitäisi ensin siistiä.
Kierrätyksen puolesta

#25 Lomalla Vaasassa

16.10.2012 00:05

Olen itse tutustunut Markun Koneisiin lomaillessani Vaasassa. Olen ostanut Markun koneista mökilleni edelleen toimivan jääkaapin ja hellan 5 vuotta sitten. Keskieuroopassa ja jopa kehitysmaissa tähdätään kierrätykseen ja tiedetään sen tärkeys ja että tulevaisuus on kierrätykselle. Emme voi jatkaa planeettamme saastuttamista ajattelemalla lyhyellä tähtäimellä koska yhteinen planeettamme tulee hukkumaan roskaan ja tulee olemaan "iso roskatunkio" ihan lyhyen ajan sisällä mikäli emme hidasta kulutustamme ja kierrätä tavaroita. Mielestäni asian pitäisi olla päin vastoin, niin että Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunnan kuuluisi tukea ja kannustaa kestävää kehitystä ja Vaasa voisi olla edelläkäviä. Nyt Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta toimii ottamalla askelia taaksepäin ja yrittämällä keksiä kaikenlaisia tekosyitä saadakseen Markun Koneet lakkauttamaan toimintansa. Toiminnan lakkauttamiseen ole mitään syytä.Markun Koneet on toiminnallaan ollut esimerkillistä ja positiivistä ihmisille.