MUSIIKKI- JA KONGRESSITALO TURKUUN

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista MUSIIKKI- JA KONGRESSITALO TURKUUN.


Vieras

#1 TY:n musiikkitieteen oppiaine kannustaa

04.10.2012 11:56

Allekirjoittanut toimii musiikkitieteen professorina musiikkitieteen oppiaineessa Turun yliopistossa. Tuen ehdottomasti addressin. Kyseinen hanke vilkastaisi kaupungin musiikki-, kulttuuri- ja liikeelämää.
Viinitarhaan syvästi pettynyt

#2 Ei viinitarhaa

04.10.2012 12:17

Kuultuani usean konsertin Helsingin Musiikkitalossa toivon hartaasti, ettei Turussa sorruta ns. viinitarhamalliin ja Toyotaan.
japu

#3

04.10.2012 13:57

"oopperoiden akustisen esittämistä" lienee tarkoitus
"akustisten oopperoiden esittämistä"
Pekka

#4 Verorahoille parempaakin käyttöä

04.10.2012 17:55

Siinä on parkkipaikka, mihin ne autot siitä sitten hävitetään? Toiseksi verorahoilla on parmpaakin käyttöä kun tollasia humpuukitaloja väsätä. Helsingissä on jo konserttitalo menkää sinne istumaan jos konserttiin mielii.
Toinen Pekka

#5 Re: Verorahoille parempaakin käyttöä

04.10.2012 18:39

#4: Pekka - Verorahoille parempaakin käyttöä

Päinvastoin: on parasta käyttää verorahoja toimintaan, joka työllistää rakentamisessa ja sitten ylläpitämisessä, eli tuottaa lisää verorahoja!

S Dixon

#6 a new acoustic is life-changing..

04.10.2012 22:21

Dear colleagues - I write as a member of the Stavanger Symphony Orchestra. We have recently opened our new concert hall (photos here: https://picasaweb.google.com/114046723538625721409/FotoNyeStavangerKonserthus?authuser=0&feat=directlink ). The experience of - finally - an acoustic that our orchestra deserves is career-altering. Since the 1980's, the SSO has languished in a hall with a dead, hard acoustic - so bad that it has needed an audio system to help control the sound more uniformly across the hall. We have on stage been unable to experience sound from some other sections of the orchestra and way too much from others (notably the brass, for whom the hall has never been suitable). The woodwinds disappeared to the audience in certain seating areas. In short, the experience for the concert-goer was highly subjective to where one sat in the audience, but never entirely satisfactory. The contrast now could not be greater. Our acoustic is warm and live. The brass can finally play a normal volume without overshadowing the orchestra. We have a huge range of dynamics at our disposal - the hall somehow manages to make the strongest fortissimos and the quietest pianissimos vibrant and clear. We are all challenged and thrilled to be able to use our orchestra's sound potential, which til now we have only experienced on tour in other halls. For conductors this is heaven - that here is an acoustic where anything is possible. After only a month I cannot more strongly state what a fundamental difference to our orchestra this transformation has made. I hope the very best for our colleagues in Turku that they may get the same opportunity.
Leijona

#7 Re: Verorahoille parempaakin käyttöä

05.10.2012 13:55

#4: Pekka - Verorahoille parempaakin käyttöä

Helsingissä on paljon parkkipaikkoja. Laitetaan ne autot sinne.


Vieras

#8

05.10.2012 15:08

I am a member of Trondheim Symphony Orchestra in Norway. Our hall is 25 years old,bur I remember the influence the new hall had on botn the orchestra and our audience. It was a new inspiration for us all. We could invite great conductors and soloists and even great guest orchestras. We have two big festivals in our town,and that could not be a reality without a good concert hall. And in the end all this is what all people in any big cultural city deserves to have the opportunity to experience.

Vieras

#9 Viva Musicus!

05.10.2012 17:11

Musiikissa makaa Suomen tulevaisuus!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2012 03:25


Logomo

#11 Ei tarvetta musiikkitalolle

06.10.2012 15:07

Turkuun ei tarvita uutta musiikkitaloa. Kaupunginorkesterin/Filharmonisen orkesterin torstai- ja perjantaikonsertit ovat useasti yleisövajaita, ja on jopa niinkin, että molempien konserttien yleisö mahtuisi "yhteen iltaan". Lisäksi suurin osa Konserttitalon konserteista, erityisesti kevyempi musiikki, on siirtynyt pidettäväksi Logomossa, joka valitettavasti on kohtuuttoman kallis monille pienemmille toimijoille. Tätä tietysti tulisi uusi musiikkitalokin olemaan.
- Siinä kohdassa kun Filharmonisen orkesterin yleisö ei enää mahdu konserttitaloon, kannattaa musiikkitalo ottaa uuteen harkintaan.
- Mitä tulee kongressitiloihin Turussa, on sekin ongelma ratkaistu Logomon tiloilla: talo tarjoaa erikokoisia tiloja kaikenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen vaikkapa yleisöhaarukassa 100-2500 henkilöä. Tämän lisäksi Logomo tarjoaa ravintolapalvelut ja keinoakustiikan - mitä siis vielä tarvitaan?
EG:n puolesta

#12 Re:

06.10.2012 15:10

#3: japu -  

 Korjaus alkuperäiseen: oopperoiden akustista esittämistä, eli esittämistä ilman äänentoistoa

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2012 18:18


Ei musiikkitaloa

#14 Re: Ei tarvetta musiikkitalolle

07.10.2012 16:50

#11: Logomo - Ei tarvetta musiikkitalolle 

Tässä osuttiin naulan kantaan. Turkuun ei tarvita uutta musiikkitaloa. Valitettavasti tässä kaupungissa on kuitenkin se piirre, että tarvetta ja haluamista ei pystytä erottamaan toisistaan. Turussa toimitaan näin ja on aina toimittu. Turkuun ei esim. tarvita uutta maanalaista pysäköintiluolaa, mutta tietyt henkilöt haluavat sen - omaksi monumentikseen. Vaikka kaikki kaupungin pysäköintitilat olisivat lähes tyhjinä, pystyy joku silti perustelemaan toriparkin olevan tarpeellinen. Samanlaisesta asiasta on kysymys musiikkitalossa. Sille ei ole todellista tarvetta, mutta joku sen haluaa. Nyt sen haluajiksi on "puuhailtu" kaksi taiteilijaa, jotka ovat tietysti allekirjoittaneet addressin. Kun Hämähäkkitontilla kesällä konsertoitiin, ei toinen taiteilijoista saapunut edes paikalle. Julkisuudessa ei ole kerrottu, miksi näin pääsi käymään.

Siis: Turussa ei järjestetä niin paljon konsertteja tai muitakaan tilaisuuksia, että ne eivät mahtuisi pidettäväksi jo olemassa olevissa tiloissa. Nykyisiä tiloja kannattaa ehkä parantaa/korjata, mutta uutta ei tässä vaiheessa kannata rakentaa.  

 

ei musiikkitaloa eikä logomoa

#15 Re: Re: Ei tarvetta musiikkitalolle

07.10.2012 17:00

#13: - Re: Ei tarvetta musiikkitalolle 

 On totta, että Logomo on hinnoitellut itsensä ulos monen paikallisen toimijan mahdollisuuksista, mutta kaupungissa on kuitenkin paljon muita tiloja, joita kannattaa tarkastella ennen uuden rakentamista. Konserttitalo on hyvällä paikalla ja sinne osataan tulla. Tila tosin tarvitsee hissin jossain vaiheessa, koska osa ikääntyvästä yleisöstä ei enää jaksa nousta pitkää luiskaa.

Se on totta minustakin, että Logomo on karu ja sen henkilökunta varsin epäammattimaista. Logomon pyörittäminen isona kulttuuri- ja tapahtumakeskuksena tarvitsisi uuden johdon, joka osaa hoitaa tuhansien ihmisten yleisötilaisuuksia. Tällä hetkellä Logomo on varsin kankea organisaatio, eikä se taida kiinnostaa kaikkia eri taidemuotojen tuottajia. 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.10.2012 20:52


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.10.2012 11:56


Tumppi

#18 Konserttitalolle KYLLÄ KIITOS!!!!

08.10.2012 14:55

Turku on monella tavalla jämähtämässä ruuhka-Suomen näkökulmasta perähikiäksi ja läpikulkukaupungiksi, josta jatketaan suoraan eteenpäin Tampereelle tai Helsinkiin. Talvea kohti kaupunki kuolee joinakin viikkoina täysin. Esimerkiksi Turun päivän tapahtumakalenteri ei tarjonnut mitään laatumusiikin ystävälle. Jos emme halua muuttaa Turkua muuttotappioalueeksi ja pienten satelliittikaupunkien ryppääksi ilman keskustaa, on aika ryhtyä toimenpiteisiin. Kulttuuritoiminnalle tarvitaan Turussa selkeä lippulaiva. Keskusta tarvitsee elävöittämistä ja kasvojen kohotusta. Sekä parkkeerauksen vieminen maan alle sekä sen yhteydessä pystytettävä uusi uljas Konserttitalo toisivat näkyvyyttä, sponsoreita sekä työpaikkoja.

Logomosta ei saa tekemälläkään edustavaa tilaa konserttimusiikille tai astetta tasokkaammalle kulttuuritoiminnalle. Rock-klubiksi se kyllä käy erinomaisesti. On erittäin tärkeää, että Logomon toimintaa kuitenkin kehitetään aktiivisesti ja tiloja parannetaan aina, kun resursseja löytyy!

Joka tapauksessa erittäin kannatettava idea Salmiselta ja Segerstamilta!
Amigo

#19 Re: Ei viinitarhaa

09.10.2012 23:58

Amigo

#20 Re: Verorahoille parempaakin käyttöä

10.10.2012 00:00

#4: Pekka - Verorahoille parempaakin käyttöä

Käytetään busseja, takseja, omia jalkoja!

Amigo

#21 Re:

10.10.2012 00:03

#10: -

Turussahan on Logomo ja HK-Areena ja joitakin muita, ei konserttisalia kongresseille!!!

Amigo

#22 Re: Re: Ei tarvetta musiikkitalolle

10.10.2012 00:06

#14: Ei musiikkitaloa - Re: Ei tarvetta musiikkitalolle

Se "toinen taiteilija" joutui peruuttamaan tulonsa lauantain 18.8. Tristan ja Isolde -ooperan kenraaliharjoituksen vuoksi ja se harjoitus oli muutettu Turulle sopimattomaan aikaan Tristania esittäneen solistin vuoksi!

Helsinkiläinen

#23 Tuhannen taalan paikka

10.10.2012 10:17

Turulla on tuhannen taalan paikka tehdä mahtavampi musiikkitalo kuin Helsingissä (joka on siis epäonnistunut monella tapaa).
ei minustakaan musiikkitaloa

#24 Re: Re: Re: Re: Ei tarvetta musiikkitalolle

11.10.2012 18:23

#16: - Re: Re: Re: Ei tarvetta musiikkitalolle 

Konserttitalossa varmasti pitääkin tehdä jonkinasteinen remontti, mutta sen ajaksi - ja ehkä pitempäänkin - voi filharmoninen orkesteri mennä evakkoon Logomoon. Logomohan tarjoaa "kalliisti maksetun" keinoakustiikan, jota talo mielelläänkin ylistää. Logomo on iso ja tarjoaa puitteet vaikka minkälaiselle orkesterille, ja talohan muuttuu tekijöiden tarpeiden mukaan, eikö vaan?

Ja Logomossa vieläpä on saman katon alla kongressi- ja ravintolatilat, joten kaikenlaisten tilaisuuksien järjestäminen onnistuu vaivattomasti (ja kalliisti). Vain hotelli puuttuu tuolta puolen kaupunkia - tai onhan sekin Naantalissa.

Kaikki yhdestä osoitteesta

#25 Re: Re:

11.10.2012 18:29

#21: Amigo - Re:  

 Ihan totta, Turusta löytyy kaikki: on vanhoja saleja ja uusia, on tuo mainittu HK-Areena ja uutukainen Logomo. Kun jäljempää haviteltiin kaupunkiin, todettiin mediassakin, että nyt tulee talo kaikkien tarpeisiin. Ja hei, kaikkien on kaikkien - Logomossahan on jopa elokuvateatteri. Eikös vaan kaikki nyt joukolla mukaan ja tekemään Logomosta koko kansan kulttuurikeskusta - kun se kerran jo on olemassa siellä. Ja pienillä muutoksillä sinne pääsisi esim. junalla, ja kun Turkuun tulee se uusi paljon puhuttu matkakeskus, olisi kaikki kulttuuria lähellä!!