Kansanliike Tehyn korotusvaatimuksia vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kansanliike Tehyn korotusvaatimuksia vastaan.

Tomi Koivukangas
Vaasa

#1 Lisää palkaa?

09.10.2007 21:31

Kukaan ei voi väittää, etteikö sairaanhoitajat ansaitsisi enemmän palkkaa.
En käsitä esimerkiksi sitä, että paperitehtaissa olevat työntekijät monitoreitten ääressä nostaa semmoisia palkkoja mitä nostavat.

Paperimiehen vastuuta ei edes verrata sairaanhoitajien vastuuseen.
Sairaanhoitajien palkkavaade on kylläkin aika huima, jota ei voi toteuttaa, valitettavasti, he ansaitsevat kyllä joka sentin palkastaan, toisin kuin paperitehtaissa olevat työntekijät.

Minun mielestä paperimiehille ei huimia korotuksia ja rahat sen sijaan terveydenhuoltoon, että saadaan hoitajat pois palkkakuopasta.

Paperimiehet kaivavat itselleen kuoppaa palkkojensa suhteen, pikkuhiljaa paperikoneet pysähtyy ja käynnistetään jossain, jossa on halpaa työvoimaa...

Mutta sairaalat ovat ja pysyvät suomessa, eli lisää palkkaa sairaanhoitajille!

Ja lisää huimista palkankorotuksita, kansanedustajat voisivat itse katsoa itseään peilistä, haukkuessaan hoitajia ahneiksi.
Tehy Ahne
Adressin tekijä

#2 Paperimies ei vaadi toisten veroeuroja!

09.10.2007 22:10

Paperimiehen palkka ei ole pois päivähoidosta, perusopetuksesta, perhetyöstä, terveydenhuollosta. Sillä hoitajien 3500 e palkat tarkoittavat käytännössä sitä, että ei ole varaa palkata hoitajia riittävästi. Tonnia isompi kuukausipalkka ei tee kenestäkään parempaa hoitajaa!

Nyt on menty liiallisuuksiin.

Tästä Tehyn tempauksesta kärsivät kaikki.
Juha Matti Saari
Järvenpää

#3 Mistä ei pitäisi maksaa?

10.10.2007 00:16

Ilmeisesti kaikesta mikä ei suoranaisesti tuota. Terveyden huolto ei tuota, päin vastoin se maksaa, samoin koulutus tai päivähoito. Kutsumus ammatteja toisin kuin kansan edustaminen, joten ne voi hoitaa nälkäpalkalla; niinkö?
Tehy Ahne
Adressin tekijä

#4 Tehyläisillä menee hyvin

10.10.2007 05:45

Ei 2600 euron keskipalkka ole nälkäpalkka. Monilla aloilla ei saa tuotakaan, vaikka työ on vielä vastuullisempaa ja akateeminen koulutus taustalla.

Tehyläiset syövät nyt toisten leipää.

Voitte itse huviksenne laskea, mihin keskipalkka nousee, kun sitä korotetaan 25 %.
perti manninen
pudasjärvi

#5 1600e/kk akateemisella

10.10.2007 09:10

Törkeä ryöstö yritys , TEHYLLÄ.


Kirjastonjohtaja tejkee 60-70h/ vikko ja käteen jää 1600e/kk, mitään ylityökorvauksia ei tipu.

Tehyläinen vähemmän kouluttautunut vaatii 39h/viiko , 2500 e käteen jäävää palkkaa,
YLI kaksinkertaista palkkaa/h ja ylitöistä jopa 3-4 kertainen palkka vaatimus.
Ari Takkunen
Helsinki

#6 Hallituksen lupaus taustalla

10.10.2007 09:30

Tässä saattanee mennä puurot ja vellit sekaisin. Eduskuntavaalikampanjoissa poliitikot puhuivat suu vaahdossa naisvaltaisista aloista ja niiden matalista palkoista. Nyt Tehy kokenee, että hallitus syö sanojaan takaisin. En tiedä onko näin, en provosoi vaan pohdin asiaa. Tilanne on sinänsä vakava, Suomen terveydenhoito on ollut erittäin hyvä, sitä on nakertanut ajan saatossa erilaiset asiat. Ja nyt sitten tämä. Menkää katsomaan esim. HUS:n Lasten ja Nuorten sairaalaan mitä hoitajat siellä tekevät, sitä työtä mitä ainaskin pienten ihmisten hoitajilta vaaditaan. Siellä on sairaita pieniä ihmisiä, jotka eivät osaa kertoa missä koskee ja kuinka paljon jne. Itse koen, että tämä on iso yhteiskunnallinen kysymys.

Sitten tietysti tulee mieleeni, että hoitajaksi ryhtyessä jokainen tuntee palkkatason, eli eipä se yllärinä tule. Hoitajathan antavat hoitovalan, toivon, ettei sekään ole unohtunut tässä mylläkässä.
K V
OULU

#7 Vaade 400 - 600 ( lue 500 e ), loppupalkka n. 2100 e.

10.10.2007 11:39

Eli adressin sisältö on pahasti virheellinen. - Minusta nyt puheena olevan kaltainen lähestymistapa on pelkkää riidan haastamista.

Samoin ajan haaskuuta on se, että aletaan luettelemaan toisia epäkohtia ( so. ei korjata toistakaan, kun toisella on asiat huonosti ). -Itse en rinnastaisi kirjastoa nyky sairaaloihin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.10.2007 14:12


Kimmo Puustinen
Joensuu

#9 Jos olet eri mieltä...

10.10.2007 15:22

Ari Takkunen
Helsinki

#10 Hallituksen lupaus taustalla / lisäys

10.10.2007 17:02

Eli jäi sanomatta, että minä en laita nimeäni tähän adressiin vaan palkankorotuksien puolesta. Kuten sanoin, niin menkää katsomaan esim. HUS LNS:aan menoa, niin ehkäpä mieli muuttuu. Sairaanhoitajien työ on sellaista ettei sinne kovin moni mies hakeudu, koska siellä joutuu tekemään ihan oikeasti duunia ja vaatii kovat hermotkin. Itse olen insinööri, siksi voin sanoa näin, ainakin omasta puolestani.
Seija Vilén
Espoo

#11 Vai yli 3000 €? Jos sen näkiskin...

10.10.2007 18:27

Tämä adressi on laitettu liikkeelle aivan väärin perustiedoin. Kaikkea ei tarvitse allekirjoittaa, minkä joku nettiin sattuu naputtelemaan! Sairaanhoitajan keskipalkka ei missään Suomessa yllä edes 3000€, joissain tavallista hiukan paremmin maksavissa kunnissa (esim. Espoossa) se on siinä kahden tonnin korvilla, nippa nappa.

Suomalaisen naisen keskipalkka (siis EI sairaanhoitajan) on tällä hetkellä n. 2500€, miehen n. 2800€. Nyt vaatimamme summa olisi kokonaisuudessaan 400-600€ nosto kahden ja puolen vuoden aikana Eli suomalaisnaisen keskivertopalkan verran haluamme, emmekä mitään pöyristyttäviä summia.

Pidetään nyt Tehyläiset yhtä! Pakkohan sitä palkkaa on maksaa, jos pikkuroposilla ei kukaan suostu sitä tekemään!
perti manninen
pudasjärvi

#14 tehyn yläpään ahneus!

11.10.2007 09:21

Palkat tehyläisill voi korottaa vain euro määräisenä korotuksena, sillä yäpään ahneus on iskenyt parempiosaisiin tehyläisiin,
Perushoitajat sentään tyytyivät n 12% korotuksiin.

Siispä 25% Yläpään Tehyläiset saisi; 3000e/kk kokonaisansioista tietäisi voositasolla 7500 e korotusta ja n 14 000 e vuosittaista palkkakulua kunnille.
'
ja samalla kuitenkin pienintä palkkaa saava tehyl. saisi vajaat 200e/kk käteen lisää.

Kyllä se hoiton saanti on nytkin jo köyhillä rahasta kiinni, useitten köyhien täytyy jättää pikkuvammat itsehoiutoon ja isommissakin hädissä omaapu halvempi.

mm kipsinpoistot, jälkitarkastukset, pienet haavan ompelut ja sensellaiset täytyy itse nytkin hoitaa, kun ei ole edes minimi palkkaa 0e/kk sosiaaliapu ja työttömyysturva, että P.P n 13. voisi hoitaa nimellään turhat pään aukomisensa.
Outi Markkanen
Helsinki

#15

14.10.2007 17:41

Hyvinvointiyhteiskuntaa ollaan purkamassa ja tuloerot kasvavat. Helsingissä jo nyt työssäkäyvät vähäosaiset joutuvat turvautumaan kirkon apuun, jotta saavat myös ruokaa asumismenojen jälkeen. Pääkaupunkiseudulle saataisiin varmasti hoitajia, jos tarjottaisiin edelleen edullisia työsuhdeasuntoja. Nyt työsuhdeasuntojärjestelmää ollaan purkamassa pois.

Jos palkankorotukset toteutuvat, se on muualta pois. Taatusti säästetään sijaismenoissa ym. Jos hoitomaksujen omavastuuosuuksia korotetaan, se koskettaa eniten vähäosaisia. Esim. huonosti hoidettu diabetes tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi kuin asiallisesti hoidettu.

Vähäosaisiin kuuluu myös entisiä hoitotyöntekijöitä, jotka ovat työssään sairastuneet. Heille/meille ei yhteiskunnalla ole tarjota mitään apua. Väärä ammatinvalinta oli oma vika.

Sairaanhoitajat eivät ole mitään pyhimyksiä. Kahvihuoneissa ja kanslioissa puhutaan toisinaan hyvin rumasti asiakkaista/potilaista. Potilaiden arvotus näkyy välillä myös käytännön työssä. Niin kauan kuin subjektiivista ihmisarvoa ei ole olemassa, en kannata palkkojen nostoa.

Muistuttaisin myös, että sairaanhoitajat eivät voi tehdä työtään ilman eräiden matalapalkkaisten työntekijöiden työpanosta: Joku siivoaa ja desinfektioi tilat ja välineet. Joku tekee vaippoja, haavanhoitotarvikkeita ym. Joku tekee lääkkeitä. Joku tekee potilaiden vaatimat apuvälineet. Joku huolehtii, että sairaalasängyt toimivat. Joku huolehtii, että ilmanvaihto toimii, joka vähentää potilaiden sairaalapäiviä ja sairaanhoitajien sairaslomapäiviä. Joku huolehtii, että potilas saa dieettinsä mukaisen ravinnon, eikä saa ruuasta anafylaktista reaktiota. Joku tekee laboratorioiden mittalaitteet, jotta potilaiden näytteet voidaan analysoida oikein. Ilman tätä taustatukea sairaanhoitajien työ olisi hyvin vaikeaa.
Mikko Heinola
Vantaa

#16 Tehy Ahneelle ja muutamille muille

15.10.2007 22:58

Jotta olisi edes jonkinlaista uskottavuutta, niin olisi ihan hyvä pysyä edes suurinpiirtein tosiasioissa eikä "puhua niin totta kuin osaa". Palkankorotusvaatimus esim. EI ole 1000 euroa. Jos osaa näpytellä tänne jotain edressia, niin on varmaankin tarpeeksi fiksu selvittämään asian. Lisäksi olisi ihan fiksua verrata peruspalkkoja ilman lisiä. Vai meinaatteko, että se kirjastonhoitaja tekee peruspalkallaan yövuorojakin?

Pertti Manniselle sen verran, että enpä jaksa uskoa kirjastonhoitajan tekevän 60-70 tuntia viikossa säännöllisesti ja hommaan ryhtyessään on ehdot ollut tiedossa. Lisäksi on aivan yleistä, että nämä ns. ylityötunnit saa vapaana tunti tunnista.
Maija Maarmun
Lahti

#17 Huhhuh

16.10.2007 18:43

Kyllä ovat ihmiset pihalla. oliskin hoitajien palkka 2500e! :D Mutta se on vähimmiillään kun verot on miinustettu niin 1300e + lisät eli hyvin naurettava summa :D Tehyn toiminta ei ole mitään ahneutta vaan pakkohan sitä on ryhtyä tositoimiin jos hoitoalalle on odotettu jo 100 vuotta palkankorotusta ja niin on sitä kovasti lupailtu mutta eipä ole huimasti näkynyt! Ja joku tuossa kirjoitti että "eivät hoitajatkaan mitään pyhimyksiä ole" <--- ihmisiä me hoitajatkin olemme että kovin harva tyyppi tässä maailmassa pyhimyksestä menee, että kyllä meilläkin on huonoja päiviä ja välillä hankalia potilaita mutta töissä potilasta kohdatessa ärsytys on nieltävä ja hoitohenkilökunta tottakai purkaa kahvihuoneessa päivän hankalia tilanteita/tapauksia. Se on totta että potilasturvallisuus ei ole 100% tässä touhussa kun yli 12000 hoitajaa mitä luultavammin irtisanoutuu mutta ei tässä kukaan ketään haluaisi ilman hoitoa jättää..Suurimmalle osalle hoitoala on kutsumustyö mutta kyllä silti on oikeus vaatia lisää palkkaa koska sattumoisin työ on erittäin raskasta, tässä ollaan kuitenkin ihmisten kanssa tekemisissä eikä minkään paperikoneiden. Ja lisäämällä palkkaa voi alasta tehdä ns.houkuttelevamman..että nuoret lähtisivät opiskelemaan.. Kohta jäävät suuret ikäluokat eläkkeelle.. ja heitä on paljon! Voi olla että he kun hoitoa alkavat tarvitsemaan niin ei ole hoitajia! Nyt on ollut jo pitkään hoitajista pulaa että mitenkäs sitten..
Maija Maarmun
Lahti

#18

16.10.2007 18:44

niin ihmisiähän me hoitajatkin olemme! Hyin harva tässä maailmassa pyhimyksestä menee :D
K V
OULU

#19 Sairaanhoitajien vaatimus on oikeutettu

19.10.2007 13:41

Kunnat ovat säästäneet valtavia summia pitämällä sairaanhoitajia palkkakuopassa ainakin 10 vuotta.

Aina näihin vuosiin saakka kuntatyönantaja on ollut todella julkea. Lyhyillä määräyskirjoilla on pompotettu hoitajia. Monien työtaakka ja tilanne on ollut täysin kohtuuton.

Nyt sitten kuntatyönantaja ja valtio ovat olevinaan reiluja... " hoitajat ovat ahneita."

- Ei muuta kuin tsemppiä hoitajille !

Eli hoidetaan nyt tämä kaikkein syvin kuoppa kuntoon !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.10.2007 14:54


Jari Suominen
Turku

#21 Vaatimus palkkojen korottamiseen

22.10.2007 21:32

on täysin oikeutettu.Miksi ette hihhuloi jättioptioista ja muista ansiottomista tuloista vaan perustatte adresseja ansiotuloja vastaan?Taitaa olla kateus päämotiivina.Kannatan lämpimästi kaiken työn arvostamista ja siinä palkkaus on avainasia.
Krista 12v
Vantaa

#22

23.10.2007 21:38

Tehyläiset tekee työtä. Toivois että arvostatte. Ees sitten kun ootte kipeitä. Kyllä NAURATTI hahahahahaa kun tätä luin, siis PUOLET tästä :D kyllä on tyhmä adressi. Valita, allekirjoittaneet arvoisat urpot, mutta seisotte uppoavan laivan väärässä päässä. LISÄÄ palkkaa hoitajille! Ja tehkää joku adressi Tehyn PUOLESTA, ellei joku tämän kakan lukenut jo naputtele sellaista
Krista 12v
Vantaa

#23

23.10.2007 21:38

Ja anteeksi nuo kirjoitusvirheet ;)
Hannu Vuolukka
Rauma

#24 Keskipalkka...

27.10.2007 19:37

En ymmärrä näitä lukuja mitä mediassa ja ym. ilmoitellaan... Että palkat olisivat niinkin isoja? Itse nuorena hoitajana olen ollut 3 v. töissä, käteen jää n. alle 2000 euroa/kk. Se on siis lisien kanssa. Työ on epäsäännöllistä 3-vuorotyötä. Että vaikka korotus tulisikin, niin ei se yllä mihinkään 3200 euroon... Se ymmärrän, että työssäoloaika tuo mukanaa korotusta ja jossain on parempiakin peruspalkkoja sekä tehtäkohtaisesti palkka vaihtelee.
Elina Pieskä
Kemi

#25 Summille ihan sama

30.10.2007 10:57

Luin jokusen näistä teidän "aikuismaisista" kirjoituksista ja naurattaa. Kyllä, olen urpo ja laitoin nimeni adressiin. Minulle ihan sama mitä hoitajat tienaavat. Tämä ei koske summia vaan periaatteita. Olen sitä mieltä että jos työ ja raha eivät kiinnosta niin irtisanoutukaa ja jättäkää työpaikat ihmisille joille ne kelpaavat. Jos teillä on muka tiukkaa niin yrittäkääpä elää pari kuukautta työttömyystuella. Jo tällä hetkellä sairaaloissa on hoitaja pulaa sen vuoksi ettei kunnilla ole halua eikä varaa palkata enempää hoitajia. Ja nyt niille vähillekkin tulisi maksaa lisää palkkaa. Tajuavathan "urpot" hoitajat että kun palkat nousevat niin irtisanomiset alkavat. Mielestäni ne voitaisiin aloittaa siitä päästä jossa eniten valitetaan. Itsekeskeisyyden huippu. Ette te ole sen parempia ihmisiä kuin me muutkaan. Olette yhtä riippuvaisia muista työpaikoista (esim. paperityöläiset, myyjät jne) kuin me muutkin. Saitte jo korotuksen mutta ahneuttanne haluatte lisää. Ette ajattele muita kuin itseänne ja samalla apua tarvitsevat kärsivät takianne.