TEHYn oikeutettujen palkkavaatimusten puolesta!

Suomalainen terveydenhoito on toiminut vuosikausia vain sen takia, että ylikuormitettu hoitohenkilökunta ovat tehneet ihmeitä ja venyneet päivästä toiseen - ja saaneet siitä korvaukseksi palkkaa, joka ei vastaa millään tavalla heidän työnsä vaativuutta.

Menneiden eduskuntavaalien alla puolue toisensa jälkeen kampanjoi juuri alipalkattujen naisvaltaisten alojen huonolla asemalla ja lupasi korjata sen. Nyt, kun olisi ollut aika siirtyä sanoista tekoihin, lupauksista on vähät välitetty.
Vuosikaudet hoitajat ovat pyytäneet, toivoneet, odottaneet parempaa palkkaa - ja jouduttuaan pettymään kerran toisensa jälkeen, ovat palanneet töihinsä. Työmäärä on kasvanut, henkilöstön määrä vähentynyt ja palkka on jäänyt yhä pahemmin jälkeen.

Esitetty joukkoirtisanoutuminen on rankimpia mahdollisia työtaistelukeinoja, mutta se kuvaa tilanteen vakavuutta. Tarjottu palkankorotus olisi vain pahentanut palkkauksen jälkeenjääneisyyttä. Minkäänlaiset perustelut eivät ole muuttaneet tilannetta mihinkään. Jäljellä ei ole enää muuta keinoja kuin ottaa raskaat aseet käyttöön.

Osoittakaamme nyt kaikki tukemme TEHYn täysin oikeutetuille vaatimuksille! Ellei palkkatasoa saada korjattua nyt, Suomesta loppuvat hoitajat.