Ei mausteita tai ruokaa lääkeluetteloon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei mausteita tai ruokaa lääkeluetteloon.


Vieras

#26

11.11.2012 16:15

Kyllä pistää vihaks tämmöset kaikenmaailman tyhjäpäitten ideat... Laittaisivat hengitysilman saman tien listalle!
Aktivisti

#27 Re: Haloo Suomi?

11.11.2012 16:42

#16: Luomupylly - Haloo Suomi?

Kohta jää korvapuustit leipomati, kun ei enää kanelia saa. Laitetaanko pullan päälle nitroja vai masennuslääkettä?

Olen kuullut etttä Eviran toimia tutkittaisiin jo toivottavasti Fimean myös. Kukahan näitä putiikkeja rahoittaa?

 

 

Tex Willer

#28 JUURIA&HEUNÄÄ? VEROLLLE

11.11.2012 16:44

WTF?

Vieras

#29 Vetoomuksen oikea paikka

11.11.2012 18:37

"Fimea ei ole pystynyt osoittamaan mitään kansanterveydellistä vaaraa perusteeksi, miksi kyseinen EU:n kasvimonografioihin perustuva liite..."

Eikös tällaiset addressit pitäisi lähettää EU:n päättäjille englanniksi (ja hyvät perustelut jo itse vetoomuksessa lyhyesti ja selkeästi eikä kommenteissa) Fimean sijaan, joka ilmeisesti vain on pakotettu noudattamaan EU-direktiivejä ???

Vieras

#30

11.11.2012 21:45

Maalaisjärki ahneuden voittakoon!
helipe

#31

11.11.2012 21:51

Hullun touhua ja joku tämmöisestä vielä maksaa !
VmH

#32

11.11.2012 22:22

Tämäkö on sitä Fimean korkeaa osaamista, jota löytyy vain Helsingistä?
Luontaistuotteilla tervehtynyt

#33 Re: ???

12.11.2012 02:15

#2: Ihmettelijä - ???

Kyse ei tosiaankaan ole tuotteiden valvonnasta vaan siitä että tuotteet saadaan apteekkitavaraksi, eli pois markkinoilta. Kuten aiemmin on kerrottu, kaikista (täysin vaarattomista) rohdosvalmisteista jotka on määritelty suomessa lääkkeiksi, saatavilla on tällä hetkellä yhtä- kahta. Rekisteröintikulut ovat niin suuret että kenelläkään ei ole niitä näin pienellä markkina-alueella varaa maksaa. Surkuhupaisinta on samoja tuotteita myydään esim. USA:ssa ruokakaupoissa täysin vapaasti. Ilmeisesti ne muuttuvat vaarallisiksi ylittäessään atlantin? Kukaan ei ole koskaan kuollut tai edes sairastunut kyseisistä valmisteista. Länsimaisten lääkkeiden sivuoireisiin kuolee kymmeniä, jopa satoja tuhansia ihmisiä vuosittain pallollamme.

Meitä on monia joille osa listan tropeista on elintärkeitä. Jos tulli alkaa kohdella niitä laittomina lääkeaineina, olemme todella pahassa liemessä. Kai sitä täytyy vanhoilla päivillään ryhtyä salakuljettamaan täysin vaarattomia luontaistuotteita ulkomailta ruumiin onteloissa? Samaan aikaan (täysi-ikäiset) ihmiset saavat ostaa kaljaa ja tupakkaa täysin vapaasti maitokaupoista. Tämä on jotain niin järjetöntä että kun puolisoni kertoi tästä, luulin ensin hetken että tämä on hänen huolella laatimansa karmea vitsi. En kertakaikkiaan voi käsittää mitä näiden virkamiesten päässä liikkuu vai liikkuuko mitään?

Mitä seuraa siitä että kaikki ihmisille terveelliset ruoka-aineet ja yrtit määritellään lääkkeiksi? Myydäänkö kaupassa lopulta vain sokeria, sipsejä, pullaa, limsoja, valkoisia vehnäjauhoja, tupakkaa ja olutta? Muita saa sitten reseptillä apteekista, jos jollakin on varaa tuote rekisteröidä.

Kirjoittakaa ihmiset kansanedustajillenne asiasta. Monet käsittämättömät lait ja säädökset menevät läpi vain siksi että oikeastaan kukaan ei tiedä asiasta. Jälkeen päin onkin sitten todella vaikeaa enää muuttaa niitä, koska kukaan ei suostu myöntämään että virhe tehtiin.


Vieras

#34

12.11.2012 07:34

Elämme pian valvotussa kommunismi valtiossa. Pian saa rangaistuksen kun avaa suunsa väärässä paikassa ja asiassa. Liityimme EU:hun jotta esim. vapaus liikkua ja toimia paranisi???? Mikä muu ala on näin vainottu??
virkamieshallinto alas

#35

12.11.2012 08:56

Taas on olleet kemianteollisuuden lopparit asialla ,mausteiden ja ruuan lisäämiseksi lääkeluetteloon.
Nämä aina koskee pääasiassa maaseutua, koko ajan pyritään toimintaedellytyksiä estämään ja lopettamaan.
Tilkkumummi

#36 Mausteista

12.11.2012 10:14

Jos piparimausteet laitettaisiin vaikkapa reseptille, niin mitenkäs joulu voisi joululta tuntua... Ihan hullu ehdotus muutenkin.
Tukien piiriin siirtyvä

#37

12.11.2012 10:16

Kaikki liittyy siihen kaksinaamaisuuteen, jossa hallitus huutaa yhtäällä "kannustetaan yrittäjyyttä", mutta toisaalta on esimerkiksi ensi vuonna alkavien yrittäjien eläkevakuutusmaksua korottamassa 3%, mikä tarkoittaa yel-maksuihin minimissään 130 euron korotusta. Onhan se hallitukselle kauhistus, jos suomalainen pärjäisi omillaan ja kaikenlaisilla toimilla varmistetaan, ettei yrittäjiksi haluavia niin paljon olisi, ristiriitaista ja valehtelua oman statuksen kohottamiseksi.
Kyylääjien vihaaja

#38 Re: ???

12.11.2012 12:43

#2: Ihmettelijä - ???

Jos kukaan ei usko kehenkään, niin viranomaisia tarvitaan kymmenen kertaa enemmän!   Kai satunnaiset pistokokeet riittävät.

Yksi yrittäjä

#39 Re: tämä laki ei saa tulla

12.11.2012 13:12

#25: -

Niin tässä sitä taas ollaan, ei luontaistuotteilla ole ennenkään ollut viranomaisten mukaan mitään vaikutusta! Miksi niillä nyt yhtäkkiä onkin vaikutusta niin että ne pitää luokitella lääkkeiksi? Taitaa olla yhden yrittäjäkunnan tuho ja niiden veronmaksun loppuminen valtiolle. Suomen valtio kun on niin rikas ettei se enään verotuloja kaipaa! Lisäksi ne ihmiset jotka ovat saaneet helpotusta tai apua jopa paranemista kyseisten kasvien vaikuttavista aineista ajetaan tällä tavoin yhteiskunnan varojen käyttöön julkisen terveydenhuollon ja lääkkeiden pariin ja käyttäjiksi. Tämäkö on sitten sitä säästöä? Eipä tätä oikein ymmärrä kun terveydenhuollon menot kasvavat jatkuvasti muutenkin niin mistä rahat moiseen lisälaskuun? KIRJOITTAKAA IHMEESSÄ ADRESSIIN NIMENNE!

Pahoillaan jos näin käy!

#40

12.11.2012 16:02

Tuossa adressissa voisi todellakin lukea mitä tämä aloite tarkoittaa tavan kuluttajan kannalta. Kaikki ei jaksa lukea näitä kommentteja!
Vain alalla olevat tietävät mitä tämä tarkoittaa. Se on kumma ettei kukaan informoi mediaa! Vai ovatko nekin lääketehtaiden mannekiineja? (tietysti saavat isot rahat lääkemainoksista, ja ovat siksi puolueellisia)
Siinävaiheessa kun joku rohdos menee apteekkiin, sen myynti käytönnssä loppuu. Ei apteekkeja kiinnosta ns luonnon rohdoksia myydä. Synteettisiä lääkkeitä haluavat myydä, koska niissä pyörii suuret rahat. Eikä nekään aina niin tutkittuja ole kuin haluavat väittää. Etenkin lääkkeiden yhteysvaikutuksia toisiin ei aina tiedetä.
Ja onhan se uskomatonta jos tavalllisten yrttienkin myynti kiellettäisiin. Mihin se perustuu, että meillä täällä Suomessa pitää olla tiukemmat määräykset itsehoidon suhteen kuin muualla euroopassa? hirveää rahan tuhlausta tälläinen organisaatio tämän uudistuksen ympärillä.
Annetaanko me oikeasti Lääketeollisuuden hallita elämäämme. Ei niitä kiinnosta ennaltaehkäisy sairauksissa, suurempi Bisnes on hoitaa sairauksia ja mielellään niin että yhdellä lääkkeellä hoidetaan yhtä sairautta, mutta onneksi tulee vielä lääkkeen sivuvaikutus johon tarvitaan uusi lääke jne. Ja tämä etuhan on yden maailman parhaan bisneksen etu!
Lääketiede on arvokas asia, ja lääkkeitäkin tarvitaan, mutta miksi meiltä halutaan kieltää itsehoito ja ennaltaehkäisevä itsehoito!
Sandi12

#41

12.11.2012 16:13

Kohtuus tässä holhoamissa ja järki käteen!
time for change

#42 Lääketeollisuus=markkinavoimat=suursijoittajat=maailmaa pyörittävä eliitti

12.11.2012 17:23

Taas yksi lääketehtaiden päätös, jolla luontaistuotteet määritellään lääkkeiksi, jotta kansainvälinen lääketeollisuus hankkisi lisää rahaa. Aika jo pikku hiljaa herätä tähän todellisuuteen, että ihmisten sairauksilla rahastetaan, ja pahasti. Kansainvälinen lääketeollisuus on miljardibisnestä, lääketehtaat voitelevat lääkäreitä, jotta he määräisivät tiettyjä lääkkeitä potilaille. Potilaita ei tutkita kokonaisvaltaisesti vaan itsemurhaa yrittänyt laitetaan ensiavusta kotiin "toipumaan".

Vieras

#43 Re: Vetoomuksen oikea paikka

12.11.2012 18:15

#29: - Vetoomuksen oikea paikka 

 

Ei Fimea tässä mitään EU direktiiviä noudata.

Ne toimivat asiassa täysin itsenäisesti. Muilla mailla ei ole edes lääkeluettelon rohdokset -liitettä, jonka nojalla vaaditaan lääkekasveille lääketutkimuksia, -tehtaita ja -lupia.

Vieras

#44

12.11.2012 18:47

joku roti nyt sentään..prkl
neee

#45 Totuus ja Tehtävä

12.11.2012 19:31

V*ttu ne on hulluja - siis viranomaiset. V*ttu ne on hulluja. Jahka kerään rahaa muutan pois tästä maasta. Ainoa mitä tulee ikävä on sukulaiset.
Jeps

#46 Sekopäistä seurakuntaa, taas kiiltää dollarinkuvat silmissä.

13.11.2012 00:34

Talvivaara Oy osti ELY keskukset, Fimea huutokaupattiin lääkeyhtiöille. Evira menee sitte vissiin kaupanpäällisinä jälkimmäiseen. Jösses että suomalaiset on sitte munatonta kansaa.

Vieras

#47 Haloo...

13.11.2012 12:46

Järjen käyttökin on sallittua...

Vieras

#48 MTV3

13.11.2012 12:58

MTV3:n kommentti on yksipuolinen: http://www.mtv3.fi/makuja/uutiset.shtml/saako-kanelia-ja-rosmariinia-kohta-vain-apteekista-tama-on-totuus?1654735

Tuolla sivulla sanotaan mm. "Lääkeluettelo ei kuitenkaan Pellaksen mukaan tarkoita sitä, että listassa olevat aineet luokiteltaisiin yhtäkkiä lääkkeiksi.
– Siitä ei ole lainkaan kyse. Monografialla tarkoitetaan kasvirohdosvalmisteiden laatuvaatimuksia. Eli jos näitä aineksia käytetään lääkkeellisessä tarkoituksessa, niillä täytyy olla tietyt laatuvaatimukset, Pellas selittää. "

Eihän se millään tiukenna jo olemassa olevia säädöksiä ... kunnes se astuu voimaan.

Kysymys kuuluukin, tuleeko lääkeluettelon liitteen 2A kasvien laatuvaatimus olemaan sama kuin liitteen 2:n kasvien? Eli, jos haluaa myydä listassa olevista kasveista tehtyjä tuotteita sisäiseen lääkekäyttöön pitää olla lääketehdas, joka on tehnyt Fimean vaatimat tutkimukset ja hakenut sekä saanut Fimean myyntilupaa?

Se maksaisi noin 20000 euroa per tuote (ja kuivattu kasvi on jo tuote!), mikä on liitteen 2 kasvien kohdalla käytännössä tarkoittanut sitä, että tuotteet häviävät myynnistä.

Lisää allekirjoituksia tähän adressiin ...

Vieras

#49

14.11.2012 10:22

Yksilön oikeudet ja vastuut; byrokratialle näiden ulkoistus ainoastaan uhriuttaa ihmisiä lisää.
KJJ

#50

14.11.2012 21:04

On se nyp prkl erinomasta touhua, taitaa olla P.Puska tässäkin päällepäsmärinä.