Hevosen teurastus helpommaksi ja kannattavammaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hevosen teurastus helpommaksi ja kannattavammaksi.

Vieras
Vieras

#26 Re: HEVOSELLAKIN OIKEUS VANHUUTEEN JA ARVOKKAASEEN KUOLEMAAN.


#25: KOIKKALAINEN - HEVOSELLAKIN OIKEUS VANHUUTEEN JA ARVOKKAASEEN KUOLEMAAN.

Koikkalainen, sanoit jo kaiken niin hyvin, ettei minulla ole siihen mitään lisättävää.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Vieras

#27 Re: siiis jos hevosia teurastetaan apua


abcdef
Vieras

#28 Re: tota en siedä ajatusta


ei niitä saa tappaa!!! AATELKAA, NE ON SUN KAVERINA AINA JA EI PETÄ MUT NIITÄ VAA TAPETAAAAAN!!!!!!!! NIIN VÄÄRIN!! TOIVOTTAVASTI HEVOSRÄÄKKÄYS SAAATAISIIN LOPPUMAAN JA TEURASTUKSET VÄHEMMÄKSI!!!!!!!!!!!!!!!! EI TERVEITÄ HEVOSIA SAA TAPPAA, NE ANSAIISEE ELÄMÄN!!! PITKÄN SELLAISEN.
mm.
Vieras

#29 Teurastuksen kannalla


Onko teidän mielestänne parempi antaa hevosen kärsiä (tai siis anteeksi, nauttia) eläkepäivistä pikkuvikaisena? Hevonen ei näytä kipuaan herkästi, vaan piilottelee sen viimeiseen asti. Olen nähnyt miten vanhoja hevosia pidetään väkisin hengissä ja ne saavat päivittäin kipulääkettä, jotta näyttävät tyytyväisiltä ja omistajilla on hyvä mieli. Silloin kun hevonen ei pysty liikkumaan enää normaalisti tai se on kipeä, sen paikka on muualla.

Valitettavati jos ei ole omia maita (huom. nykyään ei edes saa haudata ilmeisesti ilman lupaa) ja lopetus eläinlääkärillä on kallista (vähintään 600€), niin teurastus on hyvä vaihtoehto. Teurastamoilla hevoset lopetetaan asiallisesti ja ne eivät kärsi. Liha menee hyötykäyttöön ja ehkä yksi hevonen kärsii ulkomailla vähemmän teurastuksen vuoksi. Suomessa teurastaminen on inhimillistä.

Pahinta mitä ihminen voi tehdä on laittaa hevonen kiertoon!

Vieras

#30 Ei hevosenomistajien hyväksi...


...vaan hevosen hyväksi allekirjoitin adressin. Hevoset ansaitsevat nopean ja kivuttoman kuoleman kun se aika on käsillä.

Vieras

#31


Suomessa suomalaista-hevosta ruokapöytään!!!
1234

#32 Teini liikenteessä?


Olisihan se kiva ajatus että se koipensa rikkonut vanha ravuri saisi köllötellä kesälaitumilla vanhuuden päivät mutta kun se ei oikein toimi. Raviurheilu olisi mennyttä jos jokainen alkaisi paapoa niitä raihnaisia eläimiä sen vuoksi kun sitä ei saa tappaa eikä raviharrastajia pahemmin kiinnosta pitää tuottamatonta elukkaa kun tilalle voi ottaa sellaisen joka kattaa omat kulunsa. Eläin ei kärsi lopetuksesta eikä se harmittele pilvenreunalla kun ei saakkaan köllötellä niityllä ja kirmata kavereiden kanssa.

Eteenpäin myyminenkään ei ole hyvä ratkaisu. Lämminveristen ravurien hinnat ovat aivan naurettavia ellei kyseessä ole hyvä juoksija tai siitoshevonen. Se 13-vuotias jalkavaivainen ruuna on arvoltaan korkeintaan 500 euroa ja yleensä niiden ostajat ovat persaukisia eivätkä tiedä hevosista mitään. Sitten sitä ruunaa hypytetään jollain metsäpolulla kun omistaja ei tajua että hevonen ei ole kunnossa. Mutta hei, onhan se elossa!

Vieras

#33 Järki käteen.


Tämä jalo ja hieno eläin on aikoinaan kesytetty työkäyttöön ja nykyään palvelee kilpa- ja harrastekäytössä. Annetaan sen tehdä vielä viimeinen palveluksensa ihmiselle(en tämän niin halutessa) - lautasella! Eettisempää lihaa kaikin puolin kuin tehotuotettu lehmä ja/tai ulkomailta tuotu hevosenliha.

MK

#34 Hyvää lihaa


menee hukkaan koko aika kun hevosen lihaa haaskataan. Sitten kaikki nämä kukkahattu pellet itke eku afrikassa on nälänhätää tai edes itkisi ku suomessakin on köyhiä joilla ei rahat riitä ruokaan puhumattakaan niistä ketkä elää kadulla. Voisin vannoa että jos näillä pieni tuloisille lyötäisiin pala hevosta ilmatteeksi käteen tai edes kohtuu hintaa olisi hymy huulilla ja maha täynnä tätä laatu lihaa.

Hevonen ansaitsee hyvän elämän ja myös kuoleman. Ihan tarpeeksi noita hampaattomai vanhoja koneja tullu nähtyä jotka ei pysty edes heinää syömään vaan erikois mössöillä pidetään hengissä ku kukaan ei tätä osta ja itse ei raski päättää sen elämää. Luuletteko että se hevonen nauttii niistä eläke päivistä laitumella kun ei pysty edes syömään?

Vieras

#35


Tämä on muutenkin ympäristöystävällisempää toimintaa. Hevosia on vaikea haudata minnekkään ja jotenkin Ämmässuonkaatopaikka ei viehätä hevosen viimeiseksi lepopaikaksi.

Vieras

#36


olisi ensisijaisen tärkeää että hevosen loppusijoittaminen tehtäisiin nykyistä tilannetta helpommaksi. Jos hevosia on suomessa tällä hetkellä n 75-80 000 hevosta, niin on älytöntä että nekin hevoset jotka kelpaisivat jalostettavaksi ravinnoksi lopetetaan lopetusaineilla tms ja haudataan pihoihin tai kaatopaikoille tai vaihtoehtoisesti tuhkataan tai myydään ruuaksi teurastettavaksi ulkomaille. Hevoset ovat kilpaurheilun, harrastekäytön lisäksi kuitenkin myös tuotantoeläimiä, ja niitä ei ole järkeä verrata lemmikkeihin kuten koira ja kissa. tai marsu :)
Tätiratsastaja

#37 Hyötyeläin


Jos ihmisellä on valta lisätä hevosia eli teettää varsoja,täytyy olla ihan sama oikeus myös asiallisesti päättää eläimen elämä.Olkoon syy sitten mikä hyvänsä,vamma,sairaus tai oma osaamattomuus hoitaa tai kouluttaa.Turha niille ylimääräsille eläimille on heinää syöttää,jokainen pitäköön vai ne eläimet jotka haluaa/jaksaa/kykenee hoitamaan.Jollekkin eläimen hyöty on kilpailu,toiselle kaveri,mutta olkoon viimeinen hyöty lautasella.Ei sitä itse tarvitse syödä,kyllä nimettömälle lihalle ottajia on.Musta on aivan järjetöntä luonnon saastutusta haudata maahan tuollaista määrää lihaa.Tai käyttää energiaa sen polttamiseen,ihan järjetöntä.Toki lihaksi kelpaamaton täytyy jonnekkin laittaa,mutta olkoon niiden osoite sama kuin lehmillä ,siolla ja lampailla.

Vieras

#38


Olishan se parempi teurastaa kuin haudata ja teurastaa suomessa kuin kuljettaa halki euroopan teurastettavaksi.

Vieras

#39


Ehdotan, että valtio tukisi hevosten teurastusta 300-500€ tapporahalla jolloin kaikki turhat ja vaivaiset eläimet tulisivat hyötykäyttöön.

Vieras

#40


Ehdotan, että valtio tukisi hevosten teurastusta 300-500€ suuruisella tapporahalla.

Vieras

#41


Järkevää sydämestä lähtenytta asiaa, jossa aivoilla on suuri merkitys. Olen kasvis ja kalansyöjä, käytän maitotuotteita. Kyllä hevoset ansaitsevat paremman kohtalon kuin vaivaisina ympäri maailmaa kuljettamisen.
Eläimen arvokas kohtaaminen.

#42 Kasvissyöjä kautta kalansyöjä: käytän maitotuotteita.


Eläimille arvokas lopetus. Jos eläin on sairas, mutta kelpaa ruoaksi, on käsittelyn oltava sitä luokkaa. Tuon lopun polttohautaus vaikuttaa sydämelliseltä ja viisaalta: estetään rottien lisääntyminen. Eläimellä on oikeus hyvään hoitoon ja kuolemaaan.

Vieras

#43


parempi kuolla kerralla kun kitua karsinassa
violetta

#44 Re: Hevosen vaiko sittenkin omistajan hyvinvoinnista kyse?


#7: Anna-Leena Vierumäki - Hevosen vaiko sittenkin omistajan hyvinvoinnista kyse?

Ehkäpä kysymys onkin enemmän siitä, että teurastamoja liian vähän, matkat tulevat pitkiksi ja moni kyllä ajattelee, että helpompaa ja järkevämpää on laittaa hevonen "monttuun", kuin alkaa kuskaamaan ympäri Suomea ja todellakin kallista. Meidän poni ammuttiin ja kuopattiin vanhana, liian kipeä kuljetukseen (n. 200km). Jos olisi teurastamo olut lähempänä, toki olisin vienyt sinne, kuin mätänemään maahan. Itse raahaisin ruhot petojen syötäväksi, joka olisi hevoselle varmaankin melko luonnollista. Täällä karhuja, susia ja ilveksiä metsissä ja olisivat varmaankin ihan tyytyväisiä hekin. Ajatellaan nyt kuitenkin hevosmaisesti. Ei ole arvokasta hevoselle joutua kiertoon ,tai takapihan koristeeksi. Toki jos on hyvä paikka ja hevosella kavereita, niin ilman muuta ihanaa jos voi elää pitkään...terveenä. Pitäisi todella olla joku laki, että vanhaa ja sairasta hevosta ei saa laittaa kiertoon, tai yleensäkään sairasta hevosta, jos omistaja on vain liian heikko tekemään hevosen lopetus päätöstä. Joskus on myös osattava tehdä vaikeita asioita, toisen hyväksi.

SV

#45 Hevonen on maukasta luomulihaa!


Kyllä sitä olis Suomenkin maaperä täynnä hevosenraatoja, jos jokaikinen kopukka haudattais kukkaseppeleiden kera sen kuoltua vanhuuteen. Mitä se tekisi pohjavesille, kun ne mätänevät ruhot lojuisivat madonruokana pitkin maita ja mantuja? Ei se hevonen kuoltuaan sitä ruhoaan kaipaa, joten miksei sitä voisi laittaa hyötykäyttöön ja ruuaksi? Onko se jotenkin arvokkaampaa olla madonruokana? Sitäpaitsi hevonen suurena eläimenä ei pysty emänään arvokasta ja elämisen arvoista elämää jos se on esimerkiksi jaloistaan romu, niin kyllä siinä kohtaa taivaslaitumet on paras paikka sellaisella kopukalle. Ihan turhaa heppatytöt täällä itkevät hevosten tappamisen pahuutta. Kaikki me joskus kuollaan ja tärkeämpää on sen elettävän elämän laatu kun määrä.
järki päähän....

#46 hevoselle oikein


on lopettaa hevonen joko teurastamolla tai ampumalla ja ottaa lihat hyötykäyttöön. Itsellä ollut hevosia 30v ja hevosille parhaana rakaisuna olen nähnyt lopettamisen. Ei ole tullut mieleenkään myydä uransa lopettanutta jollekkin "harrastehevoseksi" koska et voi olla varma a. ymmärtääkö ostaja edes hevosen perustarpeet (ruokinta,ulkoilu,kavion ja suun hoito ym) b. ettei hevonen kuitenkin kohta kierrä ns "kauppakonina" omistajalta toiselle.Se ei todellakaan ole hevoselle laadukasta elämää!! Ja hevosen liha on hyvää,terveellistä jne....Teurashinnan noustua noita vanhoja poloisia saataaisiin pois,parempi hevosen kannalta olla kuollut kuin nälissään,janoissaan ja kipeänä. Se näiden ponityttöjen ja kukkahattutätien eläinten inhimillistäminen on yksi syy hevosenlihan huonoon menekkiin/hinnan alhaisuuteen...eihän kaveria voi syödä.....Itse olen syönyt omia kasvattejanikin,itkut on tirautettu siinä vaiheessa kun tappo on ollut ajankohtainen,mutta hevoselle se on ollut paras ratkaisu. Kannattaisin myös tuota tapporaha tukea,monta hevosta pääsisi elämässään helpommalla kun ne vietäisiin ajoissa tappoon! ps. Olen 50v nainen joka todellakin jopa rakastaa hevosia,ei muuten olisi jaksanut työkseen niiden kanssa toimia yli 30v...
Maatalosta kotoisin

#47 Re: Hevoselle voi itse taata onnellisen vanhuuden


#9: Anna-Leena Vierumäki - Hevoselle voi itse taata onnellisen vanhuuden 

 

Minua ottaa älyttömästi päähän tämä eläinten inhimillistäminen, hevonen ei ole "hän", eikä se nauti kansaneläkettä. Minä syön lihaa, myös hevosenlihaa, ja mielestäni hevosille pitää olla samantasoinen teurastusprosessi ja kuljetukset kuin muillekin eläimille. Hevonen on niin kallis eläin ostaa ja ylläpitää, ettei sitä varmasti kukaan kasvata vain lihaksi rahankiilto silmissä.

Vieras

#48 Re: HEVOSELLAKIN OIKEUS VANHUUTEEN JA ARVOKKAASEEN KUOLEMAAN.


#25: KOIKKALAINEN - HEVOSELLAKIN OIKEUS VANHUUTEEN JA ARVOKKAASEEN KUOLEMAAN. 

 

Mikä on arvokas vanhuus? Kivut (joita hevonen ei tunnetusti herkästi näytä ulospäin) nivelissä? Huono syöminen kuluneiden hampaiden kanssa ja siitä johtuva nälkiintyminen? Odotellaan että notkoselkäinen, laiha, huonosti liikkuva ja syövä takkuinen vanhus kuolisi sydänkohtaukseen? Sekö on hyvää hevosen pitoa?? Arvokasta? Mistä sinä tiedät millon hevosellasi on kipuja? Sen geeneissä kulkee taito piilotella sairauksiaan, jos ne näkyvät päälle, hevonen on jo TODELLA KIPEÄ. Kumpi kuolema on arvokkaampi: myrkytys vai luoti? Vai kivulias sairaskohtausko? Kumpi on arvokkaampi tapa hävitä: madot syövät lihat vai ihminen syö? Vein pienteurastamolle huonosti liikkuvan 16-vuotiaan harrasteratsun. Se söi vielä hyvin, oli melko virkeä ja eli viimeisen kesän laitumella oman laumansa kanssa. Halusin sen lähtevän omilla jaloillaan seisten, oman ihmisen saattamana. Palveli minua 13 vuotta ja itkin silmät päästäni. Ja maistui kuulemma hyvältä. Opetelkaa lopettamaan ne koirannekin silloin kun vanhoja ovat mutta vielä iloisia. Ei niitä etujalkojen varassa raahautuvia, uikuttavia, alleen laskevia, "arvokasta vanhuuttaan" viettäviä elukoita kestä sydän katsella.

Vieras

#49


Erittäin hienoa!
Ei aina niin mustavalkoista

#50 Järki käteen


Kyllä teurastamoissa päästetään päiviltä myös vanhoja eläimiä. Ts. kaksi asiaa ei sulje pois toisiaan: on mahdollista antaa harrastepollelle hyvät eläkepäivät aktiiviuran jälkeen, mutta sitten kun ratsun voimat ja terveys hiipuu, pitää omistajan pystyä tekemään päätös päästää eläin pois kärsimästä, tavalla tai toisella (esim. eläinlääkärin suorittama eutanasia, teurastus). Teurastamossa eläin lopetetaan nopeasti ilman että se joutuu kärsimään eikä se osaa surra kohtaloaan etukäteen. Enemmän kärsii eläin, joka ei ole fyysiseltä kunnoltaan täysin ok ja silti joutuu kiertämään kaviouraa tunti toisensa jälkeen, kun joku vastuuton entinen omistaja on myynyt/antanut sen eteepäin ns. "normaalikuntoisena". Jos ottaa eläimen omalle vastuulleen, sitä pitää hoitaa ja jos ei pysty hoitamaan, siitä pitää pystyä luopumaan asianmukaisella tavalla. Hyviä hevosia tuskin laitetaan kiertoon omistajalta toiselle, mutta huonojakaan ei pitäisi.

Kommentoi adressia