UUSI YRITYS PELASTAA LINTUNEVA!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista UUSI YRITYS PELASTAA LINTUNEVA!.


Vieras

#1


Ei enää lisää turvetuotantoa, ei varsinkaan lintualueilta.
MP

#2 Vapolle vaaditaan yhteisösakkoa ympäristön turmelemisesta Ähtärissä


Vapon juristiarmeija saa taas kerran töitä käräjäoikeudessa. Asiasta uutisoi 12.12.2012 Ilkka-lehti.

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/vapolle-vaaditaan-yhteisosakkoa-ympariston-turmelemisesta-ahtarissa-1.1303757

Vapolle vaaditaan yhteisösakkoa ympäristön turmelemisesta Ähtärissä

Ilkka / maakuntauutiset 12.12.2012 17:06

Syyttäjä vaatii Vapolle vähintään 15 000 euron yhteisösakkoa ympäristön turmelemisesta. Lisäksi kahdelle Vapon palveluksessa olevalle insinöörille vaaditaan sakkorangaistusta. Syytteet koskevat Ähtärin Soidinsuon turvetuotantoaluetta Etelä-Pohjanmaalla.

Vapo alkoi valmistella Soidinsuota tuotantokuntoon keväällä 2008. Ympäristökeskuksen myöhemmin tekemässä tarkastuksessa vesienkäsittelyrakenteet todettiin monelta osin puutteellisiksi.

Puutteiden vuoksi kuivatusvedet valuivat alueen alapuolisiin vesistöihin osin puhdistamattomina, syyttäjä huomautti. Seurauksena oli vesistöjen rehevöityminen ja liettyminen.

Jutun käsittely alkoi Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Seinäjoella keskiviikkona. Asianomistajana jutussa on mm. Etelä-Pohjanmaan ely-keskus.

Tapio Osala

#3


Vapo vielä epäilee ilmastonmuutosta huijaukseksi?
Moottoriradan lähellä asuva ja rataa vastustava

#4 Moottorirata pitäisi lopettaa ja turvetuotanto aloittaa


Se viereinen moottorirata on kaikkinensa paljon pahempi saastuttaja ja metelöitsijä kuin turvetuotantoalue. Mitä hyötyy kansakunta moottoriradasta? Autourheiluhullut rällää autoillaan ympäri rataa! Mitä järkeä? Turvetuotannosta hyötyy koko Suomi. Työllistää juuri syrjäseuduilla ja raha jää pyörimään kotimaahan eikä mene öljysheikeille tai kivihiilen tuottajamaille.

Vieras

#5 Re: Moottorirata pitäisi lopettaa ja turvetuotanto aloittaa


#4: Moottoriradan lähellä asuva ja rataa vastustava - Moottorirata pitäisi lopettaa ja turvetuotanto aloittaa

Asutko oikeasti lähellä rataa? Kuinka lähellä? ;)  Mitä tutkimustuloksia sinulla on radan saastuttamisesta? Lehtitietojen mukaan rata-alueella on viime kesänä tehdyssä tutkimuksessa todettu Botniaringillä erittäin monipuolinen eläimistö, jopa suurempi kuin muualla lähiympäristössä. Eli luonto ei ainakaan moottoriradan toiminnasta häiriinny?   Eivätkä myöskään lähinaapurit ole valittaneet.


Krista Hakala

#6 Otsikko


Sinulle "Moottoriradan lähellä asuva ja rataa vastustava..."

Kukaan ei varmasti ole kieltänyt tekemästä omaa adressia,kun nyt niin kovasti vastustat tuota moottorirataa ja meteli haittaa elämääsi..vaikka taitaa jo olla liian myöhäistä.
Niin ja kun tuota meteliä vastustat, niin ajattelitko, että turvetuotannossa käytettävät koneet olisivat täysin äänettömiä? Ja se isojen autojen huomattavasti lisääntyvä kulku tiellä.

Vastustan tuota järjetöntä touhua kun meinataan tuhota neva, joka on hyödytön turvetuonnolle.Lintunevalla ei ole nimeksikään turvetta, ei siis todellakaan niin kuin Vapo väittää.

Tänään oli ilkassa mielipide osastolla vastakirjoitus, ilmeisesti minulle..ihan hyvä muuten, mutta ei kyllä tiennyt mitään Lintunevasta, ei todellakaan tiennyt mistä kirjoitti.
Lintunevahan ON pohjavesialuetta -vesi on siis kirkasta-, ei savipohjainen vaan HIEKKA-ja KIVIpohjainen. Silloin se kuuluu juuri siihen prosenttiin, jotka eivät turvetuotantoon sovellu!!

Vapolle on tarjottu turvetuotantoon soveltuvia, jo kuivuneita/pilattuja nevoja, mutta miksi Vapo ei niitä ota käyttöön? Niissä olisi turvetta monien vuosien tarpeeseen. Vapolla on myös omistuksessa nevoja, jotka on jo kuivatettu/pilattu, miksi eivät niissä aloita turvetuotantoa.
Miksi Vapo yrittää tuhota nuon monimuotoista (eläimistö, pohjavesialue..) nevaa.

Niin ja kun ilkan kirjoituksessa kysyttiin kenen rahoilla...mitä kenen rahoilla? no ihan oma kustanteisesti tätä vastustan :D ..jos sitä tarkoitti.

Sitten nimimerkki "vieras" .. Olet oikeassa, ei ole lähinaapurit valittaneet radasta, vaan ihan tästä Vapon järjettömästä touhusta.

Pyydän, ottakaa ihmiset ensin KUNNOLLA selvää Lintunevasta, ennen kuin menette kirjoittamaan lehtiin tai muualle jotain soopaa -kuten tänään oli. Kiitos.
Einstein

#7 Lintuneva ja turvetuotanto


Eikös geologian tutkimuskeskus tutkinut Lintunevan joskus 80-luvun lopulla ja totesi tutkimuksessaan että lintuneva ei sovellu turvetuotantoon...?? Siitä löytyy ihan dokumentitkin internetistä ja gtk:lta!

Harri Joensuu

#8 Re: Lituneva ja turvetuotanto


#7: Einstein - Lituneva ja turvetuotanto

"Lintuneva ei sovellu turvetuotantoon. Polttoturvetta ajatellen maatuneisuus on liian alhainen ja kasvuturpeeksi turve on liian epähomogeenistä"

http://weppi.gtk.fi/aineistot/Turvekartta/turveroot/turveraportit/Jurva_163.pdf

Timo Jalava

#9 Lintuneva ja turvetuotanto


Ympäristönsuojelulaki 8§.Pohjaveden ehdoton pilaamiskielto.Krista Hakala jos kyseeessä on pohjavesialue ? En usko että Vapo saa ympäristölupaa alueelle.
Keskustelu tilaisuudessa mukana ollut

#10 Re: Lintuneva ja turvetuotanto


#9: Timo Jalava - Lintuneva ja turvetuotanto

Kyllä siinä vain viimeksikin meinasi huonosti käydä. Ilman meidän kaikkien vastusteluja Vapo olisi aika varmasti saanut luvan.
Tarina-hotellin tiedotus tilaisuudessa ollut ELY-keskuksen edustaja (nimeä en nyt just saa päähän) ei ollut tietoinen, että Lintuneva on pohjavesialuetta, vaikka se on karttaankin merkitty. Eli ilman meidän vastustajien tiedotusta pohjavesialue olisi mennyt pilalle.

MP

#11 Vapo tuomittiin 15 000 euron sakkoon ympäristön turmelemisesta


http://yle.fi/uutiset/vapolle_yhteisosakko_ympariston_turmelemisesta/6424824

Yle uutiset, Kotimaa 20.12.2012 klo 13:21 | päivitetty 20.12.2012 klo 16:28

Vapolle yhteisösakko ympäristön turmelemisesta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Vapon 15 000 euron yhteisösakkoon ympäristön turmelemisesta. Yhtiö oli laiminlyönyt Ähtärin Soidinsuon valmistelevat työt ennen turpeen noston aloittamista.

Vapo on tuomittu 15 000 euron yhteisösakkoon ympäristön turmelemisesta Ähtärin Soidinsuolla. Vapon katsottiin laiminlyöneen valmistelevat työt esimerkiksi vesienkäsittelyrakenteiden osalta ennen turpeen noston aloittamista.

Asianomistajat vaativat myös, että Vapon olisi maksettava osakaskunnille yhteensä yli 700 000 euron korvaus vahingoista. Käräjäoikeus kuitenkin haluaa korvausasiassa lisää näyttöjä. Asianomistajat voivat halutessaan vaatia korvauksia erillisessä oikeudenkäynnissä.

Vapo on turveteollisuusyritys, jonka suurin omistaja on Suomen valtio.

Anne Rahjola Yle Pohjanmaa

Martti Peltola

#12 Joulutervehdys Lintunevan puolustajille


Toivotan kaikille Lintunevan ystäville ja puolustajille Rauhallista joulua ja lämmintä joulumieltä!

Martti Peltola
Hyvää JOULUA LLKY:n ympäristölautakunta

#13 Kurikan ja LLKY ympäristölautakunta


Kurikan ympäristölautakunnalla 18.12 ei ollut vastustusta Lintunevan avaamiseksi. Eli lautakunnan jäsenille on yks ja sama mitä suolle tehdään.
Sen sijaan LLKY:n lautakunta rohkeni 20.12 esittää faktoja, ja ei puoltanut suon avaamista.
MP

#14 Kurikka torjui Lintunevan turvelupahakemuksen


http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/kurikka-torjui-lintunevan-ymparistoluvan-1.1320147

Kurikka torjui Lintunevan ympäristöluvan

Ilkka-lehti, maakuntauutiset, 15.01.2013 21:05
Kurikka antoi kielteisen lausunnon koskien Lintunevan turvetuotantoalueelle haettua ympäristölupaa. Kaupunginhallitus hylkäsi Vapo Oy:n lupahakemuksen yksimielisesti äänin 11-0.

Kaupunginhallitus perusteli kielteistä kantaansa sillä, että noin 76,4 hehtaarin Lintunevan suoalue on liian lähellä Botniaringin moottoriurheilualuetta, joka sijaitsee noin 900 metrin päässä alueesta. Kurikan kaupungilla on alueella myös merkittävät investoinnit.

Lopullisesti ympäristöluvan päättää aluehallintovirasto Vaasassa.

MP

#15 Vapo taas käräjille !


Vapon pitkään jatkuneet ympäristörikkomukset ovat taas kerran käräjillä. Tämänpäiväinen (16.1.2013) Yle-uutinen kertoo tutuksi tullutta todellisuutta turveyhtiön kyseenalaisesta toimintamoraalista.

http://yle.fi/uutiset/vapo_karajille_laiminlyonneista_turvesoilla/6453097
suokuokka ja jussi

#16 Re: Kurikka torjui Lintunevan turvelupahakemuksen


#14: MP - Kurikka torjui Lintunevan turvelupahakemuksen

Aikookohan kaupunginhallitus sitten lähettää AVI:n täydennystä Kurikan ympäristölautakunnan mielipiteeseen?

Jos ei, niin erillinen kannanotto (mielipide) on vähän myöhässä. Piti olla 27.12.2012 AVI:ssa. Eli merkityksetön.

Suon halkaiseva kantatie on myös paljon lähempänä kuin botniarata (<100m). Joten kovin löyhä on hallituksen peruste.

Mutta sellaisiahan ne poliitikot ovat, ajatukset vaihtelee, tilanteiden mukaan.

MP

#17 Vapo tuomittiin taas ympäristö- ja vesilain rikkomisesta


Vapon "erinomaiset vesiensuojelumenetelmät" paljastuivat taas - entisten rikosten lisäksi - sellaisiksi kuin ne on ympäristönsuojeluväen dokumentoinneissa moneen kertaan osoitettukin. Rikoksistaan Vapo tuomittiin nyt yli 100 000 euron korvauksiin valtiolle Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Vapo ei kuulemma valita oikeuden päätöksestä, mikä onkin paikallaan, koska lisää holtittomuuksien paljastumisia on odotettavissa. Noin huseeraa Vapo, vastoin tiedotteissaan syöttämiä satuja.

http://yle.fi/uutiset/vapo_tuomittiin_ymparistolain_rikkomisesta/6506886Vieras

#18 Lintunevan uhkana tuulivoimalahanke


Ns. Joupinkankaan tuulivoimahankkeesta on tehty YVA-päätös, ks. Ympäristö.fi:
http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_ja_luvat/Ymparistovaikutusten_arviointi/YVApaatokset/YVApaatokset__EtelaPohjanmaa_Pohjanmaa_j%2817521%29

Jos hanke toteutuisi, se vaikuttaisi suoraan myös Lintunevaan - samoin kuin Pohjanmaan maakuntakaavaan piirretty Laihian Rajavuoren hanke Levanevaan...

Vieras

#19 Menossa Lintunevaakin koskeva YVA-ohjelma


Oletteko tietoisia menossa olevasta YVA-ohjelmasta, joka koskee Lintunevaakin? Mielipiteitä voi jättää 16.04.2015 asti E-P:n Elylle Kokkolaan.

Lisätietoja http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_luvat_ja_ymparistovaikutusten_arviointi .


Vieras

#20 Vapo hävisi valituksensa VaHao:ssa, eikä enää valita KHO:een - Lintuneva elää!


Vaasan Hallinto-oikeus hylkäsi 9.11.2015 Vapon valituksen

13.11.2015 18:08

 

Niinhän siinä kävi, että Vapo automaattisesti valitti Vaasan hallinto-oikeuteen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston hylkäämästä turvelupahakemuksesta. VaHao hylkäsi Vapon valituksen 9.11.2015 vakuuttavin perustein; Lintuneva ei ole turpeenkaivuusuo.

Turveväki  -  Vapo-Fin Fuel etunenässä  -   tapojensa mukaan syyttää kerta toisensa jälkeen luonnonsuojeluväkeä "turhista" valituksista luvituksen ja soiden tuhoamisen hidastamiseksi. Mutta kuten olemme lukemattomia kertoja huomanneet, turveyhtiöt ja turpeenkaivajat nimenomaan itse valittavat aina  -  ja ihan aina  -   aina KHO:een asti joka ainoasta saamastaan kielteisestä turvelupapäätöksestä. Että näin siellä...

Vapo siis taas kerran edelleen valittanee KHO:een Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, koska turverahaa heillä piisaa tyhjäpäisiin valituksiin poliitikoiden ja virkamiesten takaamana. Lintuneva kuitenkin on ja pysyy, huolimatta siitä mitä puoluepoliittisin perustein verorahoilla tuettu Vapo Oy haluaa ja vaatii.

Eläköön vapaa ja luonnontilainen Lintuneva !

 

15.11.2015 lisäys edelliseen:

Pohjalainen uutisoi 15.11.2015 em. hallinto-oikeuden päätöksestä ja jutusta selvisi, ettei Vapo enää valita tappiostaan KHO:een. Viimeinkin vapolaiset ymmärtävät, ettei turpeenruskeaa pestä valkoiseksi minkäänlaisilla sepityksillä.

Pohjalaisen artikkeli otsikoitiin: "Paine turpeenotolle Lintunevalta loppui".

LINTUNEVA ELÄÄ !

Kommentoi adressia