Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#16776 Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 08:24

#16774: Virgo 92 - Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Tuo on kyllä kansankielellä sanottuna haukkumista,  ja nimittelemistä,  ja parjaamista.  Mutta sitähän olemme tottuneet vastaanottamaan.  Mitenkäs se lähimmäisen rakkaus?  

Voiskos tuota peiliä kääntää vähän ?

 


Vieras

#16777 Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 08:32

#16776: - Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... Mutta sitähän olemme tottuneet vastaanottamaan.  Mitenkäs se lähimmäisen rakkaus?

 

 

Keitä ovat "me"? Kuninkaallinen monikko?


Vieras

#16778 Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 08:44

#16777: - Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Tarkoittaa uskovaisia.  Ymmärrän täysin, että jos  kaikki hengellinen on vierasta,  se  jännite jostain syystä saa aikaan painostavan joillekkin jopa ahdistavan tuntemuksen.   Se kuuluu kuitenkin asiaan!  Sen tietävät kaikki uskoontulleetkin itse,  jos vielä muistavat.  Mielestäni on kyse juuri tästä
.  
Sen muistaminen voisi vapauttaa  olemaan oma itsesi/ni,  niinkuin sanoitkin,  että maailmaan mahtuu kaikenlaista sakkia,  tai jotenkin niin.  -  Tämä jännite saattaa aiheuttaa suurimman osan tästä täälläkin tuntuvasta "ahistuksesta" joka  purkautuu esim nimittelynä,  jos siihen antaa itselleen luvan.

Saman kritiikin pitää tietysti koskea meitä,  joille tuo u-elämä on lähtökohta arvoperusteille. Siksi se on jännitettä kahden maailman välillä.  Eikä välttämättä aina yksilöiden välillä,  on sitäkin tietysti.
Käänteisesti mekin voimme olla vapaat "junttaamasta ketään uskoon" - koska se on joka tapauksessa Jumalan työ

harmi kun täytyy mennä,  mielelläni jatkaisin kanssasi.  Hyvää päivän jatkoa sullekkin!

 


Vieras

#16779 Re:

05.07.2013 08:47

#16775: -  

 

Entäs jos löysi kaksi, kolme tai enemmän, kerralla tai erikseen ?
vieras

#16780 Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 09:02

#16778: - Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... Tarkoittaa uskovaisia.

 

 

Uskovaisia on joka lähtöön; ei heitä voi niputtaa samaksi harmaaksi massaksi. On olemassa suuri määrä uskontoja, ja uskontojen sisälläkin on lukemattomia tulkintoja ja mielipiteitä. Esimerkiksi suuri osa suomalaisista ns. kansankirkkojen jäsenistä kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Osa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä tunnustautuu kristityiksi.

 

Ei siis ole olemassa mustavalkoista me-he-asetelmaa.

 

 

 

 


Vieras

#16781 Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 09:23

#16780: vieras - Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Täällä se pääkritiikki kohdistuukin niihin uskiksiin, jotka väittävät lukevansa Raamatun joka tavua absoluuttisena Jumalan ilmoituksena, mutta tosiasiassa salakuljettavat sinne omat tunkkaiset asenteensa.


Vieras

#16782 Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 09:56

#16778: - Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 

Ei tarvitsisi olla kuin yksi maailma mutta se ei evoluution kannalta ole mahdollista, vielä. On kiva nähdä mitä fanaatikoille tapahtuu loppupeleissä. Veikkaan että tullaan taas uudestaan kunnes suvaitsevaisuuden oppiläksy on opittu. Näin käy vaikka kuka väittäisi mitä ja lopulta Jeesuskin juuri sitä opetti kunnes suuret herrat poistivat luonnollisen kulun.

Vieras

#16784 Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 10:20

#16774: Virgo 92 - Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 

Mikään järkeily ei uskisten kanssa toimi. Keskustelu on myös jonkinlainen vinoutuneiden ihmiskappaleiden epämääräinen yritys irrottautua ruodusta. Väsytystaktiikka on heidän taktiikkansa. Kirjaimellisesti loppuu happi. Sen vuoksi se onkin niin ahdistavaa niin kuin kohdattaessa energiavamppyyrin joka imee kuiviin ja jättää kitumaan. Helpommalla ja tyynempänä selviää kun ei ota kantaa. Tuolla suomi sivuilla hellari ym palstoilla saa hyvän kuvan kuinka lähimmäisen rakasta tämä usko on. Mistä tiedän tämän. Opin tuntemaan yhden ihmisen vuoksi monet muutkin. Mukavaa että jaksat vielä yrittää. Itse väsähdin. Totuuteni olen löytänyt eikä se ole absoluuttinen vaan alati muuntuva rakkaus.

Vieras

#16785 Re: Re:

05.07.2013 11:17

#16753: - Re:

Raamatussa ei ole kuin yksi totuus. Tulkintoja silti riittää, sinullakin on eräs sellainen.


Vieras

#16786 Re: Re: Re:

05.07.2013 11:33

#16785: - Re: Re:

 

 

Niin suuressa ja pitkän ajan kuluessa syntyneessä koostessa kuin Raamattu on vaikka kuinka monta "totuutta", jotka ovat usein keskenään ristiriitaisia. Niistä lauseista nämä fundamentalistit nyppivät itselleen sopivimmat kuin rusinoita pullasta.

 

 


Vieras

#16787 Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 11:53

#16784: - Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Aloitan tästä viimeisimmästä,  jos ei taas ehdi paljnkaan.    Tottapuhut,  uskiksen kanssa ei pelkkä järkeily toimi,  koska hänen hengelliset tuntosarvensa tulevat ensin ja sitten vasta sielulliset.  Tämä on se betoniporsas minkä yli hengell. ihminen ei voi kävellä,  se on sisäänrakennettu koko elämään.  Siksi täytyisi löytää tapa kunnioittavasti kiertää,  eikä  kol-
hia siihen itseänsä,  sitä kai tarkoitat,  kun sanot,  helpompi kun ei ota kantaa.  Tämä tyyneys onkin aivan upea tavoite. Itse-asiassa  se on jumalinen.
Jollakin tavalla saatan kuvitella sen,  mitä koet väsytystaktiikkana.  Onko se sitä että ei tule mieleistäsi muutosta tai tapahdu sellaista vastaantuloa,  tai ymmärtämistä kuin mitä odotat?

täytyy taas mennä,  muttei kauaksi

 

 

 


Vieras

#16788 Re: Re: Re: Re:

05.07.2013 12:25

#16786: - Re: Re: Re:

 

Tämä asetelma,  että perinteisestä avioliittokäsityksestä kiinnipitävät muodostavat pienen vanhakantaisten  ummehtuneiden uskovaisten älyvapaan pikkuruisen  joukonv = fundamentalisteiksi kutsutun,   ei ole kylläkään realistien. Vaikka salaliittoteoriat eivät omaan ajatteluuni kuulu,  tulee eittämättä mieleen,  että ehkä tiedostamatta,  mutta tarkoitushakuisesti,   on synnytetty käsitete,  jolla klassisen kr.uskon edustajat saadaan leimattua negatiivisella edusmerkillä.  Tämä kaikki on muutaman vuoden hektistä hegemoniaa ollut Suomen maassa.

Jos esim. käy syvällisemmin läpi vaikkapa läh.työn tekijöiden suurta suomalaista joukkoa (likimain 400).  On ehdottoman suuri enemmistö heistä näillä raamatullisilla  perus - perustuksilla.  Painotukset vaihtelevat,  mutta keskeinen asia on Kristuksen historiassa suorittama sovitustyö,  ja sen tuoma käänteentekevä valo ja vapahdus rikkomuksista ja koko syntisyyden taakasta ja sidoksesta,  ihmisten ja kansojen elämässä.







Vieras

#16789

05.07.2013 12:35


M.Veljeskunta vannoo kostoa!

Mursi Suoorters Vow Jihad and to
Burn Christians
http://www.clarionproject.org/analysis/morsi-supporters-vow-jihad-and-burn-christians

 

It has been reported that the Muslim Brotherhood is already considering launching a new terrorist group and that seven Hamas terrorists were arrested in Cairo with car bombs. Hamas is the Palestinian wing of the Muslim Brotherhood. Last year, the Clarion Project brought attention to an unnoticed video showing the Hamas leadership publicly pledging allegiance to the Muslim Brotherhood and its jihad.              
(Veljeskunta kaavailee uutta terroristi ryhmää, ja seitsemän Hamaksen terroristia pidätettiin Kairossa autopommien yhteydessä.)

The Muslim Brotherhood and other Islamists in the region have seen their popularity collapse, but they are still a major force. If the Muslim Brotherhood formally declares jihad, it will be joined by Al-Qaeda, Hamas, foreign Brotherhood branches and hardline Salafists.   (Yleensä kun veljeskunta julistaa jihadin,  se liittyy Al-Gaedaan,  Hamasiin, jhnkin vieraaseen veljeskunnan "oksaan" tai kovan linjan salafisteihin.)

Noin 29 %   kevään 2012 mielipidekyselyssä kertoi luottavansa Mursin linjaan,  sen jälkeen on kallistumaa tullut,  mutta jokatapuksessa kyse miljoonista ihmisistä.

 

vieras

#16790 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 12:36

#16781: - Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....Täällä se pääkritiikki kohdistuukin niihin uskiksiin, jotka väittävät lukevansa Raamatun joka tavua absoluuttisena Jumalan ilmoituksena, mutta tosiasiassa salakuljettavat sinne omat tunkkaiset asenteensa.

Ketkäs sitten ovat ne pääkritiikin kirjoittajat? Ketkä sitten taas ne jotka ääretöntä suvaisevaisuutta vaativat itselleen? Miksi sinua ärsyttää sellaiset ihmiset jotka väittävät Raamatun olevan absoluuttinen Jumalan ilmoitus? Miksi ne jotka vaativat suvaitsevaisuutta "avioliitto asiassa" itselleen, mutta eivät voi suvaita toisia? Pitäisikö "kaikki teot, asiat, vääryydet ja laittomuudet kaikki hyväksyä? Kaiken hyväksyviä ihmisiä onko heitä olemassakaan? Kaikkia ei tarvitse hyväksyä!

Omat mielipiteet saa jokaisella olla ja niin myös avioliittolaista saa olla oma mielipide. Minun mielipiteeni on se, että avioliittolaki on nyt hyvä ja sitä ei pidä muuttaa toisenlaiseksi. Avioliittolaki on naisen ja miehen välinen, eikä siihen hyväksytä muita!

 

 

 


Vieras

#16791 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 12:56

#16790: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Nimenomaan mielide,  joka tässä esim on sanottu selkeästi ja voimakkaastikkin,  Muttei kuitenkaan nimitellä persoonaa,  ei henkilökohtaisia piirteitä tai ominaisuuksia,  yksilössä tai ryhmässä.   Tässä se vihapuheenkin rajan pitäisi mennä.

 

 

vieras

#16792 Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 13:03

#16784: - Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Tässähän on ainoastaan kysymys avioliittolaista ja sen muuttamisesta. Kaikki saavat puolustaa avioliittolakia naisen ja miehen välisenä julkisena liittona puolueeseen tai mihinkään muuhun asiaan katsomatta. Oma elämä se ahdistaa, jos ahdistaa, ei tämä adressi.


Vieras

#16793 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 13:33

#16790: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat eivät halua viedä keneltäkään oikeuksia, kun taas lain vastustajat haluavat estää täysien kansalaisoikeuksien toteutumisen.


Vieras

#16794 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 13:42

#16790: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Pääkritiikillä tarkoitan sitä, että ei tällä palstalla alunpitäen ollut pääaiheena esim. se, onko Jumalaa olemassa tai onko Jouko Piho toinen Jeesuksesta vai totaalinen pelle, vaan se, millä perusteilla tasa-arvoista avioliittoa tulee puolustaa tai vastustaa. Valtaosalle kristityistä homojen tasavertaiset oikeudet eivät ole mikään Raamatun kieltämä asia, mutta teille himouskiksille se näyttää nousevan tärkeimmäksi dogmiksi koko kristinuskossa- siitäkin huolimatta, ettei Jeesus asiasta edes puolta sanaa lausunut.

Suvaitsevuuden vaatimus on kaksiteräinen miekka. Se tarkoittaa toisaalta, että kaikilla on oikeutensa omiin käsityksiinsä ja mielipiteisiinsä. Jos ne mielipiteet ovat kuitenkin jotain ihmisryhmää aiheetta diskriminoivia, sellaisen suvaitseminen tekoina tai puheena ei ole suvaitsevaisuutta. Ja tästä sauvaistemattomuuden suvaitsemattomuudesta on juuri kyse.

Ja kun tuon litaniasi nykyisen lain erinomaisuudesta lausut, astut samalla suvaitsemattomuuden alueelle. Syyt tähän on tässä ketjussa jo kymmeniä kertoja käyty läpi.


Vieras

#16795 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 13:47

#16791: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Tässä vaiheessa keskustelua näyttää, että vihapuheen kaltainen mekastus homoja kohtaan on saatu täältä aika hyvin kitkettyä. Aiemmassa vaiheessa sitä varten oli kuitenkin viitattava useaan kertaan rikoslain pykäliin ja otettava yhteyttä ylläpitoon ja nettipoliisiin, ennenkuin eräiden uskonveljien Jumalallisen rakkauden osoitukset lähimmäisiä kohtaan siistiytyivät.


Vieras

#16797 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 15:38

#16793: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 "Tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat eivät halua viedä keneltäkään oikeuksia, kun taas lain vastustajat haluavat estää täysien kansalaisoikeuksien toteutumisen.

Tällä adressilla juuri puolustetaan nykyistä tasa-arvoista avioliittolakia, joka on naisille ja miehille tasa-arvoinen. (Avioliittohan on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!) Eikä tämän avioliiton kannattajat todellakaan halua viedä keneltäkään oikeuksia. (Samaa sukupuolta olevilla pareilla on täysi oikeus rekisteröidä parisuhteensa!)

Tämän adressin vastustajat haluavat estää naisen ja miehen väliseksi julkiseksi liitoksi määritellyn tasa-arvoisen avioliiton jatkumisen.


Vieras

#16798 Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 15:39

#16792: vieras - Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 

Kuuleppa kuule niinhän sen pitäis olla mutta kun ei ole, luepa tarkemmin ennen kun teet johtopäätöksiä ahdistuksesta.

Vieras

#16799 Kuningasten kuningas

05.07.2013 15:41

Oi kuningasten kuningas, / sä maan ja taivaan valtias, / myös tähän maahan silmäs luo / ja armos runsaat lahjat suo. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirja, virsi 580
vieras
Vieras

#16800 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 15:51

#16797: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

 

 

Tuo on silkkaa orwellillaista uuskieltä, kuin dosentti Juha Ahvion johtaman Miniluvin propagandahoureita.