Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#17051

09.07.2013 05:05

Päivän Sana

Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.

Room. 8:17 (KR33/38)
veryxyl
Vieras

#17052 Re:

09.07.2013 05:35

#17047: -

Me ihmiset olemme niin erilaisia ja jokaiselle on 'järjestetty' oma paikkansa. Suvussa on pieni poika, joka toteaa, kun joku asia ei oikein onnistu; ei se haittaa.
On minullakin joitakin kommentteja hävinnyt bittiavaruuteen, se on joku hipaisujuttu näppäimistöllä, jota en tiedä.
Ymmärrän sen vaikeuden, eikä se minua loukkaa!
Siunausta päivääsi!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.07.2013 05:36


Hell doesn´t exist

#17054 Armo vai totuus?

09.07.2013 05:36

Synti on olemassa vain niille ,jotka syntiin uskovat.Jos Raamattu kertoo ,että "synnin palkka on kuolema", niin mitäpä pelkäämistä missään "helvetissä" sitten -enää sen jälkeen -voisi olla? Koko kuolemanjälkeinen helvetti on vain sitä yhtä ja samaa jo vuosisatoja jatkunutta pelottelua ensin pappien , mutta nykyisin oikeastaan enää vain ns. uskovaisten toimesta,eikä yhtään mitään muuta...

Vieras

#17055 Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 06:43

#17049: Armo ja Totuus - Re: Re: Re: Re:

Hyvin mielenkiintoinen näkökulma, että Jeesus on luonut helvetin.... Helvetti kun oli olemassa sumerilaisista asti monissa Lähi-Idän kulttuureissa. Juutalaisilla kuolemanjälkeinen elämä ei juuri tekstejä tuottanut, mutta hellenistiset vaikutteet sitten toivat ajatuksen helvetteineen kristinuskoon, Jeesuksen puheitten mukana synoptisissa evankeliumeissa (siis ei edes kaikissa evankeliumeissa!!).

Paavalilla helvettiä ei ole, vaan sen sijalla ikuisen elämän menetys. Asiasta piti sitten aikanaan ihan äänestää, jonka tuloksena helvetti tuli kanonisoidun opin osaksi.

 

p.s.

Tämä skisma on taas hyvä osoitus siitä, että Paavali ei edes tuntenut Jeesus Nasaretilaista ja hänen opetustaan, Paavalin Jeesus on juutalaisen ennustuskirjallisuuden Messias, jonka hän koki tavanneensa Damaskon tiellä.

 


Vieras

#17056

09.07.2013 07:19




http://www.jeesus-on-herra.com/kirjoitukset/helvetintuli.htm
”Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen” ( 1 Timot. 6:3-5 ).

”Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu” ( Ilm.22.18-19 ).

Vieras

#17057 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 08:44

#17055: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

itsemaan eläviä ja kuolleita ja jonka valtakunnalla ei ole loppua.

Me uskomme Pyhään Henkeen,
Herraan ja eläväksi tekijään,
joka lähtee Isästä ja Pojasta,
jota yhdessä Isän ja Pojan kanssa kumarretaan ja kunnioitetaan
ja joka on puhunut profeettojen kautta.
Uskomme yhden, pyhän, yhteisen ja apostolisen kirkon 
kirkon.
Tunnustamme yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi,
odotamme kuolleiden ylösnousemusta
ja tulevan maailman elämää.




Vieras

#17058 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 08:48

#17057: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Uskon Juuret

 

 


Kirkkomme opettama usko perustuu Raamattuun, kolmeen vanhaan uskontunnustukseen ja 1500-luvulla toteutetun reformaation luterilaisiin tunnustuskirjoihin. Uskon perusasiat on tiivistetty katekismuksessa.
Uskontunnustukset

Apostolinen uskontunnustus
Vanhin ja kirkkomme messussa useimmin käytetty uskontunnustus.

Nikean uskontunnustus
Ekumeeninen uskontunnustus 300-luvulta.

Athanasiuksen uskontunnustus
Ekumeeninen uskontunnustus 400-luvulta.
Kirjat verkossa

 

http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/

 

 

 


Vieras

#17059 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 08:57

#17058: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/

Toivottavasti  tähän tuli kaikki /  Klikin takana elävämmin esitetty ja helpompi omaksua graqfiikan kanssa.
Sieltä myös tarkempaa tietoa jokaisesta erikseen



Luterilaisen kirkon tunnustuskirjojen kokonaisuus määriteltiin v. 1580 hyväksytyssä Yksimielisyyden kirjassa (Liber concordiae).
Kolme vanhan kirkon tunnustusta

Nämä kolme ns. ekumeenista uskontunnustusta ovat Apostolinen ja Nikaian-Konstantinopolin uskontunnustus sekä Athanasiuksen uskontunnustus.

 

 

 



Augsburgin tunnustus on luterilaisten päätunnustus, joka laadittiin Augsburgin valtiopäiville vuonna 1530.
Augsburgin tunnustuksen puolustus

Philipp Melanchthonin vuonna 1531 kirjoittama Puolustus on Augsburgin tunnustuksen tärkein selitysteos.

 

 


Iso Katekismus

Lutherin Iso katekismuksen tarkoituksena on selittää yksinkertaisesti kristinuskon keskeinen sisältö ja tukea tavallisen seurakuntalaisen hengellistä elämää.
Vähä Katekismus

Martti Luther julkaisi Vähä Katekismuksen vuonna 1529 kristinopin opettamisen apuvälineeksi.
Schmalkaldenin opinkohdat laadittiin alun perin paavin koolle kutsumaa kirkolliskokousta varten.

 


Lutherin vuonna 1537 kirjoittama Schmalkaldenin opinkohdat laadittiin alun perin paavin koolle kutsumaa kirkolliskokousta varten.
Paavin valta ja johtoasema

Melanchthonin vuonna 1537 laatima Paavin valta ja johtoasema täydentää Augsburgin tunnustusta esittämällä luterilaisten käsityksen paaviudesta.
Yksimielisyyden ohje

Yksimielisyyden ohje on luterilaista tunnustusteksteistä myöhäisin ja siinä keskitytään ratkaisemaan eräitä luterilaisten sisäisiä opillisia kiistoja.
Upsalan kokouksen päätös

Vuonna 1593 tehdyllä Upsalan kokouksen päätöksellä Ruotsin (ja Suomen) valtakunnanuskonnoksi vakiintui luterilaisuus.

 

 


Vieras

#17060 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 09:09

#17059: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ehkä on syytä muistuttaa, että tilanne on hieman muuttunut tuosta vuodesta 1593. Luterilaisella kirkolla ja ortodoksisella kirkolla on kyllä lainsäädännössä erityisasema. Niitä on tästä syystä ja "vanhasta muistista" kutsuttu kansankirkoiksi tai valtionkirkoiksi, vaikka ne eivät sellaisia virallisesti olekaan. Tärkein asia tässä tasa-arvoisen avioliiton ongelmassa on se, että  kirkollinen ja maallinen lainsäädäntö on säädetty erilleen toisistaan.


Vieras

#17061 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 09:45

#17060: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Kylläpä sitä oli hämmennystä  ennenkin:

 

Kaikilla on hyvin tiedossa millainen kiista ja epäsopu on nuskonnon asiassa vallinnut isänmaassamme Ruotsissa ja kuinka se on monella tavoin aiheuttanut hajaannusta ja pahennusta. Tästä saadut esimerkit ja kokemukset muistakin maista osoittavat, ettei millekään maalle tai kuningaskunnalle mikään ole vahingollisempaa kuin kiistely ja eripuraisuus eikä toisaalta mikään ole hyödyllisempää ja sydämiä yhdistävämpää kuin sopu ja yksimielisyys. Tämä pätee erityisesti uskonnon asiassa. Jotta valtakunnassa saataisiin aikaan tällainen yksimielisyys ja sitä voitaisiin edistää sekä uskonnon asiassa että muutoinkin, ja koska tämä ei ole voinut tapahtua muutoin kuin kutsumalla koolle kristillinen, yleinen, vapaa valtakunnallinen kokous, kuten on ollut tapana aina apostolien ajoista asti, sellainen kokous määrättiin pidettäväksi Upsalassa kuluvana vuonna 1593 jälkeen Kristuksen syntymän, laskiaissunnuntaina Esto mihi, joka oli helmikuun  25 pnä.

Eipä näitä tunnustuksia olla kylläkään purettu missään kohdin,  vai onko muunlaista tietoa ?


res.matr.

#17062 Re:

09.07.2013 09:51

#17056: -  

 Taaskin jotain aivan urdua ja vanhakantaista höpinää! Kas kun et siteerannut Hammurabin lakia tai jotain hieroglyfejä ja nuolenpääkirjoitusta! Ainahan se on  toki helpompaa esittää sitaatteja kuin omia ajatuksia, jotka vaatisivat omaa ajattelua.Sitä ei tietenkään voi edellyttää niiltä, jotka eivät siihen pysty.Voisit aivan yhtä hyvin siteerata  vaikka jotain´ Panimoliiton vuosikirjaa´tai´Tyynenmeren matkaopasta´,sillä yhtään enempää eivät nekään liity nyt asiaan. Mitään varsinaista omaa asiaahan teillä ei nyt itse asiassa tässä olekaan ajettavananne.Asiannehan on vain estää muita ajamasta omaa asiaansa!Sellaista ulkopuolista ryhmäpainostusta ei demokraattisessa päätöksenteossa voida ottaa huomioon, eikä tulla hyväksymään.Voidaksenne esittää, millä tavoin lakiuudistus teidän ryhmänne etua haittaisi,olisi teidän ensinnäkin  profiloiduttava ryhmänä: Pelkkä´adressilaiset´ei riitä-tähänhän voi osallistua kuka hyvänsä ja aivan millä perusteella tahansa.Ei myöskään esim. "joukko huolestuneita kansalaisia lasten ja perheiden puolesta". (Sillä perusteellahan voisi ajaa melkein mitä tahansa asiaa.)Ette te  adressillanne sitäpaitsi tähtää mihinkään perhepoliittisiin uudistuksiin tai lapsiperheiden etujen lisäämiseen tms. ettekä muutenkaan minkään p u o l e s t a vaan pelkästään v a s t a a n.Juuri tästä syystä sitä voidaan pitää asiattomana, eikä sitä voida ottaa huomioon.Ei vaikka siteeraisitte siihen koko Raamatun kannesta kanteen.Se ei asiaanne auta- koska sitä ei olekaan.


Vieras

#17063 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 10:08

#17055: - Re: Re: Re: Re: Re:

Raamattu alkaa sanoilla: "Alussa Jumala loi taivaan ja maan". Hepreankielisen alkutekstin mukaan Isä ja Poika tekivät yhdessä taivaan ja maan. Myöhemmin tämä käy ilmi myös suomenkielisestäkin tekstistä, jossa sanotaan: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme ja kaltaiseksemme". Jeesus oli taivaassa Isän Jumalan luona ennen kuin hän syntyi tänne maan päälle.

Jeesus on maailmankaikkeuden luoja ja Jumala. Hän on luonut tämän maan yhdessä Isän Jumalan kanssa. Hän on luonut meidät omaksi kuvakseen. Jeesuksen alkuperästä kerrotaan Snl. 8:22 –31, (otettu psalmien kirjaan todennäköisesti Juudan kuninkaan Hiskian aikana, noin 700 vuotta e.Kr.) joka kuuluu alkuperäisen hepreankielisen tekstin mukaisesti:

Herra (Jumala Jahve) omisti minut jo aikojen alusta lähtien. Iankaikkisuudesta minä olen asetettu olemaan, alusta asti, hamasta maan ikiajoista. Ennen kuin syvyyksiä oli, synnyin minä, ennen kuin oli lähteitä, vedestä rikkaita. Ennen kuin vuodet upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, synnyin minä, kun hän ei ollut vielä tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkuakaan. Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin syvyyden pinnalle. Kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman, kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset, silloin minä hänen sivullansa tekijänä olin, ihastuksissani päivästä päivään ja iloiten hänen edessänsä alati, iloiten hänen maanpiirinsä päällä, ihastukseni olivat ihmislapset.

http://www.pomarkku.fi/helluntaiseurakunta/leokoukku/raamatun_ennustuksia_jeesuksen_syntymasta.htm


Vieras

#17064 Re: Armo vai totuus?

09.07.2013 10:12

#17054: Hell doesn´t exist - Armo vai totuus?

 

Mutta jos olet noin varma,  voit varmaan osoittaa,  että iankaikkista kuolemaa l. kadotusta ei ole!


Vieras

#17065 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 10:13

#17061: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

...ja nämä ihmisten loppumattomien riitelyjen lopputulemana syntyneet, eri puolilla maailmaa erilaisiksi muodostuneet kompromissit erilaisista tulkinnoista ovat sitten yksikäsitteistä Jumalan sanaa, joka ei tulkintaa kaipaa....?


Vieras

#17066 Re: Re:

09.07.2013 10:17

#17062: res.matr. - Re:

 

Tämä " urdu"  on luterilaisenkirkon opillinen perusta tänä päivänä.  Siihen on sitouduttu,  ja joutaa pois,  kun niin päätetään yhteisesti.  Mutta sellaista päätöstä ei ole toistaiseksi.



Vieras

#17067 Re: Re:

09.07.2013 10:28

#17062: res.matr. - Re:

 

Hammurabin laki on  muuten paljon Mooseksen lakia ankarampi. Paljon enemmän kuolemantuomioita siellä säädetään.  Vaikka mehän puhumme evankelisesta kirkosta,  joka perustaa oppinsa armoon ja laupeuteen,  jotka tulevat sen pohjana
ja tärkeimpänä perustana olevasta Raamatun sanasta.

Kaikilla asetelmilla,  myös sinun uskollasi siihen,  ettei ihminen ole kenellekkään suuremmalle tilivelvollinen,  on oma perustansa.  Oletko listannut sen peruspohjaa koskaan?

 


Vieras

#17068 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 10:31

#17063: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

öhöm, tuon minä-henkilön nimen onnistuit sitaatistasi sensuroimaan. 12. säkeessä sanotaan "Minä, viisaus, olen perehtynyt mielevyyteen, olen löytänyt tiedon ja taidollisuuden." Tekstissä on kyse ohjeista jälkikasvulle ja viisaus on ollut sen mukaan Jumalan töissä koko ajan mukana. Jeesuksesta tai Messiaasta ei koko tekstissä sanota tavuakaan.

Mikä on tämä lukutapa, jossa Raamatussa kaikki kerrotaan valaistuneille suoraan ilman minkäänlaista tulkintaa - niinkuin eräillä Raamattu-indoktrinaatiosivuilla kehotetaan!!? Lopputulemana siitä tuntuu joka tapauksessa syntyvän sellaista, että pannaan aivot narikkaan ja uskotaan luetun sellaista, mitä on haluttu luettavan - siis omia tai setämiesten kertomia astenteita vahvistavia uskomuksia.



Vieras

#17069 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 10:50

#17068: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kuka on Poika omasta mielestäsi tässä.  Kolmiyhteinen Jumala on Isä, Poika ja Pyhä Henki.
Raamattu alkaa sanoilla: "Alussa Jumala loi taivaan ja maan". Hepreankielisen alkutekstin mukaan Isä ja Poika tekivät yhdessä taivaan ja maan. Myöhemmin tämä käy ilmi myös suomenkielisestäkin tekstistä, jossa sanotaan: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme ja kaltaiseksemme". Jeesus oli taivaassa Isän Jumalan luona ennen kuin hän syntyi tänne maan päälle.


Vieras

#17070 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 10:54

#17068: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Jos jollekulle on tarpeellista ja sopivaa elää setämiesten talutusnuorassa,  siitä ei voi vetää johtopäätöstä kaikkiin ja kaikkialle. Vai  ajatellaanko vasemmistoliitossakin Arhinmäen aivoilla?  
Seläntaakse piiloutuvia kristittyjä tietysti löytyy,  niitä löytyy politiikasta,  niitä  löytyy mistä tahansa.  Kristuksen omana on kyllä paljon todennäköisempää päästä kaikissa suhteissaan kasvukouluun,  jossa pyhäkouluprofiili särkyy niin monta kertaa kuin tarvitaan,  että pääsisimme aikuisuuteen Kristuksessa,  emmekä ole kaikkien opintuulten emmekä ihmissuhde ja tunne heilahtelujen  vietävinä.




Vieras

#17071 Re: Re:

09.07.2013 11:28

#17062: res.matr. - Re:

 

Ymmärrän kyllä myös vanhakantaisuuden tunnun näissä teksteissä,  ajattelinkin,  etten laittaisi kaikkia,  mutta vaikea valikoida.  Ja on hyvä nähdä,  mitä kaikkea tuo oppiperusta sisäällään pitää.  Paavi - asiatkin on vähän epäajankohtaisia NYT meille.    Mutta paljon silkkaa asiaa.    
Vapaiden seurakuntien opillisista sitoumuksista Raamatun pohjalla - onkohan kenelläkään hajua?

veryxyl

#17072 Re:

09.07.2013 11:39

#17043: -

Hei p.
Kyllä se itkun selityskin tuli tänään, ei ollut Sinun inhimillistä luontoasi. Eräs läheinen ystävä on sairastunut niin, että ei enää voida leikkauksella hoitaa... Lopetan tähän.
Ps. se Iron Dome rohkaisu olikin tarpeen. Kiitos siitä.


Vieras

#17073 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 13:07

#17069: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Hepreankielisen alkutekstin mukainen uskonto ei tunnusta Jeesus Nasaretilaisella olevan tämän asian kanssa mitään tekemistä.


Vieras

#17074 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.07.2013 14:59

#17063: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Tämä Pomarkun helluntaiseurakunnan sivu ei ollut mikään turhis,  vaan piti niin paljon perustavanlaatuista asiaa sisällään,  että harvoin mahtuu yhdelle sivulle!  Tekijä sitoo profeetallisen aineksen vuosilukuihin,  mikä tuntuu hyvältä vanhan testamentin osalta erityisesti.

Joku tietäää varmaan enemmänkin kertoa Leo Koukusta jotakin.

http://www.pomarkku.fi/helluntaiseurakunta/leokoukku/raamatun_ennustuksia_jeesuksen_syntymasta.htm

 

Esim:Profeetta Sakarja ennusti Jeesuksen syntymän 520 vuotta eKr. (Sak. 2:10 – 11) Sakarja sanoi hänen tulevan Siioniin ja asuvan heidän luonaan ja ottavan Israelin lisäksi myös pakanakansat Jumalan kansojen joukkoon. " Riemuitse ja iloitse tytär, Siion, sillä minä tulen asun sinun keskelläsi, sanoo Herra. Sinä päivänä liittyy paljon pakanakansoja Herraan, ja he tulevat hänen kansaksensa, ja minä asun sinun keskelläsi, ja sinä tulet tietämään, että Herra Sebaot on lähettänyt minut sinun tykösi".

 

 

 


Vieras

#17075 Re: Re:

09.07.2013 15:05

#17072: veryxyl - Re:

 

Voi very,  muistetaan yhdessä häntä kaikki,  eiks niin?
p.