Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#17926 Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 18:26

#17910: - Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

 

Syrjiä ei pidä,  mutta Tutu on mennyt sivuun jossakin muussakin suuressa asiassa.  Kaikki kunnia silti hänen rotueottelua vastustavalle työlleen!



Vieras

#17927 Raamattu kertomuksineen on

27.07.2013 18:40

vain yksi mytologia monien muiden joukossa. Tietyllä tavalla kaikki mytologiat ovat "tosia", vaikka eivät olekaan päteviä suhteessa reaalimaailmaan. Se, että maailamankaikkeus on valtavan mutkikas ja monilta osin ihmisen käsityskyvyn ulottumattomissa, ei mitenkään todista Raamatussa esitetyn Jumalan olemassaoloa. Ei voi päätellä seuraavasti: Ihminen ei ymmärrä läheskään kaikkea olevaisesta => Jumala on olemassa (Juuri sellaisena kuin Raamattu esittää). Päätellä voidaan vain, että ihmisen äly on jokseenkin vajavainen ja että on olemassa ihmeellisiä asioita. Niiden syitä on vähän mieletöntä pohtia, ne vain ovat. (Yhtä hyvin uskovaiset voisivat pohtia, mikä on Jumalan olemassaolon syy. Ja mikä on sen syyn syy jne.)

Vieras

#17928

27.07.2013 18:54

Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.
2. Tim. 4:3,4

Vieras

#17929 Kas kun ei ole perustettu adressia "Allekirjoita Jumalan olemassaolo"

27.07.2013 19:03

Saataisiin demokraattinen todistus asialle. Ihmisethän tuon asian päättävät (tai ovat aikoinaan päättäneet). Miksi muuten Jumalan katsotaan niin hirveästi tarvitsevan kiitoksia, tosi perso kiitoksille näyttäisi olevan.

Vieras

#17930 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 19:08

#17914: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

Mutta jos taas lukee Raamattua,  kysymys ei tule edes mieleen,  koska Paavali on in Christ Jesus, Jeesuksessa Kristuksessa niin  kiinni,  ettei missään.  Muttei lihan mukaan = inhimillisesti.




Apt:17:26   Ja hän on tehnyt koko koko ihmissuvun yhdestä ainoasta..
...                että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää
.                  hänet,  joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
.                  sillä hänessä me elämme
.                  ja liikumme
.                  ja olemme,

 

Ja Fil:4-13   Kaikki minä voin hänessä,   joka minua vahvistaa

Joh  7:29     Minä tunnen hänet  (  J:lan)    
9 :37    Olen  hänet nähnyt  ( Jlan Pojan)




Sinä,  minä,  hän,
me,  te,  he,
nämä,  nuo ,  ne,

kaikki saamme hänet kerran nähdä:



Ilm   1:7      kaikki silmät saavat nähdä hänet






Vieras

#17931 Aikakirjoista

27.07.2013 19:08

Sillä totuus on se, että Raamattu on suureksi osaksi puppua. Tulee aika, jolloin tuo valkenee kaikkein pölvästisimmillekin kaheleille.
3. Tarzan 2:4,5

Vieras

#17932 Re: Raamattu kertomuksineen on

27.07.2013 19:11

#17927: - Raamattu kertomuksineen on

 

Harva näistä pohdinnoista uskoon tuleekaan,   usein siihen tarvitaan totaalinen Bankrotti !

Lisää mytologiaa

#17933 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 19:14

#17930: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

 

Sunin taisteluista luurankohenkien kanssa, voimme nähdä hengen pahat tekijät, jotka käyttivät hyväkseen munkki Tangin laupeutta. Henget yrittivät petkuttaa Tangia useita kertoja, yrittivät tappaa hänet, syödä hänen lihaansa (Sanottiin, että se joka söisi munkki Tangin lihaa, tulisi elämään ikuisesti) ja pilata hänen kultivointinsa. Jiangin hallitus sanoi kulissien takana, ”koska Falun Gong kultivoi Totuudenmukaisuutta, Laupeutta ja Kärsivällisyyttä, he eivät pane vastaan kun heitä lyödään tai kirotaan. Meidän tulisi käyttää hyväksi tätä ja vainota heitä julmasti.” Jiangin hallituksen ja luurankohenkien pahat elementit ovat samat. Luurankohenki huomasi, että Sun pystyi lukuisissa ulottuvuuksissa näkemään hänen kaikkien likaisten suunnitelmien lävitse, joten se loi epäluottamusta, koettelemuksia ja eristäytymistä ryhmän keskuuteen, käyttämällä hyväkseen Zhun rajoitettua kultivointitasoa, ymmärtämättömyyttään ja hänen ihmismielen heikkouttaan. Luurankohenki käytti myös hyväkseen munkki Tangin myötätuntoista sydäntä pahoja olentoja kohtaan. Luurankohengen tarkoitus oli estää ryhmää saavuttamasta Aidon hedelmän statusta. Tapaus on hyvin samanlainen kuin pahuuden häirintä Dafaa kohtaan, joka käyttää hyväksi joidenkin harjoittajien kykenemättömyyttä poistaa kiintymyksiä koettelemusten aikana, ja sitä, että he eivät pysty katsomaan ongelmia Fa-oikaisun ja Dafan näkökulmasta. Koettelemusten ja totuuden hetkellä, munkki Tang ja Zhu päästivät irti epäilyistään, löysivät virheet sisältään, auttoivat toisiaan ja tulivat yhtenäiseksi joukoksi uudestaan. Näin he tuhosivat luurankoaaveen illuusioiden kyvyt ja lopulta päihittivät hengen. Zhu, joka lankesi demonien ansaan, näki tilanteen suuremmasta näkökulmasta, hylkäsi itsekkyytensä ja kiintymyksensä ja lähti etsimään Sunia, (taistellakseen yhdessä pahuutta vastaan) joka oli ajettu pois hengen suunnitelmien mukaisesti. Tämä oli erityisen tärkeä ja arvokas teko ja tästä mieleenpainuvasta opetuksesta munkki Tang ja hänen opetuslapsensa tulivat vielä kokonaisemmaksi ryhmäksi, joka lopulta johdatti heidät kultivointinsa päätökseen ja täydellistymisen saavuttamiseen.

 

 

 

 

 


Vieras

#17934 Re: Kas kun ei ole perustettu adressia "Allekirjoita Jumalan olemassaolo"

27.07.2013 19:36

#17929: - Kas kun ei ole perustettu adressia "Allekirjoita Jumalan olemassaolo"


Jumalan kiittäminen on vähän niin ja näin!

Eihän Jumala tarvitse yhtään mitään.   " Jos minä isoaisin,  (olisin nälkäinen),
en kai minä sitä sinulle  (ihmiselle)  sanoisi."  Ja Herran on maa ja kaikki mitä siinä on!  Maanpiiri ja ne,  jotka siinä asuvat.

Kaikkivaltiuden lisäksi Jumala on sen sijaan  kaikkiriittävä ihmistä kohtaan,  konkreettisen huolenpidon ja johdatuksen lisäksi vastaa ihmisessä olevaan huutoon: Is there anybody for me?  Onko ketään juuri  minua varten?  Onkon ketään sydämeni kaipausta varten?
Jumala vastaa tuohon huutoon:

Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden olen vetänyt sinua puoleeni armosta.

Tämä vastaus tulee  jo vanhassa liitossa.  Sillä on sanoma erityisesti sen ajan Israelille,  mutta myös kaikkina aikoina kaikille ihmisille, jotka hän on luonut itseään varten,  joita hipaisee Jumalan Henki.   Jer. 31: 3 

Sensijaan ihminen tarvitsee kiitosta!    Kiittäessään,  rukoillen tai laulaen,   siirtyy ilon ja luottamuksen valtakuntaan,  ja raskaatkin asiat elämässä keventyvät.



KIITOS  on kristinuskossa kyllä äärettömän keskeinen asia,  se on sen  atmosfääri ja tuoksu,   joka saa sisältönsä hengellisestä todellisuudesta = Jumalan valtakunnasta (joka nyt ei ole vain nimitys oikeaoppisesta seurakunnasta),  



Ps. 96:6 Herraus ja kunnia on hänen kasvojensa edessä, kiitos ja ylistys hänen pyhäkössänsä.

Ps. 135:21 Kohotkoon Herralle kiitos Siionista, hänelle, joka Jerusalemissa asuu. Halleluja!

Jes. 51:3 Niin Herra lohduttaa Siionin, lohduttaa kaikki sen rauniot, hän tekee sen erämaasta kuin Eedenin ja sen arosta kuin Herran puutarhan; siellä on oleva riemu ja ilo, kiitos ja ylistysvirren ääni.

 

res.matr.

#17935 Avarasta maailmasta nähtyä...

27.07.2013 19:55

Ja aivan kuten arvata saattoi ja odottaa tiedettiin:Kansasin Topekassa on jälleen kiitetty Jumalaa "polvirukouskiitoksin ja nöyrin sydämin ".Kiitetty niistä 80:sta kuolonuhrista,jotka Espanjan,puoleen vuosisataan pahin rautatieonnettomuus vaati.Aivan erityisen lisänsä ja aiheen enemmällekin kiitollisuudelle toi siellä toimivalle WBC:lle (l.Westboron baptistiseurakunnalle =Westboro Baptist Church)..uutinen siitä ,että menehtyneiden joukossa oli myös eräs amerikkalainen uhri , jonka perhettä vastaan voidaan nyt uskonyhteisön toimesta aloittaa kiusaustoimet kotimaan kamaralla ,Yhdysvaltain maaperällä ja saada niiden kautta taas, (riittävästi eteenpäin) julkisuutta,huomiota ja näkyvyyttä sikäläisessä, (aina sensaatiohakuisessa) mediassa . Saada sitä aina ko."kirkon" manifestille, eli sen silmitöntä homovihaa lietsovalle vihapuheelle on heidän ´missionaan maan päällä´.Sille ja myös juutalaisvihalle he ovat ns ´pyhittäneet´ elämänsä! Varsinainen "Pyhien Seurakunta" siis ,voisi heistä sanoa-tietyllä ironisella äänenpainolla toki vain...

Vieras

#17936 Re:

27.07.2013 20:26

#17928: -  

 

Hei sä toistat itseäsi.

Vieras

#17937 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 20:42

#17930: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

...mikä ei todista mitään: Paavali tunsi Messias-ennustukset ja niissä esiintyvät jo kaikki nimitykset, joita Paavali Jeesuksesta käyttää. Ennustuksissa ei puhuta Jeesus Nasaretilaisesta, Joosefin ja Marian pojasta - eikä myöskään Paavali näitä nimiä mainitse. Hän koki kyllä kohdanneensa Jeesuksen näyssä Damaskon tiellä, mutta se on ihan eri asia.

Tulkintasi tekstistä on tyypillinen esimerkki siitä, kuinka uskovainen saa sen mielessään näyttämään siltä, mitä itse niin kovasti haluaa. Ulkopuolisesta moinen päättely ei näytä - anteeksi nyt vain - tervejärkiseltä.


Vieras

#17938 Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 21:02

#17926: - Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

"Syrjiä ei pidä,  mutta Tutu on mennyt sivuun jossakin muussakin suuressa asiassa."

Nyt en ymmärrä: Syrjiä ei pidä, mutta pitää kannattaa syrjivää adressia....????

Sanottiinko sanassa, että käsittämättömiä ovat uskisten aivoitukset?


Vieras

#17939

27.07.2013 21:02

Päivän Sana

Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.

Joh. 16:13 (KR33/38)
Lisää mytologiaa
Vieras

#17940 Re:

27.07.2013 21:28

#17939: -

 

 

 

 

 

 

Matkallaan länteen, taivaalliset jumalolennot katsoivat aina kultivoijien perään. Kun Sun kohtasi demoneja, joita hän ei kyennyt päihittämään, Fa-suojelus jumalolennot lukuisista ulottuvuuksista saapuivat tuhoamaan nämä demonit häneltä. Nämä jumalolennot tekivät kaiken tämän ilman henkilökohtaisia tavoitteitaan. Kun Sun kohtasi kuusikorvaisen apinan, jota kukaan ei pystynyt päihittämään, jopa Amitabha tuli henkilökohtaisesti auttamaan häntä. Nyt on todellakin Fa-oikaisun kultivointi meneillään. Kaikki oikeamieliset jumalolennot auttavat ja suojaavat kultivoijia ilman vastapalvelusta. Munkki Tang ei kyennyt ollenkaan tajuamaan noita suuria hetkiä, koska hänen ei ollut mahdollista tietää tai kuulla mitään siitä. Mutta nyt on todellakin pahojen tekijöiden eliminoimisen aika ja näihin pahoihin olentoihin kuuluu lukuisten tasojen eläinhenkiä, turmeltuneita olentoja korkeimmilta ulottuvuuksien tasoilta, kuten myös turmeltuneita jumalolentoja useilta eri tasoilta. Jos pidämme yllä oikean mielen ja kun mielemme on saavuttanut tasomme mittapuun, koettelemukset tulevat häviämään. Tarinassa Matka länteen, milloin tahansa nämä henkilöt saavuttivat tasonsa, oikeamieliset jumalolennot laskeutuivat alas ja poistivat osan koettelemuksista. Viimeisessä koettelemuksessa Buddha saapui heidän luokseen pohjattomalla veneellä. Sun näki totuuden ja kertoi siitä munkki Tangille, auttaen häntä pääsemään eroon pelostaan ja niin munkki Tang astui pohjattomaan veneeseen luottamuksella. Sun oli poistanut kiintymyksensä elämäänsä, kun taas munkki Tang päästi irti kuoleman pelostaan pikku hiljaa koko matkan aikana ja hänen päättäväisyyttään testattiin kultivoinnissa koettelemusten aikana, jotka vaaransivat hänen elämänsä. Tangin koettelemukset jatkuivat aivan hänen kultivointinsa loppuun asti. Viimeisessä ”tasoittavassa” koettelemuksessa, (Buddha huomasi, että munkki Tangilla oli vielä yksi koettelemus ennen kirjoitusten saamista, joten Hän loi vielä yhden tasoittavan koettelemuksen), Munkki Tangin, jo kolmen maailman ylittäneenä, täytyi silti maksaa velkansa vielä yhdellä viimeisellä koettelemuksella, koska hän oli unohtanut suorittaa lupaamansa tehtävän. Tästä voimme nähdä kultivoinnin vakavuuden. Kirjassa Matka länteen, kultivoijien halua saavuttaa täydellistyminen testattiin usein, joka oli myös koettelemus heidän päättäväisyyttään kohtaan täydellistymisen saavuttamiseen. Laajemmasta näkökulmasta katsottuna, nämä harjoittajat kulkivat tarkasti polun, jonka jumalolento oli heille suunnitellut, kunnes he viimein saattoivat kultivointinsa päätökseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#17941 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää

27.07.2013 21:37

#17937: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

Ootko varma että "sydämesi"  tyytyisi sitten siihen jos olis joku tällainen inhimillinen,  uskon ulkopuolinen todistus?
Tulee vaan mieleen,  että niinkuin,   olikohan Festus,  joka sanoi P:lille "Suuri oppi hullaannuttaa sinut Paavali!"

Paavali ei olisi tehnyt ehkä mitään tällä inhimillisellä tuntemisella.  Hän eli joka solullaan Kristukselle Pyhässä Hengessä. Se ei ole,   Paavalin tapauksessa etenkään,   välttämättä  vähemmän,  kuin jos olisi tuntenut inhimillisesti.  Tätä on aika vaikea kuvata. 
Itse asiassa Jumala koko kolminaisudessaan tulee eläväksi ja olemassaolevaksi vasta uskonaskelten kautta.
Häntä ei ole,  ennen kuin puhutte keskenänne!         (Ja tämä ei tarkoita nyt muuta kuin,  että ihminen puhuu rukouksessa Jumalalle ja Jumala puhuu sanassaan ihmiselle)

Ja valitsemallaan tavalla Jumala usein alkaa puhua myös  henkilökohtaisella tasolla.  Itselläni se on alusta asti tapahtunut laulujen kautta.   Mutta tästä ei saa tehdä mitään kynnystä,  ja sen täytyy olla alisteinen Sanalle,  muuten menee komeasti jepikkoon, ( ja meneehän sen usein).  Ei olisi mitään luotilankaa,  minkä mukaan oikaista  kokemuksellista,  jos ei olis tuota pysyvää, ikuista sanaa: Niinkuin profetoiminenkin,  tämä kaikki on vajavaista.

On meillä aarre verraton 
se kalliimpi on kultaa
Ja kivet kalliimmatkin on sen rinnalla vain multaa!



Vieras

#17942

27.07.2013 21:54


Very, muistakko vielä sen Aabrahaminavain - videon naispastorin nimeä?

p.

Vieras

#17943 Re: Raamattu kertomuksineen on

27.07.2013 22:22

#17927: - Raamattu kertomuksineen on

 

Tämä on ainakin hiukan avarampi ja nöyrempi maailman käsitys kuin tiukka naturalistinen.  
Sehän tietysti sitten ratkaisee,  että mikä Jumala osoittautuu olevan
a)   olemassa
b)   vastaa ihmisen yhteydenotto pyyntöön
c)   vastaa  ihmisen rakkauden/ totuuden/yhteyden kaipaukseen
d)  vastaa  ihmisen epävanhurskauden sovitustarpeeseen ym.ymm



Vieras

#17944 Miten muka se jotakin sovittaa ja kenelle, jos joku naulataan puuhun kuolemaan?

27.07.2013 23:26

Mikä tuossa makaaberissa näytelmässä on se sovituksen elementti? Kyseessähän oli jonkinlainen alkeellinen kosto valtaapitävien taholta. Jumalako vaati tuota "sovitusta" vai kuka? Älkää nyt vain sanoko, että "arvaamattomat ovat Herran tiet". Mitenkä kaikki yhtäkkiä onkin arvaamatonta, kun ns. "uskoon tulleet" aivan tarkasti tietävät jopa Jumalan tahdon. Ei kai ns. Jumala voi aivan kaheli olla, jollainen kuva tuosta kaikesta syntyy.

Vieras

#17945 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää

27.07.2013 23:28

#17937: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

Toisaalta puhutaan "Sinä Betlehem,  Efrata,
et ole suinkaan vähäinen Juudan sukukuntain joukossa,
vaan sinusta on tuleva hallitsija,  joka kaitsee minun kansaani.."

Daavidin suvun juurivesasta - Jeesus oli kumpaakin sukulinjaa pitkin
Daavidin sukua,  sekä äitinsä,  että Joosefin puolelta.


Vieras

#17946 Re: Miten muka se jotakin sovittaa ja kenelle, jos joku naulataan puuhun kuolemaan?

28.07.2013 00:00

#17944: - Miten muka se jotakin sovittaa ja kenelle, jos joku naulataan puuhun kuolemaan?

 

Olihan Jeesuksen kiinniotto ja tuomio fariseusten ja kirjanoppineiden  todellista aktiivista toimintaa,  ja kuitenkin takana oli myös lopulta sen piikkipensaikkoon kiinnijuuttuneen "oinaan" uhraaminen Iisakin sijasta,  joka näytelmä  oli esikuvallisena näytelty samalla Moorian vuorella/Golgatalla. ( Kuitenkin vain siihen Herran enkelin huutoon asti,   "älä koske Poikaan.)"

Kristus ei sijaan kokenut  pelastavaa väliintuloa itse,  ei taivaasta eikä maasta,  vaan Jumalan Karitsa/  Uuden Liiton välimies  vuodatti verensä viimeiseen veripisaraan asti,  kun hänet puettiin meidän "asuumme".

Kun hänestä tuli "runneltu".  Jes 52:14
Ei enää ihmisen kaltainen,   mishat me is
sananmukaisesti  runneltu pois ihmisen muodosta

Ja vielä enemmän, hänet  tehtiin synniksi.


Mutta temppelin kaikkeinpyhintä kätkevä massiivinen väliverho,  vihollisuus ihmisen ja Jumalan välillä,   repesi ylhäältä alas asti.
Aadaminlapset saivat silloin pääsyn (  obtion) eedenissä syntyneestä velkataakasta,   joka sitoi heidät geeneistään lähtien sielunvihollisen valtapiiriin,   sekä  olemukselliseen,  että teoissa ja toiminnassa ilmitulevaan syntisyyteen.  





Vieras

#17947 Re: Avarasta maailmasta nähtyä...

28.07.2013 00:03

#17935: res.matr. - Avarasta maailmasta nähtyä...

 

Jos todella kiitettiin näistä onnettomuudessa menehtyneistä,  silloin juuri tarvitaan Jumalan sana luotilankaa   osoittamaan
miten on elettävä.


Vieras

#17948

28.07.2013 00:16



Samuli Edelmann: Herra elämääni:  http://www.youtube.com/watch?v=lIoNIPr7SKI

Soi Kunniaksi Luojan:   http://www.youtube.com/watch?v=lIoNIPr7SKI

 

 

Vieras

#17949 Sunnuntaipäivän ratoksi

28.07.2013 03:19

Ylistystä

Don Moen

I will sing

Entire concert video dvd
julkaistu 29.1.2013

Vieras

#17950 Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 05:04

#17923: - Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa 

 Tyypillinen ateistin vastaus, josta heijastuu ateistien kesto-ongelma: Miten todistaa se, että Jumalaa ei ole olemassa?