Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#18001 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 14:18

Tohtori Raimo

#18002 Päivi Räsänen ja tukahduttamispalkinto

28.07.2013 14:22



Päivi Räsänen puhuu seksistä ja halujen tukahduttamisesta Tohtori Raimon kanssa. Mutta miksi Päivi saa terapeuteilta palkinnon?

http://yle.fi/radiosuomi/template/export/areena.jsp?clip=1953705





Vieras

#18003 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 14:27

#17998: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

"Tyypillinen ateistin vastaus, josta heijastuu ateistien kesto-ongelma: Miten todistaa se, että Jumalaa ei ole olemassa?"

Kuuluuko myös lukutaidottomuus uskisten perusominaisuuksiin, asiaa käsittelin tuossa jo muutama viesti sitten. On epäloogista väittää, että Jumala on olemassa, jos hänen olemattomuttaan ei voida todistaa. Todista minulle, ettei Väinämöistä tai yksisarvista ole ollut olemassa!! Jonkun olemassaolon todistustaakka on aina sillä, joka väittää sen olemassaolon olevan totta.

Jos tyytyy vain uskomaan asiaan omien korvien välissä, niin fine, en puutu asiaan.


Vieras

#18004 Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 14:31

Valtaosalle suomalaisista avioliitto on edelleen naisen ja miehen välinen liitto.

Samaa sukupuolta olevien parisuhteista puuttuu niiden hyväksyntä Jumalan taholta, koska ne ovat Hänen suvereenin tahtonsa mukaisesti antamiensa rajojen ulkopuolella olevia ihmislähtöisiä aikaansaannoksia, eli Jumalan tahdon vastaisia.

Vieras

#18005 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 14:48

#18003: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa 

Kerro sinä minulle kuka laittaa sydämesi lyömään lähes joka sekunti? (Kenen toimesta/tahdosta tuo pieni lihasmöykky sykkii tasaisesti ilman että sinä voit siihen mitenkään vaikuttaa?)  Kenen vaikutuksesta elämä alkaa? Kuka on luonut auringon (jota et pysty paljain silmin hetkeä kauempaa katsomaan), taivaan ja maan, eläimet ja kasvit? 


Vieras

#18006

28.07.2013 14:48

Onko kukaan muuten huomannut miten loistava kesäpäivä on meneillään. Monta tuntia laiturilla ottaen vastaan hyväilevät tuulenhenkäykset ja seuraten telkän sekä pilvenhattaroitten menoa. Aurinko muuttaa heijastustaan järvellä. Tarvitaanko tässä oikeasti paljoakaan muuta.
Muistuttaja

#18007 Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 15:04

#18004: - Avioliitto on naisen ja miehen liitto Valtaosalle suomalaisista avioliitto on edelleen naisen ja miehen välinen liitto.

 

 

 

Ei pidä paikkaansa. Vähintään 58 prosenttia täysi-ikäisistä Suomen kansalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Liäksi Suomen eduskunta ei lainsäädäntötyössään kysele minkään yliluonnollisen satuolennon oletettuja mielipiteitä avioliitosta.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/a1362795544786

 

 

 

 


Vieras

#18008 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 15:24


Vieras

#18009 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 15:29

#18000: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

Asenteita on jokseenkin yhtä paljon kuin on omilla aivoilaan ajattelevia ihmisiä (aika paljon kyllä on niitäkin, jotka eivät omilla aivoillaan juuri ajattele - omaksuvat mieluummin jonkin ismin tai uskon). Omia asenteitaan ei kannata tyrkyttää muille. Kyllä asenteensa voi silti muille kertoa, varsinkin jos kysytään. Homot ovat ajattelevia ja asenteita omaavia ihmisiä siinä missä heterotkin. Homot eivät tietenkään häiritse heteroja eikä päinvastoinkaan. Kuitenkin avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto.


Vieras

#18010 Re: Kuinka Jeesus Jumala Pyhä Henki selittää tällaisen?

28.07.2013 15:31

#17999: - Kuinka Jeesus Jumala Pyhä Henki selittää tällaisen?

 

Mitähän juttua tässä tarkoitettiinkaan?


Vieras

#18011 Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 15:38

#18007: Muistuttaja - Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto 

 Heh, heh,  jaa että 1000 suomalaisen joukko on "valtaosa" noin 4 miljoonasta suomalaisia... 

Taitaa olla mätäkuun juttu.


Vieras

#18012 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten s

28.07.2013 15:39

#18005: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

Ystävä kallis, kysymyksesi ovat inhimillisesti katsoen ymmärrettäviä, mutta selitettävien ilmiöiden kannalta väärin asetettuja.

Jos takana olisi ihminen, hänet voitaisiin laittaa vastuuseen kysymyksiesi esittämässä muodossa. Mutta kun lopputuloksen on saanut aikaan sattumien ketju auringon kohdalla vuosimiljardien ja toisaalta eläinten ja kasvien kohdalla vuosimiljoonien aikana, ei yksittäistä tekijää ole mahdollista osoittaa. Olen näistä jo aiemmin tuolla tehnyt karkeasti selkoa.

Auringon synnystä ei ole kyllä ollut täällä aiemmin puhetta, niinpä tässä summittainen esitys siitä. Alkuräjähdyksessä syntyi suuri määrä alkeishiukkasia. Niistä osa oli protoneja ja osa elektroneja. Kun ne kohtasivat toisensa vastakkaisten vetovoimiensa toisiaan kohden suunnaten, niistä syntyi vetyä. Ja kun vetyä kasaantui sopivissa olosuhteissa riittävästi, kaasun vetovoima kasasi sen kuumaksi palloksi. Koska pallo oli niin kuuma, siinä alkoi tapahtua fuusioreaktiota, joka tuotti vedystä heliumia ja siitä edelleen hiiltä (siis sitä, jota tarvitaan elämän rakentamisen "legopalikoihin"). Koska reaktio vapauttaa suuren määrän lämpöä, aurinko pysyy kuumana loistavana palloja muiden kaltaistensa tähtien tavoin niin kauan, kun siinä riittää polttoainetta fuusioreaktioon.

Huomasit varmaan, että en maininnut missään vaiheessa Jumalan osuutta asioiden kulkuun. En myöskään osaa sanoa, mitä oli ennen alkuräjähdystä - tällaiset asiat ovat vielä tieteen ja osin ihmisen käsityskyvyn ulottumattomissa. Jumalan osuttaa asiaan ei kuitenkaan ole kukaan kyennyt osoittamaan. Ja juuri näin päin tieteessä edetään: On osoitettava asia, jos siitä hypoteesin esittää.


Vieras

#18013 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

28.07.2013 15:46

#18009: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

Ok, tämä on sinun vankka mielipiteesi. Mielipiteen tuottamia seurauksia kannattaa kuitenkin aina välillä pysähtyä miettimään.

Mitä vastaat siihen, että vaikka annat homojen mielestäsi elää rauhassa elämäänsä, kannattamalla nykyistä avioiliittolainsäädäntöä asetat heidät syrjinnälle alttiiksi, jos työnantajalla on asenne, että homojahan en tänne töihin ota?


Vieras

#18014 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielt

28.07.2013 15:47

#18012: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten s 

"Alkuräjähdyksessä syntyi suuri määrä alkeishiukkasia."

Ystävä kallis, kuka tai kenen toimesta se "alkuräjähdys" sitten sinun mielestäsi tapahtui? (Eihän tuollainen posaus voi itsestään syntyä.) 

Entä kuka antaa elämän? Ihmiselle? Eläimille ja kasveille? Kun kylvät jyvän maahan, kuka antaa sille kasvun? Et voi paeta tätä kysymystä vastaamalla että "tällaiset asiat ovat vielä tieteen ja osin ihmisen käsityskyvyn ulottumattomissa."


Vieras

#18015 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielt

28.07.2013 15:49


Vieras

#18016 Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 15:52

#18011: - Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

Logiikallasi voi päätellä, että Suomessa tasa-arvoista aviolittoa vastustaa vielä pienempi määrä kuin tuhat - tässä tutkimuksessa 420 sielua.

Et siis taida olla selvillä gallupkyselyiden laatimisperusteista tai teeskentelet sellaista. Galluppeihin otetaan ihmisiä huolellisesti suunnitellulla otannalla, joka on varsin edustava läpileikkaus koko väestön ikärakenteesta, sosiaalisesta asemasta, maantieteellisestä sijainnista jne. Gallupien tarkkuus kerrotaan virhemarginaalina, joka on se mahdollinen kritiikin paikka. Tässä tutkimuksessa marginaali oli 3%, mikä ei siis muuttaisi tulosta olennaisesti mihinkään päin.


Vieras

#18017 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmism

28.07.2013 16:06

#18014: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielt

Jos luit tuolla aiemmin esitettämäni hypoteesin testausjutun, saatoit todeta, että tiede ei tosiaankaan osaa selittää kaikkea. Toisaalta siellä totesin, että siitä ei seuraa se, että asiat olisi junaillut joku jumalhahmo. Raamatusta ei ainakaan saa vinkkiä alkuräjähdyksen puolesta Jumalan tekosena... ;-)

Ei siis mennyt myöskään jakeluun Sinulle eikä tuolle toiselle kyselijälle: Jos väität Jumalan olleen niiden tekojen takana, on se todistettava nykyisen tieteen kriteerit täyttävillä menetelmillä. Jos et siihen pysty, asiat jäävät sellaiseen statukseen, jonka mukaan tapahtumilla ei (vielä) ole selitystä. Tulevat ajat todistavat mahdollisesti joko jumalallisen tai luonnontieteellisen selityksen tapahtumille. Yksikään tieteellinen havainto ja sen selitys ei tällä hetkellä kuitenkaan roiku tuon jumalahypoteesin varassa.

Toki jo nyt pohditaan sitä, oliko alkuräjähdys absoluuttinen alku kaikelle vai onko se vain yksi osa materian ja energian jatuvaa pulsaatiota. Molemmissa vaihtoehdoissa on aivotoiminnallemme lähes ylivoimaisia käsitteitä ("absoluuttinen alku, mitä sitä ennen oli...?"  "Ikuisuus, mitä sitä ennen ja sen jälkeen oli ja on?") Jumala olisi tähän liian helppo ratkaisu, hänen jälkiään kun ei matkan varrella ole jäänyt muuta kuin jälkiviisauteen kallistuvassa ajattelussa.


Vieras

#18018

28.07.2013 16:07


Hei saisinko kysäistä keskustelijoilta, miten olette kokeneet keskustelun hengen säilyneen toista arvostavana erilaisesta mielipiteestä huolimatta? Voisitteko määritellä, oliko teillä alkuvaiheilla keskustelua jokin selvä tavoite? Saavutittekö sen? Mitähyvää palautetta olisi sanottavana vastapuolelle?

p.
Tai ehkä tuli liian aikaisin,  keskustelkaa vain loppuun!





Vieras

#18019 Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 16:09

#18016: - Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto 

Tällaisilla gallupeilla on aivan turha ratsastaa. Tuollainen olematon marginaali ei edusta mitään valtaosaa suomalaisia. Pelkkää propaganda-arvoa tässä haetaan homoliitoille monenkirjavilla gallupeilla, joilla ei ole minkäänlaista vertailupohjaa aikaisemmilta vuosilta, jotta niitä voitaisiin pitää uskottavina suunnanosoittajina. (Politiikassa asia on aivan eri, vertailupohjaa löytyy!)

Joulupukkikin on uskottavampi kuin tämän homoliittokannatuksen tiimoilta tehdyt gallupit, joilla ihmisiä yritetään selvästi manipuloida - Suomen valtamedian tukemana, tottakai.

Mutta laitetaanpa kansa äänestämään asiasta, niin sittenpä se nähdään, se valtaosan mielipide avioliitosta naisen ja miehen välisenä liittona.

Ei impivaaralainen

#18020 Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 16:13

#18011: - Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

 

Erikoista, että Taloustutkimuksen tekemät mielipidemittaukset eivät kelpaa näille persuille silloin, kun tulokset eivät ole impivaaralaisia. Mutta jos persujen kannattamat asiat loistavat mittauksissa, silloin ne ovatkin erinomaisesti tehtyjä.

 

Taloustutkimus on mielipidemittausten ammattilainen, ja hiemn yli tuhannen kansalaisen otos on halittu edustavaksi. Myös virhemarginaali on annettu.

 

 


Vieras

#18021 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liitto

28.07.2013 16:17

#18019: - Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen liittoTuollainen olematon marginaali ei edusta mitään valtaosaa suomalaisia.

 

 

Nyt eivät ole kaikkea vastustavalla persulla kaikki käsitteet kanootissa. Perehdypä gallup-tutkimuksen teoriaan ennen kuin yrität mittauksia kyseenalaistaa.

 

 


Vieras

#18022 Homoparille olisi varmasti kysyntää esim. orpokodin korvaajana

28.07.2013 16:23

Joku orpokodin lapsi varmasti saisi paremman kohtelun homo- tai lesboparin hoivissa kuin laitoksessa. Tuossa mielessä adoptio-oikeus on oikea ratkaisu. Joissakin lomakkeissa, kun kysytään isän ammattia ja äidin ammattia, voitaisiin kysymys päivittää muotoon huoltajan 1 ammatti ja huoltajan 2 ammatti. Näin jäisi sopivasti vaille korostusta biologinen vanhemmuus.
Tohtori Raimo

#18023 Re:

28.07.2013 16:25

#18018: -

 

 


Päivi Räsänen puhuu seksistä ja halujen tukahduttamisesta Tohtori Raimon kanssa. Mutta miksi Päivi saa terapeuteilta palkinnon?

http://yle.fi/radiosuomi/template/export/areena.jsp?clip=1953705

 

 

 

 

 


Vieras

#18024 Re: Homoparille olisi varmasti kysyntää esim. orpokodin korvaajana

28.07.2013 16:28

#18022: - Homoparille olisi varmasti kysyntää esim. orpokodin korvaajana

Joku orpokodin lapsi varmasti saisi paremman kohtelun homo- tai lesboparin hoivissa kuin laitoksessa. Tuossa mielessä adoptio-oikeus on oikea ratkaisu. Joissakin lomakkeissa, kun kysytään isän ammattia ja äidin ammattia, voitaisiin kysymys päivittää muotoon huoltajan 1 ammatti ja huoltajan 2 ammatti. Näin jäisi sopivasti vaille korostusta biologinen vanhemmuus.

Tai voitaisiin sopia, että homoparin toinen osapuoli olisi isä ja toinen äiti. Jos tuo valinta ei muuten onnistuisi, voitaisiin käyttää vaikkapa arpaa asian ratkaisemiseksi.

Se aurinkoinen alkuräjähtelijä
Vieras

#18025 Re:

28.07.2013 16:31

#18018: -

Hei p.

Kaipa tässä välillä tulee tunne, että tulen tyhmyydestä vihaiseksi kuin rakkikoira ;-)

 

http://www.lappeenrannanteatteri.fi/kuvat/Nummisuutarit/7286_kotisivuISO.jpg