Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#19176 Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 11:24

Jumalan sana on uskovalle tärkeää. Luopumuksen vuoksi ja muutenkin....

Lahko on uskovien yhteisö, joka korostaa yksipuolisesti jotakin opin kohtaa. Kaikille lahkoille näyttää olevan tyypillistä luja vakaumus, etteivät ne ole lahkoja - ne ovat lahkoja vain ulkopuolisen silmissä. Ne ovat juuri sen ainoan oikean pelastuksen sanoman tuojia, jota muut uskonnolliset ryhmät edustavat korkeintaan puutteellisesti. Lahko pyrkii aina korostamaan omaa merkitystään. Usein sen jäsenet uskovat, että lahkolla on ratkaiseva asema mitä tulee ihmiskunnan pelastumiseen. Vaikka lahko on usein perusyhteisön tuomitsema tai halveksima, se rakentaa aina oman gloriansa ja suhtautuu muihin halveksivasti ("me tiedämme totuuden, ja muut ovat typeriä, kun eivät tajua sitä" -mentaliteetti). Jäseneltä edellytetään tunteenomaista sitoutumista ja yhdenmukaisuutta. Häntä valvotaan ja ohjataan takaisin "oikealle tielle", mikäli hän poikkeaa yhdenmukaisuuden vaatimuksesta. Oman asemansa vanhurskauttamiseksi lahkot joutuvat demonstroimaan, että niiden pyhyys — joka on jäsenten puhtautta — täydellisempää kuin muiden yhteisöjen. Lahko pyrkii sitouttamaan jäsenensä toimintaansa.

Tämän vuoksi lahkojen on pakko esittää jäsenilleen suuria vaatimuksia ja mainostaa muille omia suorituksiaan ja aikaansaannoksiaan. Yksilöetiikassa lahkojen jäsenilleen esittämät vaatimukset ilmenevät tavallisesti käsky- ja kieltoluetteloina, joista näyttävät olevat etusijalla jälkimmäiset. Kiellettyjä voivat olla esim. alkoholi, tupakka, uhkapelit, sukupuolielämä, säilykkeet, perunat, suola, sokeri, muu kuin raaka liha, sianliha, sipuli, kananmuna, kaikki liha, lyhyet hihat, kirkkaat solmiot, televisio, kaunokirjallisuus jne. loputtomiin. Pääpiirteittäin yksilöetiikka seuraa uskonnon pyhän kirjan ohjeita, jotka lahko tulkitsee oman järjestelmänsä mukaisesti. Opit tulkitaan usein fundamentalistisesti. Pyhien kirjoituksien historiallista taustaa ei ymmärretä, vaan niiden katsotaan sopivan sellaisenaan nykyaikaan. Kaikenlainen arvostelu on kiellettyä. Tieteellistä tutkimusta ei käytetä apuna ja siihen suhtaudutaan vihamielisesti. Lahkot luovat itse omat opinmuotoilunsa, joista ne pitävät tiukasti kiinni.

Historiaan luodaan erityislaatuinen suhde. Historiaa saatetaan pitää ensiksikin detaljivarastona, josta poimitaan sopivia argumentteja omien näkemysten puolustamiseksi tai apokalyptisten ennustusten toteutumina. Toiseksi historia voidaan korvata omalla menneisyyden konstruktiolla, jolloin lahkon tausta muodostuu uskomusjärjestelmään sopivaksi (näin esimerkiksi silloin, kun itse Jumala nähdään lahkon tosiasiallisena perustajana). Konstruktioon liittyvät uskonnolliset legendat ja myytit, joihin suhtaudutaan todellisina tapahtumina. Historia voidaan myös työntää kokonaan syrjään. Esimerkiksi monet kristilliset lahkot katsovat voivansa jatkaa suoraan raamatun pohjalta ikään kuin parituhatvuotinen kirkkohistoria ei merkitsisi mitään. Historia voidaan myös kahlehtia apokalyptisiin visioihin ja tiettynä vuonna tulevaan maailmanloppuun.

Yhteistä melkein kaikille lahkoille on myös, että suurimpana syntinä pidetään apostasiaa eli luopumusta. Se käsitetään loukkaukseksi paitsi yhteisöä myös itse Jumalaa vastaan, ja katkerimmat syytöksensä lahkot kohdistavat omiin luopioihinsa.

vieras
Vieras

#19177 Re: Re: Re:

19.08.2013 11:39

#19175: vieras - Re: Re:

 

Erikoista, että määrittelet Suomen seksuaalivähemmistöt muiksi kuin "meiksi". Kyllä he ovat Suomen täysivaltaisia kansalaisia siinä missä "mekin". Avioliittolaisäädännön uudistamiseen tähtäävä kansalaisaloite tulee eduskunnan käsittelyyn jo tällä vaalikaudella, joten seuraaviin vaaleihin liittyvä kehotuksesi on turha.

"Kaikki muut ihmiset pitäkööt omat lansäädäntönsä."

Suomen lainsäädäntö koskee kaikkia Suomessa oleskelevia ja asuvia, vaikka Päivi Räsänen muuta väittäisi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vieras

#19178 Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 12:09

#19176: - Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

Tunnistatko itsesi? Minun mielestäni tämän adressin tarkoitus on säilyttää avioliittolainsäädäntö naisen ja miehen välisenä julkisena liittona. Eli, sellaisena kuin se on tällä hetkellä, eikä sitä pitäisi eikä ole tarvetta muuksi muuttaa. Miksi? Siksi, koska nainen ja mies voivat ainoastaan perustaa perheen luonnollisella, normaalilla tavalla ovathan nainen ja mies erilaisia. Avioliittolaki on tehty meitä varten ja on juuri sopiva, järkevä ja hyvä meille. Tämä laki ei koske lahkoja ollenkkaan, koska avioliittolainsäädäntö on naisen ja miehen välinen "juttu". Muut pysykööt siitä ulkopuolella.

Kaikki ihmiset eivät voi hyväksyä epäjärjestystä, eivätkä halua että "puurot ja vellit" pistetään sekaisin. Niin asioissa kuin asioissa pitää olla selkeys ja järjestys. Mitä järkeä avioliittolainsäädännön muuttamisessa on.


Vieras

#19179 Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 12:22

#19178: vieras - Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

"Siksi, koska nainen ja mies voivat ainoastaan perustaa perheen luonnollisella, normaalilla tavalla ovathan nainen ja mies erilaisia."

Jos homopari perustaa perheen, ei siinäkään ole mitään sen epäluonnollisempaa kuin lapsettomien parien keinohedelmöitys tai adoptio. Erilaisuutta ei liene myöskään todistettu onnistuneen parisuhteen ehdoksi.

"Avioliittolaki on tehty meitä varten ja on juuri sopiva, järkevä ja hyvä meille. "

"...avioliittolainsäädäntö on naisen ja miehen välinen "juttu". Muut pysykööt siitä ulkopuolella."

"Kaikki ihmiset eivät voi hyväksyä epäjärjestystä, eivätkä halua että "puurot ja vellit" pistetään sekaisin. Niin asioissa kuin asioissa pitää olla selkeys ja järjestys."

Identtinen argumentaatio oli voimissaan, kun aikanaan perusteltiin rotuerottelua, joka kielsi mm. seka-avioliitot. Ei kovin vakuuttavaa.

"Tämä laki ei koske lahkoja ollenkkaan, "

Hyvä. Mielipiteesi olivatkin ymmärtämättömän, asenteellisen ja pohdintaan haluttoman ihmisen paljasta tilitystä omasta ymmärtämättömyydestään ilman yhtään kuorruttavaa viittausta syntiin tai Jumalan kostoon. Mutta miksi lahkolaiset sitten asiasta täällä niin kauheasti kiivailevat?

res.matr.

#19181 Törmäyskurssi väistämätön...

19.08.2013 12:36

Tiedoksi:tämä adressi ei tule vaikuttamaan enää mihinkään.Kohta on syyskuu ja nimiä eräällä toisella adressilla on jo reilusti yli kolme kertaa enemmän kuin täällä.Niin että kyllä tämä kehityksen vastustusadressi nyt tulee sille kakkoseksi jäämään-se on varma. Aikaa on enää kunnialliseen vetäytymiseen ja se teille toki suodaan, mutta sovitaanko että jätetään jo nuo tuollaiset "muut"-puheet (tyyliin "Muut pysykööt ulkopuolella..")

Vieras

#19182 Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 12:44

#19179: - Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

Kantamme on EVL:n kirkon kanta..
Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 15.30
Keskitalo Jukka, kansliapäällikkö

Kirkko kannattaa parisuhteiden tasa-arvoa mutta ei avioliittolain muuttamista.

Kirkkohallituksen yksimielisen päätöksen mukaan ”Kirkko kannattaa historiallisista, kulttuurisista ja teologisista syistä avioliittolain säilyttämistä nykyisellään. Kirkon omien perustelujen osalta viitataan Kirkolliskokouksen 11.11.2010 hyväksymään perustevaliokunnan mietintöön, jossa kirkon näkemys avioliitosta on ilmaistu kootusti. Rekisteröidyn parisuhteen oikeudellisen aseman mahdolliset parantamistarpeet tulisi hoitaa rekisteröityä parisuhdetta koskevaa lakia täsmentämällä.”

Ymmärrän tämän kannanoton niin, että kirkko kannattaa tasa-arvoa lain edessä erilaisille parisuhteille, mukaan lukien avioliitto ja rekisteröity parisuhde. Kirkon kanta on, että tasa-arvon toteuttaminen ei edellytä avioliittolain ja siten avioliittoinstituution muutamista, vaan samaan tavoitteeseen päästään muuttamalla rekisteröityä parisuhdetta koskevaa lakia. Kyseinen kirkkohallituksen kannanotto rakentuu kirkolliskokouksen ja piispainkokouksen ilmaisemaan avioliitto-kantaan ja on sopusoinnussa myös kirkkohallituksen aiemmin avioliitosta antamien kannanottojen kanssa. Kirkolla on siis kirkkohallituksen täysistunnon ilmaisema virallinen kanta ajankohtaiseen aloitteeseen avioliittolain muuttamisesta.

http://kappeli2.evl.fi/kkoweb.nsf/0d63845b13756f52c2256f5b0041eb5f/a2481b78cdba2421c2257b6d003925ad?OpenDocument

.





Vieras

#19183 Re:

19.08.2013 12:50

#19138: -

Kyllä mahtaa harmittaa, kun tieteellisellä metodilla päädytään aina toiseen tulokseen kuin mitä toivot.


Vieras

#19184 Veikkaus

19.08.2013 12:52

Kuinkahan kauan menee tästä päivästä kunnes tasa-arvoinen avioliitto on Suomen laissa?
Oma veikkaukseni on, että seuraavan hallituksen ohjelmaan se kuuluu ja lainvoiman se saa alkuvuodesta 2016.
että kumpi pahempi/parempi

#19185 Re: Re: Re:

19.08.2013 13:00

#19175: vieras - Re: Re:

Minä taas odottelen että järkevät miehet ja naiset menevät naimisiin kerran jos lainkaan ettei koko ajan tarttis näpertää eropapereita, nimimuutoksia, lasten isien exeltaulukkoa jne...........

Tiiänpä muuten monta homo/lesbopariskuntaa jotka ovat kasvattaneet kunnialla lapset yhdessä kehdosta hautaan.

Valitse nimimerkki

#19186 Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 13:02

#19178: vieras - Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

Siksi, koska nainen ja mies voivat ainoastaan perustaa perheen luonnollisella, normaalilla tavalla ovathan nainen ja mies erilaisia. ... Mitä järkeä avioliittolainsäädännön muuttamisessa on.

 

 

Ahaa, adressi tähtää siis avioitumisoikeuden epäämiseen niiltä mies-naispareilta, jotka eivät pysty saamaan lapsia tai eivät niitä halua. Mihinkäs tämmöinen lakiehdotus perustuu?

Avioliittolainsäädännön uudistamistarve johtuu siitä, että länsimaisissa demokratioissa pyritään oikeudenmukaisuuten ja tasa-arvoon. Muut Pohjoismaat ovat tässä meitä edellä, samoin esimerkiksi Espanja, Portugali, Ranska ja Englanti.

 

 

 

 

 

 

Maakrapulainen

#19187 Re: Törmäyskurssi väistämätön...

19.08.2013 13:08

#19181: res.matr. - Törmäyskurssi väistämätön...

 

Tarkennus sinne komentosillalle: Se toinen "adressi" on kansalaisaloite, jolla on aivan eri luokan status kuin tällä jeesusadressilla. Tämänhän toki tiedätkin, mutta Raamatulla hutkiville höpsöille asia ei liene selvä.

 

 

 

 

 

 


Vieras

#19188 Re: Re: Re: Re:

19.08.2013 13:10

#19185: että kumpi pahempi/parempi - Re: Re: Re:

Ikävää jos ne lapset nuorina menivät hautaan tai sitten pariskunnat oli pitkäikäisiä!


Vieras

#19189 Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 13:13

#19182: - Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...? Kirkko kannattaa parisuhteiden tasa-arvoa mutta ei avioliittolain muuttamista.

 

 

Outoa, peräti hämmästyttävää, että evlut kirkko yrittää vaikuttaa siviilainsäädäntöön, joka ei kuulu sille millään tavoin. Tasa-arvoinen aviolittolaki ei vaikuta mitenkään uskonnollisten yhteisöihin, joille eduskunta on myöntänyt vihkiluvan, vaan laki säätelee maistaraattien toimittamia siviilivihkimisiä.

"Parisuhteiden tasa-arvo" on selvä hämäysyritys, jolla kirkkohallitus yrittää näytellä edistyksellistä ja tasa-arvoa kannattavaa instituutiota.

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#19190 Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 13:27

#19189: - Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

Lausuma on pelkkää sanahelinää, joka oikeasti tarkoittaa Suomeksi, että

"On täällä monta, jotka voisivat homojen oikeudetkin tunnustaa, mutta kun tänne kirkkoon on pesiytynyt noita uskiksiakin, niin pitää niiden mieliksi vähän vielä jarrutella. Sorry vaan, siinä ei ihmisoikeuksilla ole mitään merkitystä."

Tästä syystä sinne on sorvailtu sanamuotoja, joihin kummankaan puolen kriitikkojen olisi vaikea päästä kiinni nyt ja toisaalta niistä on sitten taas helppo livetä sitten joskus.

 


Vieras

#19191 Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 13:33

#19189: - Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

Sama avioliittolaki koskee kirkossa- ja maistraatissa vihkimistä..

14 §

Vihkiminen toimitetaan sukulaisten tai muiden todistajien läsnä ollessa joko kirkollisena vihkimisenä tai siviilivihkimisenä.

Kirkollinen vihkiminen toimitetaan evankelis-luterilaisessa tai ortodoksisessa kirkossa taikka rekisteröidyssä uskonnollisessa yhdyskunnassa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234


Vieras

#19192 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 13:38

#19191: - Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

 

 

 

 

Tuleva tasa-arvoinen avioliittolaki ei määrää uskonnollisia yhdyskuntia, joille eduskunta on myöntänyt vihkioikeuden, vihkimään samansukupuolisia pareja avioliittoon. Kukin yhdyskunta tekee tässä asiassa päätöksen itse. Tuleva laki sitoo vain maistraatteja, jotka suorittavat siviilivihkimisiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puuta ovat miehet nyt, ja laivat, ne on rautaa, hiiohoi,hiiohoi!

#19193 Re: Törmäyskurssi väistämätön...

19.08.2013 14:30

#19181: res.matr. - Törmäyskurssi väistämätön...

Vaikutat keskimääräistä älykkäämmältä homolta,itse olen keskimäär. älykkäämpi heteromies.En näe mitään syytä muuttaa avioliittolakia, koska jos mainitsen olevani avioliitossa, joutuisin aina selittämään olevani naisen kanssa avioliitossa. Se olisi itsestäänselvyyden kertomista, koska avioliitto on tarkoitettu vain miehen ja naisen väliseksi. Ruuvi ja mutteri kuuluvat yhteen,niiden avulla kappaleet pysyvät tiukasti yhdessä.

Mutta miten kaksi ruuvia tai kaksi mutteria olisivat yhdessä, tuntuu aivan luonnottomalta jo pelkkänä ajatuksenakin. Kuitenkin Jumalan armon avulla homoudesta voi vapautua, ilman minkäänlaista "puoskarointia".


Vieras

#19194 Re: Re: Törmäyskurssi väistämätön...

19.08.2013 14:40

#19193: Puuta ovat miehet nyt, ja laivat, ne on rautaa, hiiohoi,hiiohoi! - Re: Törmäyskurssi väistämätön...

En nyt haluaisi tuota älykkyyttäsi epäillä, mutta viestissäsi annat sen kyllä loistaa totaalisella poissaolollaan!

Se, että joutuisit selittelemään, kuulosta ennemminkin piilotetulta homopelolta. Miltä toisaalta kuulostaisi se, että kukaan ei olisi edes kiinnostunut puolisosi sukupuolesta?

Ruuvit ja mutterit saat pitää pakissasi. Lainsäädännöllä ei parisuhteiden variaatiota rajoittaa vain sen takia, että muut vaihtoehdot eivät pieneen pääparkaasi mahdu. Jos olet huolissasi "perheen perustamisen perustarkoituksen" toteutumisesta lajin säilymisen kannalta, voin lohduttaa: Homot eivät tästä eteenkäänpäin lisäänny yhtään sen vähempää kuin ennenkään.


Vieras

#19195 Re: Re: Törmäyskurssi väistämätön...

19.08.2013 14:59

#19193: Puuta ovat miehet nyt, ja laivat, ne on rautaa, hiiohoi,hiiohoi! - Re: Törmäyskurssi väistämätön...

koska jos mainitsen olevani avioliitossa, joutuisin aina selittämään olevani naisen kanssa avioliitossa.

 

 

Persujen nerokas helluntailaiskansanedustaja Mika Niikko on usein käyttänyt juuri tuota perustelua. Epäselväksi jää, miksi hänen tai sinun pitäisi selittää, että oma aviopuoliso on nainen. Oletko epävarma seksuaalisesta suuntautumisestasi vai mistä moinen neuroottinen pakkomielle?

 

 

 

vieras

#19196 Re: Re: Re: Re:

19.08.2013 15:30

#19185: että kumpi pahempi/parempi - Re: Re: Re: Tiiänpä muuten monta homo/lesbopariskuntaa jotka ovat kasvattaneet kunnialla lapset yhdessä kehdosta hautaan

Jopas ne huonosti hoitivat lapsia. Montako vuotta kasvatusaika kesti kehdosta hautaan?

Voi,voi

vieras
Vieras

#19197 Voi Pyhä Salvia!

19.08.2013 15:38

#19196: vieras - Re: Re: Re: Re: Höpöhöpöhöpö

 

Mies riisui osittain vuonna 1986 syntyneen naisen vaatteista ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen. (Keskisuomalainen 17.2.2007)

vieras

#19198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 15:46

#19191: - Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...? Sama avioliittolaki koskee kirkossa- ja maistraatissa vihkimistä..

Totta. Sama avioliittolaki koskee kirkossa- ja maistraatissa vihkimistä. Ihmettelen, kun joidenkin ymmärrykseen asti tämä asia ei millään opilla mene perille. Avioliittolakia naisen ja miehen väliselle liitolle on vain yksi ja sama avioliittolaki. Siis ei ole kahta erilaista lakia, eikä useimpia.


Vieras

#19199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

19.08.2013 15:58

#19198: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tunnistatko itsesi ja uskonveljesi/-sisaresi...?

Ei ole eri lakia, mutta laki ei velvoita uskonnollisia yhteisöjä vihkimiseen. Esim. ortodoksikirkko ei varmasti sellaista tule hyväksymään. Luterilaisille papeillekaan ei mikään vihkimisvelvoite napsahda puhemiehen nuijan kopauksesta, vaan kirkko ottaa kantaa itsenäisesti uuteen tilanteeseen. On siis erikseen  laki ja toisaalta kirkon omat päätökset sen toteuttamisen suhteen.


Vieras

#19200 Re: Re: Re: Re: Re:

19.08.2013 16:07

#19196: vieras - Re: Re: Re: Re:

Siun on ilmeisesti vaikiaa hyväksyä totuus. Päät puristaa varmaan kovast. Ei pelasta jessus ei.