Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#19451 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:38

#19448: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Käsi sydämelle, että taivaspaikkaa ei tällä touhulla yritetä varmistaa...

Monien uskonlahkojen koko elämä on strukturoitunut synnin välttämiseen ja jumalisten tekojen tekemiseen ja vallankäyttöön tämän kaiken avulla - täysin fariseusten tavoin. Touhusta on kadonnut sielu ja vanhurskauden syvimpään olemukseen kuuluva pyyteettömyys on täysin hukassa. Tätä kaikkea vastaanhan Jeesus ankarasti kritisoi lukemattomissa lausunnoissaan ja vertauksissaan.


Vieras

#19452 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:44

#19450: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

"Näitä voi kokeilla vaikka huvin vuoksi,  ovatko totta vai ei.  En tyrkytä yhtään."

 

...mutta tyrkytätpähän kuitenkin!


Vieras

#19453 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:50

#19451: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Jos on pinnallinen syntikäsitys ja farisealainen tekojen vanhurskaus niin voisin sanoa; näin on.  Ei kuitenkaan ole kyse lahkoutumisesta.  Päinvastoin.  Ne jotka operoivat  kristinuskon klassiset perusteet pois,  lahkouttavat itsensä todellisuudessa kristinuskon  ulkopuolelle.

Nimenomaan liberaalit seurakunnat ammottavat tyhjyyttään ja lopulta kirkot lakkauttavat toimintansa.

Lakihenkisyys on oma henkivaltansa.  Se on kokonaisilmapiiri ja hengellinen valtarakenne,  joka estää anteeksiantamuksesta elämisen ja hengellisen vapauden.  Kahleet voivat olla monen värisiä ja näköisiä.  



Vieras

#19454 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:52


Vieras

#19455 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:57

#19451: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Tämän sanoit silti kauniisti,  todella upeasti:   Vanhurskauden syvimpään olemukseen kuuluva pyyteettömyys.

Siitä juuri on kysymys!

very...

#19456 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 11:28

#19450: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Sanoisin, että se on omatunto, joka vetää parannukseteon paikalle. Joillakin se on hyvin herkkä, toisilla toimii joten kuten ja joillakin vallan paatunut.

Sanoisin, että lapsilla ehkä n. 5:n vuoden iässä -tästä voi olla erilaisia näkemyksiä, omatunto alkaa toimia ja ilmoittaa herkästi väärin toimituista asioista. Jos toimitaan omaatuntoa vastaan, se pikkuhiljaa paatuu. Omatunto myös toimii varoittavana eli on mahdollisuus valita oikein tai väärin.

Miten tämä liittyy pelastukseen?
Joh. 6:44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

.


Vieras

#19457 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 11:35

#19456: very... - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Kiitos very,  tuo oli niin oikein sanottu,  kuin vain voi olla.  Minä olen niin pahoillani,  että joudun tuomaan näin vaikealta tuntuvia asioita.  Oi Isä,  auta sinä jokaista,  joka kamppailee näiden keskellä.  Armahda,  auta!


very...

#19458 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 11:51

#19457: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Oi Isä,  auta sinä jokaista,  joka kamppailee näiden keskellä.  Armahda,  auta! Aamen.


Vieras

#19459

25.08.2013 12:14

1. Moos: 2 Luku ; Seitsemäs päivä ! Paratiisi!Vaimon luominen ! LUE !!!

Vieras

#19460 Re:

25.08.2013 12:24

#19459: -

 

 

Kalevalan ensimmäinen runo, maailman luominen sotkanmunasta. Lue!

 

 

 

 

 

 


Vieras

#19461 Re:

25.08.2013 12:25


Vieras

#19462 Re: Vieraita pohdiskeluja...

25.08.2013 12:37

#19400: res.matr. - Vieraita pohdiskeluja...



”Etkö käsitä, ettei mikään, mikä ulkoapäin menee ihmiseen, voi häntä saastuttaa? Sillä se ei mene hänen sydämeensä, vaan
vatsaan, ja ulostuu.

Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys,petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki
tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen.”






Vieras

#19463 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 13:50

#19453: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

"Ei kuitenkaan ole kyse lahkoutumisesta.  Päinvastoin."

Siteeraan vastaukseksi tekstiä sivulta http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ahdistava-uskonto/lahko-kultti

- Lahko on uskovien yhteisö, joka korostaa yksipuolisesti jotakin opin kohtaa. Kaikille lahkoille näyttää olevan tyypillistä luja vakaumus, etteivät ne ole lahkoja. Ne ovat juuri sen ainoan oikean pelastuksen sanoman tuojia, jota muut uskonnolliset ryhmät edustavat korkeintaan puutteellisesti.

"Ne jotka operoivat  kristinuskon klassiset perusteet pois,  lahkouttavat itsensä todellisuudessa kristinuskon  ulkopuolelle. Nimenomaan liberaalit seurakunnat ammottavat tyhjyyttään ja lopulta kirkot lakkauttavat toimintansa."

- Lahko pyrkii aina korostamaan omaa merkitystään. Usein sen jäsenet uskovat, että lahkolla on ratkaiseva asema mitä tulee ihmiskunnan pelastumiseen. Vaikka lahko on usein perusyhteisön tuomitsema tai halveksima, se rakentaa aina oman gloriansa ja suhtautuu muihin halveksivasti ("me tiedämme totuuden, ja muut ovat typeriä, kun eivät tajua sitä" -mentaliteetti).

 

Lakihenkisyyden turmiollisuudesta lienemme likimain samaa mieltä. Eri asia on, miellämmenkö samat asiat lakihenkisyydeksi. Alla vielä kuvausta lakihenkisyydestä ja siihen liittyvästä valtarakenteesta:

- Jäseneltä edellytetään tunteenomaista sitoutumista ja yhdenmukaisuutta. Häntä valvotaan ja ohjataan takaisin "oikealle tielle", mikäli hän poikkeaa yhdenmukaisuuden vaatimuksesta. Oman asemansa vanhurskauttamiseksi lahkot joutuvat demonstroimaan, että niiden pyhyys — joka on jäsenten puhtautta — täydellisempää kuin muiden yhteisöjen.

- Tämän vuoksi niiden on pakko esittää jäsenilleen suuria vaatimuksia ja mainostaa muille omia suorituksiaan ja aikaansaannoksiaan. Yksilöetiikassa lahkojen jäsenilleen esittämät vaatimukset ilmenevät tavallisesti käsky- ja kieltoluetteloina, joista näyttävät olevat etusijalla jälkimmäiset. Kiellettyjä voivat olla esim. alkoholi, tupakka, uhkapelit, sukupuolielämä, säilykkeet, perunat, suola, sokeri, muu kuin raaka liha, sianliha, sipuli, kananmuna, kaikki liha, lyhyet hihat, kirkkaat solmiot, televisio, kaunokirjallisuus jne. loputtomiin. Pääpiirteittäin yksilöetiikka seuraa uskonnon pyhän kirjan ohjeita, jotka lahko tulkitsee oman järjestelmänsä mukaisesti.

- Opit tulkitaan usein fundamentalistisesti. Pyhien kirjoituksien historiallista taustaa ei ymmärretä, vaan niiden katsotaan sopivan sellaisenaan nykyaikaan. Kaikenlainen arvostelu on kiellettyä. Tieteellistä tutkimusta ei käytetä apuna. Lahkot luovat itse omat opinmuotoilunsa, joista ne pitävät tiukasti kiinni.

- Historiaan luodaan erityislaatuinen suhde. Historiaa saatetaan pitää ensiksikin detaljivarastona, josta poimitaan sopivia argumentteja omien näkemysten puolustamiseksi. Toiseksi historia voidaan korvata omalla menneisyyden konstruktiolla, jolloin lahkon tausta muodostuu uskomusjärjestelmään sopivaksi (näin esimerkiksi silloin, kun itse Jumala nähdään lahkon tosiasiallisena perustajana). Konstruktioon liittyvät uskonnolliset legendat ja myytit, joihin suhtaudutaan todellisina tapahtumina.

- Historia voidaan myös työntää kokonaan syrjään. Esimerkiksi monet kristilliset lahkot katsovat voivansa jatkaa suoraan raamatun pohjalta ikään kuin parituhatvuotinen kirkkohistoria ei merkitsisi mitään. Historia voidaan myös kahlehtia apokalyptisiin visioihin ja tiettynä vuonna tulevaan maailmanloppuun.

- Yhteistä melkein kaikille lahkoille on myös, että suurimpana syntinä pidetään apostasiaa eli luopumusta. Se käsitetään loukkaukseksi paitsi yhteisöä myös itse Jumalaa vastaan, ja katkerimmat syytöksensä lahkot kohdistavat omiin luopioihinsa.

 

 

 


Vieras

#19464

25.08.2013 13:54


Hei kuinka tuon luuttukonsertonn saisi kuulumaan? Kun vaikka kuinka painelen se ei ala soimaan?
p.


Vieras

#19465 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 14:06

#19463: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Tällä vuosikymmenellä olen kuullut juuri tuollaista julistusta yhdessä uskonyhteisössä, mutta sielläkin sitä edusti vain muutama,  ehkä vain yksi  ihminen.   Juuri tämä henkilö joutui väistymään oman henk.koht.konkurssinsa takia.  Sitä piirrettä täydellisyydestä on varottava,  olen samaa mieltä.

Kirjoittamaasi lahkomäärietelmää ei voi soveltaa tuohon enemmistöryppääseen,  joka pitää tunnustuksista/Raamatusta tunnustusten ylimpänä ohjeena,  kiinni.  Siihen ei liity mitään messiasmaisia piirteitä, vaan reaalinen todellisuudentajuinen ymmärrys omasta ja uskonyhteisöjen  vaillinaisuudesta.







Vieras

#19466

25.08.2013 14:11





Ympäristöprofessori Atte Korhola: "En ole koskaan osannut epäillä ihmeitä"
24.08.2013 20:46 | Elämään | Petri Vähäsarja

Kotimaa Hengellisillä syventymispäivällä haastateltu professori Atte Korhola tutkii globaaleja ympäristönmuutoksia.

Hän kertoi olleensa lapsuudesta asti uskossa ja tehneensä rippikoulussa päätöksen "lähteä seuraamaan Jeesusta". Silti hän ajattelee, että "usko tarvitsee löytää joka päivä uudestaan".

Korhola kertoi Johanneksenkirkossa myös epäilyistään, jotka "eivät kuitenkaan koskaan ole olleet älyllisiä

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3665/ymparistoprofessori_atte_korhola_en_ole_koskaan_osannut_epailla_ihmeita


.q

#19467 Re:

25.08.2013 14:15

#19464: -

 

Minkä luuttukonserton? Mahdatko tietää, millainen sävellysmuoto konsertto on?

 

 

 

 


Vieras

#19468 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 14:22

#19465: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Täällä nähdyt kreationistiset väittämät, apokalyptiset profetiat, Raamatun tekstin absoluuttisena totuutena pitäminen ja muulla tavoin maailmaa hahmottavien ja toisilla ehdoilla elävien uhkailu helvetin tulella kuuluvat kaikki tuohon lahkokuvaukseen. Lahkojen sisäistä kurinpitoa emme tällä foorumilla näe, mutta sellaisesta on ollut äärimmäisen ikävää näyttöä ainakin helluntailaisissa, vanhalestadiolaisissa ja Aslan-yhteisön toiminnassa. Summa summarum, ei ole kyse yksittäisistä ihmisistä.


Vieras

#19469 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 15:24

#19448: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Heitän tässä ajatuspallon eteenpäin jos jotkut haluavat keskustella niin siitä vaan.

Taivaspaikoista lähti keskustelu liikkeelle. Sitten se jatkui taivaspaikan ´lunastamisesta´ väärillä keinoilla, jossa todettiin hyvien tekojen olevan turhia s i i h e n tarkoitukseen.

Jos joku halluupi keskustella hyvistä teoista muussa tarkoituksessa, esim. usko ilman tekoja on kuollut.

Ja sitten tuo "Kun uskot ja tulet Kristuksen luo, sinun on luovuttava omasta vanhurskaudestasi ja tuotava vain syntiä". Ei todellakaan tarkoita sitä, että pitäisi tehdä mahdollisimman paljon syntiä. Mutta välillä lankeamme.

 


Vieras

#19470 Re:

25.08.2013 15:36

#19466: -

"Usko tarvitsee löytää joka päivä uudestaan"

Tässä saattaa olla taustalla kokemuksemme ja tietomme ihmisluonnosta, siis ihmisestä. "Armo ei tee pesää meihin." Tarvitsemme mieluummin päivittäistä Raamatun lukemista tai kuuntelua, rukousta yms. Vieraannumme ja unohdamme aikaisemmin tärkeänä pitämämme asiat helposti.

Oisko jotain tällaista.


Vieras

#19471 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 17:10

#19468: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Aloitan tästä ruttopuiston rovastin juttusilla,  kun oma  kirjoituskäsi on kenkkuillut jo tovin:

Toisaalta ihmiset pakenisivat ihan samalla tavalla kirkosta, jos vaikka kuinka kirkko hoitaisi perustehtäväänsä ja julistaisi Jeesuksen sovitustyötä, sillä Jeesus on just se maailman parhain tuote, joka kelpaa aina vain harvemmille.

Jeesus on loukkauskivi, oli kyse sitten hänen persoonastaan tahi opetuksistaan. ”Haluatteko tekin mennä pois?” joutui Jeesus eräänkin kerran kysymään oppilailtaan. Sillä Jeesus on aika ehdoton tyyppi: Ilman minua ette voi mitään tehdä, ilman minua ette pääse taivaaseen. Jos et ole puolellani, olet minua vastaan. Jeesus ei tarvitse ihailijoita vaan seuraajia. Jeesus ei ole mikään jouluinen koristus, vaan hän on Kristus. - See more at: http://www.kotimaa24.fi/blogit/ja-tapahtui-niinae-paeivinae-ettae-vapaa-ajattelijoilta-kaevi-kaesky#sthash.Nnc4vGwq.dpuf 


Tai Piispallinen instanssi ev.lut kkon osalta:

Piispa Simo Peura kehotti käyttämään tunnustuskirjoja myös pohjana nykyiselle kirkolliselle keskustelulle moniäänisyyden keskellä.

”Meidän aikanamme kuvitellaan, että kirkon opin tunteminen olisi itsestäänselvää, mutta tältä itsevarmuudelta on kuitenkin pohja pois", sanoi Peura.

Näistä löytyy tietoa kristillisen kirkon perusteista,  ollos hyvä!


Sitten vielä esittelisin muutaman lahkon, joiden elämän ylimpänä ohjeena on Raamatun sana:  

Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Suomen ortodoksinen kirkko
Suomen Vapaakirkko
Fria missionsförbundet
Katolinen kirkko Suomessa
Finlands svenska baptistmission
Suomen metodistikirkko
Finlands svenska metodistkyrka
Pelastusarmeija
Olaus Petri församling
Anglican Church in Finland






Vieras

#19472

25.08.2013 17:10



Tältä sivulta voit lukea Syventymispäivien aikana pidettyjä puheita.
http://www.sro.fi/tule-mukaan/hengelliset-syventymispaivat/hsp-puheet

Hyviä uutisia sinulle, jota usko ahdistaa
Kirkkohallituksen kansliapäällikkö, TT Jukka Keskitalo

Hyviä uutisia kirkolle ja yhteiskunnalle
Suomen Raamattuopisto Timo Junkkaala

Hyviä uutisia kirkolle ja yhteiskunnalle
Kenttäpiispa Pekka Särkiö

kar

#19473

25.08.2013 17:44

Täällä eräät ovat valmiita "luuttuamaan" toisten rakkauden viemäriin. Tätä siis on kristityn ns. rakkaus. Lyhyestä tämä virsi ei ole kaunis.

Vieras

#19474 Re:

25.08.2013 18:42

#19473: kar -

 

Tämän tunnustusperustan tietoinen tai tiedostamaton häivyttäminen taustalle ei ole täällä kirjoittavien vika.  Se on pitkä prosessi,  joka olisi nostettava keskusteluun.  Kaksi oikeustieteen tohtoritasolle kouluttautunutta teologia on väitellyt juuri
tämän alueen kysymyksistä.  Heidätkin on suurin piirtein vaiettu olemattomiksi. 


p.

very...

#19475 Re: Re:

25.08.2013 19:00

#19474: - Re:

Pekka Leino: Kirkkolain tarkoitus on turvata tunnustuksen mukainen opetus kirkossa
http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tiede/3180/pekka_leino_kirkkolain_tarkoitus_on_turvata_tunnustuksen_mukainen_opetus_kirkossa

Onko tässä toinen tarkoittamistasi?