Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#21351 Re: Avioliittoasiaa

24.09.2013 17:16

#21332: - Avioliittoasiaa

 

Todella hyviä neuvoja!

 


Vieras

#21352

24.09.2013 17:19



11. Hän sanoi: Mene ulos ja asetu vuorelle Herran eteen. Ja katso, Herra kulki ohitse, ja suuri ja raju myrsky, joka halkoi vuoret ja särki kalliot, kävi Herran edellä; mutta ei Herra ollut myrskyssä. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys; mutta ei Herra ollut maanjäristyksessä.

12. Maanjäristyksen jälkeen tuli tulta; mutta ei Herra ollut tulessa. Tulen jälkeen tuli hiljainen tuulen hyminä.


Totuus tekee vapaaksi

#21353 Re: Jeesukselta kanavoitua

24.09.2013 17:20

#21340: kertaus on opintojen äiti - Jeesukselta kanavoitua - Vahvaa sumutusta!

Tuollaisella vahvalla sumutuksella yritetään manipuloida hyväuskoisia ihmisiä, pyrkimällä mitätöimään ja turhentamaan Raamatun kanta homoseksuaalisuuteen.

Ihminen on luonnostaan taipuvainen monisanainen selittelijä ja itseään puolusteleva, silloin kun on kysymys sellaisista asioista, jotka Jumalan sanan ilmoitus selkeästi osoittaa synniksi eli Jumalan tahdon vastaisiksi.

Raamatun torjuessa yksiselitteisesti homoseksuaalisuuden harjoittaminen syntinä, on aivan luonnollista että niille ihmisille joita tämä asia koskee, nousee polttava tarve yrittää jotenkin selittää pois tämä Raamatun kiusallinen ja tuomitseva kanta.

Vain totuus tekee vapaaksi: Pyhän Hengen inspiroima Jumalan sanan totuus, joka on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Tämä totuuden kirkas valo paljastaa synnit, mutta se antaa myös jokaiselle syntiselle ja syntejään katuvalle toivon saada Jumalan armosta syntinsä anteeksi meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta. Tästä aukeaa tie Jumalan yhteyteen ja iankaikkiseen elämään: ”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.” (Room. 8:1-2)


Vieras

#21354 Re: Re: Jeesukselta kanavoitua

24.09.2013 17:30

#21353: Totuus tekee vapaaksi - Re: Jeesukselta kanavoitua 

 

Mitä sinä sitten puolustelet itsessäsi kun tuot vain yhden puolen uskosta? Maailma on täynnä muitakin uskontoja ja lakeja ja ne ovat yhtä tarua tai totta kuin tuo usko. Koskahan se menee jakeluun. Ja jos ei mene niin kunnioittakaa muitakin ihmisiä jättämällä heidät rauhaan paasamiselta.

Vieras

#21355

24.09.2013 17:35


1. Ja apostolit ja veljet ympäri Juudeaa kuulivat, että pakanatkin olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan.
2. Ja kun Pietari tuli Jerusalemiin, ahdistelivat ympärileikatut häntä
3. sanoen: "Sinä olet käynyt ympärileikkaamattomien miesten luona ja syönyt heidän kanssansa".
4. Niin Pietari selitti heille alusta alkaen asiat järjestänsä ja sanoi:
5. "Minä olin Joppen kaupungissa ja rukoilin; silloin minä näin hurmoksissa näyn: tuli alas astia, ikäänkuin suuri liinavaate, joka neljästä kulmastaan laskettiin taivaasta, ja se tuli aivan minun eteeni.
6. Ja kun minä katsoin sitä tarkasti, näin minä siinä maan nelijalkaisia ja petoja ja matelijoita ja taivaan lintuja.
7. Ja minä kuulin myös äänen, joka sanoi minulle: 'Nouse, Pietari, teurasta ja syö'.
8. Mutta minä sanoin: 'En suinkaan, Herra; sillä ei mitään epäpyhää eikä saastaista ole koskaan minun suuhuni tullut'.
9. Niin vastasi ääni taivaasta toistamiseen ja sanoi: 'Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpyhäksi'.
10. Ja tämä tapahtui kolme kertaa; sitten vedettiin kaikki taas ylös taivaaseen.


Vieras

#21356 Re: Re: Re: Jeesukselta kanavoitua

24.09.2013 17:41

#21347: - Re: Re: Jeesukselta kanavoitua

Otteita sivustolta: http://www.uskonpuolesta.fi/artikkelit/rakkaus.htm

Homoseksuaalisuus ja unohdettu moraalinäkökulma.....
Pasi Turunen
......
Uskon, että me rakastamme (heitä) teitä oikein myös silloin kun pidämme (heitä) teitä sukupuolikäyttäytymisen alueella moraalisesti vastuullisina yksilöinä ja puhumme homoudesta nimenomaan moraalisin termein. Homoseksuaalinen käyttäytyminen ei ole sairautta. Se on syntiä. Puhua synnistä on tapa ilmaista kristillistä moraalikritiikkiä sen suhteen minkälaista käyttäytymistä ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa olisi pidettävä sopimattomana.

Sanoessamme kristittyinä, että homoseksuaalinen käyttäytyminen on syntiä emme suinkaan halveksi ketään tai lietso vihaa. Pikemminkin kieltäydymme siten riistämästä homoseksuaaleilta lähimmäisiltämme heille luomisen perusteella kuuluvan ihmisyyden. Pitäessämme homoseksuaaleja lähimmäisiä moraalisesti vastuullisina omasta sukupuolikäyttäytymisestään kohtelemme heitä siten vapaina ja vastuullisina ihmisinä, jotka pystyvät päättämään omasta elämästään. Se on rakkautta. Silloin emme paapoen asetu heidän yläpuolelleen, vaan kohtelemme heitä tasavertaisesti – niin kuin haluamme itseämmekin kohdeltavan. .....
.....
Moraalinen vastuullisuus koskettaa ihmisyyttä hyvin syvästi. Tapio Puolimatka viittaa Viktor Franklin huomioihin todetessaan:

"Ihmisen olemukseen ei kuulu ainoastaan vapaus tulla syylliseksi, vaan myös vastuu kasvamisesta oman syyllisyytensä yläpuolelle" [Frankl toteaa]… Niin kauan kuin ihminen pystyy tarkastelemaan asioita sellaisesta näkökulmasta, joka erottaa oikean ja väärän, hyvän ja pahan, ihmisen toiminta on moraalisesti vastuullista. Valintoja tehdessään hänellä on enemmän tai vähemmän arvokkaita vaihtoehtoja arvottomien ja tuhoavien lisäksi. Jokaisen valintansa kautta hän vie omaa persoonallisuuttaan ja luonnettaan tiettyyn suuntaan, koska jokainen valinta omalta osaltaan ratkaisee, millainen ihminen hänestä tulee.

Kiitokset linkin lähettäneelle.

 


Vieras

#21357

24.09.2013 17:59



35. Nähdessään hänet hän repäisi vaatteensa ja sanoi: "Voi, tyttäreni, nyt sinä masennat minut maahan, nyt sinä syökset minut onnettomuuteen! Sillä minä avasin suuni Herralle enkä voi sanaani peruuttaa."
36. Niin hän vastasi hänelle: "Isäni, jos sinä avasit suusi Herralle, niin tee minulle, niinkuin suusi on puhunut, koska Herra on antanut sinun kostaa vihollisillesi, ammonilaisille".
37. Sitten hän sanoi isällensä: "Myönnettäköön minulle kuitenkin tämä: jätä minut vapauteeni kahdeksi kuukaudeksi, että minä yhdessä ystävättärieni kanssa menen vuorille itkemään neitsyyttäni".
38. Niin hän sanoi: "Mene!" ja päästi hänet menemään kahdeksi kuukaudeksi. Ja hän meni ystävättärineen ja itki neitsyyttänsä vuorilla.


Vieras

#21358 Re:

24.09.2013 18:09

#21352: -

 

Samanlaisen valtavan hetken koin kerran Ilomantsin Parppeinvaaralla,  alkukesän kauneimpina päivinä,  kun tuoreet heinäseipäät  olivat Itä-Suomen pelloille juuri  pystytetyt,  ja kesän kauneus ja täyteläisyys oli juuri Suomen raukoille rajoille saapunut. 
Vaaranlaella esitettiin paikallisin teatterivoimin näytelmää Kukkospapista. Aihe sinänsä ei ollut milläänlailla läheinen.  Etenkään silloin.  Esitys kertoi sen ajan uskonnollisuuden ja kirkon  suhteesta elävää sanaa julistavaan pappismieheen,  rukoilevaisuuden isään,  Henrik Rengvistiin.

Jotain äärettömän kaunista sai vaeltaja kokea esitysjaksojen väliin sijoitetuilla musiikkiosuuksilla.  Ehkä hiukan samaan tapaan kuin vaikkapa  suuret passiot puhkeavat resitatiivien jälkeen kuoro-osiin,  ja sydän kääntyy 190 astetta,  kun kuoro-osan täydellinen sointujen ja sävelen  harmonia yhdistettynä  armon  sanoihin,  vain valuu alas rutiköyhään sydämeen.  Niin tämäkin. 
Pieni kuoro,  kanteleet helähtävät,  ja virsi puhkaisee sydämen: Te murheelliset , kun kuljette kyynelten teitä,  pois huokaukset,  maan multa ei armoa peitä.  -  En saata mitenkään peitellä itkua,  kyyneleet tulvivat vuolaasti,  virsi on koskettanut jonnekkin niin syvälle.
Näytelmä jatkuu uudella tapahtumaosuudella.  Kunnes taas vaikenee, ja uusi körttivirsi kajahtaa vaaramaiseman siniseen avaruuteen.  Sama juttu,  lähde virtaa vuolaasti virren loppuun asti,  ja alkaa viimeinen näytelmäjakso.  Rengist päätyy vankilasaarnaajaksi, sen muisti tallettaa,  ei muuta.  Viimeiseen välimusiikkiin tullessa,  aurinko yhä paistaa,  mutta kun virsi on soinut ja kaikki hiljenee,  alkaa aivan hiljaa sataa.



Ne kaikki,  jotka kulkevat, autuuden tietä kaitaa,
esteitten läpi tunkevat ,  kun Herra heitä hoitaa.
Vie Herra meidät ihaniin, Karitsan häihin iäisiin,
Suuressa armossasi.







Vieras

#21359

24.09.2013 18:15



17. Niin Ruut poimi pellolla iltaan asti; sitten hän pui, mitä oli saanut poimituksi, ja siitä tuli noin eefa-mitan verta ohria.
18. Ja hän otti ne ja tuli kaupunkiin ja näytti anopillensa, mitä oli poiminut. Sen jälkeen Ruut otti esille tähteet ruuasta, josta oli syönyt tarpeekseen, ja antoi ne hänelle.
19. Silloin hänen anoppinsa sanoi hänelle: "Missä olet tänään poiminut ja missä olet tehnyt työtä? Siunattu olkoon se, joka on sinusta huolehtinut." Sitten hän ilmoitti anopillensa, kenen luona hän oli ollut työssä, sanoen: "Se mies, jonka luona olin tänä päivänä työssä, on nimeltään Booas".
20. Noomi sanoi miniällensä: "Siunatkoon häntä Herra, joka on osoittanut laupeutta eläviä ja kuolleita kohtaan". Ja Noomi sanoi vielä: "Hän on sukulaisemme ja meidän sukulunastajiamme".
21. Silloin mooabilainen Ruut sanoi: "Vielä hän sanoi minulle: 'Pysyttele vain minun palvelijaini mukana siihen asti, että he saavat kaiken minun leikkuuni lopetetuksi'".
22. Niin Noomi sanoi miniällensä Ruutille: "Hyvä on, tyttäreni, lähde hänen palvelijattariensa mukana, niin et joudu sysittäväksi muiden pelloilla".
23. Ja hän pysytteli Booaan palvelijattarien seurassa poimien tähkiä, kunnes ohran- ja nisunleikkuu oli lopussa. Sitten hän jäi olemaan anoppinsa luo.


Vieras

#21360 Re: Re: Re: Re: Jeesukselta kanavoitua

24.09.2013 18:16

#21356: - Re: Re: Re: Jeesukselta kanavoitua



"Silloin emme paapoen asetu heidän yläpuolelleen, vaan kohtelemme heitä tasavertaisesti – niin kuin haluamme itseämmekin kohdeltavan. ....."

Nimenomaan tämä on tärkeä asia.  Hoito- ja kuntoutusaloilla työskennelleet ja näissä kysymyksissä muuten takkuilleet  erityisesti voivat tietää miten tärkeästä juonteesta elämässä tässä on kyse.


Vieras

#21361

24.09.2013 19:00


Tämä vanhan ystävän vinkkaama sivu tuolla odotti sulkemistaan, kun aloin katsella tarkemmin tuota englannikielistä selitystä:

1:1 In the beginning 1 was the Word, and the Word was with God, 2 and the Word was fully God. 
Alussa oli Sana,  ja Sana oli Jumala. 

Ja selitysteksti: (Anteeks nyt ettei ole suomeksi.) Jakeen selityksen loppupuoli:

For John, the words “In the beginning” are most likely a conscious allusion to the opening words of Genesis – “In the beginning.” Other concepts which occur prominently in Gen 1 are also found in John’s prologue: “life” (1:4) “light” (1:4) and “darkness” (1:5). Gen 1 describes the first (physical) creation; John 1 describes the new (spiritual) creation

Jos olet seurannut Ephraim Frankin opetusta, siinä hän tulkitsee 1 moos:n kirjan luomistapahtuman hengellisen todellisuuden luomiseksi (spiritual creation).

1:3 All things were created 5 by him, and apart from him not one thing was created
6 that has been created.      Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

7 1:4 In him was life, 8 and the life was the light of mankind
. 9 1:5 And the light shines on 10 in the darkness, 11 but 12 the darkness has not mastered it.  Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.
5 Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.






Aina voi tutustua elämään laajemmin

#21362 Oi sinä joka olet viisaudessasi luonut karman lain

24.09.2013 19:07



Ihminen todellakin saa mahdollisuuden luoda juuri sellaisen elämän ja tulevan kuin haluaa. Synniksikin sitä voi halutessaan kutsua.
Joka haluaa synnitellä, moralisoida, olla suvaitsematon ja ymmärtämätön sitä hän tulee saamaan. Sitä kutsutaan vetovoiman laiksi.
Näin ollen onnellinen se joka vetää luokseen iloa, naurua, lapsenomaista suvaitsevuutta jossa vain sielut puhuvat. Näiden ihmisten
aurat säteilevät Jumalan henkeä, valoa. Ihminen voin vain syyttää itseänsä jos synti vainoaa olan takana aamusta iltaan.
Rakastan elämän kirjoa etkä sinä voi sitä määritellä
Vieras

#21363 Moninainen totuus

24.09.2013 19:22


Luokitellaanko minut heteroksi jos olen viettänyt elämääni vastakkaisen sukupuolen kanssa?
Jos rakastuisin samaan sukupuoleen määrittelesikö minut dogminen uskonto vai sydämeni ääni?
Entäpä jos eläisin 60-lukua ja ihastuisin valkoisena mustaan. Määritteliskö elämän valintaani yhteiskunnan moraali vai sydämeni ääni?
Halutessani avioon eri uskontokuntaedustajan kanssa tulisiko minusta syntinen?
Jospa lait määrittelisivät terveellisen liiton sairauden mukaan kuka minua arvostelisi muu kuin yhteiskunta arvoineen?
Entä jos eläimet ovatkin viisaampia kuin ihminen mielen kiemuroineen?

Loputon absurdi pohdinta, eikö? Luoja on luonut jokaisen pienenkin elävän, yhtä rakkaita kaikki. Elämä ei olisi universumissa täydellinen ilman yhtäkään asiaa.
Haluatko silti väkisin tehdä kaikista ja kaikesta itsesi kaltaisen? Se taitaa olla sula mahdottomuus eikä elämän kirjoa silloin edes tarvittaisi.
Jokainen löytää elämän tarkoituksen lopulta aina.
Kirjojen Kirja

#21364 Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

24.09.2013 19:24



Raamatun ensimmäisessä kirjassa kerrotaan, miten ihmiskunnan ongelmat alkoivat. Viimeisessä kirjassa osoitetaan, että koko maapallosta tulee paratiisi eli puutarha. Kaikki eri osat kertovat historian tapahtumista tuhansien vuosien varrelta ja valottavat tavalla tai toisella Jumalan tarkoitusta. Raamatun sisäinen sopusointu on vaikuttavaa, ja juuri sitähän voimme odottaa kirjalta, joka on Jumalalta.

Raamattu on tieteellisesti todenmukainen. Siinä on jopa tietoa, joka oli paljon edellä aikaansa. Esimerkiksi 3. Mooseksen kirja sisältää karanteenia ja hygieniaa koskevia lakeja, joita muinaiset israelilaiset noudattivat silloin kun naapurikansat eivät vielä tienneet mitään sellaisista asioista. Siihen aikaan kun kansoilla oli vääriä käsityksiä maapallon muodosta, Raamattu puhui maan piiristä, mikä viittaa pallomaiseen kappaleeseen (Jesaja 40:22). Raamatussa myös sanottiin todenmukaisesti, että maa on "tyhjyyden päällä" (Job 26:7). Raamattu ei tietenkään ole mikään luonnontieteiden oppikirja, mutta sivutessaan tieteellisiä asioita se on todenmukainen. Emmekö odottaisi tätä kirjalta, joka on Jumalalta?

Raamattu on myös historiallisesti tarkka ja luotettava. Sen kertomukset ovat yksityiskohtaisia; niissä mainitaan paitsi ihmisten nimiä myös heidän syntyperänsä. Maalliset historioitsijat sivuuttavat usein oman kansansa tappiot, mutta Raamatun kirjoittajat olivat rehellisiä ja kertoivat jopa omista ja kansansa virheistä. Esimerkiksi 4. Mooseksen kirjassa Mooses tunnustaa vakavan virheensä, jonka takia häntä ojennettiin voimakkaasti (4. Mooseksen kirja 20:2-12). Tällainen rehellisyys on harvinaista muissa historiallisissa kertomuksissa mutta ei Raamatussa, sillä se on kirja Jumalalta.

vieras

#21365 Synnytyskoneet voittavat maailman Jeesukselle

24.09.2013 19:33


Eri puolilla maailmaa ja erityisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa on kasvamassa uusi evankelikaalinen kristillinen liike, jossa lapset nähdään aseina taistelussa kristinuskon puolesta, esimerkiksi islamin leviämistä vastaan, raportoi BBC World.

Liikkeen jäsenet eivät hyväksy ehkäisyä, vaan pitävät sitä Jumalan tahdon vastaisena. Kristittyjen tulee hyväksyä suurperheet. Maailma pyritään voittamaan takaisin Kristukselle vauva vauvalta.

Liikkeessä nähdään, että naisten tasa-arvo ja feminismi ovat jumalattomia häiriötekijöitä ja äitiys on naisen jumalallinen velvollisuus. Liikkeen oppien mukaan naisen tulee olla hiljainen, alistua aviomiehensä tahtoon ja pysyä kotona.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/ulkomaat/12581-maailma-voitetaan-kristukselle-vauva-vauvalta

 

 


Vieras

#21366 Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

24.09.2013 19:39

#21364: Kirjojen Kirja - Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

 

Se on totta,  kun luin Hammurabin, vailla mitään rajaa olevaa itsekehua,  huomasin suuren eron sen ja Raamatun sanan hengen välillä.


Vieras

#21367 Re: Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

24.09.2013 19:51

#21366: - Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme Se on totta,  kun luin Hammurabin, vailla mitään rajaa olevaa itsekehua,  huomasin suuren eron sen ja Raamatun sanan hengen välillä.

 

En ole varma, mitä yrität sanoa. Luit Hammurabin ilman rajatonta itsekehua? Sehän on hyvä. Ei pidä kehua itseään, vaikka osaisikin lukea Babylonian muinaista kuningasta kuin manaaja Pirkko Jalovaara ikään.

 

 

 

 

 


Vieras

#21368 Re: Synnytyskoneet voittavat maailman Jeesukselle

24.09.2013 20:10

#21365: vieras - Synnytyskoneet voittavat maailman Jeesukselle

 

Tuota porukkaa johtavat aivan taatusti miehet.

 

 


Vieras

#21369

24.09.2013 20:26


Sieltä kotimaa 24:stä myös: "Hänen mukaansa myös se, että paavi on puhunut eri tavalla ja erilaisilla sanoilla asioista kuin edeltäjänsä, on synnyttänyt käsityksiä siitä, että paavi olisi muuttanut kirkon opetuksia."

– Ei hän vielä ole mitään opetuksia muuttanut. Se on eräänlainen harhanäky. Sen sijaan hän on vaatinut huomion keskittämistä toisella tavalla.

Ketola sanoo joidenkin katolisen kirkon sisällä olevien piirien suhtautuvan liki pakkomielteisesti siihen, että aborttiin, ehkäisyyn ja homoseksuaalisuuteen liittyvät kysymykset pidetään esillä, ikäänkuin se olisi kirkon tärkein tehtävä.


Vieras

#21370 Re:

24.09.2013 20:30

#21369: -

 

Hohhoijaa. Tuo paavinusko koskee vain jotain Timo Soinia. Ei vois vähemmän kiinnostaa.

 


Vieras

#21371 Re: Re: Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

24.09.2013 20:58

#21367: - Re: Re: Ihmeellinen Raamattu - pyhä Kirjamme

 

Sitä vaan,  että sehän oli totta siihen aikaan,  jottei omia  ja oman kansan tappioita juuri mainittu.  Siksi historian dokumentointiin  jäi aukkoja, kuten Egyptinkin   kohdalla. (Israelin exodus).

Hammurabi:
http://avalon.law.yale.edu/subject_menus/hammenu.asp.    - Jossa muutakin erityistä materiaalia kuten 
keisari Augustuksesta
:EDICTS OF AUGUSTUS AND DECREE OF THE SENATE ON THE JUDICIAL PROCESS IN CYRENE, 64 B.C.

PS  Hammurabin omakehukappaleet ovat lakipykälien jälkeen olevissa kirjoituksissa.

 





Mitenkäs suu pannaan

#21372 Näinkin voi helposti käydä

24.09.2013 21:03


http://www.iltalehti.fi/viihde/2013092417526346_vi.shtml

Eikä kukaan kuollut. Elävätkö he nyt synnin leimaamana? Ehkäpä ei kun ei ole tarvinnut sekoittaa aviopapereita tähän, vielä. Ja entä ne lapset, pitäisikö heitä ruveta nyt sitten säälimään?
Kuinka moni on vanhempana löytänytkään sielunkumppanin pitkän avioliiton jälkeen oman sukupuolen edustajasta. Ovatko he piilohomoja vai uhmakkaita heteroja, kenties ovat bi henkilöitä tai ehkä ovat vain ihmisiä.

Vieras

#21373

24.09.2013 21:48




Kuinkas tämä uskollisuuspuoli sitten: While the rate of fidelity within marriage cited by these studies remains far from ideal, there is a significant difference between the negligible lifetime fidelity rate cited for homosexuals and the 75 to 90 percent cited for married couples. This indicates that even "committed" homosexual relationships display a fundamental incapacity for the faithfulness and commitment that is axiomatic to the institution of marriage.

Perinteisissä avioliitoissa avio-uskollisuus on luokkaa 75% miehissä, ja 90% naisissa. Homoseksuaalisilla pareilla lähes olematon.


Vieras

#21374

24.09.2013 22:14

Tässäpä aamuyöksi mielenkiintoista tutkailtavaa:
http://www.biblestudytools.com/commentaries/scofield-reference-notes/

Katso Genesis 1:2


Vieras

#21375 Re:

24.09.2013 22:47

#21374: -



No  voi jopas jotakin! 

Vielä videot päälle!

Johan on kertakaikkiaan super pakkaus!

http://www.biblestudytools.com/commentaries/scofield-reference-notes/genesis/genesis-1.html