Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#22151 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

08.10.2013 09:09

#22146: Sanoit totuuden - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

 

Allekirjoitan suurelta osin,  mutta voisitko hakea tästä gallub-puolesta vielä sellaisia konkreettisia juttuja,  - jos löytyy,  joilla voisi todella perustella sitä.  Ei haittaa,  vaikka aikaa kuluisikin.  Se olisi tärkeää!    Uskon kyllä tuohon,  että päästetään läpi ainoastaan kantaa tukevat ja toisaaklta aivan päättömät kannanotot,  niinkuin hetero-Pride,  jotka tuottavat ainosastaan hallaa asialle.



Vieras

#22152

08.10.2013 09:36


Älkäämme unohtako historiaamme, se liittyy näihin arvopohdintoihimme..


http://www.kotimaa24.fi/blogit/mikae-kantaisi-halvaantunutta


Vieras

#22153 Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

08.10.2013 12:32

#22147: - Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

Minä taas ymmärrän hyvin mitä tarkoitat nimittäin minusta tuntuu samalta kun kun kuulen mielipiteitä tuohon abstraktiin sävyyn raamatusta tai sen sisällöstä. Monia aatteita, uskoja tutkineena raamatun sanoma on vain yksi osanen maailman kaikkeudesta yhtä oikein tai yhtä väärin tulkittu kuin tulkitsijansa arvo- ja kasvatusmaailma. Samalla logiikalla minun pitäisi varmaankin joka käänteessä vastata ettei tässä kannata sen syvemmälle mennä kun et voi ymmärtää tätä kokonaisuutta raamattu silmälasien takaa. Mutta hyöty siitä ei olisi minkäänarvoinen sillä vain kokemuksen kautta ihminen kasvaa ja se taas tarvitsee monta kulkua  ... ai niin eihän sitä voi ymmärtää kun ei ole kokemusta.

Ja juuri sen vuoksi totean että absoluuttinen totuus on katsojan silmissä aina sen sävyisenä kuin on kokemushistoria.


Vieras

#22154 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

08.10.2013 14:14

#22146: Sanoit totuuden - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

"Kyllä, nämä gallupit vaikuttavat ihmisten manipuloinnilta.Ne eivät ole mitään muuta kuin uusi versio Potemikin kulisseista. Tai kuten Saksassa aikanaan ruskeapaidat toivat omaa väkeään natsien kokouksiin siviilivaatteissa saadakseen kannattajakunnan näyttämään suuremmalta kuin se todella oli."

Vaati ylettömän olemantonta arviointikykyä heittää tähän aiheeseen natsikorttia. Esität itsesi ymmärtämättömän idiootin roolissa, jos väität, että gallupien tekijät olisivat masinoineet vastaajiksi "homopropagandan ruskeapaidat". Tällaista ei yksinkertaisesti tapahdu riippumattomia gallupeja tekevien firmojen toiminnassa.

Totta kai Seta propagoi tasa-arvoisen avioliiton puolesta, niinkuin te sitä vastaan. Tässä erityisessä keskustelun kohteessa Seta käyttää kuitenkin riippumattomien tutkimuslaitosten apua, jotta saisi esille riippumatonta tietoa. Ja juuri tässä asiassa se on helppoa, koska tasa-arvoiselle avioliitolle myönteinen enemmistö on olemassa ja se tulee esille jokaisessa viimeaikaisessa riippumattomassa gallupissa, olipa sen teettäjänä kuka tahansa. Jos tämä tosiasia ahdistaa noin kovasti, ei voi sanoa muuta kuin voivoi.


Vieras

#22155 Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

08.10.2013 14:36


#22147: - Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

 

Toisaalta:  

Jos ajatellaan keskusteltavaa aihetta:  Sen perusteita ja pohjia,  Raamattu on mitä olennaisin osa.

Koska olemme (ainakin  jälkikristillisessä) maassa,  jonka arvopohja on Raamatussa. (Ja etiikan perusteet protestantismissa.)

Kummatkinosapuolet ovat käyttäneet Raamattua oman kantansa perusteluna.
(Toisen osapuolen kaikki kommentit perustautuvat Raamattuun,  toisen osapuolen kommenteista osa.) 

Mielestäni Raamatun keskeisyys on ollut erittäin paljon kaikkia osapuolia rikastuttavakin tekijä,  ja olemme oppineet paljon kristillisistä juuristamme.

Mutta emme tahdo silti voimakasta vastakkain asettelua.  Joten pyytäisin voisiko toinen osapuoli harkita nopeaa siirtymistä kappaleesta toiseen.  Ovathan Raamatunkohdat olleet kuitenkin lyhyitä joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Ja eihän satukirjan sanoista mitään vaaraa pitäisi olla?

Ja vielä palataksemme Kostianvirran taiteluun ja Isonvihan ahdistukseen:

Sodan jälkeen Venäjän sotajoukot miehittivät Suomen ja vaivasivat monella tavalla maan asukkaita. Ihmiset piiloutuivat metsiin ja piilopirtteihin. Kyliin jääneet vangittiin ja surmattiin. Maa oli kuin halvaantunut ja etsi parantajaa. Mistä löytyivät halvaantuneen kantajat? Kuinka suomalaiset nousivat isonvihan ahdistuksesta? Täällä Pälkäneellä muistetaan Daniel Medelplania, joka kaiversi puusta piispa Gezeliuksen aapisen painolaatat

. Keskellä sotaa ja Isoavihaa haluttiin oppia lukutaitoa ja kristinoppia. Jumalanpalvelusten vietto kirkoissa oli vaikeaa, mutta rukous piilopirteissä oli sitäkin hartaampaa. Usko Jumalaan on kantanut vaikeina aikoina. Samoin on kantanut lähimmäisten apu. Tänäkin päivänä tuntuu välillä siltä, että maa on halvaantunut. Hengellinen ja henkinen lamaannus näkyy eri tavoin. Kirkosta eroaminen ja hengellisen elämän oheneminen koettelevat seurakuntia talousvaikeuksien lisäksi. - See more at: http://www.kotimaa24.fi/blogit/mikae-kantaisi-halvaantunutta#sthash.4xzFPpoG.dpuf





Vieras

#22156 Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

08.10.2013 15:10

#22155: - Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

Jotain olet ymmärtänyt perustavanlaatuisesti pieleen.

1. Suomalainen kulttuuri on toki kasvanut luterilaisuuden varjossa, josta on kaikuina monet arvostukset, kuten ahkeruuden hyveen korostaminen. Tänä päivänä luterialisuuden perinnöllä sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä niiden ahtaiden Raamatun tulkintojen kanssa, joita uskikset täällä viljelevät. Eikä siitä voi mitenkään johtaa, että Raamatun jonkun tulkinnan pitäisi edes olla edelleen moraalis-eettisen toiminna johtolankana. Sen aseman on ottanut jo aikaa sitten humanistinen ihmiskäsitys ja siitä johdetut ihmisoikeuksien periaatteet.

2.  Toinen osapuoli todella vääntää asioita oman Raamatuntulkintansa pohjalta. Toinen taas viittaa Raamattuun lähinnä osoittaakseen, kuinka pähkähulluja nuo tulkinnat ovat. Sen sijaan he eivät perusta tasa-arvoista avioliittoja puolustavia teesejään Raamattuun vaan noihin mainittuihin ihmisoikeusperusteisiin. Toki Jeesuksen humanismia muistuttavasta ajattelusta välillä muistutetaan, se kun tuppaa sieltä uskisten Raamatusta tyystin kadonneen.

 


Vieras

#22157 Re: Re: Sensuuri ja mielipideohjailu Suomessa

08.10.2013 15:10

#22148: - Re: Sensuuri ja mielipideohjailu Suomessa 

Tämä oli erittäin huomionarvoinen ja hyvä kommentti. On hyvä että tämä ilmiö tuodaan nyt julki ja päivänvaloon. Mielipideohjailusta ja tarkoituksenhakuisesta sensuurista puhuttaessa, on selvää että tämä tietenkin heti kiistetään, tai pyritään leimaamaan se täysin naurettavaksi väitteeksi (mikä oikeastaan on ainoa keino jolla voidaan yrittää vielä hämätä; eli pyrkimällä horjuttamaan asian uskottavuutta).     


Vieras

#22158 Re: Re: Re: Sensuuri ja mielipideohjailu Suomessa

08.10.2013 15:18

#22157: - Re: Re: Sensuuri ja mielipideohjailu Suomessa

 

Kyllä,  ja Sana  on kaikkialta haluttu siivota  SIVUUN.  Maallistunutta mielipiteenvaihtoa on maailma täynnä!  Meillä on pienen pieni saareke,  pitäisikö sekin antaa pois.  Vielä nähdään maailmassa,  miten ne  ihmisen mielipiteet riittävät silloin,  kun tosi hätä
on ovella,  sellainenkin aika voi tulla.  Kerran sanakin otetaan pois ja ihmiset hoippuvat merestä mereen,  - mutteivät löydä!

Suomi rukoilee  Dei



Vieras

#22159 Re: Re: Re: Re: Sensuuri ja mielipideohjailu Suomessa

08.10.2013 15:39

#22158: - Re: Re: Re: Sensuuri ja mielipideohjailu Suomessa

"Meillä on pienen pieni saareke,  pitäisikö sekin antaa pois."

 

Kyse on sanan käytöstä. Kyllä, kyllä teiltä pitää otta pois oikeus sortaa toisia ihmisiä käsittämättömän ummehtuneilla mielipiteillänne.


Vieras

#22160 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

08.10.2013 16:01

#22154: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä 

"Totta kai Seta propagoi tasa-arvoisen avioliiton puolesta, niinkuin te sitä vastaan. Tässä erityisessä keskustelun kohteessa Seta käyttää kuitenkin riippumattomien tutkimuslaitosten apua, jotta saisi esille riippumatonta tietoa."

Niinpä niin. Eihän sitä voi kenellekään kertoa, että Seta "tilaa" riippumattomilta tutkimuslaitoksilta "apua", jotta se saisi esille tietynlaista "riippumatonta tietoa". Sitä saa mitä tilaa.


Vieras

#22161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

08.10.2013 16:03

#22160: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

"Niinpä niin. Eihän sitä voi kenellekään kertoa, että Seta "tilaa" riippumattomilta tutkimuslaitoksilta "apua", jotta se saisi esille tietynlaista "riippumatonta tietoa". Sitä saa mitä tilaa."

 

Autuaita ovat ymmärtämättömät - mutta myös aika rasittavia...


Vieras

#22162 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

08.10.2013 16:13

#22161: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä 

 "Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.'" (Matt. 25:8)


Vieras

#22163 Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

08.10.2013 16:23

#22155: - Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

Nyt täytyy kuitenkin muistaa ettei maailma ja maailman kehitys pysähdy vain sen vuoksi että täällä joku pieni kansa haluaa tukeutua raamatulliseen pohjaan (tosin kyllähän niitä yhteisöjä on muissakin maissa). Tämänkin keskusteluaiheen sanoma on kyllä se että vähemmistö paheksuu ja loput jotakin muuta ja siltä väliltä. Monen mielipiteeseen vaikuttaa myös muukin asia kuin kristillinen perusta.

Sitten taas niitten kohdalla jotka puolustavat raamattukantaa on havaittavissa selkeää tulkinta eroa.

Eli pääsemme lähinnä 0 pisteeseen pohtimaan.


Vieras

#22164 Herätyksen merkit...

08.10.2013 16:41


Takaisin Raamattuun.
Yksi varma herätyksen merkki on, kun Sanan vastustaja kiinnittää huomionsa Sanaan. Stefanuskin kivitettiin, sen aikakauden pappien toimesta(Apt.7). Saulus oli todistamassa kivittämistä ja seuraava luku kertoo, että sinä päivänä nousi suuri vaino Jerusalemin seurakuntaa vastaan....Mutta Saulus raateli seurakuntaa...Seuraavassa luvussa kerrotaan: 'Saul, Saul, miksi vainoat minua?'
Saul, myöhemmältä nimeltään Paavali, apostoli.


Vieras

#22165

08.10.2013 17:34

Uskis kokee olevansa alakynnessä siinä vaiheessa kun täytyy ottaa jokin irrallinen jae vahvistukseksi ymmärtämättömille sävyllä kohtahan nähdään mitä teille jumalattomille käy. Siinä kohtaa ihminen rupeaa ottamaan Luojan roolia tietämällä sellaista mistä ei tiedä todellisuudessa paljoakaan. Se on puolustusmekanismi jossa pelon kautta on nostettava nyrkit pystyyn koska oma turva on uhattuna. Entä jos asiat ovatkin toisin, entä jos kaikki silti ovat samalla viivalla vaikkeivat tukeudu historiaan.
Perisynnin näkemys voisi hyvinkin olla seuraavanlainen;
Jos oletaan että on täydellisyys=rakkaus. Ihminen on vapaasta tahdosta halunnut valita kokemisen täydellisyyden sijaan, aikojen alussa. Perisynniksi kutsutaan sitä putoamista täydellisyydestä. Jälleenelämisevoluution kautta ihminen riisuu kerta toisensa jälkeen perisynnin vaatteita löytääkseen takaisin kotiin johon kaikilla on lopulta perillepääsy. Entä jos elämät eivät olekaan lineaarisia elämiä vaan kaikki tapahtuu tässä ja nyt, kangastuksena. Ehkä elämä ja unet ovat kangastuksen heijastumia kunnes heräämme yhtälailla tässä ja nyt täydellisyydessä. Täydellisyyden palanen on ydinsielumme josta osa heijastumaa elää kehossamme. Tätähän kutsutte kristillisyydessä Pyhäksi Hengessä. Henki on puhallettu kehoomme näin ikään myös rakkaudesta. Koko kolminaisuuden idea perustuu siihen samaan eikä johonkin erilliseen itsemme ulkopuolella. Mitään ei ole olemuksemme ulkopuolella. Kaikki on tässä ja nyt.
Mikään ei ole todistettavissa mutta se on tätä päivää, sitä mitä meidän halutaan nähdä, kolikon nykypäiväinen puoli. Kelle muulle teet lopulta väkivaltaa asenteillasi kuin itsellesi sillä vaikka ihminen on mitä mieltä tahansa ei se estä heräämistä muuta kuin itseltään.

Vieras

#22166 Re: Herätyksen merkit...

08.10.2013 17:39

#22164: - Herätyksen merkit...

No se ei ainakaan ole hyvä merkki, että joku ei osaa muuta vääntää kuin Raamatun tarinoita. Elämää on eletty sen jälkeen 2000 vuotta, etkä ole sitä edes huomannut.


Vieras

#22167 Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

08.10.2013 18:10

#22156: - Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

Reunasta: Se vähän riippuu siitä, että kuka on kirjoittajana ja minkälaisin perustein. Turhahan siitä on kiistellä, että kuka on ymmärtänyt perustavanlaatuisesti pieleen. Katsantokantoja on vähintään kaksi, kaikki erot huomioiden miljoonissa liikutaan. Toisaalta uskikselle Pyhän Hengen johdatus muuttaa tilannetta. Ei-uskovalle tilanne näyttäytyy tuolta, että puhutaan ahtaista Raamatun tulkinnoista.

Tuosta 2. kohdasta huomaan hyvin selvästi, että suhde Kristukseen ja sen myötä myöskin Raamattuun on aivan olennainen asia. Ei ole niin kovin monimutkaista. Toinen henkilö uskoo Kristukseen ja arvostaa Raamattua kuten minäkin teen. Toinen henkilö on sellainen, jolle Raamattu ei ole avautunut ja sen seurauksena se tuntuu ihan käsittämättömältä (pähkähulluja tulkintoja).

Ihanaa, että saan lukea Raamattuani ihan omalla äidinkielelläni. Ymmärrän hyvin senkin, että joidenkin mielestä Raamatun lauseet tuntuvat turhilta. Itselleni ne ovat rakentava perusta, jolta on hyvä ponnistaa. Haluan toivottaa Jumalan Siunausta Suomelle! Vaan ei jouda koneella istumaan, elämä odottaa.


Vieras

#22168 Re:

08.10.2013 18:13

#22165: -

 

lainataksilla taivaaseen:

taisin lainata Parasen Tusia,  jolla taas sattui olemaan sana oikeaan saumaan:

Yhtäläisesti en näe vikaa tai mitään epärehellistä siinä, että uskonnollisesti motivoitunut ihminen perustelee näkemyksiään sekulaarissa yhteiskunnallisessa keskustelussa yleisiin järkisyihin ja todistusaineistoon vedoten, eikä ensi sijassa Raamatun jakeita lainaten.
Sellainen totuuteen pyrkiminen sitä paitsi nousee vallan luontevasti kristillisestä maailmankatsomuksesta, jonka mukaan järjellinen Jumala on luonut koko maailman lainalaisuuksineen, siitä kumpuavan todistusaineiston ja ihmiset järjellisiksi ja totuuteen pyrkiviksi, olennoiksi.

Synnistä johtuvan itsepetostaipumuksen vuoksi tarvitaan avointa ja kriittistä poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua, johon kaikki maailmankatsomukset saavat antaa panoksensa. Vain siten voidaan palvella yhteistä hyvää.



Vieras

#22169 Re: Re: Herätyksen merkit...

08.10.2013 18:17

#22166: - Re: Herätyksen merkit...

Uskikset ovat tottuneet pilkkaan. Ei se hyödytä mitään tuo pilkkaaminen. Terv. eräs uskis.


Vieras

#22170 Re: Re: Re: Herätyksen merkit...

08.10.2013 18:29

#22169: - Re: Re: Herätyksen merkit... 

  Puolustusmekanismi! Kyllä säkin olet ihan hyväksytty olento.


Vieras

#22171 Re:

08.10.2013 18:36

#22165: -


Mielestäni täällä tilanteet,  joissa uskovainen on nostanut nyrkit pystyyn, on sellaisen tilanteen jatkumo,  jossa edellä on asianomaiselle vastattu nöyryyttävällä ja toista osapuolta halveksivalla ja erityisesti naurettavaksi tekevällä tavalla,  joten tilanne on mielestäni ymmärrettävä.  Ja näitä tilanteita on ollut todella paljon,   pikemminkin jatkuvasti kuin toisinaan.  Kuinka kauan olet seurannut tätä palstaa?

Jälleensyntymisevoluutio ei taida onnistua sen paidan riisumisessa.  Uskon että tämä käsitys perustuu aika pinnalliseen syntikäsitykseen.  Ihmisen turmelus on kr.opin mukaan paljon syvempi.  Se on kirotun tila,  jossa sitkeäkään pyrkimys ei tuota toivottua tulosta.    TAHTO MINULLA KYLLÄ ON,  muttei voimaa sen tekemiseen,  - Pyhä Paavalkin sen jo san!



-kaikilla on lopulta perillepääsy.
- elämät eivät olekaan lineaarisia elämiä vaan kaikki tapahtuu tässä ja nyt, kangastuksena.
- Ehkä elämä ja unet ovat kangastuksen heijastumia kunnes heräämme yhtälailla tässä ja nyt täydellisyydessä. -        --      - Täydellisyyden palanen on ydinsielumme josta osa heijastumaa elää kehossamme.

Tätähän kutsutte kristillisyydessä Pyhäksi Hengessä. Henki on puhallettu kehoomme näin ikään myös rakkaudessa.

Kristillinen usko menee toisin,  juuri siksikin tarvitsemme luotilankaa = Sanaa


 


Vieras

#22172 Re: Re:

08.10.2013 19:21

#22171: - Re:  

 

Eli ilman auktoriteetin sanaa mitä teillä olisi? Jeesus, saati Jumala ei sanaa kirjoittanut. Mistä pidätte kiinni?

Vieras

#22173 Re: Re: Re:

08.10.2013 19:31

#22172: - Re: Re:

 

En ainakaan itse häpeä sanoa,  että ei yhtään mitään.


Vieras

#22174 Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 19:42

#22173: - Re: Re: Re:




1. Näkemys, jonka mukaan vain universumi on olemassa (e.g. naturalismi, ateismi)
2. Näkemys, jonka mukaan vain Jumala on olemassa (itämaiset uskonnot)
3. Näkemys, jonka mukaan sekä universumi että Jumala ovat olemassa (kristinusko, juutalaisuus, islam)



Vieras

#22175 Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 19:43

#22173: - Re: Re: Re:  

 

Se on tietysti ikävää. Mutta miksi sitä ei saa olla muilla?