Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#25601

01.12.2013 20:32



Hard day night! Iltaa! Itse kullekkin säädylle!

Tykkään kuunnella ja katsella nuita ulkomaanelävänkielisiä väittelyitä, Dawkingskin on mielenkiintoinen hahmo, vaikka pistääkin kristinuskoa aina alta lipan, paitsi jos keskustelussa on mukana muslimi, jota voi niistää vähän enemmän.
No, Alistair Mc Grathann ei sen vaatimattomampia vastaväittäjiä edes huoli, kuin Dawkins.
Nyt etsin kuitenkin Mc Grathilta sellaista videota jossa hän esittelisi tuota uusinta kirjaansa C.S.Lewisista. Yksi siellä taitaa ollakkin.  (En muuten suinkaan ymmärrä kaikkea mitä kuulen jos sitä mietit,  mutta pinnistely innostaa kesyttämään tätäkin ongelmaa).

Samassa yhteydessä Mc Grathia haastateltiin, miksi hän ei tyytynyt vanhoihin elämänkertoihin Lewisistä, joita on sentään tehty viimevuosina tolkuton määrä. Grath vastasi, että useistakin syistä.
Ensinnäkään koska Lewisin irlantilaisia juuria ei ole ymmärretty, ei myöskään Oxfordin akateemista kulttuuria.

"Minä tunnen ne läheisesti, ja pystyn näin tuomaan valoa joihinkin asioihin, joita ei kunnolla ymmärretty aiaisemmissa biografioissa." (Elämäkerroissa)
I know these both intimately, and was able to cast light on some things that weren’t really understood properly in earlier biographies.

Plus there has been a massive increase in scholarly work on Lewis in the last few decades. - Mistähän tällainen innostus tutkijoidenkin parissa oikein tulee. Täytyy sanoa, että tuntematonta maaperää ainakin itselleni.  
Alistair Mc Grath halusi piirtää elämäkerrallaan tarkan kuvan Lewisin elämästä ja persoonasta, ja saada lukija ymmärtämään, että Jumala voi ottaa virheellisiäkin ihmisiä, ja tehdä suuria töitä heidän kauttaan.

No tämä tästä Lewisitä. Mutta tahdoin kertoa tällä kaikella sitä, että miten suuresti maantieteelliset ja kulttuuriset seikat vaikuttavat asioiden oikein/ tai väärin käsittämiseen. jopa saman kielialueen keskellä. Saati sitten aivan toisella puolen maailmaa. niinkuin meillä on muutaman aiheen kanssa ollut ongelmia.


Vieras

#25602 Re:

01.12.2013 20:41

#25600: -

 

Voi kuule,  sanasi ovat kyllä tosi osuvia,  nimittäin Hoosiannaa on tänään  huudettu tosiaan tilanteessa jos toisessakin.

Tule Herra Jeesus!   Auta,  Pelasta,  Daavidin Poika,  Armahda!

Jeesuksen morsian
Vieras

#25603 Re: Re:

01.12.2013 20:51

#25602: - Re:

 

Tule, ota herra Jeesus - saat eurolla.

 

 


Vieras

#25604 Re: Re:

01.12.2013 21:14

#25602: - Re:

 

 

Eilisestä Israel-keskustelusta  jäi uupumaan ne  3 syytä,  jota tuossa Suomen Kuvalehden artikkelissa arveltiin  Israel-antipatian syyksi:  (Näkökulmana on siis vasemmiston suhde nyky-Israeliin)

1.  Anti-amerikkalaisuus -  läheiset suhteet Usahan " tekevät siitä vasemmiston silmissä osasyyllisen amerikkalaiseen imperialismiin."

(Nyt kylläkin on sanottava,  että "entiset läheiset suhteet".  Kun Israelin omat kaasu- ja muut varannot alkavat tuottaa,  ensimmäisessä vaiheessa ensi kesänä, sen ei enää ole pakko kulkea amerikkalaisten talutusnuorassa.  juuri siksi Yhdysvallat nyt hiostaa sitä sellaisella paineella,  kuin ikinä vain voivat.  Mutta Palestiinan vaateet ovat israelin suhteen täydellisen mahdottomat toteuttaa puolustukselliseksi.  Ne on laadittukin niin katalalla tavalla,  että itse kumoavat itsensä,  aivan kuin koraanissakin kumotaan nämä inhimilliset ja maltilliset jakeet.)

2. Toinen syy on modernin vasemmistoradikalismin ideologinen kodittomuus. Israelilainen akateemikko Meir Litvak on selittänyt anti-israelilaisen paatoksenjohtuvan osittain  Kommunismin kaatumisen sekä moraalisen konkurssin myötä radikaalit ovat joutuneet etsimään uusia aktivismin ja ideologian kohteita, ja anti-israelilainen toiminta on eräs uusista vaikutuskanavista.


3. Kolmas tekijä on vanha ja traaginen antisemitismi. Eurooppalainen antisemitismi on valitettavasti vielä elossa, ja sen uusi variaatio on ns. blame the victim (syytä uhria) -versio. Vanhan antisemitismin rinnalle on noussut eurooppalaisen huonon omantunnon luoma versio. Juutalaisvaltion syntien ylikorostaminen lievittää holokaustin aiheuttamaa syyllisyydentuntoa.

 

Nämä ovat tietysti totta,  itse katselen sitä vähän eri näkökulmasta.  Ennenmuuta siitä mediavaikuttamisesta,  mihin PA:n terroristit siirtyivät  kun turva-aita teki lähes mahdottomaksi jatkuvan tappamisen Israelin puolella.  ( En ole ollenkaan tavallisia palestiinalaisia vastaan,  päinvastoin,  solidaarisuutta heille!)
Samaan "vaikuttamiseen"  siirtyi aikoinaan jo Abbasin sukulaismies,  Jerusalemin suurmufti,  Amin Al Husein.
Hänen veljeilyään natsien kanssa ei edes Aadolf voinut pitää viattomana,  vaan mainitsi millainen kettu Amin oli.  mutta hän oli hyvin hyödyllinen "työntekijä" natsiporukassa.  
Jo tuolloin 50-luvulla muistaakseni alettiin systemaattisesti TEHDÄ UUTTA HISTORIAA,  MUOKATA  MIELIKUVIA,  LUODA VIHOLLISKUVAA ISRAELISTA MAAILMALLE.  

Ja sitä työtä on tehty ahkerasti,  milloin kameroin,  lavastuksin,  kirjoitusvälinein,  Israelin sisä- ja ulkopuolella.  Jättämällä kertomatta totuudet, taustat.  Kuvaamalla tarkoitushakuisesti provosoimisen jälkeen.   Kaiken saa muuttumaan toiseksi sanoilla,  kuvilla,  uudella totuudella ja nimenomaan valikoidulla totuudella.


 

Israelin arkeologi

#25605 Israelin myönteisiä puolia

01.12.2013 21:38


Israelissa samansukupuolisten parien asema onkin hoidettu huomattavasti paremmin kuin sen naapurimaissa. Valtio tunnustaa muualla solmitut avioliitot, ja adoptio on mahdollisen siinä missä heteropareillekin.

Avioliiton asema Israelissa on sen sijaan yleensä ottaen niin ja näin, koska valtio tunnustaa vain uskonnolliset vihkimiset. Niinpä avoliitot ovat erittäin yleisiä.


Vieras

#25606

01.12.2013 22:01

Päivän Sana

Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!

Ps. 1:1-2 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?mod1=FinPR&ref=Ps.+1%3A1-2


Vieras

#25607 Re: Israelin myönteisiä puolia

01.12.2013 22:02

#25605: Israelin arkeologi - Israelin myönteisiä puolia

 

Juu,  siellä on aika erikoinen tämä avioliittokäytäntö.  Siihen luulisi tulevan muutosta kun ortodoksijuutalaisten vaikutus ehkä vähenee tai jollain tavalla muuttaa kenties sinne uskonnollisten piirien sisäpuolelle.  Ainakin nyt vois näin kuvitella tapahtuvan kun uuden äänestystuloksen myötä on alettu osoittaa ortodokseille (mm asevelvollisuuskysymys) kaapin paikkaa.


Vieras

#25608

01.12.2013 22:09


Tuliko veisattua sitä Hoosiannaa?

Pekka Heiskanen oli lähes sen aasin selässä, kun kertoi Messiaan lempeydestä.

Voi kuunnellakkin:Pekka Heiskanen Kuninkaasi tulee nöyränä - 1. adventtisunnuntai 1.12.2013

http://www.sro.fi/ohjelmat-radio-deissa/jumalanpalvelukset/jumalanpalvelusten-saarnat-2013

Onnellinen heteronainen

#25609

01.12.2013 22:09

Tulee niin ahdistava olo lukiessani "sokeiden" ihmisten mielipiteitä. Homoseksuaalisuus on poistettu tautiluokituksestakin jo aikoja sitten. Muutenkn minusta on tärkeintä että rakkauttaa maailmassa riittää..oli kysymyksessä sitten hetero-tai homopari. Itse olen nainen ja onnellisesti naimisissa jo 26 vuotta mieheni. Toivon onnellisia pitkiä liittoja kaikille ihmisille.
Kroatialle täydet pisteet

#25610

02.12.2013 00:10

Kiitos Jumalalle, Kroatiassa sentään vielä löytyy järkeä : http://yle.fi/uutiset/kroatialaiset_maarittelivat_avioliiton_miehen_ja_naisen_valiseksi_liitoksi/6963272

Kaikkea vääryyttä/luonnottomuutta ei voi puolustaa "tasa-arvolla", "suvaitsevaisuudella" yms.
Aivan totta mitä sanot

#25611 Re: Re: Re:

02.12.2013 00:18

#25604: - Re: Re:  

Olen kuullut törkeästä lavastuksesta mitä joku toimittaja oli järjestänyt saadakseen myyvän jutun. Hän oli maksanut jollekin naiselle että tämä itkisi lastaan joka oli muka kuolleena löydetty raunioista Israelin pommituksen jäljiltä. "Lapsi" oli todellisuudessa nukke, jonka päälle oli töhritty punaista nestettä että se näyttäisi vereltä.

Toimittajat haluavat tällaisia sensaatiojuttuja, joissa Israel saadaan näyttämään miehittäjältä/sortajalta/murhaajalta joka vainoaa viattomia palestiinalaisia. Ne kun myyvät hyvin mediassa.


Vieras

#25612 Re: Takapajulassa jyrää...

02.12.2013 03:03

#25610: Kroatialle täydet pisteet -  

 Missä asiassa Kroatia olisi Euroopan kehityksen kärjessä? Balkanin ja Baltian maathan  ovat  ,yleisesti ottaen , aina olleet juuri sitä maanosamme  takapajuisinta  reunalaitaa. Siellä kansan saa äänestämään seksuaalivähemmistöt vaikka rikollisiksi, jos joku nouseva poliitikko niin haluaisi. Kas kun et vielä. ottanut mallimaiksi Ukrainaa ja Valkovenäjää ! Sieltäpäinhän ne teidän ihannevaltionne löytyvät....


Vieras

#25613 Kiitos Polvirukoilijoiden Kroatia pelastui

02.12.2013 08:16

#25610: Kroatialle täydet pisteet -

Tämä Jumalalle mieluisa äänestystulos on ahkerien Polvirukoilijoiden ansiota. He aloittivat jatkuvan kolmivuororukoilun juuri eilen eli Kroatian äänestyspäivänä. #25199 Rukouskehotus: Ei homoavioliittoja Suomeen

 


Vieras

#25614

02.12.2013 08:55

Päivän Sana

Jos mies tavataan makaamasta naisen kanssa, joka on jonkun toisen omistajan oma, niin heidän molempien on kuoltava yhdessä, miehen, joka makasi naisen kanssa, ja naisen. Niin sinun on poistettava paha Israelista

5. Moos. 22:22

Vieras

#25615 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

02.12.2013 09:10

 

 

 

http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/cache.png...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Signal

#25616 Re: Re: Re:

02.12.2013 14:34

#25604: - Re: Re:

Hitlerin auttavana apuna sodan aikana toimi paavin vatikaani. Vielä sodan jälkeenkin katolinen kirkko salakuljetti natririkollisia etelä-amerikkaan turvaan.

Signal

#25617 Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

02.12.2013 14:43

#25615: - Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

Kiitokset päivittäisestä kirkostaeroamisinfosta. Jokapäiväiset tilastosi todistavat loistavasti, miten luopumis ja pimeys lisääntyvät näinä lopun aikoina. Jeesus tulee ilmeisesti nopeammin, kuin moni arvaakaan.

Kiitos rohkaisustasi.


Vieras

#25618 Re: Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

02.12.2013 15:01

#25617: Signal - Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

Kuten Profeetta Jouko Piho profetoi, ylöstempaus lähenee. Sitä ennen on odotettavissa aika, jolloin Venäjä miehittää Suomen, joka kuitenkin nousee miehittäjää vastaan. Venäjä häviää kolmannen maailmansodan, ja Suomi liittää maihinsa koko Karjalan alueen Vienaa ja Aunusta myöten. Vasta sitten on vuorossa ylöstempaus.

 

 

 

Virgo92

#25619 "Profeetta" Pihon "joulukalenteri."..

02.12.2013 15:44

#25618: - Re: Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset 

 Piho-tontun" S-luukku" on näköjään  taas aukaistu....


Vieras

#25620 Re: Re: Re: Re:

02.12.2013 15:45

#25616: Signal - Re: Re: Re: Hitlerin auttavana apuna sodan aikana toimi paavin vatikaani. Vielä sodan jälkeenkin katolinen kirkko salakuljetti natririkollisia etelä-amerikkaan turvaan.

 

Äläpä yksinkertaista. Myös Euroopan useat protestanttiset ja ortodokset kirkot myötäilivät Hitleriä ja muita fasistisia vallanpitäjiä. Toisaalta kaikissa kirkkokunnissa oli myös vastarintaliikkeen jäseniä.

 


Vieras

#25621 Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

02.12.2013 21:29

#25615: - Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

 

Tuo kirkon remontti tapahtuukin ihan luonnollisen poistuman kautta!

res.matr.

#25622 Lähtösatamassa odottaessa...

02.12.2013 21:46

Joulukuun kolmastoista päivä lähestyy hyvää vauhtia, joten adressillanne ja polvirukouksillanne alkaa olla jo kiire. Keskustelumme täällä alkaa siis lähetä loppuaan,sillä kaikki hyvä (ja huonokin tietysti) loppuu aikanaan, mutta ehkä tästä dialogista sinänsä on jotain hyvääkin saatu.Toivottavasti ainakin hiukkasen jotain ymmärrystä puolin ja toisin.

Vieras

#25623

02.12.2013 21:57


Tässä näkymiä sinne Sverigeen kotkaupunkista, Armonkalliolta, Kaari - ja varmaankin Soukanlahdenkadun risteyksestä, jossa nyt näyttää jo erilaiselta, kun rautatie-kiskot on tuon näkymän alaspäin viettävän rinteen edestä purettu pois, ja ensimmäiset räjäytykset näköjään alkavat piakkoin. Sitä etsin, mutta tämän sain: marraskuisen masentava. Tässä alkaa tunnelin itäpää.http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194856298947/artikkeli/tunnelityomaa+tuli+ikkunan+alle+armonkalliolla+rakennustyot+jatkuvat+2017+saakka.html


Jos saat tuon Aamulehden kuvakisa-ohjelman löytymään, siellä on ihana, ja nostalginen kuva armonkallion ratapihasta joskus vanhoina hyvinä aikoina.(Tapio Järvi) http://kuvakisa.ning.com/profile/TapioJaervi?xg_source=activity

Yhtä pimeetä täällä kuin sielläkin varmaan muuten.

Vieras

#25624

02.12.2013 22:31


Iltapuhteeksi The Real Jesus: Paul Maier presents new evidence from history and

Sori, taas englanninkielinen  http://www.youtube.com/watch?v=XAN3kQHTKWI

Kontiovaara

#25625 Mahtavaa kalevalaista huomenta!

02.12.2013 22:40

http://www.edu.lahti.fi/~npenttin/kontiovaara.jpg...



Keskustelu on siirtynyt "Sampo-vaiheeseen".
Ideasampo on keksitty. Kunpa sitä ei kukaan ryöstäisi.