Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kaikkensa tekevä

#29201 Kertokaa kaikille tästä adressista

21.02.2014 13:54



Kyselty on lupa allekirjoittaa adressi henkilön puolesta,hänen suostumuksellaan, jolla ei ole nettiä tai sähköpostia.
Sivuston ylläpitäjä ja adressin aloitteentekijä on antanut ilmoittanut, että näin voi toimia!


Surullinen

#29202 Ymmärrän ja en ymmärrä

21.02.2014 13:56

Mitä se teitä niin kovasti häiritsee, että homoseksuaali menee maistraatissa naimisiin? Kirkot voisivat itse edelleen päättää, keitä vihkivät, mutta maistraattivihkiminen tulisi suoda. Se ei ole teiltä pois. Ja mitä adoptioon tulee, kun täällä niin moni huutaa että lapsella on oikeus äitiin ja isään. Mites ne yksinhuoltajat, joiden mies ja lapsen isä on kuollut/lähtenyt ennen lapsen syntymää, tuleeko kyseeseen huostaanotto ellei nainen löydä miehen mallia lapselleen? Entä ne täysi-ikäiset, yksinasuvat ja sinkut jotka saavat Suomessa adoptoida ILMAN MIESTÄ/NAISTA kumppaninaan, ollen valmiita kasvattamaan lapsen täysin yksin ilman sitä vastakkaisen sukupuolen mallia?

Suomessa on kiitettävä määrä lapsia joita voisi adoptoida/sijoittaa sijaiskoteihin. Sijaisperhe ei ole mahdotonta, vain vaikeampaa kuin heteroille. Itse olin huostaanotettu lapsi(alkoholismi, väkivalta ja mielenterveysongelmat vanhemmilla), en saanut sijaisperhettä vaan vietin lapsuuden ja teini-iän julkisessa sijoituskodissa, missä oli muitakin huostaanotettuja lapsia. Kellään henkilökunnan jäsenellä ei ollut aikaa kuunnella huolia koulusta, kiusaamisesta, omasta epävarmuudesta... Tätini tuttavapariskunta (homoseksuaaleja, iik)olivat mulle se tuki ja turva, jotka jaksoivat kuunnella, neuvoa, rohkaista. Myös ensimmäiset neuvot tyttöystävän suhteen tulivat näiltä kahdelta mieheltä. En ajatellut heitä homoina, vaan ihmisinä jotka halusivat auttaa. Heteroseksuaaliksi kasvoin, teini-iästä on mukana ollut sama tyttöystävä. Ja jos haluan mennä perheen luokse aterialle tyttöystäväni kanssa, menen näiden kahden miehen luokse sekä tätini. He ovat perheeni, ei vanhempani jotka antoivat alkoholin olla mua tärkeämpiä.

Rakkaus toista ihmistä kohtaan ei ole teiltä pois. Ymmärrän jos uskonnolliset ihmiset eivät tahdo kirkkojen vihkivän homoseksuaaleja ja se onkin jokaisen kirkon itse päätettävä. Maistraatti ei kuulu kirkkoon millään tavalla. Missä on tasa-arvo, jos Suomessa vuonna 2014 kaksi toisiaan rakastavaa, täysi-ikäistä ihmistä eivät voi mennä naimisiin vain siksi, että koette sen olevan uhka teille ja lapsille?

Vieras

#29204 Muistakaa myös toi

21.02.2014 13:59

3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.

Vieras

#29205 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

21.02.2014 14:10

valhetta

#29206 Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

21.02.2014 14:13


Vieras

#29207 Lähetekeskustelun taso

21.02.2014 14:16


Vesa-Matti Saarakkala /ps: Arvoisa herra puhemies! Toinen asia, jota rohkenen avata, on edellisessä puheenvuorossani mainitsemani sukupuolineutraalisuus, joka on tämän kansalaisaloitteen keskeinen taustafilosofia.

Me elämme tällä hetkellä hyvin pitkälti heteronormatiivisessa yhteiskunnassa, jossa esimerkiksi yleiset peseytymistilat on järjestetty pääsääntöisesti erikseen miehille ja naisille. Itsensä kanssa samaa sukupuolta oleviin lähtökohtaisesti seksuaalista vetoa tuntevat ovat voineet kuitenkin asioida omalle sukupuolelleen tarkoitetuissa peseytymistiloissa, koska lähtöolettamana on ollut, että kaikki ovat kuitenkin heteroja.

Tilanne muuttui olettamaperusteen osalta vuonna 2002, kun samaa sukupuolta olevat ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa. Tästä huolimatta mielestäni ei olisi asiallista ja sallittavaa, että mies pyrkisi esimerkiksi uimahallissa naisten yleisiin peseytymistiloihin. Luulenpa, että pääosa eduskunnasta ja kansalaisista on tästä kanssani samaa mieltä. Perusteena jaottelulle on käsittääkseni se, että miehen oletetaan kuitenkin normaalisti tuntevan seksuaalista vetoa naisiin ja naisen taas miehiin.

Kuitenkin yhtä lailla tähän logiikkaan perustuen voidaan väittää, että ei ole periaatteessa oikein, että esimerkiksi lesbonainen menisi uimahallissa naisten yleisiin peseytymistiloihin, koska hän tuntee lähtökohtaisesti vetoa naisiin, ja tämän naisen seksuaalinen suuntautuminen saattaa jo nykyäänkin olla julkinen tieto perustuen esimerkiksi juuri rekisteröityyn parisuhteeseen.

Miksi lesbonainen voi silti yhä mennä naisten yleisiin suihkutiloihin? Siksi, että yhteiskunnassamme vallalla on ajatus, ettei homoja ja lesboja ole oikeasti olemassa, vaan kyse on pikemminkin jostakin ohimenevästä elämänvaiheesta yksilön kohdalla tai että homo tai lesbo tuntee vetoa vain yhteen tiettyyn yksilöön, ei yleisemmin samaan sukupuoleen. Homoseksuaalisuus siis kiistetään. Lisäksi rekisteröity parisuhde on eräänlainen poikkeus, eli yhteiskunta ei ole halunnut antaa sille samanlaista arvoa kuin vaikkapa avioliitolle.

Lainsäätäjän näkökulmasta homo- ja lesboparisuhteet koetaan ikään kuin jollakin tavalla vajavaisiksi verrattuna heteroparisuhteisiin, ja tavallaan siinä perusteena on, että homoseksuaalisuuden tasa-arvoisuus heteroseksuaalisuuteen nähden viime kädessä kyseenalaistetaan.

Jos jatkamme tietä kohti sukupuolineutraalia yhteiskuntaa ja ikään kuin normalisoimme homoseksuaalisuuden nostaen sen yhteiskunnan silmissä yhtä arvokkaaksi kuin heteroseksuaalisuuden, muun muassa juuri uudella avioliittolainsäädännöllä, ja jos homoseksuaalisuus rinnastetaan nykytilanteesta poiketen siten heteroseksuaalisuuteen, saatetaan silloin ajautua erikoisiin, käytännöllisiin ja periaatteellisiin ongelmiin, mikäli halutaan varjella kaikkien yksilöiden tasavertaisia oikeuksia. - Käytin tässä esimerkkinä nyt yleisiä suihkutiloja.

Arvoisa puhemies! Jos alamme olettaa, että henkilö voi olla yhtä lailla homoseksuaali kuin heteroseksuaali, emmekä arvota ja määrittele parisuhdetta sen seksuaalisuuden perusteella, niin kysyn: joudutaanko lopulta poistamaan sukupuoleen perustuva jaottelu muun muassa yleisissä suihkutiloissa tai luopumaan sellaisista yleisistä tiloista, kuten saunoista, joissa kaksi ihmistä voivat nähdä toisensa alastomina? (Puhemies koputtaa)

Tämän kansalaisaloitteen taustalla oleva sukupuolineutraali ja seksuaalineutraali ihmiskäsitys ja maailmankuva ovat loppuun asti mietittyinä utopiaa. Luonnonlait tulevat vastaan.


Vieras

#29208 Re: Re:

21.02.2014 14:19

Onneksi siellä Impivaaran Persunperällä eletään vielä 1800-luvun periaatteiden ja arvojen varassa. Kylässä asuu vain aitoja juntteja. Pinnallisia kaupunkilaisia ei yhtäkään.

#29200: - Re:

Siis arvoasteikko lähimmäisrakkauden  kohdalla on nolla.  Eikö ateistisista arvoista löydy yhtään kehotusta
arvostaa toisia ihmisiä,  vai liittyykö tämä tyly puhetapa homoseksuaaliseen persoonaan?  
Toivon tosiaan vastausta !



homot kuriin

#29209 Re: Re: Re:

21.02.2014 14:25

#29208: - Re: Re:

kalenterissa on 2014, joten homot eivät osaa käyttäytyä täällä keskutelussa kuin toisia haukkumalla ja sättimällä.

Homoille ei avio oikeutta eikä lapsia.


Vieras

#29210 Kristillisiä kommentteja

21.02.2014 14:39

#29209: homot kuriin - Re: Re: Re:

"Homot, lesbot, pedofilia, zoofilia, nekrofilia-mielialahäiriöt."

"Olen kurkkua myöten täynnä homo (himo) ja lesbo kiintiöihin kaikissa mahdollisissa ohjelmissa mitä tuutista tulee.
Jos seksuaalisen suuntautumisen mukaan aletaan muuttamaan avioliitto lakia tasa-arvon nimissä, niin varmaan kohta vaaditaan pedofiileillekin oikeus avioliittoon alaikäisten (lasten kanssa)."

"Seuraava vaihe taitaa olla avioliitot eläinten kanssa. Lesbous ja homous on ihan jokaisen oma asia, mutta avioliitto kuuluu miehelle ja naiselle."

"Mikään laki ei voi muuttaa homojen himoa luvalliseksi."

"

Hemettis! Muutin Ulvilasta hesaan ja jo vuosia olen saanut katseella tähystää sodomiitteja kaikkialla! Ei enää tämmöstä vaan kaikki tiet tukkoon!"
"

Täysin samaa mieltä.

Vai onko homoilla jo oma lapsipsykologiakin laadittuna, kun homo-bibliakin ovat "rustanneet"!?

Homojen avioliitto ym. vaatimukset perustuvat valheelle ja kieroilulle!"


Vieras

#29211 Re: Ei muuta sanottavaa

21.02.2014 14:43

screenshot-kansio laulaa

#29212 Re: Kristillisiä kommentteja

21.02.2014 14:44

#29210: - Kristillisiä kommentteja

Edelläolevan (kaksi ylöspäin) kaltaisia kirjoituksia kierrätetään röhönaurun saattelemassa sosiaalisessa mediassa paraatiesimerkkinä täydellisen huurupäisistä hörhöuskovaisista. Jatkakaa samaan malliin, piristätte tragikoomisella tavallanne tavallisen työssäkäyvän suomalaisen perjantai-iltapäivää.

Virgo92

#29213 Kurittajammeko puhuu?

21.02.2014 14:45

#29209: homot kuriin - Re: Re: Re:  

 Ovatkohan teidän omat kommenttinne täällä  olleet  aina niin ystävällisiä ja lempeitä,että teillä on varaa arvostella  arvostelun kohteidenne kommentointia.

Vuosilukuun on muuten ihan turha viitata-kyllä se kaikkien tiedossa on jo  ilman sen kertomistakin.

Ylva

#29214 Re: Re: Re:

21.02.2014 14:55

#29208: - Re: Re:

Siis arvoasteikko lähimmäisrakkauden  kohdalla on nolla.  Eikö ateistisista arvoista löydy yhtään kehotusta
arvostaa toisia ihmisiä,  vai liittyykö tämä tyly puhetapa homoseksuaaliseen persoonaan?  
Toivon tosiaan vastausta !



Me "pinnalliset kaupunkilaiset" - pitkälle koulutetutkin - emme ihan noin vain niele väittämää, ettei meillä olisi periaatteita eikä arvoja. Emme ajattele kuin 1800-luvulla, vaan 2010-luvun pohjoismaiseen tapaan.

 

 


Vieras

#29215 Re: Re: Re: Re:

21.02.2014 14:56

#29209: homot kuriin - Re: Re: Re: Homoille ei avio oikeutta eikä lapsia.

 

Nettipersu peruskoulun äidinkielen kurssille.

 

 


Vieras

#29216 Lähetekeskustelun taso

21.02.2014 14:57


Pentti Oinonen /ps: ... Arvoisa puhemies! Lakimuutosta perustellaan kestämättömin perustein. Eräs kummallisimmista on vetoaminen aikaan. Sukupuolineutraalia avioliittolakia vaaditaan, koska elämme jo 2010-lukua. Mitä tekemistä ajalla on tämän lain kanssa? Aivan yhtä hyvin minä voisin vaatia tai vaadin, ettei aloitetta pidä hyväksyä, koska elämme sentään 2010-lukua. Toinen kummallisuus on jatkuva vetoaminen tasa-arvoon. Olisiko meillä tämän lain jälkeen todella tasa-arvoinen avioliittolaki? No, ei olisi. Naapurin naimisissa olevalla rouvalla ei edelleenkään olisi oikeutta mennä naimisiin avioliitossa olevan naapurin herran kanssa. Ei, vaikka he kuinka rakastaisivat toisiaan salaa. Myöskään samalla kylällä asuva 15-vuotias teinipariskunta ei pääsisi naimisiin. Mitä te, tämän lain puolustajat, sanotte niille, jotka kannattavat moniavioisuutta? Täytyykö heidän edelleen odottaa, että heidätkin nähtäisiin tasa-arvoisina? Seisotteko te silloin rakkauden tiellä? Täytyykö heidän odottaa nyt vielä 2010-luvulla?


Vieras

#29217 Re: Kurittajammeko puhuu?

21.02.2014 14:59

#29213: Virgo92 - Kurittajammeko puhuu?

 

Olet Virgo myös täysin tottunut  olemaan huomaamatta jokapäiväistä ihmisarvoloukkausta tähän suuntaan! 
Näin ihmisen herkkyydelle juuri tapahtuu, - se turtuu.   SE on yhtä kuin  se tietoisuus meissä,  joka kertoo,  että ei mennyt oikein. = Omatunto.  Mutta sama  toiseen suuntaan myös!


MYÖS TÄÄLTÄ KUNNIOITTAEN JA VANHOJA ANTEEKSIPYYTÄEN !   Siis tarkoitan henkilökohtaisuuksia, toista maalailevia käsitteitä,  toista halventavia käsitteitä, ja kaikkia epäasiallisuuksia. 

Ajattelin,  että lähdettäis nyt toista kunnioittavista lähtökohdista kummatkin liikkeelle.  
Vasta silloin voi itsekkin olla tyytyväinen sanan varsinaisessa merkityksessä.  Kunnioitusta on osoitettava tietysti molemmin puolin.    SOPIIKO  ?

 

päkäpäähauhauhomppeli

#29218 mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?

21.02.2014 15:00

homot siis häpeävät homouttaan kun eivät halua liittoaan nimitettävän homoliitoksi. onko joku joka ei erota miestä ja miestä yhdessä verrattuna miehen ja naisen väliseen liittoon?.
pitäköötvaan homot pride:nsä ylpeenä ja olkoot liittonsa nimeltään mitä he ovakin.
vastenmielistä jos miehet jotka tökkivät toisiaan kakka-aukkoon saavat vinkumisellaan saman nimityksen liitolleen. olkoot vaan samat oikeudet mutta homot on HOMOJA=HOMOliitto ja miehen &naisen välinen liitto sitä mitä se on aina ollutkin=avioliitto.
kannatan homoliittoja, ihan sopiva nimitys sairaudelleen. siellä samassa paikassa missä homoliittoja solmitaan voi sitten samassa solmia vaikka kissa+homo+koira+lammas nelikkoliittoja, niille sopiva nimi voisi olla vaikka bääbäähauhauliitto?

Vieras

#29219 Re: Re: Re: Re:

21.02.2014 15:04

#29214: Ylva - Re: Re: Re:

 

Tämä esimerkiksi:"Emme ajattele kuin 1800-luvulla "-  sijoittaa vastapuoleen pilkallisen vanhanaikaisuuden mielikuvan.  Onko pakko toimia näin.  Irroita asia persoonasta,  ja halveksivista käsitteistä,  ja käsittele sitä!  
Onko liian paljon pyydetty?


Vieras

#29220 Re: mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?

21.02.2014 15:06

#29218: päkäpäähauhauhomppeli - mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?


Hei mieti,  miltä tuntuisi jos itse olisit se,  josta kirjoitetaan näin.  Onko nämä olennaisia asioita näissä asioissa?



Vieras

#29221 Re: Re: Re: Re: Re:

21.02.2014 15:07

#29219: - Re: Re: Re: Re: Onko pakko toimia näin.

 

Retorinen kysymys ei odota vastausta.

 

 

 

 


Vieras

#29222 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.02.2014 15:08

#29221: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Ei kai niin,  mutta ollaan kohta sellaisessa hullunmyllyssä,  josta minä ainakin jään sitten sivuun.  Onko näistä nallipyssykisoista joku johonkin suuntaan kasvanut,  epäilen.


Vieras

#29223 Re: mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?

21.02.2014 15:10

#29218: päkäpäähauhauhomppeli - mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?

kissa+homo+koira+lammas nelikkoliittoja

 

Tuo yltää jo niikkomaiselle tasolle. Persu on persu on persu.

 

 


Vieras

#29224 Re: Re: mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?

21.02.2014 15:13

#29223: - Re: mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?

Sitäpaitsi,  kun taitoa ja lahjakkuutta kirjoittaa ei siellä puolella yhtään puutu ja nautit kirjoittamisesta ,  sen huomaa.


Vieras

#29225 Re: Re: Re: Re: Re:

21.02.2014 15:18

#29219: - Re: Re: Re: Re:

Onko tämä mielestäsi toista ihmistä kunnioittavaa puhetta??

#29218 mies+mies tai mies+nainen..eikö homppelit tajua eroa, ymmärryksessä vikaa?