Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#34476 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

25.04.2014 21:17

#34463: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

 

Mie kuule tota sammoo meinasin ruveta ajattelemmaan tännään ko siekii: että joku tässä taitaa olla ainakin ollunna ope,  jollei nyt oo.


Vieras

#34477

26.04.2014 04:31

Päivän Sana

Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte.

1. Kor. 9:24 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/daily.html


Vieras

#34480 Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 06:57

#34447: I. Loyola - Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

Eli oppilaat ja opettajat joutuvat ilmaisemaan uskonnollisen vakaumuksensa olemassaolon tai olemattomuuden menemällä joko jumalanpalvelukseen tai "mielekkääseen tekemiseen".

Tuli aamutuimaan mieleen, että eikö tämän uskonnollisen vakaumuksen "ilmaisun" (olemassa olon tai olemattomuuden) kohdalla tulis noudattaa samanlaista suvaitsevaisuutta  kuin homouden ilmaisun kohdalla.

Menee ristiriitaiseksi, jos toista suvaitaan (homous) ja toista (usk.vakaumuksen ilmaisu) ei suvaita.




Vieras

#34481 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 08:40

#34480: - Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

Mietelmässäsi voisi olla edes hiukan tolkkua, jos yhteiskunta olisi laittamassa ihmisiä heteroudesta homouteen kiihottaviin tilaisuuksiin ja niistä kieltäytyminen paljastaisi kieltätyjien heterouden. Tällaisen kauhuskenaarion voi nähdä todellisena vain "true homofobic"-tyyppinen jeesuspersun alalaji ja se on kokonaisuudessan absurdi.

Tositilanne on, että sekä uskonnollinen vakaumus tai sen puute ja seksuaalinen suuntautuneisuus ovat molemmat yksityisyyden suojan alaisia asioita. Näin sekä tasa-arvoinen avioliitto, joka ei paljasta siviilisäädyn perusteella sukupuolista orientaatiota että lasten suojaaminen koulussa uskonnollisista tilaisuuksista, joissa uskonnollinen vakaumus voisi paljastua, ovat aivan johdonmukaisesti samansuuntaisia tavoitteita.

Molemmissa suvaitaan ihminen sellaisenaan, mutta ei suvaita diskriminointia. Uskonnollisen vakaumuksen ilmaisulle kyllä riittää tilaa sille varatuissa tilaisuuksissa, joita vain ei pidä järjestää uskontoon sitoutumattoman koulun yhteydessä. Ja tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö lapset saisi halutessaan kertoa jossain sopivissa tilanteissa omasta kultuuristaan ja uskonnostaan yhtenä monista luokkatoverien kesken.


Vieras

#34482

26.04.2014 08:46

 

 

24.4.2014 - klo 22.35

 

 

 


Kyllä Amadeuksen todistus on aito ja vakuuttava,   ja erittäin maapinnalla oleva.
Hyvin tavallisen,  aidon nuoren kokemus.  Ilman manoovereitä,  yllätyin ,  että näinkin herkän oloinen kaveri.


Amadeuksen muutostarinasta tehty kritiikki näyttää täysin tarkoitushakuiselta  (toisiinsa limittyvien vaiheiden totuudellisuudesta) ja vaikka kaikki ei muistinvaraisessa kertomassa olisi aivan kohdallaan ajallisesti,  sillä ei kokonaisuuden kannalta ole mitään merkitystä.

Suurin todiste asiasta on se,  mitä hän tekee.  Joka tänäpäivänä asettautuu maaliksi kaikelle sille,  mitä tuutista on odotettavissa,  täytyy olla tosimielessä liikkeelle.  Se on todella itsensä alttiikislaittamista.

Tämä unohtui monelta!


http://www.katsomo.fi/?progId=328202

Aikajanalta kohtaan  Amadeus ja Joonas Kekkonen


Vieras

#34483 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suomi rukoil

26.04.2014 08:51

#34479: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suomi rukoilee..

 

 

 


Mutta Hei

tässä samalla:

En ole perussuomalainen koskaan ollut,  että käsitteet kohdalleen kiitos!
Vai lieneekö täällä joku heidän edustajansa?  

Muistutan vainon kaavasta holocaust- tutkijan mukaan:

ensin on dis-informaatio,
sitten diskriminaatio,

sitten...


Vieras

#34484 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 08:59

#34480: - Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

 

No just näin,  saihan se tuo Koskinenkin jo suunsa auki.


"Suvaitsevaisuutta on myös enemmistön myönteinen uskonnon vapaus."


Vieras

#34485 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 09:05

#34480: - Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta? Menee ristiriitaiseksi, jos toista suvaitaan (homous) ja toista (usk.vakaumuksen ilmaisu) ei suvaita.

Ei lainkaan. Kukaan ei ole kieltämässä uskovaisilta heidän skonnollista vakaumusta. Mutta homoilta ollaan kieltämässä milloin mitäkin. Ihmisarvosta lähtien.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.04.2014 09:10



Vieras

#34487 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suom

26.04.2014 09:14

#34486: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suomi ru

Niin, ensin Puumalainen totesi, että Suvivirren 2 ekaa säkeistöä on ok, sitten levisi sitkeä disinformaatio siitä, että koko piisi ollaan kieltämässä. Mitähän siis seuraavaksi...?


Vieras

#34488 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 09:16

#34481: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

 

 

 

Koulu ei suinkaan ole joku arvovapaa instituutio, -  jos otetaan nyt pois kr.uskon ja sen pohjalle syntyneiden humanististen sekä osin myös antiikista syntyneiden arvojen pohja pois,  - tuodaan tilalle toisia arvoja ja on jo tuotu, jotka ovat markkinatalouden, mielikuvateollisuuden,  median ja viihteen värittämiä materialistisia,  hengettömiä ja historiattomia  hedonistisia,   ja yleensä tunnistamattomia arvoja.

Jotka jättävät suureen tyhjyyteen täällä pallolla pällistelevän taivaltajan,  jonka sieluun on kätketty iankaikkinen kaipuu 
suhteesta  Luojaansa.   Tätä nihilististä vaihtoehtoa rikkaamman valinnan tahdomme jokaisen suomalaisen/muukalaisen ulottuville.





Vieras

#34489 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 09:33

#34488: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

Ei kukaan ole täällä väittänyt koulua arvovapaaksi. Sen arvopohja perustuu länsimaisen humanismin perinteeseen, jonka kehityksessä kristinuskolla on toki myös osuutensa varhaisessa vaiheessa. Humanismista tämän päivän muodossa täällä mellastavien jeesuspersujen arvomaailma on suunnilleen yhtä kaukana kuin monien islamistifundamentalistien arvot (en siis  tässä puhun nyt ihan Al Qaidasta ja Talebaneista...).

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.04.2014 09:53



Vieras

#34491 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.04.2014 10:10

#34487: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suom

Aina ennen vaaleja persujen levittämä disinformaation moninkertaistuu. Mutta kansalaiset ovat jo oppineet erottamaan Halla-Aholaisten lapioiman sonnan. Vaali vaaleilta kannatus on pienentynyt jytkyn ajoista.


Vieras

#34492 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 11:57

#34490: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?



Ehdin ihan vähän antaa esimerkkiä:  Ehkä tärkein  ja alkuperäisin tulee TV- maailmasta.  Sen sisältö on aikalailla saanut alkunsa 60-luvun pophuumasta,  joka hyvin äkkiä jakautui ilmeisesti moneenkin spektrin väriin,  alkuperäisinhän muuttui psykodeeliseksi popiksi,  joka jo etsi uuden hengellisenkin sisältönsä idästä.  Lienee muuten sateenkaarisuunnan pohjaa.
Popin,   ja eteenpäin mennessä rockin,  ulkoinen olemuskin jo kantoi uutta ihmiskuvaa,  sanattomalla ilmaisullaan.  Esim. Jimi Henrix äänimaailmoineen ja ruumiinkielineen.
Tähän pukeutui karkeaa raivoa,  seksin irtipäästämistä,  omaannapaan keskittymistä, historiatonta ylpeilyä.. ym. Murrosikää edellisen sukupolven poroporvarillisuutta kohtaan ja tästä nousevaa vasemmistolaisuutta.  Tämä vielä tänäänkin elää ja voi hyvin.  Ja on ehkä tärkein kulttuurinen sisältö monilla nykyliberaaleilla.  (Vaikuttaa myös meissä kaikissa)
En kyllä itsekkään poroporvarillisuutta pidä ihanteena,  päinvastoin.  Mutta radikalismi heitti pesuveden mukana pois elämälle välttämättömiä ja luovuttamattomia ulottuvuuksia.

Kun asiaa märehtii ja aukaisee television,  tulee kyllä heti mieleen,  että tämä laatikko on ollut välineenä uudenlaisen todellisuuden luomisessa niin monelle,  emmekä ketkään ole siitä aivan vapaat.  Ennen tietoisuus oli muutaman tärkeän  alkuperäisen asian vaikutuksen alaisena:  Luonnon,
.                                                                    ihmisten välisen yhteyden,
.                                                                     Ihmisen ja Jumalan  välisen yhteyden/osin liittyy myös luonto yhteyteen. 
Sen luonne oli kuuntelevampi,  syvempi ja vaatimattomampi.  Siihen liittyivät tietysti elämän aika kovatkin  olosuhteet,  ja tähän kamppailuun liittyvä elämän vaiheiden synnyttämä  nöyryys.




Vieras

#34493 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.04.2014 12:05

#34491: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Kyllä itsekkin tässä kohtaa tunnen perussuomalaisen ajattelun vaikeaksi,  koska siihen ei sisälly  samaistumista
muukalaisen kaikenpuoliseen kipeään vierauteen.  Toisaalta keskustelu tästä ei ole heidän kanssaan milläänlailla mahdotonta.  Uskonkin,  että siinä paljon on juuri tietämättömyyttä.  Ei halua tuottaa kipua.

Monikultturisesti ja liberaalisesti ajatteleva on sensijaan niin varautunut heti havaitessaan uskonnollista sävyä keskustelussa, niin että siinä tunnen suurempaa avuttomuutta.  Siinä on henkien taistelu.  Mutta  perus - suomalainen  puu on rehellinen ja paljas,  - vilpitön, 
se tarttuu toisen käteen yhteisessä nöyryydessä ja ihmisen pienuudessa.  Jotakin tällaista.

 


Vieras

#34494 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.04.2014 12:21

#34493: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jos nyt vielä esittäisit valaisevia esimerkkejä persujen nöyryydestä.

Hehän öykkäröivät kaikessa niin, että ovat muka maahanmuuttajien ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yläpuolella, vaikkakin sorrettuna uhrina. Kompensoidusta alemmuudentunteestahan tietysti on perimmältään kyse, mutta ei kukaan persu sitä tunnusta, koska tuolloin koko aatteen palosta sammuisi liekki.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.04.2014 12:28



Vieras

#34496 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etkö jaksaisi millään nousta ylös sohvalta?

26.04.2014 12:30


Vieras

#34497 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.04.2014 12:37

#34494: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

Voi kun multa vähän loppuu aika,  no,  Niikon ainakin koin hyvin myönteisenä,  ja myös islam-illassa olleet perus-suomalispojat olivat myönteinen yllätys.  En oikeastaan tunne tarpeeksi heitä kaikkia. 

res.matr.

#34498 Re:Ja taas jälleen palataan Amadeukseen ja silleen...

26.04.2014 13:08

#34482: -

Eikö sekin aihe ole saanut tällä palstalla jo riittävän monipuolisen käsittelyn (jopa pariinkin otteeseen muistan siitä täällä keskustellun sivukaupalla) ...kunnes aihe oli niin puhkipuitu, ettei kukaan keksinyt siitä enää mitään sanottavaa:ei puolesta, eikä vastaan...Onko tämä tosiaan joku dementikkojen keskustelupalsta? Alkaa jo herätä epäilys siitä...


Vieras

#34499 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.04.2014 13:33

#34497: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

 

Jumala on siellä,  missä ihmiset ovat.

Päivi Heikkilä sai opetella Savonlinnassa kaupunkirukousta. Kaikki seurakunnat olivat mukana.  Myös luterilainen.
Toteuttivat vain sellaisia asioita,  jotka kaikki seurakunnat pystyivät hyväksymään.
Tapahtumat olivat kaikissa seurakunnissa vuorotellen.  
Pelko,  että rukouksesta tulee liian teknistä: Tärkeintä,  että antaudutaan siinä asiassa Jumalalle.

Tämä voi opettaa meitä monipuolisemmin rukoilemaan.  Kun aletaan rukoilla  paikkakunnan puolesta,  tullaan ensin tutkimaan historiaa,  ja tutkitaan aivan konkr. kaupungin historiaa,  onko siellä asioita, jotka ovat rikkoneet ihmisiä vastaan voimakkaasti.  

Mitä pyydetään anteeksi,  mikä on aivan kuin linnake,  missä asioissa Jumala on siunannut paikkakuntaa.
Esim Savonlinnassa oli aikoinaan piispalla vahvat antipatiat Pelastusarmeijaa kohtaan.  Tätä,  paitsi että pyydettiin anteeksi,  toimittiin käytännössäkin Pel.Armeijan hyväksi. tila-asiassa,  joka oli ajankohtainen.

 

Vedetään alas Jumalan valtakuntaa!

 

Kaupunki rukous:http://patmos.studio24.fi/media/maanantaimakasiini_-_herra_antaa_teille_kaupungin/1117

 

 




Vieras

#34500 Re: Re:Ja taas jälleen palataan Amadeukseen ja silleen...

26.04.2014 13:37

#34498: res.matr. - Re:Ja taas jälleen palataan Amadeukseen ja silleen...

 

Joo,  se tuli todella käsitellyksi,  mutta niin vajaasti ja ? käsitellyksi,  Nyt oois aika ottaa uusin avoimin mielin.
Ja kuulla,  mitä todella Amadeuksella on sanottavaa.