Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#35876 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina myös Suomessa

10.06.2014 08:30

#35874: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina myös Suomessa

Jäsentelet aika hyvin tiukkapipoisen kristillisyyden (en nyt viitsi käyttää sanaa "ääri-) ominaisuuksia. Siihen tuntuu todella sisältyvän farisealainen lakiuskovaisuus ja tuomitseminen. Se tulee tavallaan puun takaa siksi, että monet sen harrastajista eivät oikeasti edes tunne Raamattua kunnolla konteksteineen ja tarttuvat toisten elämää tuomitsemaan yksittäisillä Raamatun sitaateilla. Todellisuudessa on kyse farisealaisuutta pahemmasta asiasta, sillä fariseukset sentään tiesivät mistä puhuivat, kun taas nämä jeesukset luulevat omia alhaisia ajatuksiaan Jumalan sanaksi.

Ja todella, se käyttövoima on muualla, mikä tuli selväksi tuossa aiemmassa. Siinä on mukana ennen kaikkea itsekkyys, kyvyttömyys asettua toisen asemaan ja vallankäytön halu.

- - - - - - -

Olisikohan tuo kristillisyyden ydin (yllätys, yllätys) edelleen Jeesuksen rakkauden kaksoiskäskyssä: "Rakasta Jumalaa yli kaiken" tarkoittaa sitä, että ihmisen on elämässään pyrittävä hyvään ja kartettava pahuutta. Hyvä on sitä, että ratkaisuissaan pyrkii positiivisiin lopputuloksiin niin itsen kuin yhteisön suhteen. Pahuuden karttaminen on hyvää estävien tekojen karttaminen ja tietyssä määrin myös niiden estäminen, jos sellaista ympäristössä tapahtuu.

".. ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" taas tarkoittaa sitä, että lähimmäinen on rinnallasi kunnioitettava ja yhdenvertainen ja hänelle on toivottava ja tehtävä hyviä asioita - Tämä siitäkin huolimatta, vaikka hänen ajatuksensa tai asenteensa ja elämäntapansa olisivat tyystin erilaiset kuin omasi. Ensimmäinen osa käskyä velvoittaa sinut puuttumaan asioihin, jos lähimmäinen tekee pahoja asioita: Ehkä muistuttamaan ja tukemaan, jos paha asia kohdistuu häneen itseensä ja jopa estämään, jos se kohdistuu muihin ihmisiin.

- - - - - - -

Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen: Monet uskikset olettavat noudattavansa rakkauden kaksoiskäskyä esittämäni mallin mukaan pilkulleen. Todellisuudessa he kuitenkin puuttuvat asioihin voimakkaan tunnekuohun vallassa, jossa käyttövoimana ei ole rakkaus vaan inho itselle tuntematonta asiaa kohtaan; he vain liimaavat päälle tuon ah niin rakkaudelta kalskahtavan viitan ja jatkavat ihmisten telomista lakipykälillään.

 

 

 

 


Vieras

#35877 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina my

10.06.2014 08:32

#35875: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina myös S

 

Nämä eivät välttämättä ole toisiaan poissulkevia asioita,  jos mennään perimmäisiin asioiden alkujuuriin.  
Ihmisessä oleva kaikkinainen keskeneräisyys turmeluksenalaisuus on se ensin silmäännäkyvä,  ja  käytännön elämässä vaikuttava  todellisuus,  jonka takana syvempi perustodellisuus,  josta R:ttu ajoittain käyttää sanaa valtakunta,  liittyen  ihmisen olemuksen ytimessä valtaapitävään  herruuteen. Sitä ei tunnista noin vain.
David Pawsonn aina silloin tällöin mainitsee, kuinka häntä ärsyttää hengell.todistus jossa kehutaan vain,  kuinka hyvin kaikki lähti menemään,  kun tulin uskoon.
Hänelle se päivä oli  toisenlainen,  silloin vastukset alkoivat.
Jokainen on saanut sen  kokea,  toisaalta  sitä ajatteele entistä elämäänsä,  miten tuulten vietävänä ja alttiina on ollut,  kun ei ole ollut Jumalan yhteydessä.  Myös alttiina todelliselle pahalle,  jonka vasta nyt tunnistaa.

Olen itse monta kertaa pelastunut kuolemasta,  mutta suurinta on se,  että kun käärme on todella astunut henkilökohtaisen elämäni reunalle,  Jumala ei ole ollut hiljaa,  vaan kiinteämmän Jumalasuhteen aikana Hän on kantanut vastuun siitä,  että niljake on tullut näkyviin,  ja olen voinut lopulta osoittaa sille ulko-ovea. 



Vieras

#35878 Tiede ei sano mitään varmaa seksuaalisen suuntautumisen synnystä ja vaikutusmekanismeista

10.06.2014 08:33


Chris Birch on joutunut keskelle ideologista taistelutannerta. Tiede ei sano mitään varmaa seksuaalisen suuntautumisen synnystä ja vaikutusmekanismeista. Monetkaan eivät ota vakavasti sitä, että aivohalvaus johtaisi suuntautumisen muuttumiseen. Birch kutsutttiin amerikkalaisiin talk-show-ohjelmiin, joissa riideltiin siitä, onko homous synnynnäistä vai myöhemmin elämässä omaksuttua.

http://ranneliike.net/teema/teki-voltin-ja-muuttui-homoksi?aid=11053



Vieras

#35879 Re: Tiede ei sano mitään varmaa seksuaalisen suuntautumisen synnystä ja vaikutusmekanismeista

10.06.2014 08:55

#35878: - Tiede ei sano mitään varmaa seksuaalisen suuntautumisen synnystä ja vaikutusmekanismeista

Mielenkiintoinen tapaus.

Onhan jo jonkun aikaa tiedetty magneettikuvien perusteella, että homojen aivopuoliskojen yhteydet muistuttavat keskimäärin enemmän naisen vastaavaa kuin heteromiesten yhteydet. Tästä on sitten väännetty, johtuvatko erot biologisista syistä vai siitä, että aivot ovat muokkaantuneet niiden käyttötavan eron takia erilaisiksi.

Homoudella on mitä ilmeisimmin erilaisia tapoja muotoutua. Vaikka kummankaan tarkkoja mekanismeja ei tunneta, lesbouden ja homouden syntytavat poikkeavat selkeästi toisistaan, sillä tilastollisissa tutkimuksissa niille on löytynyt tyystin toisistaan poikkeava altistavien tekijöiden joukko.


Vieras

#35880

10.06.2014 09:58

Mikäli se teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.

Vieras

#35881 Re: Re: Re:

10.06.2014 10:50

#17969: - Re: Re:

Oikein oli hyvin todettu asia.

"Mitä tarkoittaa Herran sinun Jumalasi rakastaminen? Se tarkoittaa sitä, että haluaa noudattaa hänen tahtoaan. Mistä me tiedämme mikä on Jumalan tahto? Vastaus: Jumalan tahto löytyy Jumalan Sanasta eli Raamatusta.

Jeesuksen selkeä viesti oli siis tämä: Noudata ensiksi koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi Jumalan tahtoa (joka löytyy Raamatusta), ja tämän jälkeen toinen yhtä tärkeä käsky on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."


Vieras

#35882 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina myös Suomessa

10.06.2014 11:03

#35876: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina myös Suomessa

Hei tuossa olikin kommentissa 35881 just tuosta aiheesta, rakkauden kaksoiskäskystä.


Vieras

#35883 Re: Re: Re: Re:

10.06.2014 11:33

#35881: - Re: Re: Re:

"Se tarkoittaa sitä, että haluaa noudattaa hänen tahtoaan. Mistä me tiedämme mikä on Jumalan tahto? Vastaus: Jumalan tahto löytyy Jumalan Sanasta eli Raamatusta."

Tässä se juuri menee kohdallasi metsään: Asetat kaiken yläpuolelle Raamatun, tarkemmin ottaen oman tulkintasi siitä. Tällöin olet juuri se tuomitseva fariseus, josta Jeesus meitä varoittaa - sillä erolla, että Fariseus tiesi mistä puhui, koska eli lähempänä sitä aikaa ja yhteisöä, jolloin tekstit oli kirjoitettu. Jeesus kapinoi rakkauden kaksoiskäskyllään juuri tätä ajattelua vastaan: "Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat". Se tarkoittaa, että kaikkea, mitä Raamatussa lukee, on tulkittava nämä "rakkauden silmälasit" päässään.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.06.2014 11:47


Kannatan naisen ja miehen avioliittoa.

#35885 Hyvä adressi. Tasa arvoa tukeva adressi.

10.06.2014 11:51

Naisen ja miehen avioliiton puolesta, koska homoliitot eivät tuota jälkeläisiä. Harrastavat viemärihommia ja homohiv ja aidsi leviää. Homous aiheuttaa työvoiman vähenemisen ja työpaikkojen katoamisen, joka taas aiheuttaa syvää lamaa ja syrjäytymistä. Kukaan ei kannata tällaista kehitystä, koska kasvu hidastuu ja loppuu kokonaan. Tasa arvo muuttuu sekoarvoksi ja epätasa arvo lisääntyy, koska arvopohja yksipuolistuu kun toinen suku puoli puuttuu. Homous on tosi likanen harrastus, koska viemäreissä asuu virukset jotka viihtyy liassa ja jätteessä. Lapsia ei tule viemärihommiin opettaa. Lapset pidettävä kaukana homoudesta, koska homohiv on vaarana levitä entistä nuorempiin kansalaisiin.

Vieras

#35886 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina my

10.06.2014 12:22

#35875: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina myös S 

"...Plasebo ei todellakaan vaikuta jumalan ihmetekoon - eikä jumala plaseboon... todistetusti jumalan tekemän ihmeen."

KOTIMAISTEN KIELTEN KESKUS
Milloin iso alkukirjain?
 
"Jumala kirjoitetaan isolla puhuttaessa kristinuskon, juutalaisten ja islamin jumalasta...  Jumalaa ja Kristusta tarkoittavat muutkin sanat kirjoitetaan usein isolla (Vapahtaja)." http://www.kotus.fi/index.phtml?i=456&s=2607
"Pikku-Hukka"

#35887 Re: Hieno ohje

10.06.2014 12:32

#35880: -

Niin olen aina yrittänytkin,minulla on jopa eräs äärimmäisen homofobinen ja homoinhoinen ystäväkin.Hänenkin kanssaan olen silti  tullut toimeen. Asia on ratkaistu niin, että minkäänlaisista mihinkään seksuaalisuuteen viittaavista asioista ei sitten puhuta sanaakaan  puolin eikä toisin.

Selvää on kuitenkin , että aivoni ovat hyvin usein loman tarpeessa hänestä ja hänen ajattelemisestaan ja että joskus toisinaan hänet ja koko hänen olemassaolonsa on vain  kokonaan unohdettava-muuten ei mistään tulisi mitään.Joskus kaipaan suorastaan  totaalista ´black-outia´hänen suhteensa...

Hän ei vain  tiedä ,eikä koskaan tule tietämäänkään, että luonani lähes päivittäin käyvä toinen kaverini ,jonka kanssa hänkin on usein jutellut aivan normaalisti ja sopuisasti niitä näitä, onkin itse asiassa minun miesystäväni ( ...siis sanan varsinaisessa merkityksessä).

Hän ei ymmärtäisi sitä ja minä  ja miesystäväni tiedämme molemmat tämän 100%:lla varmuudella.Siksi emme tietenkään kerro hänelle jutustamme mitään. Helppo tietää,kun hänen kanssaan on aivan mahdotonta edes keskustella. On vain varottava sanavalinnoissaan sanomasta mitään myönteistä kenestäkään homoseksuaalista. Viimeiseksi riita tuli siitä,  kun totesin Touko Laaksosen olleen sotaveteraani ja ansioitunut tulenjohtoupseeri Helsingin ilmapuolustuksessa.

Arvatkaapa mitä hän siihen sanoi? Sanoi, ettei hänelle saa sanoa mitään myönteistä homoista  hän kun inhoaa niin paljon homoja  ja ..skaiseen ..rsereikään yhtymistä josta ..ska on juuri tulossa ja alkoi puhumaan jostain tytöistä ,jotka oli nähnyt marketin parkkipaikalla ja jotka kiihoittivat häntä farkkujen kauluksista  näkyvine ..rsevakoineen eivätkä" ölleröittäneet"..

Totesin siihen ,että: Ajattele, että kumpikin heistä  oli mitä todennäköisimmin käynyt vessassa aamulla, eikä ole mahdotonta että toisella saattoi olla vielä kesäripulikin.

Siihen hän , että " ..llu on selvästi toisella puolella !

Sanoin: " Ajattele jos hänellä oli ´ne´ ja maksoittunutta verta tai valkovuotoa tai hiivatulehdus ´siellä´

Hän: " Ei haittaa tahtia rätti pois vain ja sisään, on kokeiltu"

Minä:" Jos nyt et kuitenkaan kertoisi siitä enempää, on tässä  vielä aamiainenkin näet syömättä"

Hän:" Mikäs nyt tuli, etkö tykkää kun puhun ihan normaalista seksistä naisen ( tuota sanaa erityisesti korostaen)kanssa?"

Minä:" Ei joku keski-ikäinen nainen  ostoksilla ollessaan esim. ollenkaan kiihottuisi tai pitäisi nähdessään asiakastyttöjen takapuolivaot kassajonossa vilkkumassa . Tarkoitan, että kokemukseksesi oli subjektiivinen.."

Hän: " Joo mutta minun mielestäni se oli hienoa ja seksikkäintä..."

Minä : "Kuule.... taidanpa lähteä tästä pihalle ruohoa leikkaamaan, täytyy vielä leipoakin ja on tässä vähän kaikenlaista. Soitellaan.."

Hän :"Joo soitellaan ,minun täytyy nyt ottaa Obamoxit ja lähden sitten naapurissa käymään..moi ! "

 


Vieras

#35888 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhrein

10.06.2014 12:32

#35886: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristityt Massachussettsin mallin uhreina my

Kotus saa pitää suosituksensa: Puhun jumalasta, joka ei ole persoona, vaan ihmisten kuvitelma ja tällaisena yleissana. En myöskään rajoittanut kyseistä virkettä vain kristillisestä jumalasta puhumiseen.

 

Kielenkäytössäni on sen sijaan selkeä ero Jeesuksella ja jeesuksella.


Vieras

#35889 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

10.06.2014 12:38

 

 

 

http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/cache.png...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.06.2014 12:39



Vieras

#35891 Re: Ihmisillä voi olla muutakin tekemistä ja tarkoitusta kuin tuottaa jälkeläisiä

10.06.2014 12:41

#35890: - Ihmisillä voi olla muutakin tekemistä ja tarkoitusta kuin tuottaa jälkeläisiä

 

Vanhoillislestadiolaisten synnytyskoneiden ainut tehtävä on tuottaa joka vuosi uusi jälkeläinen tai mieluiten kaksoset.

 

 

 


Vieras

#35892 Re: Re: Re: Re: Re:

10.06.2014 13:09

#35883: - Re: Re: Re: Re:  

Sivusta: No miten tulkitset nämä kohdat:

”Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset. Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.” (Matt. 23:3)

"Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin. Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää." (Luuk. 16:16-17)

Bögarnas fel

#35893 Re: Myyvä adressi -tasa-arvoa hokeva adressi....

10.06.2014 13:20

#35885: Kannatan naisen ja miehen avioliittoa. - Hyvä adressi. Tasa arvoa tukeva adressi.

Sanoinhan sinulle jo , että käy se apukoulusi ensin loppuun .Älä postaa tänne enää noita tyhmiä ,huonosti kirjoitettuja "kommenttejasi" .Lue  nyt vain mitä edelliseesi on jo vastattu.

Ihmiset eivät halua enää lukea yhtään saastaasi - mitään muutahan  et pystykään tänne näppäimistölläsi tuottamaan...

"Yksipuolista" tosiaan tuo sinun kirjoittelusi ,kun et osaa kirjoittaa edes sanaa ´sukupuoli´ yhdyssanaksi (niinkuin kuuluisi) ja silti olet täällä muita kaikessa "neuvomassa" vaikka mistä!

Tuskin itse  kykenet  koskaan käsittämään sitä, miten surkeasti vähä-älyisen ja kaikilta henkisiltä kyvyiltään jälkeenjääneen ihmisen vaikutelman täällä annat itsestäsi. Että siis :tuollaisiakin idiootteja on keskuudessamme-ei voi kuin valittaa...Voi sinuakin!Muuta en osaa enää sanoa...

 


Vieras

#35894 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

10.06.2014 13:30

#35892: - Re: Re: Re: Re: Re:

Jonkinasteinen ristiriita vallitsee Uuden testamentin eri kohtien välillä, siitähän olen kauan jo teille koettanut turhaan tolkuttaa... Kyse lienee eri kirjoittajien preferenssien välisistä eroista, ihmisethän tätä tekstiä ovat kokoon kyhänneet.

Tuo Luukkaan kirjaama teksti voidaan kuitenkin yhteensovittaa rakkauden kaksoiskäskyn kanssa siten, että Jeesus kehotti tulkitsemaan lakia sen kautta - tämähän oli minunkin viestini niille, jotka haluavat edelleen Raamatun oppeihin elämänsä perustaa. Hän itsekin rikkoi monen monituiset kerrat lain kirjainta, josta ko. kronikan mukaan sai myös nuhteita ja fariseusten vihat niskaansa.


Vieras

#35895 Kalakotkakamera...

10.06.2014 13:36

Kaksi munaa näkyi äsken...ja yksi kuoriutunut...

http://www.eenet.ee/EENet/kalakotkas2.html

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.06.2014 14:12


Naisen ja miehen avioliitto.

#35897 Todella hyvä adressi

10.06.2014 14:21

Suomi lamaantuu homouden myötä, koska homous ei tuo lisää jälkeläisiä. Miksi homoliittoja, koska sen on huumoria.
Suomi tarvitsee naisen ja miehen avioliiton jotta lapsia syntyy tyttöjä ja poikia. Naisen ja miehen avioliitto takaa sen että syrjäytyminen estetään. Homous aiheuttaa syrjäytymistä, koska homous ei tuota lapsia kouluun, lastentarhaan, harrastuksiin jne. Homous aiheuttaa voimakasta työvoimapulaa, koska ei tule työn harjoittelijoita. Tyhjästä on vaikea nyhjästä. Naisen ja miehen avioliitto varmistaa että yhteiskuntamme kasvaa ja voi hyvin, homous taas aiheuttaa syvää taantumaa ja lamaa, koska homohiv leviää ja aidsi lisääntyy.
Lapset saavat syviä traumoja nähdessään puolialastomia homomiehiä kaupungilla homojen kulkueissaan. Homojen pitäisi opetella pitämään housunsa jalassa. Riehuvat vailla terveitä käytöstapoja ihmisten edessä. Avioliitto ei ole instituutio johon tuodaan viemäritouhuja ja homohiv tartuntoja.
Naisen ja miehen avioliitto varmistaa tasa arvon.
Homous varmistaa epätasa arvon, koska toinen sukupuoli puuttuu.
Avioliitto on naisen ja miehen avioliitto jolla rakennetaan tervettä yhteiskuntaa ja jälkeläisiä päiväkotiin, kouluun, harrastuksiin, töihin jne.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.06.2014 14:32



Vieras

#35899 Vastaus

10.06.2014 14:47

#35897: Naisen ja miehen avioliitto. - Todella hyvä adressi

Jälleen on pakko todeta ,että olet sama täysi idiootti juttuinesi.Pistä nyt vaikka housut päähäsi-se olisi sinulta parasta huumoria kaikille.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.06.2014 15:33