Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#41826 Re: Re: Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

05.09.2014 12:55

#41807: Vaari - Re: Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset 

 Kyllä aikuisen voi kastaa ,jos lapsena on jäänyt paitsi. Monet on sitä mieltä, että ensin pitää uskoa, ja vasta sitten kasteelle. Näin uskovat baptistit, metodistit, vapaakirkkolaiset ja helluntailaiset. Jos joku on lapsena kastettu eikä koskaan halua uskoa omasta vapaasta tahdostaan, niin ei siinä suurta vahinkoa ole päässyt tapahtumaan. 


Vieras

#41827 Re: Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa?

05.09.2014 12:57

#41803: Sixpack - Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa? 

 HOLLannissa, Hollannissa, Hollannissa, Hollannissa, Polli tahtoo keksin, Polli tahtoo keksin Polli tahtoo puukengät Hollannista, kops,kops,kops, kops, kops, kops... ...


Vieras

#41828 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YK ja EU puhuu asia,mutta jotkut kirjoittajat täällä puhuvat ih

05.09.2014 13:01

#41813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YK ja EU puhuu asia,mutta jotkut kirjoittajat täällä puhuvat ihan  

 Tähän nimenomaan kuuluu raamatunlauseet, lähi-itä, körttiläisseurat, unennäöt, Hollanti, Ruotsi , Massachuset, ruokaohjeet ... ....


Vieras

#41829 Re: Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa?

05.09.2014 13:06

#41803: Sixpack - Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa? 

 Sodat ne vasta tappaakin sekä autot, ebolavirus, tuhkarokko, tuberkuloosi, lasten ripuli, likainen vesi, ulkohuussit, äidinmaidon korvike, liikakansoitus sekä sokeri, valkeat vehnäjauhot, liikalihavuus, liikunnan puute vain muutamia mainitakseni. Raamatun mukaan myös ilkeä kieli tappaa.


Vieras

#41830 Re: Re: Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa?

05.09.2014 13:17

#41829: - Re: Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa? 

 "Ei elämästä selviä hengissä, ei ainakaan missään jengissä ..." tiesi jo Juice Leskinen aikanaan!

Sixpack

#41831 Re: Re: Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa?

05.09.2014 13:21

#41829: - Re: Taas ´tuoreet´ kuulumiset ´viimeaikaisista´ vaiheista Hollannissa? 

 Kohta taas varmaan alati reipas reportterimme Pasi Kuikka tietää kertoa ne  ikituoreet kuulumisensa  Hollannista ja väliin Massachusettsistakin päin....

Ikuisuusolento

#41832 Re:

05.09.2014 14:19

#41824: -  

Me olemme kaikki ikuisuusolentoja, jokainen ateistikin. Jokainen meistä on äidin kohdussa luotu ja maailmaan synnytetty. Me kaikki vaellamme kohti ikuisuutta joka aukeaa välittömästi tämän ajallisen elämän jälkeen. 

Ruumis tosin hajoaa haudassa, mutta meidän sielumme, varsinainen persoonamme, elää ikuisesti.Me jokainen kohtaamme kerran Jeesuksen tuomarina, saman Jeesuksen, joka loi meidät äidin kohdussa.

Luukkaan evankeliumin 16.luvun kertomus rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta on realistinen. 

 

 


Vieras

#41833 Re: Re:

05.09.2014 15:16

#41832: Ikuisuusolento - Re:  

 

Siinä alkuillan satuhetki.

 


Vieras

#41835 Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa

05.09.2014 15:41

Tilaisuuteen osallistui Saksan lähettiläs. Natsi-Saksan salainen poliisi Gestapo pidätti arviolta 100 000 miestä homoudesta epäiltyinä ja lähetti tuhansia keskitysleireille.

Ișrael on paljastanut perjantaina natsien vainoamille homoille ja lesboille omistetun muistomerkin Tel Avivissa. Kaupungin homoyhteisön jäseniä kerääntyi tilaisuuteen katsomaan kivimonumenttia, jonka taiteellisena innoituksena on ollut vaaleanpunainen kolmio – keskitysleirien homojen vankitunnus.

– Euroopan juutalaisten hävittämisen lisäksi natsit syyllistyivät moniin hirveyksiin, pyrkiessään tuhoamaan kaikki erilaisina pidetyt, sanoi puheessaan Tel Avivin pormestari Ron Huldai.

– Tämä monumentti muistuttaa meitä kaikkia, miten tärkeää meidän on kunnioittaa jokaista ihmistä.

Ișraelin kulttuurielämän hermokeskuksessa Tel Avivissa pidetään vuosittain homojen pride-paraati. Se herättää uskonnollisessa yhteisössä vain vähän vastustusta verrattuna pääkaupunki Jerusalemiin, missä homotapahtumat ovat johtaneet väkivaltaisuuksiin.

Ișraelia pidetään silti erittäin avoimena homojen oikeuksien suhteen samaan aikaan, kun uskonnolla on maassa suuri sananvalta eikä siviilivihkimistä tunneta.

Myös Saksan lähettiläs Andreas Michaelis osallistui muistomerkin paljastustilaisuuteen. Natsi-Saksa lähetti 1930- ja 40-luvuilla tuhansia homoseksuaaleja keskitysleireille. Salainen poliisi Gestapo pidätti arviolta 100 000 miestä homoudesta epäiltyinä. Natsit kokivat, että homot uhkasivat arjalaisen rodun puhtautta samalla tavoin kuten juutalaiset, romanit tai kehitysvammaisetkin.

Muistomerkki ei ole maailmalla ensimmäinen laatuaan, vaan homouhreille on pystytetty monumentteja myös Amsterdamiin, Berliiniin, San Franciscoon ja Sydneyyn. Tel Avivin kivimerkki sijaitsee lähellä paikallista homoyhteisön toimintakeskusta.

Paikallisten viestimien mukaan Ișraelissa ei ole aiemmin ollut muistomerkkiä yhtäläisesti juutalaisille ja ei-juutalaisille uhreille.

 


Vieras

#41836 Ulkomaat Ortodoksiradikaalin luennolla pohditaan tuleeko Vladimir Putinista Jumala

05.09.2014 16:06

 

Ortodoksiaktivisti Dmitri Enteo järjestää Moskovassa luennon, jolla keskustellaan muun muassa Vladimir Putinin noususta Jumalaksi.

Dmitri Enteo johtaa Jumalan Tahto-järjestöä. Hän on Moscow Newsin mukaan tunnettu radikaaleista tempauksistaan.

Enteon johtama ryhmä on muun muassa hyökkäillyt seksuaalivähemmistöjen edustajien ja Pussy Riotin tukijoiden kimppuun.

Enteon aktivistit tapaavat myös protestoida jumalattomina pitämiään tapahtumia vastaan.

Nyt Enteo järjestää Moskovassa luennon ja keskustelutilaisuuden, jossa puhutaan presidentti Vladimir Putinista ja hänen yhteydestään Jumalaan.

"Tulet ymmärtämään salaisuuksien salaisuuden ja tämän jälkeen elämäsi ei enää ole ennallaan. Saat suoria vastauksia nyky-Venäjää vaivaaviin kysymyksiin", tapahtuman mainossivulla venäläisellä Facebookia vastaavalla vKontakte-sivulla todetaan.

Yksi tapahtuman keskeisistä kysymyksistä on tuleeko Vladimir Putinista lopulta Jumala.

Tiistaihin mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut liki 1 500 ihmistä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.09.2014 16:25


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.09.2014 16:36


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.09.2014 16:42


Avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto

#41840 Keskustan ryhtiliike

05.09.2014 17:31

 

"Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei kannata tasa-arvoista avioliittolakia, kertoo Suomen Kuvalehti. Sipilä on ollut asiasta perin vaitelias. Sitä hän selittää sillä, ettei häneltä ollut kysytty.

Sipilän edeltäjä Mari Kiviniemi kannatti homo- ja lesboparien oikeutta solmia avioliitto.

- Siitä olemme eri mieltä, minä en kannata sitä, sanoo Sipilä, vahva pääministeriehdokas uusimpien gallupien perusteella."

Sipilä vastustaa homoavioliittoja


Vieras

#41841 Re: Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa

05.09.2014 17:57

#41835: - Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa 

 Ja tämä tunnettu Massachusetts äärioikeistolainen kaveri nimeltään Brian Camenker jonka ajatuksia myös täällä levitellään EI varmaan tykkää tästä. On nimittäin sitä mieltä ettei homoja edes tapettu holokaustissa vaan olivat sen takana!!! MassResistance...Listattu viharyhmäksi USA:ssa...pysykää kaukana moisesta!


Vieras

#41842 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 18:56

#41795: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 

Fundamentalismiteoriasi,  tai paremminkin jonkun muun teoria,  tahtoo näyttää asiat,  niinkuin olisi tapahtunut joku suuri harppaus tiedossa Raamatun teksteistä:

 

          "Viime vuosisadan lopussa jotkut vapaamieliset teologit sovittivat uskonkäsityksiään historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen ja tieteellisten teorioiden, esimerkiksi kehitysopin, mukaan. Tämä johti siihen, että ihmisten luottamus Raamattuun järkkyi. Jotkut vanhoilliset uskonnolliset johtajat Yhdysvalloissa reagoivat tähän määrittelemällä sen, mitä he sanoivat uskon perustotuuksiksi. 1900-luvun alkupuolella he julkaisivat näitä perustotuuksia käsittelevän kirjasarjan nimeltä The Fundamentals:"


Ei muuten järkkynyt.   

Liberaaleilla ei ollut sitä ennenkään mitään luottamusta Raamatun totuuteen,  ja ne,  joilla oli,  eivät saaneet eteensä mitään ihmeellisiä uusia faktoja, jotka olisivat kumonneet  vanhaa tietoa.  Mieluummin mielikuvituksellisia,  hyvin paljon uskoa vaativia teorioita Raamatun loogisten kertomuksien sijaan.


Vieras

#41843 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 19:09

#41795: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 

 

"Fundamentalistin tunnistaminen


"Uskonnollinen fundamentalismi tähtää tavallisesti sen säilyttämiseen, mitä pidetään jonkin kulttuurin alkuperäisinä perinteinä tai uskonkäsityksinä, ja pyrkii vastustamaan sitä, mikä katsotaan maalliseksi maailman hengeksi."

Tässä luonnehdinnassa on vähän sama maku,  kuin  neurootikon tunnistaminen tai muistisairaan oirekuva.  Erittäin torkeää kielenkäyttöä  mutta ennen muuta asiantuntemattomuutta.

Missä suhteessa jonkun asian alkuperäisestä luonteesta kiinnipitäminen on  muunnettavissa akselille vanhan/ -uudenaikainen.  Asian olemushan ei  muutu miksikään huolimatta parasta ennen päiväyksestä,  ellei kyse ole elintarvikkeesta.

Fundamentalismi onkin paremmin ilmaistu vaikkapa sanalla "The Original" eli alkuperäinen.


Vieras

#41844 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 19:13

#41795: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 

 

"Fundamentalistit erottaa ennen kaikkea heidän syvään juurtuneesta uskonnollisesta vakaumuksestaan. Niinpä protestanttinen fundamentalisti puolustaa lujasti Raamatun kirjaimellista tulkintaa, johon luultavasti sisältyy sellainen uskomus, että maapallo luotiin kuudessa kirjaimellisessa päivässä. Katolinen fundamentalisti ei epäile lainkaan paavin erehtymättömyyttä.

 

Tämäkin kertoo,  ettei kirjoittaja tiedä alkuunkaan,  mistä puhuu.  Raamatusta kiinnipitävien joukossa  ei tietenkään tuijoteta pelkästään käännöstermeihin vain niiden yksinä ainoina merkityksinä.  Esim päivällä on hebreankielessä monta monituista merkitystä. hetkestä eri mittaisiin jaksoihin.  Paavin erehtymättömyys  ei ole tekstiuskollisuus-kysymys,  vaan katolilaista opinmuodostusta.

 

 


Vieras

#41845 Re: Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa

05.09.2014 19:22

#41835: - Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa 

 

 

Lähettämällä  ns. feminiinisiä homoja holocaustin alkuvaiheessa keskitysleirille,  natsit halusivat peittää omaa homohegemoniaansa.  Berliinin kirjaroviossa ei myöskääön poltettu klassisia teoksia,  vaan  Berliiniläisen homoseksuaalien tutkimuslaitoksen rekistereitä,  joista olis voitu tehdä myös epämiellyttäviä löytöjä. 

 


Vieras

#41846 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 19:41

#41800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 

Näitä erilaisia luomiskertomuksen ymmärtämistapoja on paljon,  jos haluaa tuonne ymmärtämisen umpiperille lähteä kulkemaan:


Tavallisimpia tapoja tulkita luomista ja evoluutiota
1) omphalos-kreationismi 


2) YEC, nuoren maan kreationismi (Maailma on 6000-10 000 vuotta vanha, elämä luotiin kirjaimellisesti kuudessa päivässä


3 ) OEC, vanhan maan kreationismi (Maa on vanha geologisen iänmäärityksen mukaisesti, elämä tulkitaan joko vanhaksi tai sitten muutaman tuhannen vuoden ikäiseksi näkemyksistä riippuen)


4) aukkoteoria/aukkokreationismi (1 Moos1:1 ja jakeen 2 välille oletetaan satojen miljoonien tai miljardien vuosien aukko ja "ensimmäinen maailma", joka tuhoutui. Väitetään, että maa "tuli autioksi ja tyhjäksi")


5) "day-age creationism" (luomispäivät tulkitaan kuvainnollisesti, miljoonien vuosien aikakausiksi)


6) etenevä kreationismi (Vanhan maan kreationismin suuntaus. Hyväksyy nykytieteen paitsi ei modernia evoluutiobiologiaa. Uskotaan Jumalan loi kaikki eliöt eri lajeiksi, mutta sanoo että uudet lajit ovat "erityisesti luotuja", eivätkä polveutuneet aikaisemmista lajeista)


7) älykkään suunnittelijan kreationismi eli ID-liike (esim. Johnson, Behe, Denton)


8 ) evolutiivinen kreationismi (erilainen kuin teistinen evoluutio. Luontoa ei olisi olemassa ilman Jumalan tahtoa. Mahdollistaa Genesiksen ja nykytieteen monitulkintaisuuden: esim. luominen tapahtui eri tavalla kuin me kuvittelemme ja että Aadam ei ollut ensimmäinen ihminen maailmassa, vaan hän oli ensimmäinen ihminen, joka havaitsi tietoisuutensa ja henkisyytensä)


9) teistinen evoluutio (Jumala luo evoluution kautta. Hyväksyy modernin tieteen ja evoluutioteorian. Korostaa, että Jumala toimii tieteen ulottumattomissa)

 


Vieras

#41847 Re: Re: Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa

05.09.2014 19:42

#41845: - Re: Natsien homouhrien muistomerkki paljastettiin Ișraelissa 

 Brian Camenkerin opetuslapsi vai????? Olit ilmeisesti itse paikalla?


Vieras

#41848 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 19:44

#41846: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 Tuostahan puuttui se ainoa ja oikea!

Eli täysin Jumalaton kertomus!


Vieras

#41849 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 20:19

#41848: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 

 

Umpiperä se siksi saattaa ollakkin,  että eipä ole maallikolle milläänlailla välttämätöntä päästä kaikesta tuosta  täydellisen ymmärtämisen asteelle.  Se on kuiitenkin itse keskeisistä asioista  tavallaan kaukana.  

Jumala on niukasti antanut tietää näistä,  ja siinä on sen salaisuus;  juuri sen verran riittää,  ja siitä voidaan kiittää.  Mutta onhan järki sitä varten,  että tutkia saa,  ken haluaa.

 Mutta seuraavanlaista tekstiä älä niele sellaisenaan:  "4. edelleenkin koko Mooseksen historiallisuus samoin kuin koko exodus "Egyptin orjuudesta" (varsinkin juuri sillä tavalla kuin Pentateukissa se exodus kuvataan) ovat vahvasti kiistanalaisia ja kyseenalaisia historiallisesti, mitä tulee vakavasti otettavaan Raamatun historialliseen tutkimukseen ja arkelogiaan.

 

Tässä sana sumutus on paikallaan.  Pieni omassa maailmassaan ajatteleva tutkijaryhmä pamauttaa teoriansa näkyville suurena totuutena

!  
Ei pojaat!  älä vapise,  ei mitään uutta auringon alla.  vain pröystäileviä sanoja
ja kukkoilevia kanoja!  


Vieras

#41850 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

05.09.2014 20:35