Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#7251 Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 11:43

#7247: - Re: Re: Kysymyksiä

"Samassa kommentissa 7079 kysyttiin myös: 'Miksi et ole tutustunut tuohon homoraamattuun, vaikka tunnut muuten olevan homoudesta perillä? (Tuossa edellä olikin muuten joku jo kirjoittanut kommentin #7071 tuosta homoraamatusta.)'”

Kaikki seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat tietenkin selvillä jokaisesta maailmassa olevasta pienestä paperinpalastakin, joissa vain on jokin homoliityntä. No onneksi nyt kuitenkin tiedän tällaisestakin ihmeestä. Tarvinnee tänään antaa taas itsensä ilmi Ylimmälle Homotaholle ja tunnustaa syntinä, etten ollut kuuna kullanvalkeana kuullut koko homoraamatusta.

"Mikähän on vaikuttanut sen, että tämä avioliittoa puolustavan adressin ”tuoksu” on jostain kumman syystä vetänyt puoleensa myös tänne foorumille SETA-aktivisteja, jotka ovat täällä kovin aktiivisina yrittäneet ihmisiä sekoittaa ja manipuloida oman agendansa mukaisilla opeillaan ja teorioillaan?"

Voit toki jatkaa salaliittoteorioidesi kehittelyä ja nähdä kaikki tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat "SETA-aktivisteina". Se on varmasti psykologisesti helpompaa kuin hyväksyä se, että monenlaiset ihmiset kannattavat lakialoitetta yhdistystaustaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Hesarissa tänään olleiden tilastotolppien mukaan 57 prosenttia suomalaisista määrittyy sinun mukaasi varmaankin noiksi "SETA-aktivisteiksi".

Se että adressi vetää puoleensa myös asianne kanssa eri mieltä olevia johtuu varmaankin monista syistä. Itselleni tämä on tällaista harmitonta hupia: on aina kovin tyydyttävää nähdä, miten uskovainen vastapuoli vajoaa jossakin kohtaa navanseudun alapuolelle ja menee henkilökohtaisuuksiin. Siitä tietää, että asiakommentit ovat loppuneet. Ja onhan sitä toisaalta hyvä pysyä selvillä myös vastapuolen mielenliikkeistä. Fundamentalistikristityt ovat myös sosiologisesti kiintoisa ryhmä.

"Sekoittamisella" ja "manipuloinnilla" viitanneet siihen tosiasiaan, ettei sinulla ole mitään järkiargumentteja, joilla kaataisit vastapuolen esittämät perusteet lainsäädännön nykytilan heikkoudelle.

P.S. Vastapuolen "tuoksu" toimii varmasti myös toiseen suuntaan. Miksikö muuten pride-paraatien liepeillä liehuu vuodesta toiseen sinnikäs pikku kristittyjen joukko, jotka heiluttelevat bannereitaan ja pelottelevat paikalla olevia lapsia siinä määrin, että eräänäkin vuonna paraatin loppupisteenä toimineesta Kaivopuistosta jouduttiin poliisivoimin poistamaan muutamakin kristillinen sankari.

 


Vieras

#7252 Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 11:56

#7250: - Re: Re: Re: Kysymyksiä 

"Eli luonnossa tapahtuvat asiat ovat luonnollisia ja siten myös moraalisesti hyväksyttäviä, paitsi jotkut luonnossa tapahtuvat asiat eivät olekaan luonnollisia ja siten meidän tuleekin laatia lainsäädäntömme nämä luonnottomuudet poissulkien."

No hyvä että ainakin tässä asiassa löytyi yhteinen sävel:

Naisen ja miehen välinen avioliitto on luonnollinen ja siten myös ("moraalisesti hyväksyttävä") ainoa luonnollinen liitto "ja siten meidän tuleekin laatia lainsäädäntömme nämä" homoseksuaaliset "luonnottomuudet poissulkien."

Järkyttävää ja oikeastaan suorastaan viattomien lasten oikeuksia polkevaa on kuitenkin se fakta, ettei pieniltä viattomilta lapsilta kysytä, että haluavatko he tulla adoptoiduksi ns. "luonnottomaan" eli epänormaaliin homo/lesboperheesen jossa on kaksi samaa sukupuolta. Voi näitä lapsiparkoja, joiden kohtaloksi tulee joutua elää tällaisessa kieroutuneessa kasvuympäristössä, vain siitä syystä että (mikäli homojen ja lesbojen adoptio-oikeus vielä joskus laillistetaan) heidät adoptoineet ihmiset haluavat näin hankkia lapsia omista itsekkäistä syistä johtuen.    

Humanisti

#7253 Re:

07.04.2013 11:56

#7232: -

Ihminen on viisas - etenkin ilman Jumalaa.


Vieras

#7254 Re: Islam

07.04.2013 11:58

#7242: Moro - Islam Kampanjoko SETA islamilaisiassa maissa? Miten niissä maissa hyväksytään homoavioliitot?

 

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja sosiaalialan järjestö, joka on perustettu vuonna 1974. Setalla on 21 jäsenjärjestöä eri puolilla Suomea.

 

Seta ei toimi muualla kuin Suomessa.

veryxyl

#7255 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.04.2013 11:59

#7248: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vuonna 2000 annettu The Bushmeat Crisis Consensus Statement eli asiantuntijoiden yhteinen kannanotto viidakkoeläinten suojelun perusteista toteaa, että simpanssipopulaatioita tuhotaan, vaikka niiden suojelu olisi tärkeää HI-viruksen leviämisen ja muiden mahdollisten tartuntatautien torjumisen ehkäisemiseksi (http://www.bushmeat.org/about_bctf/consensus_statement).

 

Itse tyytyisin mahdollisten tartuntatautien torjumiseen ja (tai) ehkäisemiseen.


Vieras

#7256 Re:

07.04.2013 11:59

#7240: - kiitos, kannatan adressin ajamia arvoja!

Mitä nämä "adressin ajamat arvot" oikein ovat?


Vieras

#7257 Re: Re: Islam

07.04.2013 12:04

#7245: - Re: Islam

Ongelmanimimerkki "taku" haluaa muuttaa Iraniin, koska siellä lainsäädäntö perustuu uskontoon.


Vieras

#7258 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.04.2013 12:07

#7255: veryxyl - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Itse tyytyisin mahdollisten tartuntatautien torjumiseen ja (tai) ehkäisemiseen."

Eh, niin? Salametsästyksen vaikeuttamisella ja tartuntatautien ehkäisyllä on yhteys, kuten kirjoitin. Terveyspolitiikan näkökulmasta on huomioitava myös, että HI-viruksen leviämisen lisäksi on vaarana, että ihmisapinoihin tarttuu ihmisistä tuberkuloosia ja muita vastaavia tauteja.


Vieras

#7259 Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:10

#7252: - Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

"No hyvä että ainakin tässä asiassa löytyi yhteinen sävel:

Naisen ja miehen välinen avioliitto on luonnollinen ja siten myös ('moraalisesti hyväksyttävä') ainoa luonnollinen liitto 'ja siten meidän tuleekin laatia lainsäädäntömme nämä' homoseksuaaliset 'luonnottomuudet poissulkien.'"

Ironian hyödyntäminen lienee tuntematon debatointitekniikka.

"Järkyttävää ja oikeastaan suorastaan viattomien lasten oikeuksia polkevaa on kuitenkin se fakta, ettei pieniltä viattomilta lapsilta kysytä, että haluavatko he tulla adoptoiduksi ns. "luonnottomaan" eli epänormaaliin homo/lesboperheesen jossa on kaksi samaa sukupuolta."

Vastasinkin tähän jo, mutta tunsit kuitenkin tarvetta sivuutta kommenttini ja vain toistaa aiemman ajatuksesi.

Tutkimusten mukaan sateenkaariperheisiin adoptoidut lapset kehittyvät normaalisti eivätkä koe halua vaihtaa vanhempiaan. Samalla tavoin heteroperheiden adoptiolapset eivät koe tarvetta vaihtaa toista vanhempaansa johonkin heille tuntemattomaan henkilöön.

Syntyviltä lapsilta ei koskaan kysytä, haluavatko he syntyä johonkin tiettyyn perheeseen. Samoin adoptiovauvoilta ei kysytä, mihin he haluavat tulla adoptoiduksi. Vanhempien lapsien mielipide otetaan huomioon adoptioprosessin kuluessa.

Minusta on kovin järkyttävää, ettei viattomilta lapsilta kysytä, etä haluavatko he syntyä tai tulla adoptoiduksi vaikkapa uskonnolliseen kulttiin kuuluvien ihmisten perheeseen.



Vieras

#7260 Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:11

#7251: - Re: Re: Re: Kysymyksiä 

 Ai nytkö vasta Olli heräsikin vastaamaan? :)

Kiitos vahvan "SETA-propagandantuoksuisesta" kommentistasi. Eihän pantteri koskaan täplistään pääse: Kerran SETA:lainen, aina SETA:lainen. Ja myllytys sen kun jatkuu...

Onneksi valtaosa suomalaisista on kuitenkin järki-ihmisiä, jotka ymmärtävät ja puolustavat naisen ja miehen välistä avioliittoa, jota ei jokin 0,5 % marginaali voi muuksi muuttaa.

P.S. En ole vielä tavannut yhtään "kristittyä homoa", koska kristityn "perustuslaki" on Raamattu (Jumalan Sana), jossa homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä. Jatkuvassa synnissä (esim. homosuhteessa) elävää ei voi kutsua kristityksi.


Vieras

#7261 Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:15

#7250: - Re: Re: Re: Kysymyksiä Minusta on kovin järkyttävää, ettei viattomilta lapsilta kysytä, etä haluavatko he syntyä tai tulla adoptoiduksi vaikkapa uskonnolliseen kulttiin kuuluvien ihmisten perheeseen. Tai sellaisiin perheisiin, joissa kuunnellaan Yötä tai Mambaa. Lapsiparat.

Otan osaa. On sinua tyhmempiäkin naisia maailmaan syntynyt, mutta tänään veit provollasi pohjat tähän saakka.


Vieras

#7262 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:17

#7259: - Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä 

Sääli että tunsit kuitenkin tarvetta sivuutta kommenttini ja vain toistaa aiemman ajatuksesi.

Järkyttävää ja oikeastaan suorastaan viattomien lasten oikeuksia polkevaa on kuitenkin se fakta, ettei pieniltä viattomilta lapsilta kysytä, että haluavatko he tulla adoptoiduksi ns. "luonnottomaan" eli epänormaaliin homo/lesboperheesen jossa on kaksi samaa sukupuolta. Voi näitä lapsiparkoja, joiden kohtaloksi tulee joutua elää tällaisessa kieroutuneessa kasvuympäristössä, vain siitä syystä että (mikäli homojen ja lesbojen adoptio-oikeus vielä joskus laillistetaan) heidät adoptoineet ihmiset haluavat näin hankkia lapsia omista itsekkäistä syistä johtuen.

veryxyl

#7263 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.04.2013 12:19

#7258: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"tartuntatautien torjumisen ehkäisemiseksi", tämän luin, niinkuin on kirjoitettu kommentissasi.

 

Et tarkoittane, että tartuntatautien torjuminen  tulee ehkäistä.

Luinko väärin?

 


Vieras

#7264 Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:20

#7260: - Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

"Ai nytkö vasta Olli heräsikin vastaamaan? :)"

Jos sinulle on tärkeää viedä keskustelua pois itse asiasta ja keskittyä kommentoimaan keskustelijoita, niin kai se on sitten hyväksyttävä: asiakommentit ovat loppuneet, ja nyt haluat keskustella muista asioista, kuten millaisia henkilöitä tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat ovat. Mehän voimme vaikka käväistä kahvilla, kun seuraavan kerran tulet Turkuun. Mielelläni tapaan kristityn, joka on jatkuvasti mennyt henkilökohtaisuuksiin ja sortunut alatyylin solvauksiin lainsäädännöstä keskusteltaessa. Ehkäpä samalla selviää myös, että kuka tämä ihailemasi Olli on.

"Ja myllytys sen kun jatkuu..."

Sinun kielenkäytössäsi "myllytys" tarkoittaa sitä, että esittämääsi kysymykseen annetaan vastaus, ja kun sinua ei vastaus tyydytä ja ryhdyt sen sijaan arvostelemaan vastauksen antajaa, niin "myllyttäjä" sivuuttaa solvauksesi ja toistaa sinulle antamansa vastauksen.

"Onneksi valtaosa suomalaisista on kuitenkin järki-ihmisiä, jotka ymmärtävät ja puolustavat naisen ja miehen välistä avioliittoa, jota ei jokin 0,5 % marginaali voi muuksi muuttaa."

Aloite tasa-arvoisen avioliiton puolesta on saanut kannatusilmoituksia yhteensä 146 942 kappaletta.

Adressi avioliittolain muuttamista vastaan on saanut 28 480 allekirjoitusta.

Tämän aamuista Hesaria tutkiessa löytyy käppyrä, jonka mukaan 57 prosenttia vastaajista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia.

Vuoden 2010 mielipidekyselyn mukaan yli puolet suomalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia.

Ilmeisesti sinulla on oma määritelmäsi paitsi "luonnolliselle" ja "myllytykselle" myös "valtaosalle" ja puolen prosentin marginaalille.


Vieras

#7265 Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:21

#7250: - Re: Re: Re: Kysymyksiä

Niin tässä näkee että lasten terveellinen sosiaalinen elämä on toisijainen tekijä homojen ja lesbojen touhussa.

Olemme adobtoineet 2 lasta ja tiedämme mistä puhumme. Tänne on turha soopaa tulla puhumaan. Afrikassa ei ole yhtään valtioita eikä Kiina hyväksy homoja, lesboja eikä sateenkaari porukoita adoptio lapsille kasvatus paikaksi.


Vieras

#7266 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.04.2013 12:22

#7263: veryxyl - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

D'oh, joo, olet oikeassa. Torjumisen ehkäisyni on samaa sarjaa kuin poliitikoilta usein kuultu hehkutus siitä, miten "työllisyyden kasvu pysäytettiin"..


Vieras

#7267 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:29

#7264: - Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä 

Nousiko lämpö? Aivan turhaan.

Eletään todellisuutta. Valtaosa suomalaisista ei vielä ole ehtinyt allekirjoittaa nimeänsä tähän nettiadressiin. Monilla ei edes ole käytössään Internettiä tai eivät osaa käyttää sitä, sähköposti-osoitteesta puhumattakaan.

"Aloite tasa-arvoisen avioliiton puolesta on saanut kannatusilmoituksia yhteensä 146 942 kappaletta. Adressi avioliittolain muuttamista vastaan on saanut 28 480 allekirjoitusta."

Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa!

Tämä adressi ainakin tuntuu menevän upeasti eteenpäin!

veryxyl

#7268 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.04.2013 12:30

#7266: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Eipä mitään, kaikki olemme erehtyväisiä.

Runsasta Jumalan siunausta ja Pyhän Hengen johdatusta!


Vieras

#7269 Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:35

#7265: - Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

"Niin tässä näkee että lasten terveellinen sosiaalinen elämä on toisijainen tekijä homojen ja lesbojen touhussa."

Missä kohtaa viestistäni välittyi tämänkaltainen väite? Laitapa jotakin kovaa dataa siitä, että "lasten terveellinen sosiaalinen elämä on toissijainen tekijä homojen ja lesbojen touhussa". Muuten vaikuttaa siltä, että keksit näitä asioita omasta päästäsi, eli puhut muunneltua totuutta.

"Afrikassa ei ole yhtään valtioita eikä Kiina hyväksy homoja, lesboja eikä sateenkaari porukoita adoptio lapsille kasvatus paikaksi."

Kuten kirjoitinkin, niin Afrikka on yleisesti ottaen varmasti viimeisiä paikkoja, joiden lainsäädännöstä ottaisin mallia toimivan perheoikeuden rakentamiselle. Ilmeisesti hyväksyt ugandalaisten kristittyjen homoja jahtaavat murhapartiot ja niiden vaikutuksen lasten terveelliseen sosiaaliseen elämään.

Toisin kuin väität, nais- ja miespareilla on oikeus adoptioon Etelä-Afikassa. Omien sanojen mukaan lipsahdit siis viestissäsi "puhumaan soopaa".

Jos taas haluat ottaa sosiaalisen elämän mallimaaksi mainitsemasi Kiinan, niin luovuthan toki heti kristillisestä uskostasi: ChristianityToday raportoi valtiollisen, kristittyihin kohdistettujen vainotoimenpiteiden nousseen huomattavasti edellisvuosien määristä. Ihmisoikeusraportin mukaan vajaat 5 000 kristittyä kiinalaista on joutunut kohtaamaan jonkinasteista vainoa uskontonsa vuoksi. http://www.christianitytoday.com/ct/2013/february-web-only/how-china-plans-to-wipe-out-house-churches.html.


Vieras

#7270 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:40

#7267: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

"Nousiko lämpö? Aivan turhaan."

Miksi nousisi? Mukavahan näitä on kirjoitella.

Ajattelitko muuten kommentoida lukuisia sinulle postaamiani vastauksia, vai jatkatko vain asian vierestä puhumista? Entä milloin mennään kahvittelemaan, vai haluatko pitää kiinni mielikuvastasi minusta nimettynä miespuolisena SETA-aktivistina?

"Eletään todellisuutta. Valtaosa suomalaisista ei vielä ole ehtinyt allekirjoittaa nimeänsä tähän nettiadressiin. Monilla ei edes ole käytössään Internettiä tai eivät osaa käyttää sitä, sähköposti-osoitteesta puhumattakaan."

Juu, osa suomalaisista ei vielä ole ehtinyt allekirjoittaa nimeänsä kansalaisaloitteeseen, minkä voi huomata kannatusilmoitusten määrän päivittäisestä kasvusta. Kansalaisaloitetta voi kannattaa myös muualla kuin netitse, ja paperisia kannatusilmoituksia onkin saatu paitsi katutasolla toimittaessa myös postitse ulkomailla asuvilta suomalaisilta.

Todellisuudessa eläminen on lisäksi sitä, että tarkastellaan mielipidetutkimusten tuloksia. Niiden mukaan enemmistö kansalaisista kannattaa parien tasavertaisia oikeuksia puolison sukupuolesta riippumatta.

 


Vieras

#7271 Tämä on naurettava adressi

07.04.2013 12:46

Kyll' nämä raamattuhuutajat ovat hassuja. Kiinnostuneita miehien värkeistä noin paljon ja mitä ne niillä tekevät ja kenen kanssa. Ei kun hoitamaan omat suhteensa naisen ja miehensä kanssa.
Kuitenkin me heterot tykätään homoista ja homot heteroista ja bi-väestä ja tehdään hyvää toisillemme.

Jesse tekee myös. Mulle ja sulle, meille kun et zoomaa silmies pilalle.

Vieras

#7272 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:47

#7269: - Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

Edelleen viranomaiset eivät laske lapsia epäterveisiin kasvatus metodeihin. Turha saivarrella. Lapset ovat suojeltava luonnottomalta haureudelta.


Vieras

#7273

07.04.2013 12:49

Jumala on kuollut.

Vieras

#7274 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:51

#7272: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

Edelleen viranomaiset eivät laske lapsia epäterveisiin kasvatus metodeihin.

 

Kerropa lisää. Mitä tarkoitat? Mitä ovat "epäterveet kasvatus metodit"?


Vieras

#7275 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

07.04.2013 12:53

#7272: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kysymyksiä

"Edelleen viranomaiset eivät laske lapsia epäterveisiin kasvatus metodeihin. Turha saivarrella. Lapset ovat suojeltava luonnottomalta haureudelta."

Juu, eli esimerkiksi Kiinassa epäterveeksi kasvuympäristöksi katsotaan sitten ilmeisesti kristilliset kodit. Afrikassa (poislukien Etelä-Afrikka) terveellisiksi kasvatusmetodeiksi puolestaan lasketaan ihmisten murhaaminen kristillisten matkasaarnaajien siunauksella ja kannustuksella.

Suomessa on jo hyvän tovin ollut oikeus adoptioon seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, jos kyseessä on ollut perheen sisäisenen adoptio, tai adoptoija on toiminut prosessissa yksin, minkä jälkeen kumppani on sisäistä adoptiota käyttäen tullut lapsen toiseksi lailliseksi vanhemmaksi.

Lapsia ei tarvitse suojella sellaiselta, mikä heitä ei vahingoita. Sateenkaariperheiden lapsista kasvaa ihan yhtä täyspäisiä ihmisiä kuin muissakin perheissä. Tätä jo itsestäänkin selvää asiaa tukee vuosikymmenien positiivinen tutkimusnäyttö.