Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#7626 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 08:51

#7620: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

Äläpäs kiemurtele, valehtelija.

"Homous on rinnastettu laissamme aivan syystä mainitsemiisi asioihin."

Ja nyt sitten suorat lainaukset lainsäädännöstämme, jossa todetaan, että homous rinnastetaan edellisessä viestissäni mainitsemiini asioihin, sekä viittaukset hallituksen esityksiin, jossa avioliiton rajaaminen vain heteropareihin perustellaan sinun antamiesi syiden nojalla. Vai syyllistyitkö nyt karkeaan valehteluun? Etkö tiedä, että Jumala vihaa valehtelijoita?

Antaa tulla tarkat viittaukset, tai sitten olet pelkkä valepukki.

Eikä myös homous ole estetty aviopuolisoiden välillä ihan tarkoituksella? Lakimme suojaa avioliittoa tällaisilta perversseiltä vääristymiltä.

Laissamme ei oteta minkäänlaista kantaa siihen, miksi kaksi miestä tai kaksi naista eivät voi solmia avioliittoa. Mutta sinun mukaasi jonnekin on selväsanaisesti kirjattu, että rajaus on tehty NIMENOMAISESTI siksi, että avioliitto halutaan suojata PERVERSSEILTÄ VÄÄRISTYMILTÄ. Joten linkkiä noihin sanoihin lainsäädäntöasiakirjoista.

Vai valehtelitko jälleen suoraan ja karkeasti?

Pitäisikö myös moniavioisuus sallia, vain jotta voitais maksaa kunnon lesken eläkkeitä jonkun pikku heimon kuningattarille?

Sinun vanhatestamentilliset patriarkathan elivät tällaisissa sinun mielestäsi pedofiliaan verrattavassa olevassa perverssissä vääristymässä. Raamatun mukaan Jumala oli ihan okei tilanteen kanssa. Ilmeisesti sinulla on korkeampi moraali ja parempi tietämys kuin Jumalalla Vanhan testamentin aikoihin.

Aatamin ja Eevan sekä Nooan sukulaiset harrastivat insestiseksiä toistensa kanssa ja synnyttivät kaikki nykyiset kansamme. Jopas on, kun kantaisämme eivät ole tajunneet suojata avioliittoa perversseiltä vääristymiltä. Saastaista ja kammottavaa on ollut Raamatussa ylistettyjen päähenkilöiden elämä.


Vieras

#7627

08.04.2013 08:54

Jeesus on tehnyt perk.teot tyhjäksi golgatanristillä Jeesus voitti Hän teki Isän tahdon Ja on nytte kuninkaana taivaassa Ja meni valmistamaan siaa taivaassa meille Jotka Jeesuksen tahdon alla olemme ja kuljemme Perk. ei enää ole valtaa meihin emme enää ole perk orjia Ihmiset jotka on heikkoja niihin perk.saa vallan.Jeesus antoi esimerkin monesti maanpäällä ollessa Vuorella perk. kiusasi Jeesusta saat kaikki nämä maanpäälisen loiston Jeesus ei halunnut Hän halusi vain auttaa ihmisiä Sinutkin Jeesus haluaa vapauttaa jos tahdot.Tähän Jeesuksen ylösnousemiseen kuuluu paljon siunauksia.

Vieras

#7628

08.04.2013 09:00

"Pitäisikö myös moniavioisuus sallia, vain jotta voitais maksaa kunnon lesken eläkkeitä jonkun pikku heimon kuningattarille?"

Muuten, raamatussahan moniavioisuus on hyvin yleistä. Kuningas Solomolla oli peräti 700 vaimoa ja 300 sivuvaimoa. Aabrahamilla oli yksi vaimo ja kaksi jalkavaimoa, Jaakobilla kaksi vaimoa jne.
Uskova

#7629 Turhat sanat

08.04.2013 09:08

Turhat sanat ovat niitä,
jotka eivät ole Jumalan mielen mukaisia.

Matteus 12:37: Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi.
Uskova

#7630 Puu ja hedelmät

08.04.2013 09:23

Matteus 12:33-37:

33. Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono. Hedelmästään puu tunnetaan.
34.Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.
35. Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa.
36. Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili.
37. Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.04.2013 09:40



Vieras

#7632 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 09:48

#7631: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

Nyt sinä laitat minulle suorat viittaukset lainsäädännöstä ja lainvalmisteluasiakirjoista, joissa asia todetaan SITEN KUIN SINÄ OLET TÄÄLLÄ VÄITTÄNYT.

Muuten olet pelkkä valepukki.


Vieras

#7633

08.04.2013 09:58

Avioliitto on raamatussa määritelty naisen ja miehen väliseksi.Samoin kahden naisen tai kahden miehen välinen kanssakäyminen tuomitaan raamatussa synniksi.En oikein ymmärrä miten syntiä voitaisiin siunata?.Homo ja lesbo parit voivat keksiä oman paikan jossa juhlistaa liittoaan.Kirkko ei ole oikea paikka.Samat oikeudet heille mielestäni juridisesti kuuluvat kuin heteropareillekkin, mutta kirkkoa ei mielestäni pitäisi siihen sotkea.

Vieras

#7634 Re:

08.04.2013 10:02

#7628: -  

 

Raamattu puhuu muistakin asioista joita ihmisen ei ole hyvä tehdä.
Ateisti

#7635

08.04.2013 10:04

Mikä vika rekisteröidyssä parisuhteessa? Eikös siinä ole samat asiat kuin avioliitossa paitsi ulkopuolinen adoptio-oikeus? Toisten lapsia en homoparille antaisi. Lapsella pitää olla oikeus normaaliin elämään.

Vieras

#7637 Re:

08.04.2013 10:08

#7633: -

Sinulta on ilmeisesti mennyt totaalisesti ohi se, ettei tasa-arvoinen avioliittolaki koske kirkkoa pätkääkään.


Vieras

#7638 Re: Re:

08.04.2013 10:10

#7634: - Re:

Miten niin "asioita, joita ihmisen ei ole hyvä tehdä"? Ei Jumalalla ollut mitään sanottavaa satoihin vaimoihin ja jalkavaimoihin! Jumala myös ITSE antoi määräykset kivitystuomioista, eläinpolttouhreista, kuukautisten aikaan noudatettavasta istumajärjestyksestä ja muista vastaavista asioista. Sinun mielestäsi Jumalana hyväksymät patriarkkojen avioliitot olivat PERVERSSEJÄ VÄÄRISTYMIÄ.


Vieras

#7639 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 10:15

#7626: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot 

 

Unohdin mainita, että avioliitolakimme suojelee avioliittoa myös sukurutsalta. Sisarukset eivät myöskään saa mennä avioon keskenään. Homojen mielestä eivät siis sisaruksetkaan ole tasa-arvoisia niiden kanssa, joilla ei niitä ole? Sama logiikka pätee myös sukurutsan estävään lain kohtaan? Tehkää parannus saastaisista himoistanne ja menkää avioon kunniallisesti kuten muutkin. Teillä on samat oikeudet kuin muillakin, vaikka avioliiton pilkkaamista ja hyväksyntää haureudellenne ei halutakkaan antaa. Panetella ja valehdella te kyllä osaatte, kuten tämän keskusteluketjun aikana on useasti se jo saatu huomata: Room 1:24-32 "Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia. He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, PANETTELIJOITA , Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta; jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät,ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistään niille, jotka niitä tekevät."

Vieras

#7640 Re: Re: Raamatussa on totuus.

08.04.2013 10:16

#24: - Re: Raamatussa on totuus. Miksi ihmiset jotka eivät raamatun tekstiin usko haluavat niin kovasti sinne kirkkohäihin ja jumalan siunauksen saamaan?

 


Vieras

#7641 Re: Re:

08.04.2013 10:18

#7636: - Re:  

 

Siitä vaan avioon vastakkaista sukupuolta olevan, täysi-ikäisen, ihmisen kanssa, joka ei ole liian läheistä sukua, ja pesemään paremmalle lavuaarille homous ja muut iljettävyydet pois naamasta!

Vieras

#7643

08.04.2013 10:24

Laitanpa uudelleen, kun kukaan ei ole vastannut. Minusta tämä on kuitenkin tärkeä kysymys, sillä näkisin, että raamattua noudatetaan kokonaan, eikä vain osaksi: Haluaisin ihan hyvässä hengessä kysyä uskovilta ihmisiltä seuraavaa. Jätän Mooseksen lain nyt huomiotta, sillä sehän kuitenkin koskee alunperin Israelin pyhää kansaa, vaikkakin maakamiskieltoa on pidetty voimassa kristittyjenkin keskuudessa. Varsinaisestihan raamatun homokielteisyys pitäisi kristittyjen keskuudessa perustella Uudella testamentilla, eli enimmäkseen Paavalin kirjeillä. Jos, niin kuin täällä on väitetty, Paavali oli Pyhän hengen vallassa kirjoittaessaan kirjeensä ja niiden ohjeita tulee nykyaikana noudattaa, niin miksi seuraavia Paavalin kirjeen kohtia ei tarvitse "totella":

1. Kor. 14:34-35 "Olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua,
vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo. Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan
omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa."
1. Tim. 2:11-12 "Oppikoon nainen hiljaisuudessa, kaikin puolin alistuvaisena; mutta minä en salli, että vaimo
opettaa, enkä että hän vallitsee miestänsä, vaan eläköön hän hiljaisuudessa."
1. Kor. 11:7-10 "Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on
miehen kunnia. Sillä mies ei ole alkuisin vaimosta, vaan vaimo miehestä; eikä miestä luotu vaimoa varten,
vaan vaimo miestä varten. Sentähden vaimon tulee pitää päässään vallanalaisuuden merkki enkelien
tähden."
Efes. 5:22-24 "Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää ..
Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset."

Käsitin, että useakin täällä kirjoittava on nainen. Eikö naisen kuuluisi kuitenkin vaieta? Jos ei, miksi?
Sana on varma

#7644 Pietari

08.04.2013 10:28

"Sen tähden he oudoksuvat sitä, kun ette juokse samaan riettauden lätäkköön ja herjaavat, mutta heidän on tehtävä tili hänelle, joka on valmis tuomitsemaan eläviä ja kuolleita" (1 Piet. 4.)
sannavain

#7645 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 10:29

#7639: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot

"Unohdin mainita, että avioliitolakimme suojelee avioliittoa myös sukurutsalta. Sisarukset eivät myöskään saa mennä avioon keskenään. Homojen mielestä eivät siis sisaruksetkaan ole tasa-arvoisia niiden kanssa, joilla ei niitä ole?"

Minäpäs vastaan, kun olen tästä joskus aikaisemminkin keskustellut.

Virallistettuja parisuhteita (avioliittoa ja rekisteröityä parisuhdetta) koskevan normituksen tarkoituksena on säätää yhteiskunnallisesti hyväksyttäville parisuhteille annettavista oikeuksista ja velvollisuuksista. Institutionalisoituja sääntelykohteita ovat nykyisellään

a)      täysi-ikäisten,

b)      toisilleen läheistä sukua olemattomien,

c)       siviilisäädyltään naimattomien tai eronneiden,

d)      samaa tai eri sukupuolta olevien ihmisten muodostamat parisuhteet.

Nämä kriteerit täyttävät, kahden ihmisen väliset intiimisuhteet oletetaan lähtökohtaisesti luonteeltaan sellaisiksi, että niistä ei seuraa vahingollisia, haitallisia tai muita epätoivottavia yhteiskunnallisia tai yksilötasolla ilmeneviä seurauksia yhteiskunnassa.

Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan samanlaisia asioita on kohdeltava samalla tavalla. Institutionalisoidut parisuhteet jaetaan tällä hetkellä kahtia puolison sukupuolen mukaan. Lähestymistapaa voidaan pitää kyseenalaisena.

Yhdenvertaisuusperiaatteesta seuraa myös, että erilaisia asioita on kohdeltava eri tavalla. Lähisukulaisten välinen parisuhde nähdään epäeettisenä, vahingollisena ja perheen sisäisten suhteiden suojaamiseen pyrkivän sääntelyn tavoitteiden vastaisena. 13-vuotiaan ja 53-vuotiaan välinen parisuhde nähdään lastensuojelullisesti ja rikosoikeudellisesti tuomittavana. Ihmisen ja elottoman esineen välistä parisuhdetta ei tunnusteta lainsäädännössämme, sillä eloton esine ei ole oikeustoimikelpoinen, eikä esimerkiksi voi ilmaista tahtoaan sitoutua avioliittolainsäädännön mukaiseen oikeustoimeen. Mitään näistä parisuhteista ei voida kirjata viranomaisrekisteriin, so. virallistaa parisuhdelainsäädännön keinoin.

Näiden parisuhteiden kohtelu on siten yhdenvertaisuusperiaatteen näkökulmasta hyväksyttävää. Kysymys on ainoastaan erilaiselle kohtelulle annettavista perusteluista, joihin tukeutuen tehtävät erottelut luokittuvat hyväksyttäviin ja ei-hyväksyttäviin. Jos alaikäisen lapsen ja tämän vanhemman välinen insestinen parisuhde tai ihmisen ja eläimen välinen parisuhde voidaan samankaltaisuusarviossa todeta yhteismitallisiksi eli rakenteeltaan ja vaikutuksiltaan identtisiksi tai suurelta osin samanlaisiksi yhteiskunnassa jo entuudestaan hyväksyttävien parisuhteiden kanssa, niiden toisistaan poikkeava kohtelu ei ole yhdenvertaisuusperiaatteen mukaista vaan päinvastoin kiellettyä syrjintää.

Miksi esimerkiksi sisarukset eivät kuitenkaan saa solmia avioliittoa? Lisääntymisbiologiselta kannalta lähisukulaisten välisiä suhteita on historiallisesti pidetty epätoivottavina ja vahingollisina insestistä syntyneiden lasten kohonneella kehitysvammaisuusriskillä, mutta nykyään tällä ei enää perustella ainakaan lainsäädännöllisiä kieltoja.

Jos avioliiton kautta tuleva parisuhteiden virallinen suoja halutaan ulottaa esimerkiksi äidin ja tyttären tai veljen ja sisaren välisiin parisuhteisiin, puolison käsitteen ja sen takana vaikuttavan perhekäsityksen on muututtava yhteiskunnassa sellaiseksi, että perheen sisällä voidaan harjoittaa seksuaalista kanssakäymistä: insestikieltojen kumoamisen ja avioliittolain muutoksen myötä jälkeläisten saaminen tuottaa siten myös uudenlaisen seksuaalisen ulottuvuuden, joka ei rajoitu vain aviopuolisoiden välille, vaan voi suuntautua lapsiin, lapsenlapsiin, sisareen, vanhempaan tai isovanhempaan. Perhelainsäädännön ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten Suomelle asettamat velvollisuudet lapsen tasapainoisen kehityksen ja perheen turvaamiseksi on tällöin todennäköisesti arvioitava uudelleen, sillä nykytila lähtee muun muassa lapsen seksuaalisesta koskemattomuudesta ja perheen suojaamiselta kuvatunlaiselta toiminnalta. Uudistuksen tueksi on oletettavasti kerättävä tutkimusaineistoa insestisten suhteiden ei-vahingollisuudesta.

Voidaan myös kysyä, onko sisarusten välinen suhde vapaa tietynlaisesta valtasuhteesta ja toisen sisaruksen valta-asemasta suhteessa nuorempaan. Vääristyneen vallankäytön mahdollisuuden huomioonottaminen näkyy rikoslain pykälässä, jonka mukaan teosta rangaistaan ainoastaan suhteen vanhempaa osapuolta. Näin on silloinkin, kun esimerkiksi aikuinen lapsi on sukupuoliyhteydessä vanhempansa kanssa. Jos sisarukset ovat kaksosia tai muuten osuvat suppeaan ikähaarukkaan, ajatusta toisen käskyvallasta, valvonnasta ja hallitsevasta asemasta ei välttämättä ole pidettävä perusteltuna: toisin on tilanteissa, joissa sukupuoliyhteyttä harjoitetaan juuri täysi-ikäiseksi tulleen ja tätä huomattavasti vanhemman ja kypsemmän sisaruksen välillä. Lainsäädäntö lähtee siitä, että kahdeksaatoista vuotta nuorempaa henkilöä suojataan seksuaaliselta hyväksikäytöltä. On katsottu, että tällaisen henkilön kyky päättää itsenäisesti seksuaalisesta käyttäytymisestään on hänen kypsymättömyytensä sekä osapuolten ikäeron vuoksi olennaisesti heikompi kuin tekijällä, minkä vuoksi tällaista kypsymättömyyttä hyväksikäyttävän osapuolen toiminta nähdään tuomittavana.

Erilaisia sukulaisuuteen perustuvia avioesteitä ja insestikriminalisointeja on ajan mittaan kumottu. Muiden maiden avioliittosääntely voi olla myös edistyksellisempää kuin omamme. Esimerkiksi Ruotsin lain mukaan avioliitto puolisisarusten kesken on luvanvaraisesti sallittu edellytyksin, että osapuolet eivät ole lapsina asuneet samassa taloudessa sisarusten tavoin. On huomattava, että myös tässä pykälässä tulee esille lailla suojattavaksi katsottu oikeushyvä, eli perheenjäsenten psykososiaalisen kehityksen ja perheen suojeleminen.

 


Vieras

#7646 Re: Re: Re:

08.04.2013 10:31

#7641: - Re: Re:

Eli jaat rasistien ajatusmaailman ihmisten lokeroimisesta jonkin irrelevantin ominaisuuden - kuten etnisen alkuperän tai seksuaalisen suuntautumisen - perusteella.

Onnellinen nainen

#7647 Enpä ole sp-neutraali olen nainen

08.04.2013 10:31

No ei lakiin tarvitse tosiaan kirjata samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Jokainen yksilö vastaa tekemisistään ja valinnoistaan itse, eikä koko kansaa sen taakse velvoiteta.
stara

#7648 Re:

08.04.2013 10:33

#7625: - "Paha juttu-jämähtänyt!"

 


Vieras

#7649 Re:

08.04.2013 10:34

#7635: Ateisti -

"Toisten lapsia en homoparille antaisi. Lapsella pitää olla oikeus normaaliin elämään."

Sateenkaariperheet ovat menestyksekkäästi kasvattaneet lapsia vuosikymmenten ajan, vaikka äänekäs homovastainen lobby onkin koettanut kaikin keinoin vaikeuttaa heidän perhe-elämäänsä. Sadat lasten kehittymistä koskevat tutkimukset osoittavat, että elämä sateenkaariperheessä on ihan sitä samaa normaalia elämää kuin muissakin perheissä.

Tämänhän sinä olisit tietenkin itse voinut tarkistaa, mutta selkäydinreaktioin on helpompaa kirjoittaa.


Vieras

#7650 Re: Re:

08.04.2013 10:35

#7648: stara - Re:

Aloitteella on yli viisinkertainen kannatuskunta tähän adressiin verrattuna, ja kolminkertainen määrä eduskunnalle luovuttamiseen vaadittavasta.