Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Sobu

#8726 Arka aihe

10.04.2013 18:07

On tämä keskustelun taso täällä välillä melkoisen huikeata! :D

Ymmärrän tietty, että jos ihmiset haluavat uskoa Raamatun sanaan, niin tuskin teidän mielipide muuksi muuttuu. Vaikka rehellisesti sanottuna minun mielestäni nimen omaan Raamatun sanaan uskominen selkeänä ja muuttumattomana ohjeena, ei ole älyllisen ja loogiseen ajatteluun kykenevän ihmisen juttu. Tässäkin keskustelussa on tuotu esiin valtavat määrät ristiriitaisuuksia mitä kyseisestä kirjasta löytyy. Ei täällä kaikki uskovaisetkaan ole olleet täysin yhtä mieltä siitä, mitä siitä Raamatusta pitää noudattaa ja mikä on esim. vanhentunutta ohjeistusta. On myös tuotu esille, että tietyt ohjeistukset ovat erittäin tulkinnan varaisia.

Monet uskovaiset on huudelleet, kuinka muut täällä vääristelee Raamatun sanaa. Käsittääkseni kaikki on lainanneet Raamatun jakeita sanan tarkasti. On vain tuotu esille ehdotuksia, että tietyt asiat voi tulkita usealla eri tavalla. Kenen tekemä tulkinta on sitten ehdottoman oikea? Sitä tuskin tänä päivänä voi sanoa enää kukaan.

Ei sille mielihalulle voi mitään, kun kovasti haluan itsekkin vetää suvaitsevaisuuskortin esiin ja huiskia sillä naamanne edessä. Tuntuu, että valtaosa adressin allekirjoittajista selkeästi pitää homoseksuaaleja joinain B-luokan kansalaisina. Omaan korvaani tämä kuulostaa käännettynä siltä, että ilmeisesti avioliitto-status on tahrattu, jos se oikeutetaan myös huonommalle väestölle. Ei erillaisuutta tarvitse pelätä. Onneksi minut kasvatettiin pitämään kaikkia ihmisiä yhtä arvokkaina. Toisaalta oma kunnioitukseni ihmistä kohtaan loppuu siinä, kun joku haluaa satuttaa, tai vahingoittaa toista.
elämä on

#8727 Re: Arka aihe

10.04.2013 18:09

#8726: Sobu - Arka aihe

tervetuloa aivan samanlaiselle huikealle keskustelun tasollemme sieltä viisauden ylämaailmoista

 

 

 

Sobu

#8728 Re: Re: Arka aihe

10.04.2013 18:13

#8727: elämä on - Re: Arka aihe

En valitettavasti huutele ylämaailmoista vaan täällä elelen samassa maailmassa teidän kaikkien kanssa.. ja sekös välillä hirvittää. :)


Vieras

#8729 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

10.04.2013 18:13

#8720: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kansanedustaja Hakkarainen on omien sanojensa mukaan absolutisti. Valehtelisiko uskovainen, kirkkohopeita sydämestään rakastava mies noin törkeästi?


Vieras

#8730 Re:

10.04.2013 18:17

#8724: ADRESSIN KANNATTAJAT -

Adressin paperiversioon sopii laittaa niiden ystävien, tuttavien ja naapurien nimet, jotka eivät ehkä ehdi itse hoitaa tätä tärkeää kansalaisvelvollisuutta. Näin saamme adressillemme lisää näkyvyyttä.


Vieras

#8731 Re: Re: Arka aihe

10.04.2013 18:17

#8727: elämä on - Re: Arka aihe Tuliko homo-fanille huti? Lue loppuun ennen, kun ammut!

 


Vieras

#8732 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 18:18

#8716: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto 

 Kummatkin käyvät rinta rottingilla omaa sotaansa tuulimyllyjä vastaan.

"Ihan menestyksekkäiltä he vaikuttavat."

Ehkä tällä hetkellä näyttää siltä "homojen vapautustaistelijoiden" osalta, mutta kun kupla puhkeaa, illuusiossa eläminenkin loppuu.

"Kerrotko, millä tavalla avioliittoa koskeva Raamatun jae on epärelevantti avioliittolaista puhuttaessa. Yksittäinenhän siteeramani kohta ei ole, vaan niitä on huomattava määrä."

Raamattua ei lueta niin että sieltä poimitaan tarkoituksenhakuisesti eri kohtia, joita siteerataan ja joita leikataan ja liimataan yhteen oman mielen mukaisesti. Aina on otettava huomioon luvun kokonaisuus, ja myös kenelle tekstissä puhutaan, ja missä tilanteessa.

Erilaisilla irrallisilla siteerauksilla (niitä leikaten ja liimaten) voit pahimmassa ääritapauksessa saada aikaan esimerkiksi tällaisen, täydellisesti vääristyneen ja tuulesta temmatun epäraamatullisen kokonaistuloksen:

”Mutta kun Ahitofel näki, ettei hänen neuvoansa noudatettu, satuloi hän aasinsa, nousi ja lähti kotiinsa omaan kaupunkiinsa, ja kun hän oli toimittanut talonsa, hirttäytyi hän; niin hän kuoli, ja hänet haudattiin isänsä hautaan.” (2. Sam. 17:23)

 ”Niin Jeesus sanoi hänelle: 'Mene ja tee sinä samoin.' " (Luuk. 10:37)


Vieras

#8734 MIEHET JA VAIMOT MYÖS ALLEKIRJOITTAMAAN

10.04.2013 18:22

tätä adressiamme hyvän ja tärkeän asian puolesta. Muistakaa siis mainita adressista myös heille ja kertoa kuinka halutessaan lisäävät adressiin nimensä. Vahvistus vielä lopuksi sähköpostitse. Ja tietysti infoa kaikille mahdollisille tutuille (miksei tuntemattomillekkin:))

Vieras

#8735 Re: Re:

10.04.2013 18:23

#8730: - Re:

Ai että nimiä vaan listaan vaikka itse eivät kirjoita!

Just joo, näinhän se menee.

britannia on oikeusvaltio

#8736 Re: ex-gay can be

10.04.2013 18:24

#8733: - ex-gay can be

Can you be ex-gay?

The law protects the right to change characteristics, eg the right to change one's religion, political opinion, and even sex. It would be absurd to deny the same freedom in relation to sexual orientation.

Source: Core Issues Trust High Court submission

 

Sobu

#8737 Re: Re: Re: Arka aihe

10.04.2013 18:25

#8731: - Re: Re: Arka aihe

Mitähän nyt oikein tarkoitit? Ja miksi nimittelet minua?


Vieras

#8738 Re: Re:

10.04.2013 18:26

#8730: - Re:  

 siis provohan tuo vastaus selvästi oli -tiedoksi jollekkin jälkeen päin kommentoivalle:)

taku

#8739 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

10.04.2013 18:29

#8715: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tiedän kylä mutta KD ei ole osallistunut seurakuntavaaleihin millään tavalla.Tuoon mielestäni todella huono juttu ja yksi pikkutekijä miksi olen evlut kirkosta eronnut


Vieras

#8740 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 18:50

#8725: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Homoille se saa olla maallinen, jos heille EI mene kaaliin se tosi asia että Jumala loi miehen ja naisen ja sanoi että täyttäkää maa. EI Jumala niin tyhmä Ole että olisi antanut kahdelle homolle että täyttäkää maa. Kyllä olisi homoilla tekemistä. Olis ne varmaan kysyneet että miten me täytetään tämä maa. Jumala antoi tehtävä miehelle ja naiselle ja näin se on edelleen. Tätä tosi asiaa on turha yrittää selitellä wikipedialla, tohtoreilla, tunteilla, valheellisella tasa-arvolla, kierolla suvaitsevaisuudella, homojen lapsi kaipuulla, verokohteluilla jne. Se vaan on silleen vaikka ette hyväksy että laki on lähtenyt 10 käskystä Suomessakin kauan sitten. Sitä on hiottu jatkossakin elämää suojelemaan EI haureutta ja syntiä levittämään.

 


Vieras

#8741 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 18:57

#8740: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Ja uudelleen sinulle(kin), joka näet että kaikessa muussakin lainsäädännössä ilmeisesti raamattua pitäisi toteuttaa.

Ei ole kuule mitään yhtenäistä "homoja". On ihmisiä, jotka rakastavat samaa sukupuolta. Haureuden saat nauttia ystäväpiirisi kanssa, niin halutessasi.

Suomessa ei laadita raamatullisin perustein lakeja. Avioliitto on täysin maallinen instituutio ja sen seremoniallisen puolen voi kukin kirkkokunta päättää tahollaan.

Lakeja ei laadita tunteen, ei uskonnon, eikä minkään muunkaan mutu-tiedon perustein, koska ne koskevat kaikkia kansalaisia tässä maassa. Myös heitä, jotka eivät ole kristittyjä.

Onko tämä näin vaikea ymmärtää, edelleen?

Jochanan

#8742 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

10.04.2013 18:58

#8739: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

”Vain muutama osastomme lähtee seurakuntavaaleihin puoluetunnuksin. Aktiiviset kristillisdemokraatit ovat muilla listoilla”, puoluesihteeri Peter Östman (kd) kertoo.

 

Viime kerralla KD siis osallistui viime seurakuntavaaleihin pääosin pimennetyin lyhdyin. Sehän sopii hyvin; tämän adressin KD masinoi täysin salassa bulvaanin kautta.


Vieras

#8743 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 19:00

#8732: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Tarkoitushakuisesti eri kohtia? Irrallisia siteerauksia? Kaikki lainaamani kohdat ovat loogisessa asiayhteydessä toisiinsa. Olen useamman kerran pyytänyt vastausta kahteen kysymykseeni siitä, miten Raamattu ja avioliittolaki näyttävät olevan huomattavassa määrin ristiriidassa keskenään, mutta vastauksen sijaan minua on peloteltu "kuplan puhkeamisella" ja lyöty Raamatun jakeilla.

Sen verran olen saanut uskovista kirjoittajista irti, että ilmeisesti vaimon alistuminen miehen tahtoon kotona, seurakunnassa ja muualla on Jumalan tahto, ja että ilman auktoriteetteja ei voi elää. Tarkentaviin kysymyksiini näihin teemoihin liittyen en ole saanut vastauksia. Samoin nimimerkki Alkup. kysyjä on ansiokkaasti ottanut kantaa samaan tematiikkaan sekä laajentanut näkökulman koskemaan Raamatun yleistä tulkinnallisuutta, muttei hänellekään ole vastattu juuri mitään.

---------------------------

Efes. 5:22 "Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää.

Efes 5:24 Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset.

1. Kor. 11:7-10 "Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on

miehen kunnia. Sillä mies ei ole alkuisin vaimosta, vaan vaimo miehestä; eikä miestä luotu vaimoa varten,
vaan vaimo miestä varten. Sentähden vaimon tulee pitää päässään vallanalaisuuden merkki enkelien
tähden."

1. Kor. 14:34-35 "Olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua,
vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo. Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan
omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa."

Tit 2:5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.

1Ti 2:11 Oppikoon nainen hiljaisuudessa, kaikin puolin alistuvaisena
1Ti 2:12 mutta minä en salli, että vaimo opettaa, enkä että hän vallitsee miestänsä, vaan eläköön hän hiljaisuudessa.

1Pe 3:1 Samoin te, vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin,
1Pe 3:5 Sillä näin myös muinoin pyhät vaimot, jotka panivat toivonsa Jumalaan, kaunistivat itsensä ja olivat miehillensä
alamaiset;
1Pe 3:6 niin oli Saara kuuliainen Aabrahamille, kutsuen häntä herraksi;ja hänen lapsikseen te olette tulleet, kun teette sitä, mikä hyvää on, ettekä anna minkään itseänne peljättää.

Ns. Koivuniemen kultissa vaimot kutsuvat aviomiehiään herroiksi. Siitäpä mallia myös muiden avioliittoihin?

 

Väite:

Avioliittoa ei voida muuttaa tekemättä väkivaltaa avioliiton originaalin määrittelymuodon koskemattomuudelle ja vahingoittamatta avioliiton alkuperäisen olemuksen merkitystä.

"Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. (Eph 5:24)"

"Kummallakin puolisolla on oikeus itse päättää osallistumisestaan ansiotyöhön sekä yhteiskunnalliseen ja muuhun toimintaan perheen ulkopuolella (Avioliittolain 2.2 §)."

Onko aviomiehellä oikeus kieltää vaimoltaan osallistuminen perheen ulkopuolisiin aktiviteetteihin? Jos on, niin Suomen avioliittolaki tekee väkivaltaa avioliiton originaalin määrittelymuodon koskemattomuudelle.

"Mutta minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin." (Matt 19:9)

Kun avioliittolain 2 luvussa luetellut avioliiton esteet eivät mainitse aikaisempaa, epäraamatullisin perustein otettua avioeroa avioesteenä, eikä uudelleenavioitumiselle siten ole lain mukaan mitään estettä, niin Suomen avioliittolaki vahingoittaa avioliiton alkuperäisen olemuksen merkitystä.

Raamatun mukaan sorvattava avioliittolaki ei ydinkohdiltaan muistuttaisi nykyistä sääntelyämme. Miksi kristityt eivät tuomitse avioliittolakiamme haureuteen, syntiin ja yleensäkin Jumalan tahdon vastaiseen käyttäytymiseen yllyttävänä tai ne vähintään sallivana?

 

Väite:

”Tasa-arvo”-kortin heiluttaminen ei ole validi peruste rikkoa nykymuotoista avioliittoa, koska
naisen ja miehen välisessä avioliitossa toteutuu molempien sukupuolten tasa-arvo, eli nykymuotoisenaan avioliittolaki on tasa-arvoinen.

Paavalin opetuksen mukainen puolisoiden tasa-arvo ei ole tasa-arvoa nykyihmisen ymmärtämässä merkityksessä. Tasa-arvoisessa avioliitossa ei ole jumalallisen oikeuden mukaan määriteltyä puolisoiden valtahierarkiaa tai vallanalaisuussuhdetta. Uskonnosta irtautunut avioliittolakimme on huomioinut kristinuskossa vallitsevan opin vaimon alaimaisuudesta kaikessa ja kirjannut siksi 2.2 §:ään kummankin puolison oikeuden päättää omista asioistaan. Avioliittolakiin integroitu tasa-arvopykälä nimenomaan rikkoo raamatullista näkemystä vastaan.

Kommentteja?

Ei KD:läinen

#8744 Hyvä adressi

10.04.2013 19:00

Haluan olla mukana totisesti!

Vieras

#8745 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 19:01

#8740: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Jumalastasi en tiedä, mutta oletpa velmu tyyppi kun tuot nuo maalliset verokohtelutkin tänne perusteeksi. Eikös se pitänyt olla taivasmaailma, joka painaa. Mitäs sinä siitä maallisesta verokohtelusta huolta kannat?

Tavoiteltava rakkaus

#8746 Mies+Nainen

10.04.2013 19:05

"Miehet rakastakaa vaimojanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa"(uhrautuva rakkaus), siinäpä miehille haastetta.




Vieras

#8747

10.04.2013 19:06

148 001 varmennettua nimeä kansalaisaloitteessa!
olkimaja

#8748 Puuh sano Sepe-susi

10.04.2013 19:08

#8747: -

Ovat vaihtaneet totuuden valheeseen, yksi jae ja kaikki nurin.

 

"avioliitto pidettäköön kunniassa"


Vieras

#8749 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 19:10

#8740: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Suomen oikeusjärjestelmä rakentuu kylläkin pitkälle roomalaisen oikeuden varaan.

Kymmenen käskyä eivät todellakaan suojaa elämää. Kolme ensimmäistä ovat lähinnä mustasukkaisesti omaa reviiriään vahtivan jumaluuden omaa palvontaansa koskevia sääntöjä. Kaksi viimeistä ovat käytännössä yksi ja sama käsky. Väliin mahtuu jokaista tunnettua ihmisyhteisöä sääntelevät yleisnormit, muttei mitään mullistavaa.

Kuka tahansa perus- ja ihmisoikeusajatteluun kasvanut kykenee laatimaan kattavammat säännökset kuin taho, joka väitetysti on luonut koko maailmankaikkeuden. Missään ei mainita vaikkapa suojelua kaipaavia vähemmistöä, naisten tai lasten oikeuksia, köyhiä, eläimiä tai luontoa. Jos Raamattua vertaa moderneihin ihmisoikeusjulistuksiin tai vaikkapa kotoisaan perusoikeusääntelyymme niin Raamattu jää pahasti jalkoihin, vaikka sen inspiroijan tulisi olla absoluuttinen hyvyys ja kaiken moraalin perusta.


Vieras

#8750 Re: Puuh sano Sepe-susi

10.04.2013 19:11

#8748: olkimaja - Puuh sano Sepe-susi

Kansalaisaloitetta ei kuule Sepe-susi (fiktio kuin jumalasikin) kaatele tosta vaan.