Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava.

hyödyttääkö mitään

#151 Levemir adressista

17.12.2012 14:02

Tietääkö joku mihin tämä adressi toimitetaan vai onko tämä vain mielipiteiden ilmaisua varten?
Lääkintöneuvos

#152 Lyhytnäköisiä päätöksiä

17.12.2012 14:04

Kovien päätösten sarja yhteiskunnassamme jatkuu.Usein nämä päätökset näyttävät koskevan pitkäaikaista lääkitystä tai hoitoa tarvitsevia henkilöitä.
Tässä tapauksessa päätös koskettaa nuoria, I-tyypin diabetekseen sairastuneita. Heidän joukossaan on paljon Levemir-lääkitystä käyttäviä, jolla he ovat saavuttaneet hyvän hoitotasapainon. Lääkityksen vaihdot ovat aina ongelmallisia ja varsinkin nuorilla murrosikäisillä. Päätöksellä on diabetes potilaille taloudellista merkitystä, mutta siitä seuraa aivan varmasti myös hoidollisia vaikutuksia. Mahdollisesti veren sokeritasapainon heilahtelua yritettäessä löytää nuorelle sopiva annostelu. Pahimmasssa tapauksessa saatetaan joutua käyttämään sairaalahoitoja. Nuoret, varsinkin murrrosikäiset saattavat reagoida yllättävällä tavalla, kun heidän kokemaansa hyvään olotilaan puututaan

isoäiti

#153 Oi aikoja..

17.12.2012 14:27

Lapsenlapseni sairastui 4 vuotiaana diabetekseen.Nyt 15 vuotiaana hänellä on hyvä hoitotasapaino ja voi hyvin.Ei ole ollut yhtään sairaalareissua,siis
lääke Levimir on ollut hyvä .Pelkäänpä ,että ongelmia syntyy kun nyt mahdollisesti lääkettä jouduttaisiin vaihtamaan! Vetoan päätöksen tekijöihin,että
ottaisivat järjen mukaan näin suuria päätöksiä tehtäessä.Monen hyvä elämä on vaakalaudalla,siihen ei ole varaa.Joulumieltä kaikille ja yritetään vaikuttaa jokainen osaltamme,että syntyisi hyviä päätöksiä Levimirin suhteen.
Pieni

#154 Toivomus

17.12.2012 15:10

Lapseni puolesta: Auttakaa säilyttämään Levemir.Lastenklinikoiden kummit-tukekaa meitä pieniä diabeetikkojakin.Eilen tuli katsottua Joulu Mielelle-konserttia.Milloin nostetaan esille tämä vaativa ja vakava sairaus?
lasten puolesta

#155 Re: Toivomus

17.12.2012 15:31

#154: Pieni - Toivomus

Lapsiasianvaltuutetun velvollisuuksiin kuuluisi puuttui asiaan.


Vieras

#156

17.12.2012 17:43

Minua inhottaa ajatus siitä että minun olisi käytettävä huonompaa lääkettä jotta valtio säästäisi kohdallani pari kymppiä, voin toki itse maksaa sen prosentin hintaerotuksen, mutta älkää viekö Levemiriäni! Hyvä hoitotasapaino parantaa elämän laatua ja parantaa sekä työkykyä että turvallisuutta, esim. autoa ajaessa huono verensokeriarvo haittaa keskittymistä ja aiheuttaa siten vaaratilanteita. Jos yksikin kolari vältetään siksi että diabeetikoilla on alan kärkeä oleva lääke, on se sen arvoista. Hävetkää vastuulliset! Hävetkää.
Riitta

#157 Re: Levemir adressista

17.12.2012 17:44

#151: hyödyttääkö mitään - Levemir adressista

Diabetesliitto ei hyväksy Levemirin korvattavuuden lakkauttamista. Diabetesliitto käyttää adressia apuna vaikuttaessaan korvattavuuden säilyttämiseksi. Jokainen allekirjoitus hyödyttää.

tasapaino

#158 levemir

17.12.2012 18:13

levemir on paras,jos se lopetetaan on loppu lähellä vain 1% takia, hävetkää päättäjät jos levemir korvattavuus poistuu,no meitähän on 40000 saadaan lakialoite aikaseksi,ja arvatkaa ketä sen jälkeen äänestetään.
Lilian

#159

17.12.2012 18:26

Ilman levemiriä kuolemme...LIlian + Felicia/ äiti jag 14-vuotias tytär-molemmat diabeetikot
Bengt

#160

17.12.2012 18:28

Ilman Levemiriä vaimoni ja tyttäreni kuolevat...
JattaD1

#161 Re: Kuolemat?

17.12.2012 19:00

#160: Bengt -

Ennen vuotta 2005 (Levemir sai 100% korvattavuuden) taisi diabeetikkoja kuolla sitten "tuhansittain". Taitaa olla Novon businessyksikkö täällä kirjoittelemassa. Firmahan tekee pörssissä nousujohteista miljoonatulosta... Silti Levemirille soisi korvattavuuden.

only

#162 levemir 2

17.12.2012 19:21

levemir on helppohoitoisuudellaan parantanut monen masentuneen,muistisairaan diabeetikon tasapainoa,luovutaanko siitä nyt.polyneuropatiat alkaa lisääntyä.ja voin vakuuttaa että se on tuskallinen särky mikä siitä seuraa kun ei sokeritasapainot ole kunnossa. jälkiseurauksena.
Abi

#163 Lautakunta vaihtuu

17.12.2012 21:45

http://www.stm.fi/stm/neuvottelukunnat/hila/etusivu
Tuolta näkyy, että lautakunta vaihtuu vuodenvaihteessa. Toivotaan, että uusi lautakunta ymmärtää, että ilman oikeaa hoitomuotoa diabetes tappaa. Pidetään toivoa yllä!
Salla

#164 Toimintaa!

17.12.2012 22:39

pitäsköhän tämä adressi-linkki lähettää vaan jokaiseen mahdolliseen paikkaan.. kaikkiin kanaviin mitä vaan löytyy!.. ei siitä ainakaan haittaa voi olla! minä en aio luovuttaa ja hemmetti vie, en taho jäädä päälle parikymppisenä työkyvyttömyyseläkkeelle vain sen takia, että joku hila alkaa pelleilemään näitten asioitten kanssa.. kun ei mistään mittään ymmärrä! >:( kyllä raivo kasvaa täällä päin, eikä se lopu, ennenkuin asioille saadaan oikeutta! Pitäskö sitä järkätä jotain mielenosotusta vaikka sitten ens vuoden puolella, jos nyt koittas ees jouluksi rauhottua.. jos se nyt tällä temperamentilla onnistuu :D....
Lapsi diabeetikon vanhempi

#165 Re: Re: Kuolemat?

17.12.2012 23:12

#161: JattaD1 - Re: Kuolemat?

Ennen vuotta 2005 (Levemir sai 100% korvattavuuden) taisi diabeetikkoja kuolla sitten "tuhansittain". Taitaa olla Novon businessyksikkö täällä kirjoittelemassa. Firmahan tekee pörssissä nousujohteista miljoonatulosta... Silti Levemirille soisi korvattavuuden.

Kannatta kyynisyydeltään miettiä, mitä kirjottaa.

Omalla lapsellani tyypin-1 diabetes puhkesi pian enteroviruksen aiheuttaman aivokalvontulehduksen jälkeen. Siitä sairaalareissusta alkoi koko elämän kestävä sairaalamatka.

Lähes huvittaa sellaiset vanhemmat, jotka tekevät numeron esim. lapsensa hampaiden pesusta, harrastuksesta tai vaikka syömisestä.

Itse joudun vaatimaan lapseltani verikokeen sokerimittausta varten keskimäärin 8 kertaa joka ikinen päivä/yö. Joudun myös piikittämään lapseeni insuliinia likimain 8 kertaa päivässä, joskus myös enemmän. Lapseni ei voi myöskää mennä kavereiden luo eikä juuri muuallekkaan, ilman läsnäoloani, saati sitten esim. yökylään. Siinä vain pintaraapaisu dm1-oravanpyörä arjesta. Kiinnostunut etsii itse lisätietoja.

Tällä hetkellä selviämme Levemirin ansiosta yleensä yhdellä yöaikaan otettavalla verikokeella/-mittauksella. Joskus se onnistuu lapsen heräämättä, toisinaan ei. Uskotko kuinka säälittää tuollainen rimpuileva unenpöpperöinen eskari, joka ei unisuutensa takia ole yhteistyöhaluinen. Millään muulla insuliinilla en pysty säätämään insuliiniannosta erikseen yö ajalle. Ilman Levemiriä joudutaan tekemän hoitotason suhteen kompromissi hypoglekemia ja hyperglykemia -riskin suhteen. = Lisää mittauksia = Lisää korjauksia

Levemiristä tai oikeastaan sen mukautuvuudesta luopuminen tarkoittaa siis myös sitä, että hoitotaso laskee lääkkeen huonontumisen seurauksena.

Terveessä perheessä laiminlyöty hammashoito tarkoittaa likaisia hampaita ja pitkällä tähtäimellä reikiä, pahimmillaan hampaattomuutta.

Diabeetikolle huono hoitotaso tarkoittaa vapinoita, huimauksia, insuliinishokkeja, happomyrkytyksia ja aivovaurioita. Pitkällä tähtäimellä sokeutumista, amputaatioita ja dialyysiä, pahimmillaan sitä kuolemaa.

Levemirille ei ole korvaava rinnakkaisvalmistetta. Enkä haluaisi, että hoitotaso laskee insuliinin 1% hintakinan takia.

Jope64

#166 EI LOPU!

18.12.2012 05:38

Minulle vakuuteltiin Novo Nordisk Farma Oy:stä, että Levemir-insuliini EI poistu markkinoilta Suomesta vaikka sen Kela-korvattavuus poistuisikin!
Eli Levemiriä saisi myös jatkossa apteekeista omakustanteisesti.

Myös ministeri kertoi minulle viestissä, että Novo Nordisk Farma Oy on jättänyt uuden hakemuksen Hintalautakunnalle käsiteltäväksi! Hilan päätöstä odotellaan nyt seuraavaksi. Kysymys on kuulemma siitä, että Sanofi Aventis olisi hänen mukaansa jo laskenut Lantuksen tukkuhintaa?

Me kuluttajathan emme tiedä insuliininen tukkuhintoja, vaan ainoastaan sen paljonko ne maksavat apteekeissa eli kuluttajahinnat.
Salla

#167 hmm

18.12.2012 09:15

Ainut vain, että näin opiskelijana kun tulot ovat 470 e/kuussa ei voisi kun vain haaveilla saavansa levemiriä hinnoilla ilman korvausta... onhan se tietysti parempi, etteivät ne sitä sentään lopeta, ainakin jotkut ihmiset sitä varmaan pystyy ostamaan... päättäjien pitäs lukea tää viestiketju täällä.. ehkä ne sitten alkas ajattelemaan.. täytynee pommittaa niitä tälläkin :P

Vieras

#168

18.12.2012 09:55

Diabetesliitto: milloin adressi on tarkoitus antaa eteenpäin? Ihan mielenkiinnosta kysyn kun tietoa ei taida missään lukea. (Jos Hila on saanut uuden "tarjouksen" NN:lta, kannattaako kovin pitkään odottaa..?)

päättäjätkö valitsevat kuka saa elää

#169 Levemir pidettävä kokonaan korvattavana diabeetikkojen lääkkeenä !

18.12.2012 10:41

Adressi ja kommentit saatava julkiseen tietoon ja kansanedustajille vastattavaksi kuinka voivat hyväksyä edes ajatuksen että diabeetikkojen elämälle välttämätön lääke tulisi heidän itsensä maksettavaksi. Eikö sivistysvaltion, johon Suomikin haluaa itsensä lukea, huolenpito etenkin kroonisesti sairaista, kuulu ehdottomasti ykkös periaatteisiin. Diabeetikot eivät ole itse voineet vaikuttaa sairastumiseensa. Diabeteksen vaatimat lääke kustannukset kuuluvat ehdottomasti verovaroilla Kelan kustannettivaksi ei sairaan itsensä maksettaviksi.
VierasXXX

#170 Missä kaikki on?

18.12.2012 10:44

Suomessa on n. 40000 diabeetikkoa, jotka käyttävät Levemiriä. Missä ne kaikki on?
Oikeastihan tämä koskee kaikkia diabeetikkoja: ensin Levemir otetaan pois, mikä seuraavaksi? Lantus vai sittenkin pumppuhoito, koska on liian kallista yhteiskunnalle?
Levemiristä on tutkitusti paras ja kestävin hyöty

#171

18.12.2012 11:58

Levemir on pidettävä ehdottomasti kokonaan korvattavien lääkkeitten listalla, se on insuliini joka pitää verensokerin tasaisimpana ja niin ollen parantaa diabeetikon kaikkinaista terveyttä ja elämän laatua. Levemirin käyttäjillä seurauksena ei tule muita sairauspäiviä, sairaalahoitoja eikä myöskään komplikaatioita samassa määrin mitä esim. Lantuksesta tulee.
Ei voi kuin....

#172 Levemir

18.12.2012 12:34

Niin, jos Levemir jäisi pois lääkekorvausten piiristä, niin säästöt lääkekorvauksissa, mutta kuntien sosiaalipuolen toimeentulotukipuolen menot kasvaisivat, koska eihän varsinkaan työttömillä, opiskelijoilla ja muuten vähävaraisilla olisi mitään mahdollisuutta kustantaa lääkettä itselleen.... Hölmölässäkin peittoa leikattiin ja ommeltiin sitten toiseen päähän, että olis pidennetty peittoa sopivammaksi... JOO....

Toiseksi: insuliini on D1 - ihmisten hengissä p0itävä lääke, joten nyt leikitään ja pelataan kyllä aivan liian arvokkailla pelimerkeillä eli ihmishengillä.

laskija

#173 levemir maksu

18.12.2012 15:19

levemir maksaa 781,20 3kk ketä pystyy itse kustantamaan kyseisen summan kun päälle tulee vielä humalog 221,00e 3kk, tästäkö pitää säästää että saadaan eu.n kriisivaltioille rahat.säästäkööt edustuskuluistaan.
33 vuoden DB kokemuksella, 8kk DB vauvan nyt 15 DB nuoren äiti

#174 Mistä lääkärit, hoitjat ja ravitsemusterapeutit muutokseen

18.12.2012 15:20

Mistä lääkemuutokseen näin isolle määrälle kaikki asiantuntiat kesäkuuhun mennessä? Kuinka nopeasti löytyisi oikea lääkemäärä jokaiselle?
Kuinka monta lisä sairaalareissua tulisi, missä olisi hätä kyseessä? Entä jo nyt aiheutetut pelot? Entä huonon tasapainon tuomat muut lisäsairaudet?
Hölmöläiset taas asialla, jotka ei tunnu koskaan oppivan, että hyvästä hoitotasapainosta hyötyvät kaikki!!! Laittakaa kaikki tutuillenne viesti, että allekirjoittaa adressin!!! Itse olen ottanut jo eri kansanedustajiin yhteyttä, vain yksi on vastannut! Mielenkiintoista?
Puoliso ja äiti

#175 Lyhytnäköistä päätäntää

18.12.2012 15:35

Päätös vaikuttaa Hölmölän akan peiton jatkamiselta, säästöä siistä ei yhteiskunnalle tule!