Ei turkistarhaa Kokemäelle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei turkistarhaa Kokemäelle!.

Nettomaksaja

#1 Hipit on väärässä

13.12.2012 22:36

Te kaikki allekirjoittaneet ootte niin väärässä. Vastustatte oman ahtaan maailmankatsomuksenne takia täysin laillista elinkeinoa. Onko se niin kamalaa jos joku yrittäjä haluaa pistää omia rahojaan kiinni johonkin asiaan ja alkaa harjoittamaan jotain määrättyä ammattia.

Menisitte tekin vaan rehellisiin töihin.
Tiitu

#2 Re: Hipit on väärässä

13.12.2012 23:40

#1: Nettomaksaja - Hipit on väärässä

Suurimmalle osalle suomalaisista turkistarhaajista turkistarhaus ei ole pääelinkeino, joten oikeesti aika harva turkistahausta kieltävä nettiadressi on oikeesti viemässä kenenkään leipää pöydästä. Joten siis  tuollainen edellä mainittu provosoiva kirjoittelu lienee turhaa. Turkistarhaus on muutenkin, onneksi,  hiipumaan päin, koska nykyiset turkistarhaajat eivät ole valmiita panostamaan tarhausoloihin nykyisien säädösten mukaan.

Se on totta, että turkistarhaus on Suomessa vielä laillinen elinkeino ja itse toivoisin nimenomaan lakimuutosta siihen, että uusi tarhoja ei enää perustettaisi ja turkistarhat hiipuisivat ns. luonnollisen kuoleman kautta. Oikeasti leipänsä tarhauksesta tienaavat voisivat tehdä työnsä loppuu, mutta seuraava sukupolvi voisi keksiä jonkun eettisemmän ammatin. Eniten ihmetyttää kuitenkin näiden turkkien käyttäjät. Ilman turkkien kysyntää ei olisi koko elinkeinoa.

Sama Tiitu

#3 Mistä on kyse?

13.12.2012 23:47

Adressissa voisi olla laajemmin kerrottu mistä tässä asiassa on kyse. Vastustan uusien turkistarhojen perustamista, mutta yleensä otan osaa vain hyvin perusteltuihin adresseihin. Liian tunteella väsätty adressi ja asian ajaminen ei yleensä johda toivottuun lopputulokseen.

Eli siis loppujen lopuksi tarkoitukseni on kysyä, että mikä turkistarhaus olisi Kokemäelle tulossa? Minkälainen tarha? Koska? Mistä tämä tieto on saatu ja onko tässä asiassa tehty jo päätöksiä? Kenelle tämä adressi aiotaan antaa ja mihin ylipäätään vaikutan kun kirjoitan adressin? Tässä nämä muutama perustavanlaatuinen kysymys nyt ensiksi.
M.O.

#4 Re: Mistä on kyse?

14.12.2012 09:39

Kokemäen kaupungintalolla on lupahakemus turkistarhan perustamiseksi. Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

"KUULUTUS VIREILLÄ OLEVASTA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSESTA
Mika Marjamäki (osoite, Marjamäentie 228, 32800 Kokemäki) hakee Kokemäen kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa broilerihallin muuttamiseen turkiseläinkasvattamoksi Kokemäen kaupungin Krootilan kylän tilalle Marjamäki (RN:o 10:0).
Hakemusasiakirjat ovat kuulutusajan nähtävillä Kokemäen kaupungin ympäristötoimistossa (osoite Tulkkilantie 2, Kokemäki) viraston aukioloaikoina. Hakemuksesta on niillä, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, oikeus muistutuksen tekemiseen. Muut kuin asianosaiset voivat esittää mielipiteensä hakemuksen johdosta.
Tämä kuulutus pidetään Kokemäen kaupungin virallisella ilmoitustaululla 10.12. - 9.1.2013 välisen ajan.
Kirjalliset muistutukset ja mielipiteet tulee toimittaa Kokemäen kaupungin ympäristölautakunnalle, os. PL 27, 32801 Kokemäki, 9.1.2013 mennessä.
Kokemäellä 5.12.2013
Ympäristölautakunta"

Adressi on tarkoitus lähettää Tammikuun alussa Kokemäen kaupungin ympäristölautakunnalle. Allekirjoittamalla adressin ilmaiset haluttomuutesi uuden eläimille rutkasti kärsimystä aiheuttavan yrityksen perustamiseen

M.O.

#5 Re: Hipit on väärässä

14.12.2012 09:49

#1: Nettomaksaja - Hipit on väärässä

Emme ole OIKEASSA emmekä VÄÄRÄSSÄ. Haluamme vain estää tämän laillista elinkeinoa harjoittavan yrityksen saapumisen, koska meistä allekirjottaneista se on eettisesti väärin. Me haaveilemme maailmasta jossa raha ei polje meille tärkeiden arvojen yli! Laki ei kaikissa tapauksissa (eli esim. tässä) kerro mikä on oikein ja mikä väärin. Sydän kertoo!

ps. Teen rehellisiä töitä ;)

Maalta kaupunkiin

#6 Voivoi

14.12.2012 13:16

Hohhoijaa... Mistä näitä next generation kettutyttöjä tai poikia aina ilmaantuu vastustamaan jonkun oman elinkeinon harjoittamista? Olkaa tyytyväisiä että joku haluaa jotain edes enää yrittää " pienemmillä " paikkakunnilla. Menkää oikeesti oikeisiin töihin, tai tehkää edes jotain yhteiskuntaa hyödyttävää.
M.O.

#7 Re: Voivoi

14.12.2012 13:30

#6: Maalta kaupunkiin - Voivoi

Mikäli yhdyskuntaa hyödyttävä = ihmiskuntaa hyödyttävä ja samalla muiden elävien olentojen vapautta riistävä, en tahdo tehdä. Me olemme aina käyttäneet eläimiä hyödyksemme jollain tapaa, nyt olisi vihdoin aika antaa niille jotain takaisin. Haluaisitko itse viettää elämäsi häkissä ja tulla sen jälkeen nyljetyksi? Jos et, miksi sinusta yhdenkään elävän olennon tulisi kokea tätä. Meitä "kettutyttöjä" saa tulla vapaasti haukkumaan siitä, että meillä on suuri sydän. Itse otan haukut nämä haukut vastaan ylpeänä ;)

Realisti

#8

14.12.2012 13:49

Hauskinta näiden eläinaktivistien meuhkaamisessa on se, että ei tajuta luomakunnan nokkimisjärjestystä. Jos eläimet sattuisivat olemaan ihmistä kehittyneempiä ja älykkäämpiä niin kyllä me oltaisiin alistettuna ja riistettynä. Ei ne rupeis miettii kärsitäänkö me tai onko meillä tarpeeksi oikeuksia. Sitä paitsi kun ne eläimet sattuu olee alemmalla kehitystasolla niin ei ne kaipaa mitään vapautta tai ajattele. Niiden päässä liikkuu vaan syöminen ja lisääntyminen pääasiassa.

Ja varsinkin taantumanaikana on älytöntä estää toisia tekemästä töitä tai yrittämästä. Esim. joku Rikkidirektiivi tuhoaa Suomen kilpailukyvyn täysillä. Siinä sitten piiperrätte kun kohta kaikki ollaan köyhiä.
Arvoisa Herra

#9

14.12.2012 13:50

Pakko myöntää, on noi tytöt aika söpöjä ku kyhäilee oikeen nettiadressia ajaakseen oikeana pitämiään aatteita. Ensi viikolla tämäkin asia on jo unohdettu ja tytöt keskittyvät johonkin muuhun ajankohtaiseen, sympatiaa herättävään aiheeseen. Saimaannorppakin kaipaa huomiota, tytöt!
R

#10

14.12.2012 14:01

Henkilökohtaisesti asia jota tarhauksessa vastustan on
Eläinten olot ja tapa jolla eläimet lopetetaan.
Kommentteja yrittäjyydestä ja menkää töihin
Sivutakseni olen itse yrittäjä sekä tehnyt töitä
Viimeiset reilu 13 vuotta. Norppa kommenttiin
Vastaan, kyllä maksan suomen norpille joka kk
Tukea niin kuin 6 muuhunkin järjestöön.
Hyvän tähen

#11 Re:

14.12.2012 14:04

#10: R -

Kyllä saa ylimäärästä rahaa olla ja paljon jos on varaa sitä heitellä kaikille huuhaa järjestöille.

R

#12

14.12.2012 14:53

Jokainen valitkoon itse minne rahansa tuhlaa.
Maksaakseni järjestöihin luovun jonkun muun ostamisesta.

Anonyymi

#13 Re:

14.12.2012 15:24

#9: Arvoisa Herra -

Allekirjoittaneista 11% on tällähetkellä miehiä ;)

-.-

#14 älkää nyt...älkää nyt

14.12.2012 16:00

Tämähän on viihdettä parhaimmillaan...ja parasta tässä on ettei tällä adressilla ole minkäänasteista painoarvoa missään,mutta antaa ituhippien puida nyrkkiään nyt täällä,niin on hetken rauhallista muiden aiheiden parissa.
ituhippi

#15 :)

14.12.2012 16:31

Ainakin aihe saa näemmä hyvin kookkaan sukuelimen nousemaan useiden "yhteiskunnan parasta -ajattelevien" otsalohkoon jos ei muuta
-j-

#16 Re:

14.12.2012 17:14

#8: Realisti -

Henkilökohtasesti koen naurettavana, että nimimerkki realisti kirjoittaa, miten eläimet käyttäytyisivät jos olisivat ihmistä kehittyneempiä/ älykkäämpiä...Siinäpä sitä realismia kerrassaan... :)

Ärsyttää myös tytöttely, hipittely ym. Osa adressin allekirjoittaneista on (uskokaa tai älkää) myös miehiä ja (jos mahdollista vieläkin uskomattomampaa) ihan tavallisia työssäkäyviä/yrittäviä perusjannuja ja -pirkkoja. Ei tarvi olla eläinaktivisti tai kettutyttö vastustaakseen tätä.

Joten jos joku nyt sattuu olemaan sitä mieltä, että turkistarhaus on aikansa elänyt elinkeino, niin ei muuta ku nimiä alle vaan. Tuskinpa tästä kaikki köyhtyy vaikka realisti niin luuleekin...?? En minä ainakaan vaadi jo olemassa olevien tarhojen lopettamista, vaan haluan estää uusien syntyä.

 

Kettutyttö 64 v

#17

14.12.2012 18:09

Yhtään uutta eläinten keskitysleiriä, eli turkistarhaa, ei tule perustaa Suomenmaahan. Turkistarhausta vastustavissa on kaikenikäisiä, niin miehiä kuin naisiakin. Itse olen ollut toimessani yli 40 vuotta ja töissä jo lukioaikanani osan kesälomaa.
Tiitu

#18

14.12.2012 18:36

Minua myös huvittaa nuo joidenkin kommentoijien nimittelyt turkistarhausten vastustajista. Turkistarhausta ei vastusta ainoastaan pikkutytöt ja ituhipit, vaan turkistarhauksen kieltäviä lakeja on tehty useassa eurooppalaisessa valtiossa. Turkistarhaus on täysin kiellettyä Isossa-Britanniassa (2003), Itävallassa (2004) ja Kroatiassa (2007). Lisäksi monessa Euroopan maassa, mm. länsinaapurissamme Ruotsissa, on tarhaus tehty kannattamattomaksi tiukennetulla lainsäädännöllä. Miksei siis Suomessakin? Olisi jo aika, toki tarvittavin siirtymäajoin.

Sinänsä broilerituotantotehtaan muuttaminen turkistarhaksi ei välttämättä huononna eläinten elinolosuhteita juurikaan. Karvaiset ketut ja minkit vaan sattumalta saavat pisteitä kotiin söpöydellään, jonka vuoksi niiden kohtelu saa enemmän huomiota. Ei niissä broilerituotantolaitoksissakaan niin kovin onnellista eläinkuntaa asustele. Tarkoitan siis, että yrityshän on jo perustettu ja eläimiä on jo pidetty eläimen luontaista käyttäytymistä tukemattomissa, liian ahtaissa tiloissa. Kiitos kuitenkin vastauksesta M.O. ja toivotan onnea projektiin.

aito nihilisti

#19 Tottakai vastustan tälläistä.

14.12.2012 18:40

Vaikkei maailmassa olisi yhtäkään turkistarhaa, näitä turkiksia myytäisiin siltikin. Epäilempä että eläimet kärsivät huomattavasti enemmän epäinhimillisistä pyyntitavoista, mutta nyt vastutetaan tarhausta. Sitten kun näitä ei ole, voimme alkaa vastustamaan epäinhimillisiä pyyntitapoja. Maailmassa jossa ei olisi tarhoja, nämä turkikset olisivat todellakin vain rikkaiden vaatteita. Koska yksittäispyynti nostaisi turkin hintoja pilviin. Olettaisin että tästä tulisi monellekin lisätuloja. Jos nyt sitten kokemäelle tulee tarha, en usko että kovinkaan moni kokemäkiläinen siitä hyötyy millään tapaa, ainakaan rahallisesti. Siksi vahvasti epäilen herra Realistia itse allekirjoittaneeksi yrittäjäksi.
ph

#20 Re:

14.12.2012 22:38

#17: Kettutyttö 64 v -

Samoilla linjoilla mennään, ainoatakaan uutta turkistarhaa tai olemassa olevien merkittävää laajennusta ei tulisi sallia. Sinänsä varmaan aika turha kuvitella, että turkistarhaus nyt tuosta vain loppuisi Suomessa, kun suurin osa tarhoista keskittyy Pohjanmaan muutaman kymmenen kunnan alueelle ja käytännössä tarhojen lopettaminen merkitsisi paitsi yksittäisten henkilöiden/turkistilojen elinkeinon, myös loppujen lopuksi jopa kuntien romahtamista. Eikä noissa piireissä liikkuvat rahamäärätkään mitään ihan pieniä ole.

Toisaalta, turkistarhauksen lopettamisestahan on juuri tehty Suomen historian ensimmäinen eduskunnan käsittelyyn asti päätynyt kansalaisaloite. Tietääkseni asiaan ehdotettiin pitkää siirtymäaikaa, vuoteen 2025 mennessä turkistarhaus olisi lopetettava. Turkis ei ole nykymaailmassa millään tavalla tarpeellinen tai välttämätön tuote, vaikka sillä kysyntää onkin olemassa (Kiina ja Venäjä kai pääasiassa) - kysyntä perustunee suurimmaksi osaksi muotiin ja oman statuksen esilletuomiseen. Jos asia katsotaan eettisesti näinkin paheksuttavaksi ja monissa muissa Euroopan maissakin turkistarhaus on jo kielletty tai tehty kannattamattomaksi, ei tarhauksen jatkamiselle taida olla paljoakaan muita kuin taloudellisia perusteita ja pitkä siirtymäaika on tässä kohtaa välttämätön.

No, tuollaista omien ajatusten virtaahan tämä oli. Oma kanta tähän asiaan on kuitenkin siis se, että ei todellakaan ole tarvetta yhdellekään uudelle turkistarhalle, kun koko touhu on kuitenkin erittäin epäeettistä ja nykymaailmassa tarvepohjaa tällaiselle toiminnalle ei ole.

Ahdasmielisyyden alamainen

#21

14.12.2012 23:36

Ahdasmielinen elämänkatsomus tarkoittaa siis sitä, että pystyt ottamaan muiden oikeudet huomioon etkä ajattele vain omaa peräpäätäsi. Aina oppii uutta.

Vieras

#22

14.12.2012 23:37

Vastustan tätä asiaa itsekkin, koska en pidä siitä, että eläimiä käytetään hyväksi tässä turkisbisneksessä!Valitettava totuus kuitenkin on, että eläimiä kasvatetaan myös ihmisten syötäväksi eikä esim. sikaloista mitään adresseja kerätä, koska ne tulee syöntiin....mutta teurastetaan siltikin!Monet jotka puhuu turkistarhauksen julmuudesta ja siitä, että vastustavat asiaa sydämellään, niin kuitenkin pistävät suuhunsa sikaa...ristiriitaista,eikö????Missä se sydän on monen kohdalla sikoja ajatellen!!!!
suskin-

#23 asdasfgg

15.12.2012 01:22

Vastustan tätä asiaa. En pidä siitä, että eläimiä käytetään hyväksi tässä turkisbisneksessä!

Vieras

#24 Re:

16.12.2012 10:19

#22: -

Ihanteellisessa maailmassahan kanat ja lehmät juoksisivat vapaina laitumella auringon paistaessa ja tuulen kutitellessa sulkia ja karvoja. Kaikkea ei kuitenkaan saavuteta kerralla. Ketut ja Minkit eivät saa minulta pisteitä söpöydestään, kuten edellä joku mainitsi, vaan koska nämä eläimet kärsivät ja kuolevat täysin turhaan. Ihminen pärjää ilman turkkia, mutta ihminen ei pärjää ilman ruokaa. Siksi eläinten kasvattaminen ruuaksi on hyväksyttävämpää, vaikkei kuitenkaan hyväksyttävää. Proteiininlähteitä on tietysti muitakin kuin liha, ja uskon että allekirjoittaneista löytyy niin kasvissyöjiä, kuin niitäkin jotka ottavat selvää mistä hänen ostamansa liha on peräisin ja suosii luomua.

Sonja Purra

#25

17.12.2012 01:28

"sikaloista mitään adresseja kerätä, koska ne tulee syöntiin....mutta teurastetaan siltikin!Mo"
- Olet väärässä. Kyllä tehdään. Oletko koskaan kuullut mm. Oikeutta Eläimille-järjestöstä? Tai Animaliasta? Niidekin eläinten asioita ajetaan kyllä, ei välttämättä tuotannot lopettamis-ajatuksella, sillä ihmisen on kuitenkin syötävä. Puututaan kuitenkin mm tehotuotantoon jossa eläimiä selkeästi riistetään ahneuden takia. Turkis on kuitenkin asia, jota kukaan Suomen maassa ei enää 2000-luvulla tarvitse! Turkis on status-tuote, siis täysin turha. On muitakin keinoja tuoda esille omaa varakkuuttaan tai "varakkuuttaan".

"Vaikkei maailmassa olisi yhtäkään turkistarhaa, näitä turkiksia myytäisiin siltikin."
- Maailmalla kyllä mutta Suomessa niitä ei ole mikään pakko olla. Olemme hyvinvointivaltio (tai ainakin yritämme olla). Esimerkiksi kissojen ja koirien turkiksien maahantuonti on jo Suomessa laitonta. Miksi pitäisi hyväksyä esim minkkiturkit? Miten koirat ovat arvokkaampia kuin minkit?

"Sinänsä broilerituotantotehtaan muuttaminen turkistarhaksi ei välttämättä huononna eläinten elinolosuhteita juurikaan. Karvaiset ketut ja minkit vaan sattumalta saavat pisteitä kotiin söpöydellään, jonka vuoksi niiden kohtelu saa enemmän huomiota."
- Ei, mutta ihmisen on syötävä. Se tekee siitä edes hitusen hyväksyttävävämpää. Tosin, allekirjoittanut on kasvissyöjä.

"Sitä paitsi kun ne eläimet sattuu olee alemmalla kehitystasolla niin ei ne kaipaa mitään vapautta tai ajattele. Niiden päässä liikkuu vaan syöminen ja lisääntyminen pääasiassa."
- Voi jessus, sinulle sanon että: Mene kouluun, jos sivystyksesi on tuolla tasolla. Saavutit juuri tietämykselläsi sellaisen tason, että koen turhaksi sinulle edes perustella.

"Onko se niin kamalaa jos joku yrittäjä haluaa pistää omia rahojaan kiinni johonkin asiaan ja alkaa harjoittamaan jotain määrättyä ammattia."
- Jos se on riistoyritys, niin vastustan. Jos tälle linjalle lähdetään, että kaikkeen saa ryhtyä, jos siihen vaan lyö rahaa kiinni ja sillä tienaa elinkeinonsa niin minkä takia prostituutio, palkkatappaminen, orjatyövoima jne edes on laitonta? Siksi, koska vastaavat ammatit nyt on koettu riistävän muiden oikeuksia huomattavasti. Sivistysvaltion statusta kantavana meillä nyt on oltava jonkinlaisia moraalikäsityksiä ja esimerkiksi turkistarhaus polkee sitä alleen. Paremmassa rahatilanteessahan Suomi varmasti olisi ajanut turkistarhauksen jo alas, ja tämän säilyttäminen kertoo lähinnä yhteiskuntamme rappioitumisesta.